ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Trash in trash out...
Ή απλά να ακούς μουσική χωρίς να βάζει το δαχτυλάκι του ο ενισχυτής τα ηχεία η πηγή τα καλώδια...

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Η ζωντανη μουσικη εχει ολα τα παραπανω εκτος ισως απο υπερβολικη αναλυση.Αρα ενα καλο ηχειο πρεπει να τα εχει ολα!
Για ξαναπέστο αυτό ότι η ζωντανή μουσική δεν έχει ανάλυση!!!

Ο ήχος όπως ακούγεται στη ζωντανή μουσική είναι ακριβώς ο προσδιορισμός του Precise! :worshippy:

Αν τον ακουστικό κύκλο τον αναπαραστούσαν χρώματα, τότε το precise θα ήταν φωτεινό καθαρό λευκό, το refined θα ήταν μουντό βαρετό γκρί και το emotional θα ήταν έντονο ροζ ή κόκκινο! :twoguns:

Δεν νομίζω να αρέσει σε κανέναν να βλέπει τον προβολέα ή την TV του φορώντας κόκκινα γυαλιά!!!! Στον ήχο γιατί να υπάρχει διαφορετική αντίληψη του "σωστού"? :smash:

Αποψη μου ειναι οτι αν ακους precise δεν αντεχεις πανω απο μια ωρα. Για αυτο και οι ηχοληπτες μετα απο δυο ωρες εχουν πονοκεφαλο.
Οποτε αν ακους πανω απο 2 ωρες και εχεις συναισθηματικη συνδεδη με αυτο που ακους ΔΕΝ ακους precise.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Για ξαναπέστο αυτό ότι η ζωντανή μουσική δεν έχει ανάλυση!!!

Ο ήχος όπως ακούγεται στη ζωντανή μουσική είναι ακριβώς ο προσδιορισμός του Precise! :worshippy:

Αν τον ακουστικό κύκλο τον αναπαραστούσαν χρώματα, τότε το precise θα ήταν φωτεινό καθαρό λευκό, το refined θα ήταν μουντό βαρετό γκρί και το emotional θα ήταν έντονο ροζ ή κόκκινο! :twoguns:

Δεν νομίζω να αρέσει σε κανέναν να βλέπει τον προβολέα ή την TV του φορώντας κόκκινα γυαλιά!!!! Στον ήχο γιατί να υπάρχει διαφορετική αντίληψη του "σωστού"? :smash:

Ειπα υπερβολικη αναλυση, που βγαινει απο τα περισσοτερα ηχοσυστηματα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα, το πιανο οπου ο ηχος του ζωντανα ειναι ματ και ΟΧΙ με αναλυση.

Διαφορετικη αντιληψη του σωστου υπαρχει γιατι κανεις δεν ξερει τι ειναι το σωστο εκτος απο αυτους που βρισκονται καθημερινα γυρω απο βιολια, τσελα, πιανα, κιθαρες κτλ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Ειπα υπερβολικη αναλυση, που βγαινει απο τα περισσοτερα ηχοσυστηματα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα, το πιανο οπου ο ηχος του ζωντανα ειναι ματ και ΟΧΙ με αναλυση.
Ο ήχος του πιάνου έχει ένα πάρα πολύ πολύπλοκο sound envelope και πολύ πλούσιες αρμονικές.

Αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάλυση από τον εξοπλισμό, τότε ο πραγματικός ήχος του πιάνου, όπως και κανένας άλλος ήχος δεν μπορεί να αναπαραχθεί σωστά!

Αμα μπορουσαμε να συμφωνησουμε τι ειναι η υπερβολικη αναλυση, αν ηξερα πως ακους και εσυ πως ακουω, τοτε θα ειχε νοημα η κουβεντα αλλιως μιλαμε χωρις μια σταθερη βαση.

Kharmacoma φτάνει!! Κουφάθηκα!!! Τί άλλο θα ακούσουμε!!!
Ο ζωντανός ήχος του πιάνου είναι ματ και όχι με ανάλυση. Λ.Σ.

Στην ηλικια σου ειναι φυσιολογικο. Τυχαινει να εχω πιανο σπιτι μου και ξερω ακριβως πως ακουγεται. Επισης εχω ακουσει και live πολλες φορες.

Μιλησα για υπερβολικη αναλυση και οχι για αναλυση. Μαλλον δεν διαβαζετε καλα.

Επισης δεν νομιζω οτι σε αφορα το θεμα αφου ενα ηχειο πανελ δεν προκειται ποτε να βγαλει τα μικροδυναμικα για τα οποια συζηταμε εδω.

Last edited:
Αυτός ο "Romy the Cat" φαίνεται έχει να πάει καιρό με γυναίκα...... (ή άνδρα δεν ξέρω τα γούστα του)....καμένος ο καημένος !! :7SFGSFG:

Τελος παντων να το θεσω αλλιως. Στα δικα μου αυτια ο ηχος του πιανου ειναι ματ οπως τα δικα μου αυτια αντιλαμβανονται το ματ.. Και οχι αναλυτικος, οπως τα δικα μου αυτια εννοουν τον αναλυτικο.
Θα παρακαλουσα οι ειρωνιες να λειπουν, δεν ειμαστε και κολλητοι.

Κύριοι μην πυροβολείτε τον...πιανίστα:twoguns:

Ας γράφει ο καθένας την άποψή του χωρίς να απαντάει σε προσωπική βάση,για ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Στην ηλικια σου ειναι φυσιολογικο.

Επισης δεν νομιζω οτι σε αφορα το θεμα αφου ενα ηχειο πανελ δεν προκειται ποτε να βγαλει τα μικροδυναμικα για τα οποια συζηταμε εδω.
Αν θέλεις να κάνεις διάλογο μπορείς να ελπίζεις ότι θα μάθεις κάτι και η μάθηση κρίνεται άκρως απαραίτητη για τα νέα άτομα. Δεν σε γνωρίζω, απλά υποθέτω ότι είσαι νέος ή νεώτερος από τα λεγόμενά σου και μάλιστα αρκετά άπειρος με περιορισμένους ορίζοντες και παροπίδες. Έχεις πολλά ακόμη να μάθεις. Μπορεί και να μην μάθεις ποτέ τίποτε περισσότερο.
Γι' αυτό επέτρεψέ με να σε συμβουλεύσω σαν μεγαλύτερος ότι θα πρέπει να αντιπαραθέτεις απόψεις με επιχειρήματα σε ένα διάλογο.
Μην κρίνεις ανθρώπους με μόνο εφόδιο τις προκαταλήψεις σου και τις περιορισμένες γνώσεις σου. Εγώ ο μεγαλύτερος μαθαίνω ακόμα. Εσύ τα ξέρεις όλα. Έχεις φάει τον ζωντανό ήχο με το κουτάλι και έχεις ζήσει όλη την μέχρι τώρα πολύ μεγάλη σε χρόνο ζωή σου με ηχεία πάνελ. Ακόμη δεν έχεις μάθει ότι τα λένε ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΑ τα ηχεία μου και ΟΧΙ ΠΑΝΕΛ! Λ.Σ.

Yes Master.

By the way εσυ απαντησες ειρωνικα σε κατι που ειπα, οχι εγω. Δεν ειπα ποτε οτι τα ξερω ολα!Απλα ειπα μια αποψη συμφωνα με τα δικα μου αυτια.

Sorry, αλλα ανθρωπο που ισχυριζεται οτι ακουει εως τα 32 Κhz αδυνατω να τον παρω στα σοβαρα. Ουτε δειχνει ιδιαιτερη γνωση και εμπειρια. Η μονη συμβουλη που εχεις δωσει ειναι να παμε ολοι να παρουμε atmasphere και soundlab.

Last edited:

Διασκεδαστικο αλλα ειναι ο γνωστο οτι ο τυπος ειναι ο μεγαλυτερος βλακας που υπαρχει στο διαδικτυο.

Εκεί που συμφωνούσαμε για την ανάλυση (κι εγώ πιάνο σε καθημερινή χρήση στο διπλανό δωμάτιο ανέχομαι) μου τα χάλασες με το καλοκάγαθο Romy που λατρεύω. Μπορεί ο τρόπος του να μην είναι σωστός (Audiogon Morons tm) αλλά η γενική προσέγγιση του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο (και σε πολλά επιμέρους σημεία).

Enjoy

Μήπως τελικά θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από το πως αρέσει στον καθένα
μας να ακούει την μουσική του γιά να γίνουν πιό κατανοητές οι απόψεις
που εκφράζονται?!
Τα ηλεκτροστατικά ηχεία ειδικά στον τομέα των μικροδυναμικών είναι
ασυναγώνιστα και αυτό ισχυεί γιά όλα τα ηχεία αυτού του τύπου, έτσι γιά
να μη λέμε ότι θέλουμε!
Όσων αφορά τα περί πιάνου, υπάρχουν πιάνα και πιάνα με το δικό τους
ηχοχρωματισμό το καθένα. Το σύστημα θα πρέπει να είναι σε θέση να
αποδίδει αυτήν την διαφορά σε τέτοιο βαθμό που οι γνώστες να καταλαβαίνουν ακόμα και την μάρκα και το μοντέλο του πιάνου!
Αλλιώς τι να συζητάμε περί Hi-End?!