ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Δεν καταλαβαίνω το πώς μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό όλα όσα προϋποθέτουν ένα καλό ενισχυτή, δηλαδή η σχεδίαση,
οι γνώσεις περί μοουσικής του σχεδιαστή
καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιεί,
γιατί όπως πιστεύει κάποιος όλα αυτά στραπατσάρονται από την ακουστική του χώρου.
Καθώςεπίσης το να βγαίνει έτσι αυθαίρετα το συμπέρασμα περί άγνοιας και αδιαφορίας περί ακουστικής χώρων εκ μέρους των σχεδιαστών/κατασκευαστών μηχανημάτων!!!!!!!!!!!!!!

Εμείς που πιστεύουμε ότι ακούμε καλά και έχουμε ως αναφορά την ζωντανή ακουστική μουσική, σε τί τελικά χώρους ακούμε και ακούμε καλά;; Ειλικρινά απορώ! Λ.Σ.

Ίσως να υπονοείται ως «στραπατσάρισμα», η άγνοια του τελικού χώρου στον οποίο θα κληθούν να λειτουργήσουν (και τα λοιπά συνοδα βεβαίως).

Οπότε – ίσως – επιλέγεται συνειδητά ένας μέσος δρόμος, μια μέση λύση που θα καλύψει την πλειονότητα των περιπτώσεων.

Κάτι σαν έτοιμο κουστούμι δηλαδή ... με τα καλά του και τα κακά του ...

(και πάλι - IMHO - ίσως...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Δεν ειναι μονο το που κατεβαινει αλλα και ο ογκος και η ενταση που βγαζει σε εκεινη τη συχνοτητα.
Και δυστυχως τα ηλεκτροστατικα σε αυτο τον τομεα δεν.

Kαι επειδη με προκαλεις ξαναδιαβασε τι γραφει το stereophile για τα μεγαλα Soundlab A3:

"Unfortunately, the speakers would not, on low frequency test tones, handle even that much power without strain. With a warbled sinewave centered around 45Hz, both of my samples sounded as if they were starting to bottom out at a mere 94dB—with a measured input power of only 12 watts.

In other words, the large (+ Series) Acoustat speakers are still the only ones I have found that can handle large amounts of mid-bass energy, let alone the below-40Hz stuff.

Α3 do not do well on rock material, lacking both the requisite tartness and aggressiveness to do justice to rock music, and can't produce the kind of sound pressure levels demanded by most rock listeners"

Θα σε παρακαλουσα για αλλη μια φορα να μην βγαζεις συμπερασματα για το τι εχω ακουσει και τι οχι. Νομιζω οτι μπορω να πω και εγω την αποψη μου.
Αυτό δεν είναι η άποψή σου αλλά κάτι που γράφει ένα περιοδικό. Όταν αποκτήσεις δική σου προσωπική άποψη θα ήθελα να μας την πεις. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Αυτό δεν είναι η άποψή σου αλλά κάτι που γράφει ένα περιοδικό. Όταν αποκτήσεις δική σου προσωπική άποψη θα ήθελα να μας την πεις. Λ.Σ.

Δεν ειναι ενα περιοδικο, ειναι το κορυφαιο περιοδικο που εξεταζει εξονυχιστικα ολα τα μηχανητα που δοκιμαζει.
Απλα επιβεβαιωνει την αποψη μου φιλε μου.

Tι είναι περίπου η ΤΙΜ;

Ο ρυθμός εναλλαγών δεν καθορίζει το πόσο ακριβης θα είναι η χρονική απόκριση; Επομένως και η συχνοτική. Αρα, δεν μεταφράζεται σε αρμονικό περιεχόμενο κι αυτο; Θελω να πω οτι δεν ειναι ανεξάρτητος παραγοντας.

Προσωπικά, πιστευω οτι η δυνατότητα να παίξει κανείς με το αρμονικό περιεχόμενο της απόκρισης του ενισχυτή είναι αυτή που
καθορίζει τον χαρακτήρα του. Αλλα απο την πλευρά του σχεδιαστη αυτο είναι ποσοτικο... Ξέρει πχ οτι οι αρτιες αρμονικές πλησιάζουν τον χαρακτήρα της λάμπας ενω οι περιττές αυτον του transistor.

Σχετικά με τήν TIM το αναφέρει η ιδια η λέξη , δηλαδή οι μη γραμικότητες που παράγονται στα (αποτομα ) μεταβατικά (περάσματα )

Η ικανότητα του ΚΑΙ συμμετρικού και ΜΙΚΡΟΥ χρόνου ανταπόκρισης ( βλέπε παράμετρο που ορίζεται απο το settling time σε σχέση με κάποιο παραθυρο υπερύψωσης , αλλη το λένε απλά κωδωνισμό απο το αποτέλεσμά του ) , δέν καθορίζει μονο το συχνοτικό εύρος

Οπως το ανέφερα και στο μήνυμά μου , δυστυχώς παρόλο που μπορεί να μετρήσει κανείς αποσπασματικά , ολα δουλεύουν με συνέργεια

Σχετικά με τίς άρτιες αρμονικές και τήν λάμπα , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Σε μερικά (αρκετά) SE ισχύει , σε μερικά άλλα ΟΧΙ , και σχεδόν σε κανένα PP οπυ η τρίτη αρμονική είναι η μεγαλύτερη ολων

TIP
Για οποιον ασχοληθεί με PP υπάρχουν τρόποι να αυξήσει σημαντικά τήν δεύτερη (εφόσον έχει πεισθεί οτι αυτό είναι το πρόβλημα )

Κε Στεφανίδη

Σας έχω παρακολουθήσει σε αρκετά posts και θα πρέπει ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ να σάς πώ οτι: ή δέχεστε τίς μετρήσεις ή δεν τίς δέχεστε
Δέν μπορεί απο τήν μία να μιλάτε για τα ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ 20Ηz ενός κάποιου ηλεκτροστατικού και απο τήν άλλη να μήν βάζετε και λίγο νερό στο κρασί σας , οταν και άλλοι (όπως πχ ο υποφαινόμενος ) μετράνε κάποια πραγματάκια (DF-TIM-κλπ) και λένε τήν γνώμη τους

Συνεχίζω με τα του χώρου . Είναι τουλάχιστον σαφές οτι ο reverbant χώρος (όπως αναφέρεται απο τήν εξιδικευμένη βιβλιογραφία ) είναι το Α και το Ω τής συνολικής απόδοσης . Σεβαστή λοιπόν η άποψή σας , αλλά ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕΒΑΣΤΗ
(τουλάχιστον ) και με τίς άλλες αποψεις μελών

Ναι , και τα υλικά κάνουν δουλειά , και η άποψη (κοσμοθεωρίας - μουσικής - κλπ ) του σχεδιαστή μηχανικού , και η μοδα τής εποχής και 1002 άλλα πραγματα , αλλά και ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ (και σε οποιον αρέσει , τήν πληρώνει η τήν φτιάχνει ή προσπαθεί τουλάχιστον )

Εν κατακλείδι , επειδή παρερμηνεύσατε το περί άγνοιας , σάς ξεκαθαρίζω οτι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ σε μηχανικούς και εταιρείες (πώς θα μπορούσα άλλωστε ?)
Αναφέρομαι στον τελικό αχταρμά , αματσάριστων ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (Κυριώς ) μαζί με το πακέτο στήσιμο / χώρος ακρόασης (και δέν μιλάω για dedicated καταστάσεις μελετης χώρου ...)

Last edited:

+++απλα και ομορφα
και θα μεινω περισσοτερο σχεδιαστη και στην αποψη του περι ακουστικης και μουσικης παιδειας γιατι τα αλλα δυο ειναι αποτελεσμα της αποψη του και της οικονομοτεχνικης του μελετης.

π.χ. ο κυριος Τζωρτζακης σχεδιαζει και κατασκευαζει ηχεια τα οποια εχουν μια ελαφρα πτωση μεταξυ 1-4KHz, το κανει συνειδητα γιατι ολοι οι χωροι των σπιτιων μας εχουν ανακλασεις οι οποιες τονιζουν αυτο το φασμα, σε γλυτωνει απο ηχοαποροφητικα και αλλα...

Πολύ σωστά
Οι επιλογές και οι στόχοι καθορίζουν αρκετά πράγματα
Αλλο αν καποιοι απο εμάς Θεοποιούμε κάποια πράγματα μη ξέροντας πώς λειτουργεί μιά εταιρεία (μεγάλη ή μικρή )

Tα περισσότερα συστήματα που έχω ακούσει δεν παίζουν σωστά σε κανονικές ή ακόμα και σε χαμηλές στάθμες ακρόασης, όπου τα προβλήματα του χώρου κάνουν και λιγότερο αισθητή την παρουσία τους.
Εκεί θα πρέπει κυρίως να εστιάσουμε την προσπάθειά μας για βελτίωση. Είναι νομίζω μια καλή αρχή.

Οσον αφορά τιε μετρήσεις των συσκευών, αυτές χρησιμεύουν και πρέπει να γίνονται. Να δημοσιεύονται από τους κατασκευαστές και τους δοκιμαστές. Επίσης οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται και σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί μπορεί να προϋπάρχει ή να δημιουργηθεί εκ των υστέρων μια βλάβη και να μην είμαστε σε θέση να την αντιληφθούμε εύκολα. Αυτές οι βλάβες που δεν εντοπίζονται εύκολα είναι και οι χειρότερες.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που εντοπίστηκαν προβλήματα ακόμα και σε καινούργια μηχανήματα. Το τελευταίο θα πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Εχω εντοπίσει σοβαρά προβλήματα που κάποιοι ζούσαν με αυτά χωρίς να τα γνωρίζουν ξοδεύοντας χρήματα για βελτιώσεις σε άλλα σημεία του συστήματος εντελώς τυχαία και χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα.

Σας υπενθυμίζω την πρόσφατη εμπειρία του Tzimisce με τα καινούργια λαμπάτα ενισχυτικά της Copland που αγόρασε πριν λίγους μήνες.
Άλλοι του έλεγαν ότι τα ηχεία ATC που οδηγούσε με αυτούς τους ενισχυτές ήταν δύσκολα σαν φορτία με αποτέλεσμα να ρουφάνε όλη την ισχύ του ενισχυτή,
άλλοι του έλεγαν ότι φταίνε τα καλώδια, άλλοι του έλεγαν να περιμένει να στρώσει το σύστημα καθώς και άλλα πολλά αστεία που δεν χρειάζεται να αναφέρω.
Κάποια αποσπάσματα αυτής της ταλαιπωρίας που πέρασε ο Tzimisce αναφέρθηκαν σε κάποιο άλλο θέμα. Δεν έχει τόση σημασία από ποιο κατάστημα τον αγόρασε, ούτε τι συνέβη όταν ο ενισχυτής επέστρεψε από την αντιπροσωπεία όπου τελικά πήγε για επισκευή. Σημασία έχει ότι μόνο οι μετρήσεις φανέρωσαν το πρόβλημα του ενισχυτή κι όχι η υποκειμενική αξιολόγηση του ήχου του από τους εκάστοτε επισκέπτες στο χώρο του Tzimisce.

Kharmacoma η παραπληροφόρηση είναι κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα όπως εξ ίσου και τα κάθε λογής παπαγαλάκια.
Όχι μόνο δεν έχεις προσωπική άποψη για τα Soundlab που θα την σεβόμουνα όποια και να ήταν, αλλά φτάνεις στο σημείο να παραπληροφορείς για ένα ηχείο/θρύλος και να καλλιεργείς προκαταλήψεις στους αναγνώστες του κλαμπ.
Απορώ τί συμφέρον έχεις. Ποιο το κίνητρό σου. Δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις.
Έχεις παραθέσει ένα απόσπασμα από το πρώτο τεστ του μοντέλλου Α-3 που έγινε πριν από ***23 χρόνια*** από τον εκδότη του Stereophile τον πολύ σεβαστό Gordon Holt.
Φυσικά δεν μπήκες στο κόπο να μας πεις ότι το ηχείο αυτό όλα αυτά τα χρόνια είναι το ηχείο αναφοράς του και ούτε φυσικά όλα τα όσα πολύ επαινετικά έχει πει ο Gordon Holt.
Να σου αφιερώσω ένα απόσπασμα και ελπίζω να εξελιχθείς και να πάψεις τόσο θλιβερά να 'παπαγαλίζεις'.

"Another reason I've been stuck on the A-3 all this time is because it reproduces real musical timbres as convincingly as any audiophile-type speaker I've encountered. I can come home from a concert and—too wound-up for beddy-bye—put on a recording, and not be instantly appalled by the difference. Sure, there's a difference, but it doesn't make me want to crawl into a box and pull the top shut. The resemblance gives me hope about the future of audio".
Λ.Σ.

Κε Στεφανίδη

Σας έχω παρακολουθήσει σε αρκετά posts και θα πρέπει ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ να σάς πώ οτι: ή δέχεστε τίς μετρήσεις ή δεν τίς δέχεστε.

ΜΤΖ
Μου θύμισες τον Διακογιάννη. Αυτός μου έθεσε το θέμα των μετρήσεων δεν θυμάμαι εσύ!! Λ.Σ.

Κε Στεφανίδη

Σας έχω παρακολουθήσει σε αρκετά posts και θα πρέπει ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ να σάς πώ οτι: ή δέχεστε τίς μετρήσεις ή δεν τίς δέχεστε.

ΜΤΖ
Μου θύμισες τον Διακογιάννη. Αυτός μου έθεσε το θέμα των μετρήσεων δεν θυμάμαι εσύ!! Λ.Σ.

Συγγνώμη , αλλά δέν σας κατάλαβα
Επι του θέματος έχετε να που πείτε κάτι ?
Σχετικά με τον εκατέρωθεν σεβασμό συμφωνείτε ή οχι ?

Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Kharmacoma η παραπληροφόρηση είναι κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα όπως εξ ίσου και τα κάθε λογής παπαγαλάκια.
Όχι μόνο δεν έχεις προσωπική άποψη για τα Soundlab που θα την σεβόμουνα όποια και να ήταν, αλλά φτάνεις στο σημείο να παραπληροφορείς για ένα ηχείο/θρύλος και να καλλιεργείς προκαταλήψεις στους αναγνώστες του κλαμπ.
Απορώ τί συμφέρον έχεις. Ποιο το κίνητρό σου. Δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις.
Έχεις παραθέσει ένα απόσπασμα από το πρώτο τεστ του μοντέλλου Α-3 που έγινε πριν από ***23 χρόνια*** από τον εκδότη του Stereophile τον πολύ σεβαστό Gordon Holt.
Φυσικά δεν μπήκες στο κόπο να μας πεις ότι το ηχείο αυτό όλα αυτά τα χρόνια είναι το ηχείο αναφοράς του και ούτε φυσικά όλα τα όσα πολύ επαινετικά έχει πει ο Gordon Holt.
Να σου αφιερώσω ένα απόσπασμα και ελπίζω να εξελιχθείς και να πάψεις τόσο θλιβερά να 'παπαγαλίζεις'.

"Another reason I've been stuck on the A-3 all this time is because it reproduces real musical timbres as convincingly as any audiophile-type speaker I've encountered. I can come home from a concert and—too wound-up for beddy-bye—put on a recording, and not be instantly appalled by the difference. Sure, there's a difference, but it doesn't make me want to crawl into a box and pull the top shut. The resemblance gives me hope about the future of audio".
Λ.Σ.

Στεφανιδη προσεχε τους χαρακτηρισμους σου.
Φιλε μου το συμφερον το εχεις εσυ που εισαι εμπορος και οχι εγω που ειμαι χομπιστας. Αυτο το καταλαβανει και ο πιο αδαης.
Σταματα πια να εισαι προκλητικος και κολλημενος, μας κουρασες.
Kαι εγω πιστευω οτι το ηχειο μου ειναι το καλυτερο, αλλα δεν το λεω πεντε φορες την ημερα!
Και δεν το εμπορευομαι κιολας. Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι δεν σωστο αυτο που κανεις?

Last edited:
Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη.Κανείς δεν υποχρεούται να συμφωνεί με τις απόψεις των άλλων.Θα πρέπει όλοι να μάθουμε να συνυπάρχουμε πολιτισμένα μέσα στο φόρουμ.

κε Στεφανίδη,πολλοί απο εμάς έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις σε σχέση με μηχανήματα.Δεν είναι κακό,συζήτηση κάνουμε στα πλαίσια του φόρουμ.Αντίστοιχες απόψεις διατυπώνονται σ' άλλο θέμα για τα AS.Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και θα συνεχίσει να συμβαίνει.

Εχω προειδοποιήσει επανειλημένα και πλέον δεν πάει άλλο.
Δεν θα γίνει αποδεκτό κανένα άλλο μήνυμα αντιπαράθεσης.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη.Κανείς δεν υποχρεούται να συμφωνεί με τις απόψεις των άλλων.Θα πρέπει όλοι να μάθουμε να συνυπάρχουμε πολιτισμένα μέσα στο φόρουμ.

κε Στεφανίδη,πολλοί απο εμάς έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις σε σχέση με μηχανήματα.Δεν είναι κακό,συζήτηση κάνουμε στα πλαίσια του φόρουμ.Αντίστοιχες απόψεις διατυπώνονται σ' άλλο θέμα για τα AS.Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και θα συνεχίσει να συμβαίνει.
Εχω προειδοποιήσει επανειλημένα και πλέον δεν πάει άλλο.
Δεν θα γίνει αποδεκτό κανένα άλλο μήνυμα αντιπαράθεσης.
Σωστά αλλά κατά την άποψή σου θα πρέπει να δεχτώ [όχι μόνο σαν χομπίστας αλλά επί πλέον και σαν αντιπρόσωπος] τη λασπολογία το ψέμα την παραπληροφόρηση και τη δισφήμηση των συγκεκριμένων ηχείων, από κάποιον εμπαθή;;;
Αυτό αποτελεί διάλογο; Θα πρέπει να πέσει μούγγα από πλευράς μου;;
Και δεν κατάλαβα γιατί πάντα απευθύνεσαι σε μένα; Δεν αντιλαμβάνεσαι το που και από ποιον χαλάει η συζήτηση;
Έτσι θα εωρείται η δισφήμηση και παραπληροφόρηση και θα μένει αναπάντητη;;
Αυτό αποτελεί μονόλογο και όχι δημοκρατικό διάλογο.
Δεν καταλαβαίνω το γιατί ο κύριος αυτός παίρνει μέρος στη συζήτηση. Τί το δημιουργικό έχει προσθέσει στο διάλογο; Αν δεν δέχεται τις απόψεις άλλων και τη σωστή πληροφόρηση τότε ας μη συμμετέχει.
Πάντως δεν διάβασα να του έκανες καμία 'σύσταση' γιατί οι παρατηρήσεις σε μένα απευθύνονται.
Δεν ξέρω αν τελικά θα πρέπει να σε ευχαριστήσω γιατί κάτι τέτοια δεν με αφήνουν να μεγαλώσω. Νοιώθω το άτακτο παιδί που το μαλώνουν.
Να πω και κάτι ακόμα. 'Εχω πιο σοβαρές ασχολίες και δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμε με τον συγκεκριμένο κύριο, και επιπλέον, δεν είμαι και γιατρός. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Δεν ακούω σε κανέναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Έχω δύο χώρους, συνθήκες σπιτιού, ο ένας 100 τ.μ. και ο άλλος 35 τ.μ. Λ.Σ.
Αν τώρα "ακούς καλά" μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αν 'στήσεις' τον χώρο σου κατάλληλα (βάση μετρήσεων), θα ακούς ακόμα καλύτερα ;)

Είχα να δώ από προχθές στο θέμα… είδα 4 νέες σελίδες, και λέω και εγώ ‛πω πω πω κάτι το ενδιαφέρον θα συζητήθηκε’….

‛τσάμπα καίει η λάμπα’

Οι συστάσεις απευθύνονται όπου δή και στον Μιχάλη,όταν χρειασθηκε.

Νομίζω,ότι χρειάζεται να κατανοήσετε,ότι άν κάποιος στα πλαίσια του φόρουμ,δεν έχει την ίδια άποψη-δεν του αρέσουν τα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε,έχει κάθε δικάιωμα να το λέει,όπως κι εσείς να ισχυρίζεσθε ότι είναι τα καλύτερα ηχεία στον κόσμο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Αν τώρα "ακούς καλά" μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αν 'στήσεις' τον χώρο σου κατάλληλα (βάση μετρήσεων), θα ακούς ακόμα καλύτερα ;)
Δεν διαφωνώ είμαι ανοιχτός στα πάντα. Αν μου εξηγούσε κάποιος μπορεί να απέριπτα αμέσως την πρότασή του ή να την υιοθετούσα. Εξαρτάται πώς εννοεί κάποιος το καλύτερα. Αν μου εγγυώταν ότι θα άκουγα ακόμη καλύτερα και αυτό το καλύτερα θα με έφερνε πιο κοντά σε μια αίθουσα ακροάσεων ακουστικής μουσικής, τότε θα έλεγα ναι. Λ.Σ.

Οι συστάσεις απευθύνονται όπου δή και στον Μιχάλη,όταν χρειασθηκε.

Νομίζω,ότι χρειάζεται να κατανοήσετε,ότι άν κάποιος στα πλαίσια του φόρουμ,δεν έχει την ίδια άποψη-δεν του αρέσουν τα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε,έχει κάθε δικάιωμα να το λέει,όπως κι εσείς να ισχυρίζεσθε ότι είναι τα καλύτερα ηχεία στον κόσμο...
Επειδή και πάλι σε μένα απευθύνεσαι, απάντησέ μου ευθέως:
1.Που εντόπισες στα γραφόμενά μου ότι η όλη φασαρία γίνεται γιατί σε κάποιον δεν αρέσουν τα μηχανήματά μου.
2.Πού εντόπισες ότι δεν ανέχομαι να έχει κάποιος συνομιλητής μου διαφορετική άποψη και ότι δεν θα πρέπει αυτή η άποψη να εκφράζεται;
3. Πού και πότε ισχυρίστηκα ότι τα μηχανήματά μου είναι τα καλύτερα του κόσμου;
Άλλα συμβαίνουν κύριε DIPIE και σε παρακαλώ: απ' τη μια μην ισοπεδώνεις και απ' την άλλη να μην έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Από πότε η λασπολογία, η παραπλάνηση και διάδοση ψευδών ειδήσεων και η δισφήμηση αποτελούν έτσι απλά 'έκφραση διαφορετικής γνώμης' και σαν κάτι τέτοιο θα πρέπει να θωρείται;Λ.Σ.