ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Αντιλαμβάνεσθε κάποια θέματα με έναν δικό σας τρόπο.Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Αν θεωρείτε ότι τα θέματα ανοίγουν για να απαντάτε κατά το δοκούν σ' όποιον διαφωνείτε και να θεωρείτε δυσφήμηση κάθε αντίθετη απάντηση που εισπράτετε τι να πώ.

Πρέπει να αντιληφθείτε όμως,ότι έχετε λογομαχήσει με ουκ ολίγους κι επίσης έχετε "διαλύσει" αρκετά θέματα μ' αυτόν τον τρόπο.

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Αντιλαμβάνεσθε κάποια θέματα με έναν δικό σας τρόπο.Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Αν θεωρείτε ότι τα θέματα ανοίγουν για να απαντάτε κατά το δοκούν σ' όποιον διαφωνείτε και να θεωρείτε δυσφήμηση κάθε αντίθετη απάντηση που εισπράτετε τι να πώ.

Πρέπει να αντιληφθείτε όμως,ότι έχετε λογομαχήσει με ουκ ολίγους κι επίσης έχετε "διαλύσει" αρκετά θέματα μ' αυτόν τον τρόπο.
Κύριε DIPIE ειλικρινά πολύ λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεστε τα όσα αναφέρω. Με όλο το σεβασμό: Ξαναδιαβάστε!
Δίνετε δικαιώματα σε αυτούς που πραγματικά χαλάν το διάλογο.
Το να λογομαχήσει κάποιος δεν αποτελεί εκ προϊμίου αρνητικό στοιχείο αλλά μπορεί και θετικό. Αλλά τί λέω; Χαμένος ο χρόνος και ο κόπος. Εξακολουθώ να βλέπω σε μένα να κάνετε παρατηρήσεις.
Γεια σας και χαρά σας!
Συγνώμη που απασχόλησα με τόσο ανούσια θέματα και τόση εγωπάθεια το κλαμπ ΣΑΣ. Λ.Σ.

συγνωμη που επεμβαινω

κυριε Λουκα, καμια φορα οπως θετουμε τα πραματα σε μια συζητηση, προδιαθετουμε τους αλλους.

π.χ. αν πω οτι τα Harberth μου τα 40 ειναι Τα απιστευτα ηχεια, με τα καλυτερα μεγαφωνα, και περνουν και πιπς.... θα βγει καποιος να μου πει ’’φιλαρακι κοψε κατι, υπαρχουν και καλυτερα με καλυτερες υψηλες κτλ’’

αν πω οτι ειναι ενα πολυ καλο ηχειο με το οποιο μπορω να κανω το κεφι μου με αξιοπρεπεια...δεν νομιζω να διαφωνησουν πολλοι.

ακριβως εκει γεννιεται η διαφωνια, εχετε ενα απολυτο τροπο εκφρασης που πηγαζει απο το γεγονος οτι εχετε ενα αρκετα καλο ηχο σπιτι σας και εμπειρικη εμπειρια πολλων ετων.

για ενα σημαντικο θεμα το οποιο μενει στο περιπου και εχει να κανει με το χωρο, εχω να αναφερω το εξης.

τυχαινει φιλοι μου να ειναι γνωστοι παραγωγοι και συνθετες και μουσικοι,
εχει τυχει να ακουσουμε συστηματα σε χωρους ηχογραφησης αλλα και να μεταφερουμε τα μηχανηματα μας σε πολυ καλα μελετημενους χωρους.
υπαρχουν και μηχανηματα τα οποια δειχνουν την αποκριση στο συχνοτικο φασμα (μη μου πειτε οτι η εμπειρια εχει κανει τα αυτια απολυτους μετρητες;;;)
αν βαλετε στο σαλονι σας να μετρησετε το φασμα σας, θα δειτε οτι εχετε αρκετα περιθωρια βελτιωσης.

οταν εβαλα τα δικα μου σε στουντιο, νομιζα οτι χαλασανε τα tweeter....το χαμηλο δυναμωσε και ο ενισχυτης μου ειχε χασει τα μισα του watt....

τα σαλονια μας οπως και να το κανουμε θα αποδωσουν το πολυ 60-80% των δυνατοτητων του συστηματος μας, εκτος αν δεν ειστε παντρεμενοι....

Προσπαθώντας να επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Η διαδικασία του "voicing" απο τους κατασκευαστές,στην διάρκεια ακροάσεων,νομίζω ότι δίνει την τελική πινελιά στον ήχο του κάθε μηχανήματος,με βάση του γούστα του εκάστοτε κατασκευαστή-κι είναι οι περισσότεροι που μετά τις μετρήσεις προσφεύγουν εκεί.

Προσπαθώντας να επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Η διαδικασία του "voicing" απο τους κατασκευαστές,στην διάρκεια ακροάσεων,νομίζω ότι δίνει την τελική πινελιά στον ήχο του κάθε μηχανήματος,με βάση του γούστα του εκάστοτε κατασκευαστή-κι είναι οι περισσότεροι που μετά τις μετρήσεις προσφεύγουν εκεί.

Ναι να επιστρέψουμε !
Και επι τη ευκαιρία του μηνύματος του Διονύση , θα ήθελα να προσθέσω οτι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ το VOICING , είναι που χαλάει πρώτο (απο ολα αυτά που ανέφερα στο πρώτο μήνυμά μου) , δυστυχώς
Εκεί προφανώς οφείλεται και η εκ διαμέτρου αντίθετη γνώμη για τα περισσότερα μηχανάκια , οτι δηλαδή κάποιοι τα άκουσαν σε ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΑ , αλλες δυνατότητες οδήγησης , άλλοι ογκοι χώρων και πάει λέγοντας

Και στο διά ταύτα :
Πώς όμως μπορεί να βρεθεί λύση ?
Πέρα απο το θέμα dedcated μετρήσεων που θα κάνουν μεν δουλειά , ΑΛΛΑ δέν αφήνουν και πολλά περιθώρια στο χομπίστα "για να παίζει" , υπάρχει και η άλλη οδός
Η οδός τής δημιουργικής ασχολίας
Το μοναδικό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ χαρακτηριστικό για αυτήν τήν κατάσταση , είναι ένας ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΟΣ οσο πιο πολύ γίνεται χώρος - και απο πλευράς επίπλων και απο πλευράς τοιχων - εσοχών - κολώνων κλπ
Το σκηνικό είναι απλό : , στήνει κάποιος τα ηχειάκια του ή τίς ηχειάρες του , έχει και ένα ενισχυτάκο ή ενισχυτάρα και το παλεύει μέχρι να αρχίσει να καταλαβαίνει ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ και ΑΠΟ ΠΟΥ μέσα στο χώρο του
Και επειδή η ολιστική ανθρώπινη ακοή συγχωρεί εύκολα στα πρώτα στάδια , σιγά -σιγά θα μαθαίνει , θα στήνει θα ακούει , και ξανά μανά

Αυτό ολο που σάς ανέφερα ΙΣΧΥΕΙ και το έχω κάνει πράξη εδώ και πολλά - πολλά χρόνια , και ειλικρινώς ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το έχουμε ακούσει ,να συμβαίνει στο χώρο σου Μανώλη.:2thumb22sup:

Επαναλαμβανω για μενα ενα κορυφαιο συστημα που θελει να λεγεται hi-end πρεπει να τα εχει ΟΛΑ. Αν οχι να υποκειται σε ολες τις κατηγοριες, τουλαχιστον στις περισσοτερες.

Επαναλαμβανω για μενα ενα κορυφαιο συστημα που θελει να λεγεται hi-end πρεπει να τα εχει ΟΛΑ. Αν οχι να υποκειται σε ολες τις κατηγοριες, τουλαχιστον στις περισσοτερες.

:grandpa: Ένα διπλόsmoothο από όλα χωρίς refined περικαλώ!

Τι λες βρε; Μερικά από τον κύκλο δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο ηχοσύστημα! :flipout:

Νομιζεις. Αν ειναι να σκαμε τα λεφτα μας, για να παιρνουμε ενα απο ολα αυτα, κλαφτα Χαραλαμπε.

Εξαλλου δεν ειπα να τα εχεις ολα, αλλα τα περισσοτερα.

Last edited:
smooth + intense μαζί;
Precise + vivid;

Εκτός και αν εννοείς να πάρεις ένα μηχάνημα ανά σχολή;
Κάτι σε ρώσικη σαλάτα θα βγεί αυτό μάναμ!

Αν είναι να σκάμε τα λεφτά μας σε Hi-End συστήματα γιά να ακούμε
πράγματα που δεν υπάρχουν στις ηχογραφήσεις (Ο Τzimisce, πιστεύω
καταλαβαίνει τι εννοώ) είναι χάσιμο χρόνου και πόρων!
Προσοχή: εκφράζω καθαρά προσωπική άποψη, το διευκρινίζω προς αποφυγήν
Κάθε παρεξήγησης!!!

Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

smooth + intense μαζί;
Precise + vivid;

Εκτός και αν εννοείς να πάρεις ένα μηχάνημα ανά σχολή;
Κάτι σε ρώσικη σαλάτα θα βγεί αυτό μάναμ!

Το ξαναειπα και σε προηγουμενο post. Η ζωντανη μουσικη εχει τα παντα, εκτος ισως απο υπερβολικη αναλυση. Ενα συστημα που που θελει να λεγεται hi-end πρεπει να παρουσιαζει το live γεγονος οσο πιο κοντα στη πραγματικοτητα. Αρα πρεπει να εχει τα παντα....οπως και η live μουσικη.

kharmacoma η πραγματικοτητα ειναι γεγονος, το ψεμα πρεπει να το εφευρεις

η ζωνατη μουσικη εχει αυτο το οποιο δημιουργείτε, κατι συγκεκριμενο, αναλογα πως παιζεις κτλ. στα αυτια σου φτανει ο φυσικός πραγματικος ηχος.

η αναπαραγωγη ειναι εφευρεση δεν ειναι γεγονος.
αν το συστημα σου εχει οπως λες περισσότερη ανάλυση απο την πραγματικότητα τότε ψευδεται., ασυστόλως

στο live πιανο επειδη εχει απιστευτες αρμονικες το ακους ματ (οχι ολοι),
στην αναπαραγωγη που δεν μπορουν να αναπτυχθουν ολες οι αρμονικες το ακους αναλυτικοτερο γιατι ακους λιγοτερους ηχους και τους διαχωριζεις ευκολοτερα

μη ....πρωι πρωι

ο κοσμος ειναι τελειος, εμεις ειμαστε αχρηστοι

και οπως λεει ο ποιητης ...αν θα μπορουσα κατι στο κοσμο να αλλαζα θα...

nbullamtsis δεν ειπα οτι το συστημα μου εχει υπερβολικη αναλυση, ειπα οτι το live δεν εχει.

Δεν νομιζω οτι οταν αγοραζουμε μηχανηματα για να στησουμε ενα συστημα πρεπει να λεμε "Εγω το θελω αναλυτικο, εγω το θελω μουσικο....κτλ"
Πρεπει να ψαχνουμε το καλυτερο συνδυασμο.
Επαναλαμβανω υπαρχουν κορυφαια μηχανηματα που εχουν ενα συνδυασμο των παραπανω.

Δεν θα επιμεινω, ο καθενας αλλωστε εχει την αποψη του, κουβεντουλα κανουμε.

Last edited:
sorry δεν αναφερα την αποψη μου, συμορφωθηκα με την πραγματικοτητα

η αποψη μου ειναι μακρια απο αταλαντους καλλιτεχνες και κακες παραγωγες
και οτι η αναπαραγωγη ακουστικής μουσικης δεν μπορει να φτασει τη ποιοτητα του live

και αυτα που λετε για κατηγοριοποιηση των συστηματων με το τροπο που τα λεει ο κολλητος στο site μου φερενουν το τι ακους και οχι πως το ακους (εδω μπορει να ειμαι και λαθος)

nbullamtsis δεν ειπα οτι το συστημα μου εχει υπερβολικη αναλυση, ειπα οτι το live δεν εχει.

Δεν νομιζω οτι οταν αγοραζουμε μηχανηματα για να στησουμε ενα συστημα πρεπει να λεμε "Εγω το θελω αναλυτικο, εγω το θελω μουσικο....κτλ"
Πρεπει να ψαχνουμε το καλυτερο συνδυασμο.
Επαναλαμβανω υπαρχουν κορυφαια μηχανηματα που εχουν ενα συνδυασμο των παραπανω.

Δεν θα επιμεινω, ο καθενας αλλωστε εχει την αποψη του, κουβεντουλα κανουμε.

++++

Είναι η πρώτη φορά, ή έτυχε, που διαβάζω για συνειδητοποίηση της υπερβολικής ανάλυσης. Αυτό σημαίνει ωριμότητα ακροατών.
Ούτως ή άλλως η ηχοληψία έχει περισσότερα ανάλυση από την ζωνατανή ακρόαση-εννοώ ακρόαση χωρίς ηχομεγέθυνση φυσικά. Αν λοιπόν ένα
ηχείο κατασκευάστηκε με "συνταγή" να αρέσει υπεραναλύει, δηλαδή χρωματίζει, πράγμα που το καθιστά ένα καλό μεν αλλά "εμπορικό"ηχείο.
Σεβαστό είναι για έναν κατασκευαστή να στοχεύει στο να αρέσει το προιόν του, αλλα αυτό δεν έχει σχέση με το HiEnd και ούτε βρίσκει το δρόμο του προς έμπειρους ακροατές.
Συμπέρασμα: όταν κάτι μας εντυπωσιάζει στο πρώτο άκουσμα πρέπει να μας κάνει σκεπτικούς. Κανένα σοβαρό σε ισορροπία ηχείο δεν εντυπωσιάζει αμέσως. Στοιχεία όπως τα δυναμικά, το σφιχτό μπάσσο, τα μεταβατικά είναι απαραίτητες αρετές, αυτό όμως που είναι το σπουδαότερο κριτήριο και το πιο δύσκολο στην σχεδίαση είναι η ισορροπία που δίνει το αληθινό και το φυσικό αποτέλεσμα. Δείχνει και την "δύσκολη" απόφαση του σχεδιαστή να πορευτεί σε μη εμπορικούς δρόμους.
Ας ακούμε αυτό που ήθελε να ακούσουμε ο ηχολήπτης, έστω κι αν αυτό δεν μας είναι αρεστό πολλές φορές, και μην ξεχνάμε ότι την αλήθεια πολλοί εμίσησαν. Ας μην είμαστε με τους πολλούς.
Θ.Ζ.