ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κύριε Στεφανίδη, έχω ακούσει πάρα πολλά ηχεία, όλων των κατηγοριών.
Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΟ και η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ μου λένε ότι οι MAIDEN δεν ακούγονται όπως ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ με ηλεκτροστατικά ηχεία.
Σας κάλυψα?

Συμφωνω μαζι σου Δημητρη. Ενα ηλεκτροστατικο ηχειο δεν θα βγαλει ποτε τα δυναμικα και τα χτυμηματα αυτης της μουσικης. Υπαρχουν καλα ηλεκτροστατικα απλα δεν κανουν για ολα τα ειδη της μουσικης.

Το προσωπικό γούστο του καθενός για το πώς προτιμά να ακούει την αναπαραγόμενη μουσική σεβαστό. Εκεί που έχει κάποιος λάθος είναι, όταν [με περιορισμένη ή και καθόλου εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής ή καλοστημένου μουσικού συστήματος] προσπαθεί να πείσει ότι το γούστο του είναι και το σωστό και ότι έτσι πρέπει να παίζει.
Κατά καιρούς καμιά φορά κάποιοι ακούγοντας το σύστημά μου μου έχουν πει οτι το δικό τους [αμφιβόλου ποιότητας] παίζει καλύτερα! Ότι στο σπίτι τους έχουν καλύτερη στερεοφωνική εικόνα παρά στο Μέγαρο και μάλιστα σε καλή θέση!!! Ουδέν σχόλιον! Λ.Σ.

ναι μου αρεσαν τα apogge και τα analysis
τα μεν πρωτα δεν τα φτιαχνεις ευκολα, τα δευτερα ειναι 11χιλιαρικα, 9 θυμαμαι πουλησε αυτα που ακουσα

Υ.Γ. ο δευτερος χτυπος που δημιουργειτε απο ανακλαση δεν ειναι σαν του κωνου

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κύριε Στεφανίδη, έχω ακούσει πάρα πολλά ηχεία, όλων των κατηγοριών.
Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΟ και η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ μου λένε ότι οι MAIDEN δεν ακούγονται όπως ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ με ηλεκτροστατικά ηχεία.
Σας κάλυψα?
Βεβαίως!! Πολύ σωστά. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να λέει κάποιος ότι τα ηλεκτροστατικά [ή όποια ηχεία] δεν μπορούν να παίξουν το α ή β είδος μουσικής. Λ.Σ.

Άλλο το τι σου αρέσει και άλλο τι είναι πιό φυσικό!
Ο εντυπωσιασμός ξεγελάει εύκολα, αλλά το θέμα είναι η ουσία!
Περίεργο γιατί το Amphitrion έχει καταπληκτικό μπάσο!
Ακούς ροκ, ε και? και εγώ ακούω πολύ ροκ και σκληρή πολλές φορές,
αλλά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Το σύνολο να ακούς, αν σε ένα άκουσμα σου αποσπά κάτι την προσοχή και το
ενδιαφέρον, κάτι συμβαίνει.
Συμφωνώ. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

ναι μου αρεσαν τα apogge και τα analysis
τα μεν πρωτα δεν τα φτιαχνεις ευκολα, τα δευτερα ειναι 11χιλιαρικα, 9 θυμαμαι πουλησε αυτα που ακουσα

Υ.Γ. ο δευτερος χτυπος που δημιουργειτε απο ανακλαση δεν ειναι σαν του κωνου

Δεν το κατάλαβα το Υ.Γ!
Επαναλαμβάνω την ερώτηση μεγάλα full range ηλεκτροστατικά έχετε
ακούσει?
Μα είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι οι ''βραδυκίνητοι κώνοι'' περιγράφουν
καλύτερα τα χτυπήματα μιάς μπότας από τα full range ηλεκτροστατικά?!
Το γνωρίζετε ότι η κρουστική απόκριση των ηλεκτροστατικών είναι
γρηγορότερη ακόμα και από τα μικρόφωνα?!

Συμφωνω μαζι σου Δημητρη. Ενα ηλεκτροστατικο ηχειο δεν θα βγαλει ποτε τα δυναμικα και τα χτυμηματα αυτης της μουσικης. Υπαρχουν καλα ηλεκτροστατικα απλα δεν κανουν για ολα τα ειδη της μουσικης.
Ποια και πόσα ηλεκτροστατικά ηχεία έχεις ακούσει;Λ.Σ.

Δεν το κατάλαβα κύριε Στεφανίδη. Όταν λέω δεν μπορούν, μιλώ πάντα προσωπικά.
Επίσης, κατανοώ την δυσκολία του να είναι κάποιος "ΕΠΩΝΥΜΟΣ" σε έναν χομπίστικο χώρο. Σας παραδέχομαι όμως γιατί έχετε το θάρρος και το γράφετε και το σημαντικότερο: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.
Εύχομαι κάποια στιγμή (όταν ανέβω Σαλόνικα) να κάνω μια ακρόαση.

Δεν το κατάλαβα κύριε Στεφανίδη. Όταν λέω δεν μπορούν, μιλώ πάντα προσωπικά.
Επίσης, κατανοώ την δυσκολία του να είναι κάποιος "ΕΠΩΝΥΜΟΣ" σε έναν χομπίστικο χώρο. Σας παραδέχομαι όμως γιατί έχετε το θάρρος και το γράφετε και το σημαντικότερο: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.
Εύχομαι κάποια στιγμή (όταν ανέβω Σαλόνικα) να κάνω μια ακρόαση.
Όποτε ανέβεις θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω.
Ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα με το ΕΠΩΝΥΜΟΣ [επαγγελματίας θα εννοείς]. Πάντα θα είμαι *ερασιτέχνης* χομπίστας. Έτσι συμμετέχω.Λ.Σ.

Να πω και εγώ μία ταπεινή εμπειρία??
Με ηχεία τα magnepan και τα acoustat που είχα πρίν καμμία 15 χρόνια
μου έλλειπε η ατάκα του μπάσου...
Με τα 801 που είχα μετά μου έλειπε ο αέρας του 2πολου...
Το μπάσσο δεν είναι τα πάντα...
Σημασία έχει να ακούς την μουσική σαν σύνολο......
και σε αυτό σίγουρα τα 2πολα ηχεία λόγω κατασκευής ακούγονται καλύτερα..απο τα κουτιά......
βέβαια υπάρχουν και τα ηχεία ανοικτής μπάφλας....άλλο θέμα αυτό ...
Προσωπική γνώμη...το 2πολο είναι πιό σωστός αναποραγωγέας της μουσικής με όποιον περιορισμό και να έχει....

Re: Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Δεν το κατάλαβα το Υ.Γ!
Επαναλαμβάνω την ερώτηση μεγάλα full range ηλεκτροστατικά έχετε
ακούσει?
Μα είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι οι ''βραδυκίνητοι κώνοι'' περιγράφουν
καλύτερα τα χτυπήματα μιάς μπότας από τα full range ηλεκτροστατικά?!
Το γνωρίζετε ότι η κρουστική απόκριση των ηλεκτροστατικών είναι
γρηγορότερη ακόμα και από τα μικρόφωνα?!

το τυμπανο εχει δυο μεμβρανες, μια που χτυπα η μποτα και η απεναντυ
η ανακλαση στη δευτερη δεν ακουγεται σωστα σε αυτα τουλαχιστον που εχω ακουσει.

ειναι μεγαλα μονοδρομα fullrange τα audiotechologies;
εχουν τεσσερα πανελ, τα δυο κατω full, τα πανω απο καποια συχνοτητα και πανω
τα quad αυτα που εχω ακουσει ειναι μικρα

τα δικα μου γουστα ροκαρουν με κωνους

...η δικη μου γνωμη ειναι πως το rock & το metal παιζουν πιο ''γεματα'' και πιο ''συγκεκριμενα'' απο κωνο π.χ ενα δεκαΐντσο ή ενα δωδεκαΐντσο tannoy prestige ειναι αποθεωση...ενα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ logan απ'την αλλη π.χ clarity ή to purity που εχω παρει προσφατα παιζει το ειδος πολυ καλα αλλα με μια πιο αερινη προσεγγιση...εμενα με καλυπτει...παλια logan που εχω ακουσει δεν με καλυπταν σχεδον καθολου για το ειδος αυτο , το επαιζαν πολυ αδειο...Τα καινουρια logan εχουν την ενεργεια και την ατακα που χρειαζετε για να ακουσεις opeth,dream theater,iced earth κ.τ.λ

Βγάλε άκρη...

Έχω ακούσει κάμποσα πάνελ, μου αρέσουν, αλλά τα μόνα που μπορώ να "φιλοξενήσω" είναι τίποτα μικρά μάγκια ή ανάλυσις.
Για άποτζε δεν ξέρω...

Macmod, όταν έρθω πάλι Αθήνα, θέλω οπωσδήποτε ακρόαση.
Ακόμα δεν έχω ακούσει Quad γμτ.

Πάντως, τα SoundLab τα θεωρώ σχολή από μόνα τους.
Έχουν αρκετές δυσκολίες, αλλά άμα τα φέρεις, ανταμείβεσαι πλουσιοπάροχα.

Ο αμέσως επόμενος,που θα γράψει εντός θέματος:FSGSFGS4:,κερδίζει τα Quad του...Macmod!!!

Οχι γιατί;
Κουβέντα δεν κάνουμε;Ο καθένας με την άποψή του.

Αυτή την καταραμένη προσέγγιση-γιατί απόλυτη προσομοίωση απλά δεν υπάρχει- θέλω κι εγώ να συζητήσουμε.Τι είναι πιό σωστό τελικά;

Βλέπεις κι οι κατασκευαστές,εκδοχές ήχου φτιάχνουν...

Αναφορά σίγουρα η ζωντανή ακουστική μουσική.

Πρίν απο αρκετό καιρό είχαμε συζητήσει,το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την σωστή αναπαραγωγή.Χαμός είχε γίνει.

αυτό κανουμε... και οταν ταιριαζει το θεμα, επιστρεφουμε
το οτι εχουμε κολησει με τον βασικο διαχωρισμο των ''καλων'' ηχειων δεν ξεφευγει απο το αρχικο θεμα, αφου τα ηχεια κρινουν μεγαλο ποσοστο το τελικο αποτελεσμα
παρεξηγηση (με την καλή εννοια) ειναι καλό να υπάρχει...οταν υπάρχει λόγος.
δηλαδη αν εχουμε δικιο με τα δικα μας κριτηρια ο καθενας, ειναι σεβαστο
δεν ειναι σεβαστο να εχεις αποψη χωρις να εχεις προσωπικη εμπειρια
παντως τα πανελ και οι μεμβρανες παιζουν απιστευτα συγχρονη ηλεκτρονικη μουσικη με ethic επιρροες

το αν ειναι συναισθηματκο το συστημα::::
αν νομιζεις οτι ακους καλύτερα metal σε ενα ηχειο επιθετικό, αναλυτικό, με τρελές δυναμικές...επειδη η metal ειναι ας πουμε σκληρη μουσική!!!!μμμμμμ
βαζεις ενταση στην ενταση, δυσκολά βγαινει αποτελεσμα στα αυτια μου

το γελιο ηταν οτι ακουσαμε μετα τον Amphitryon ενα magi 3.6...οσοι το εχουν κανει καταλαβαινουν γιατι στην αμερικη εχει 4200$

Εδώ δεν κατάλαβα, το μάγκνεπαν σου φάνηκε καλύτερο ή το ανάλυσις;

Αυτός που πιστεύει ότι υπάρχει ηχείο που να παίζει τα πάντα καλά, θέλω να μου απαντήσει στην εξής ερώτηση.

Τι ευαισθησίας είναι το ηχείο αυτό ;