Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

Χμ κοίταξα τα χαρακτηριστικά του και δεν το έγραφε! Mια χαρά!
Ίσως η πιο value for money λύση (έχει και coaxial out ψηφιακή σύνδεση για την σύνδεση με το dac του ενισχυτή)

Μπορεί άραγε να το χειριστείς απο το κινητό ή ταμπλέτα ή θα χρειαστεί να ανοίγει τη tv? (μάλλον αυτό ήταν το πρόβλημα και στα media palyer που προτάθηκε νωρίτερα)

Διονύση, υπάρχει και η λύση του του Blu Ray Player. Πλέον τα περισσότερα παίζουν μουσική ή αρχεία γενικότερα από USB. Παίρνεις ένα, για παράδειγμα αυτό από τον Κωτσόβολο ή το πλαίσιο, του συνδέεις το USB που θέλεις, στικάκι ή σκληρό δίσκο, και στέλνεις τη μουσική μέσω ψηφιακής εξόδου στον ενισχυτή σου.

Κώστα έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο αλλά με προβληματίζει το πώς θα γίνεται η πλοήγηση στα περιεχόμενα του USB-stick. Το Blu Ray Player δεν μπορεί να συνδεθεί στην tv διότι είναι μακριά.

Διονύση και λοιπά καλόπαιδα... αν μπερδεύεσθε με τα otg, usb/spdif κλπ. και επειδή είδα ότι το κόστος ανεβαίνει, τότε καλύτερα είναι να πάμε σε μια απλούστερη λύση, αυτή του blue-tooth dac...εξαιρετικό είναι αυτό, που βγαίνει και από ελληνική εταιρεία :http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/Blu-DAC-UK.aspx στα 70 ευρώ, ενώ αν θέλουμε φθηνότερο, έχω δει ότι έχει κάτι ανάλογο και η logitech, περίπου στα 30 ευρώ....

Σπύρο, πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η λύση!!

Απάντηση: Re: Πώς παίζω άυλα αρχεία μουσικής στον ενισχυτή;

Κατευθείαν από την ταμπλέτα ή κινητό ή pc χωρίς πρόβλημα δε θέλει οθόνη!

Διαμαντή, τα streamers ναι, όπως είπες.
Για το LG και τα οικονομικά media players λέω.

η λυση σου ειναι η εξης.
ψηφιακα
dnla-tablet+usb player-otg cable-usb to spdif-ampiflier spdif in
αναλογικα
αν το ταμπλετ ή το κινητο ακουγονται χαμηλα
παρακαμπτεις τον προ και κανεις
mini jack to rca L+R - analaog in ampiflier,αν εχει xlr ακομη καλυτερα rca to xlr adapter.
H xlr παιζει δυνατοτερα,μην περιμενεις ομως τιποτε ιδιαιτερο απο ηχο.
αν παρακαμψεις τον προ προσοχη να εχεις κλειστο τον ηχο στο ταμπλετ και πρωτα να βαλεις το jack kai μετα να αναψεις τον τελικο.
Ετσι παιζω εγω τωρα που δεν εχω ντακ.

IMHO περισσότερο για προσωρινές λύσεις μου κάνουν τα παραπάνω
Σταδιακά θα χρειαστεί κάτι το μόνιμο, τουλάχιστο σα squeezebox εάν χρειαζεται οθόνη
Ή σαν ένα μικρό rasbery pi, με usb είσοδο μεν (και wifi/lan), αλλά τηλεχειρισμό από όλα τα κινητά/ταμπλέτες/pc του σπιτιού.

Σταδιακά θα χρειαστεί κάτι το μόνιμο, τουλάχιστο σα squeezebox εάν χρειαζεται οθόνη
Ή σαν ένα μικρό rasbery pi, με usb είσοδο μεν (και wifi/lan), αλλά τηλεχειρισμό από όλα τα κινητά/ταμπλέτες/pc του σπιτιού.
Εμ...τα ´λεγα δεν τα ´λεγα..:flipout:

Ενοειται οτι ειναι προσωρινες λυσεις,η αγορα ντακ σημερα ειναι μονοδρομος αν μιλαμε για ποιοτικο ηχο,και οχι κατι απλα να παιζει.
Για τα squeeze κλπ δεν ξερω δεν ταχω δουλεψει

Χρειάζεσαι όμως κι ένα player σαν αυτό...δεν παίζεις από το δικό του.
Κι έχεις κι όλες τις αναλύσεις..
(Εχει trial για να το δοκιμάσεις πρώτα,δεν χρειιάζεται να το αγοράσεις.)

Το δοκίμασα και στο τάμπλετ και στο κινητό. ..
Στο τάμπλετ ακρα σιγη.... πλους (γαλλικό ειναι αυτό από τον Loeb ...ολο plus plus λέγανε στις σημειώσεις..είχε μεγάλη πλάκα να τους ακούς) ότι στοκάρανε τα πάντα!

Στο κουνητό έπαιξε μεν άθλια δε. ...άσε που στο 3ο κομμάτι μπλοκάρισε η trial έκδοση.

Ρε παιδιά τώρα που το σκέφτομαι ,τι π@π@ριές πάω να κάνω......αφού το τάμπλετ έχει ελάχιστο χώρο που θα βάζω την μουσική?
Η θύρα θα είναι μπλοκαρισμένη απο το otg ,άρα πρέπει να κάνω επιλογές κλπ κλπ.
Το κουνητό το θεωρώ αστείο να το συνδέσω στο σύστημα.....
Οπότε σε κουβέντα να βρισκόμαστε. ....
Καλο είναι. ...βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες (ξέρεις πόση αυτοσυγκράτηση χρειάζεται να μην πετάξεις το τάμπλετ από το παράθυρο όταν στοκάρανε τα πάντα:flipout: )

Η απλούστερη λύση μου φαίνεται αυτή του Σπύρου (Δημοκηδή) είτε με το Crystal Audio είτε με το Logitech.
Το Crystal Audio έχει εξόδους: jack και οπτική, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην οπτική είσοδο του ενισχυτή (Α)
Το Logitech έχει εξόδους: jack και αναλογική RCA, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στην AUX είσοδο του ενισχυτή (Β)

Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις για να διαμορφώσω καλύτερη εικόνα.

1. Όσον αφορά την ηχητική στάθμη και την ποιότητα του ήχου, ποιά σύνδεση είναι προτιμότερη, η Α ή η Β;
2. Το σήμα που μπαίνει στις ψηφιακές εισόδους του ενισχυτή, πηγαίνει στο ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή;
3. Γίνεται με κάποιο τρόπο (καλώδιο ή μετατροπέα) να στείλω το αναλογικό σήμα (RCA) του Logitech στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή; Κερδίζω κάτι σε ποιότητα; Ή μήπως το κόστος του μετατροπέα, από αναλογικό σε ψηφιακό, είναι η διαφορά του Logitech από το Crystal, οπότε να προτιμήσω εξ'αρχής το Crystal;
Λαμβάνουμε υπ'όψιν ότι το Crystal Audio κοστίζει 70 ευρώ ενώ το Logitech 30 ευρώ.

Το δοκίμασα και στο τάμπλετ και στο κινητό. ..
Στο τάμπλετ ακρα σιγη.... πλους (γαλλικό ειναι αυτό από τον Loeb ...ολο plus plus λέγανε στις σημειώσεις..είχε μεγάλη πλάκα να τους ακούς) ότι στοκάρανε τα πάντα!

Στο κουνητό έπαιξε μεν άθλια δε. ...άσε που στο 3ο κομμάτι μπλοκάρισε η trial έκδοση.

Ρε παιδιά τώρα που το σκέφτομαι ,τι π@π@ριές πάω να κάνω......αφού το τάμπλετ έχει ελάχιστο χώρο που θα βάζω την μουσική?
Η θύρα θα είναι μπλοκαρισμένη απο το otg ,άρα πρέπει να κάνω επιλογές κλπ κλπ.
Το κουνητό το θεωρώ αστείο να το συνδέσω στο σύστημα.....
Οπότε σε κουβέντα να βρισκόμαστε. ....
Καλο είναι. ...βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες (ξέρεις πόση αυτοσυγκράτηση χρειάζεται να μην πετάξεις το τάμπλετ από το παράθυρο όταν στοκάρανε τα πάντα:flipout: )

:flipout:
Οπότε τα ξεχνάμε προς το παρόν.
Άσε μην την πληρώσει κανένας αθώος διερχόμενος...:flipout:

:flipout:
Οπότε τα ξεχνάμε προς το παρόν.
Άσε μην την πληρώσει κανένας αθώος διερχόμενος...:flipout:

Και στον αιώνα τον άπαντα φίλε!
Ρε Σωκράτη μου, έχω λαπιτόπιον για Djιγκιλικι, ένα άλλο για Hifiλικι και το Stb για να μην ανοίγω τα δύο παραπάνω.

Η κότα λένε, όταν πίνει νερό κοιτάει και τον Θεό.

Καπου πρέπει να σταματήσω να ταλαιπωρώ ,το γέρικο μυαλό μου:flipout: