Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

Απάντηση: Re: Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

Η απλούστερη λύση μου φαίνεται αυτή του Σπύρου (Δημοκηδή) είτε με το Crystal Audio είτε με το Logitech.
Το Crystal Audio έχει εξόδους: jack και οπτική, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην οπτική είσοδο του ενισχυτή (Α)
Το Logitech έχει εξόδους: jack και αναλογική RCA, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην AUX είσοδο του ενισχυτή (Β)

Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις για να διαμορφώσω καλύτερη εικόνα.

1. Όσον αφορά την ηχητική στάθμη και την ποιότητα του ήχου, ποιά σύνδεση είναι προτιμότερη, η Α ή η Β;
2. Το σήμα που μπαίνει στις ψηφιακές εισόδους του ενισχυτή, πηγαίνει στο ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή;
3. Γίνεται με κάποιο τρόπο (καλώδιο ή μετατροπέα) να στείλω το αναλογικό σήμα (RCA) του Logitech στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή; Κερδίζω κάτι σε ποιότητα; Ή μήπως το κόστος του μετατροπέα, από αναλογικό σε ψηφιακό, είναι η διαφορά του Logitech από το Crystal, οπότε να προτιμήσω εξ'αρχής το Crystal;
Λαμβάνουμε υπ'όψιν ότι το Crystal Audio κοστίζει 70 ευρώ ενώ το Logitech 30 ευρώ.
Διονύση, χωρίς πλάκα, δεν τα παίρνεις και τα δύο και οποίο παίζει καλύτερα το κρατάς. ...το άλλο θα στο πάρω εγώ.

Απάντηση: Re: Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

Επειδή βλέπω ότι έχει συζητηθεί και ο συνδυασμός tablet/κινητό - dac, ρίχτε μια ματιά και σε αυτό:

http://hifimediy.com/index.php?route=product/product&path=62&product_id=124

Ωπα ...να κάτι χρήσιμο απλό και φτηνό.
Αυτο μάλιστα,αγοράζεις δοκιμάζεις και κρατάς ή πετάς!
Ευχαριστούμε πολύ φίλε tuxx!!

Η απλούστερη λύση μου φαίνεται αυτή του Σπύρου (Δημοκηδή) είτε με το Crystal Audio είτε με το Logitech.
Το Crystal Audio έχει εξόδους: jack και οπτική, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην οπτική είσοδο του ενισχυτή (Α)
Το Logitech έχει εξόδους: jack και αναλογική RCA, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην AUX είσοδο του ενισχυτή (Β)

Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις για να διαμορφώσω καλύτερη εικόνα.

1. Όσον αφορά την ηχητική στάθμη και την ποιότητα του ήχου, ποιά σύνδεση είναι προτιμότερη, η Α ή η Β;
2. Το σήμα που μπαίνει στις ψηφιακές εισόδους του ενισχυτή, πηγαίνει στο ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή;
3. Γίνεται με κάποιο τρόπο (καλώδιο ή μετατροπέα) να στείλω το αναλογικό σήμα (RCA) του Logitech στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή; Κερδίζω κάτι σε ποιότητα; Ή μήπως το κόστος του μετατροπέα, από αναλογικό σε ψηφιακό, είναι η διαφορά του Logitech από το Crystal, οπότε να προτιμήσω εξ'αρχής το Crystal;
Λαμβάνουμε υπ'όψιν ότι το Crystal Audio κοστίζει 70 ευρώ ενώ το Logitech 30 ευρώ.

Και πώς λύνεις το πρόβλημα της ανυπαρξίας οθόνης; Εκτός κι αν τα ταΐζεις μόνο ότι υπάρχει στο κινητό η το τάμπλετ, οπότε πάω πάσο. Ιδανική λύση για σένα θα ήταν κάτι σαν το squeezebox, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο στην αγορά, κι αν υπάρχει ξεφεύγει σε τιμή.

Ακριβώς! Ότι υπάρχει ή ότι βάζω στο tablet και στο κινητό.

Mα γιαυτο ειπα οτι στην περιπτωση μου, ειναι ματαιο.
Περιοριζεσαι στην χωρητικοτητα του ταμπλετ ή του κινητου.
Η θυρα του ειναι κατειλημμενη απο το καλωδιο.
Εσυ Διονυση τα αρχεια σου, που τα εχεις αποθηκευμενα???

Το δοκίμασα και στο τάμπλετ και στο κινητό. ..
Στο τάμπλετ ακρα σιγη.... πλους (γαλλικό ειναι αυτό από τον Loeb ...ολο plus plus λέγανε στις σημειώσεις..είχε μεγάλη πλάκα να τους ακούς) ότι στοκάρανε τα πάντα!

Στο κουνητό έπαιξε μεν άθλια δε. ...άσε που στο 3ο κομμάτι μπλοκάρισε η trial έκδοση.

Ρε παιδιά τώρα που το σκέφτομαι ,τι π@π@ριές πάω να κάνω......αφού το τάμπλετ έχει ελάχιστο χώρο που θα βάζω την μουσική?
Η θύρα θα είναι μπλοκαρισμένη απο το otg ,άρα πρέπει να κάνω επιλογές κλπ κλπ.
Το κουνητό το θεωρώ αστείο να το συνδέσω στο σύστημα.....
Οπότε σε κουβέντα να βρισκόμαστε. ....
Καλο είναι. ...βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες (ξέρεις πόση αυτοσυγκράτηση χρειάζεται να μην πετάξεις το τάμπλετ από το παράθυρο όταν στοκάρανε τα πάντα:flipout: )

Mιχάλη εσύ μπορείς να κάνεις το άλλο (που λέει ο Τάσος στο #51 και θα παίξει εγγυημένα).
ένα πισάκι με wifi, ένα tablet με το κατάλληλο application να το διαβάζει και τραβάς απο το pc σου (σαν αποθήκη) τις μουσικές που θέλεις.
το πισάκι με foobar, jriver ότι τραβά η ψυχή σου... ταίζει ένα dac, το dac τον ενισχυτή και τέλος.

Παίζει εγγυημένα.

+++
@skakinen
1) Σύνδεση Α (γιατί η στάθμη θα μείνει ανεπηρέαστη και η ψηφιοαναλογική μετατροπή θα γίνει στον ενισχυτή
2) Ναι
3) Δεν γίνεται. Οι ψηφιακές είσοδοι λαμβάνουν μόνο ψηφιακό σήμα και οι αναλογικές μόνο αναλογικό

(ότι αποφασίσεις προσπάθησε να το δοκιμάσεις πρώτα)

Εσυ Διονυση τα αρχεια σου, που τα εχεις αποθηκευμενα???

Στο pc είναι όλα τα αρχεία (μιλάω για τα κατεβασμένα). Κάποια από αυτά τα έχω κάψει σε δισκάκια. Θέλω όμως να έχω τη δυνατότητα, ότι κατεβάζω, να το ακούω στον ενισχυτή και μετά να αποφασίζω αν θέλω να το κάψω (ή να το αγοράσω- πράγμα σπάνιο πλέον). Οπότε θεωρώ πολύ εύκολο να ρίχνω μερικά αρχεία στο κινητό ή στο tablet και να τα ακούω στον ενισχυτή. Επιπλέον, με ένα μηχανάκι σαν αυτά που πρότεινε ο Σπύρος, θα μπορώ, ότι έχω στο κινητό, να το παίζω ανά πάσα στιγμή χωρίς να ψάχνω να κατεβάσω το αντίστοιχο cd.

Last edited:
Οκ καταλαβα.
Οποτε αυτο που σου προτεινα ισχυει.
Αν θες παρτα και τα δυο και οποιο δεν σου κανε,ι το παιρνω εγω (εννοειται οσο το πληρωσες)
Τελικα ειναι μια πολυ καλη λυση στην περιπτωση σου, αυτο που προτεινε ο Σπυρετος μας!!

Re: Απάντηση: Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

Mιχάλη εσύ μπορείς να κάνεις το άλλο (που λέει ο Τάσος στο #51 και θα παίξει εγγυημένα).
.
Εγω Νικολη μου πρεπει να κατσω στα αυγα μου, γιατι καπου το εχω παρακανει..(διαβασε ποστ Νο 59)
Απλα τηρω, αυτο που λεει ο σοφος λαος:
"Πρωτα φευγει ο ανθρωπΑς και μετα το χούι του:flipout:"

Εγω Νικολη μου πρεπει να κατσω στα αυγα μου, γιατι καπου το εχω παρακανει..(διαβασε ποστ Νο 59)
Απλα τηρω, αυτο που λεει ο σοφος λαος:
"Πρωτα φευγει ο ανθρωπΑς και μετα το χούι του:flipout:"

Κάποια στιγμή που θα ανέβει ο Σωκ στα μέρη μας θα σου έρθουμε να στήσουμε κάτι στα πρόχειρα, να πιούμε και τις μπυρίτσες μας...

Μιλάμε για πολύ οικονομικά πράγματα που σε επιδόσεις χαιεντίζουν...

(μόνο οι γέροι κάθονται στα αυγά τους! Νόμος! :grandpa:)

Re: Απάντηση: Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

να πιούμε και τις μπυρίτσες μας...
.....καλοδεχουμενοι, αλλα μονο για μπυρες:ernaehrung004::ernaehrung004:
Σιγα μην σπαταλησω την ωρα μου για τα στερεα:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

.....καλοδεχουμενοι, αλλα μονο για μπυρες:ernaehrung004::ernaehrung004:
Σιγα μην σπαταλησω την ωρα μου για τα στερεα:flipout:

:ernaehrung004:

Δεν είναι lossless το aptX,
και το δεύτερο πρόβλημα είναι το range του bluetooth
σίγουρα προκειτε πάντως για φθηνή λυση

Στη σελίδα της CA λίγο πιο κάτω έχει το λογότυπο του aptX lossless, αλλά καμιά φορά τα λογότυπα μπαίνουν και κατά λάθος. Στο manual δεν βρήκα κάτι.

Στη σελίδα της CA λίγο πιο κάτω έχει το λογότυπο του aptX lossless, αλλά καμιά φορά τα λογότυπα μπαίνουν και κατά λάθος. Στο manual δεν βρήκα κάτι.

μπορεί οι μαρκετίστες να το λένε Lossless, αλλα αν ψαξεις

http://www.csr.com/products/61/aptx-lossless

"Hybrid 'near lossless mode' for stringent bandwidth constraints"

http://en.wikipedia.org/wiki/AptX
"This involves the dynamic application of a form of "near lossless" coding – but only for those short sections of audio where completely lossless coding cannot respect the bandwidth constraints. Even for those short periods while the "near lossless" coding is active, high-definition audio quality is maintained, retaining audio frequencies up to 20 kHz and a dynamic range of at least 120 dB."

και φυσικά απο την εμειρία μας με τα bluetooth καταλαβενεις οτι το bandwidth είναι πάντα πρόβλημα είδικά όταν σπίτι έχουμε wifi/dect/other bluetooth devices

Τελικά πήρα το Crystal Audio BluDac.
Μικρό και εύχρηστο, είναι η λύση σ'αυτό που έψαχνα.
Ευχαριστώ το Σπύρο που μου το πρότεινε αλλά και όλους όσους με διαφωτίσατε στις απορίες μου :music-smiley-004:

Crystal+Acoustics+BluDAC+3.jpg

Last edited: