Απάντηση: Re: Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;
Διονύση, χωρίς πλάκα, δεν τα παίρνεις και τα δύο και οποίο παίζει καλύτερα το κρατάς. ...το άλλο θα στο πάρω εγώ.Η απλούστερη λύση μου φαίνεται αυτή του Σπύρου (Δημοκηδή) είτε με το Crystal Audio είτε με το Logitech.
Το Crystal Audio έχει εξόδους: jack και οπτική, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην οπτική είσοδο του ενισχυτή (Α)
Το Logitech έχει εξόδους: jack και αναλογική RCA, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην AUX είσοδο του ενισχυτή (Β)
Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις για να διαμορφώσω καλύτερη εικόνα.
1. Όσον αφορά την ηχητική στάθμη και την ποιότητα του ήχου, ποιά σύνδεση είναι προτιμότερη, η Α ή η Β;
2. Το σήμα που μπαίνει στις ψηφιακές εισόδους του ενισχυτή, πηγαίνει στο ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή;
3. Γίνεται με κάποιο τρόπο (καλώδιο ή μετατροπέα) να στείλω το αναλογικό σήμα (RCA) του Logitech στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή; Κερδίζω κάτι σε ποιότητα; Ή μήπως το κόστος του μετατροπέα, από αναλογικό σε ψηφιακό, είναι η διαφορά του Logitech από το Crystal, οπότε να προτιμήσω εξ'αρχής το Crystal;
Λαμβάνουμε υπ'όψιν ότι το Crystal Audio κοστίζει 70 ευρώ ενώ το Logitech 30 ευρώ.