συγνωμη που επεμβαινω
κυριε Λουκα, καμια φορα οπως θετουμε τα πραματα σε μια συζητηση, προδιαθετουμε τους αλλους.
π.χ. αν πω οτι τα Harberth μου τα 40 ειναι
Τα απιστευτα ηχεια, με τα
καλυτερα μεγαφωνα, και περνουν και πιπς.... θα βγει καποιος να μου πει ’’φιλαρακι κοψε κατι, υπαρχουν και καλυτερα με καλυτερες υψηλες κτλ’’
αν πω οτι ειναι ενα πολυ καλο ηχειο με το οποιο μπορω να κανω το κεφι μου με αξιοπρεπεια...δεν νομιζω να διαφωνησουν πολλοι.
ακριβως εκει γεννιεται η διαφωνια, εχετε ενα απολυτο τροπο εκφρασης που πηγαζει απο το γεγονος οτι εχετε ενα αρκετα καλο ηχο σπιτι σας και εμπειρικη εμπειρια πολλων ετων.
για ενα σημαντικο θεμα το οποιο μενει στο περιπου και εχει να κανει με το χωρο, εχω να αναφερω το εξης.
τυχαινει φιλοι μου να ειναι γνωστοι παραγωγοι και συνθετες και μουσικοι,
εχει τυχει να ακουσουμε συστηματα σε χωρους ηχογραφησης αλλα και να μεταφερουμε τα μηχανηματα μας σε πολυ καλα μελετημενους χωρους.
υπαρχουν και μηχανηματα τα οποια δειχνουν την αποκριση στο συχνοτικο φασμα (μη μου πειτε οτι η εμπειρια εχει κανει τα αυτια απολυτους μετρητες;;

αν βαλετε στο σαλονι σας να μετρησετε το φασμα σας, θα δειτε οτι εχετε αρκετα περιθωρια βελτιωσης.
οταν εβαλα τα δικα μου σε στουντιο, νομιζα οτι χαλασανε τα tweeter....το χαμηλο δυναμωσε και ο ενισχυτης μου ειχε χασει τα μισα του watt....
τα σαλονια μας οπως και να το κανουμε θα αποδωσουν το πολυ 60-80% των δυνατοτητων του συστηματος μας, εκτος αν δεν ειστε παντρεμενοι....