Πως σας φαινεται?

Re: Απάντηση: Πως σας φαινεται?

κάποιος πολύ σωστά ανέφερε πριν οτι τα γερμανικά αυτοκίνητα πλέον είναι ρουλέτα...

ΔΕΝ μπορείς να είσαι σίγουρος για κανέναν λόγο οτι αυτό που πήρες θα είναι οκ!

μόνο οι Ιάπωνες είναι σωστοί και σταθεροί,
οι φίλοι μας οι Γερμανοί τα έχουν κάνει σκ@τ@ τα τελευταία χρόνια.

+1 και... + άλλο 1 στα λεγόμενα του JohnJohn. Φυσικά το θέμα είναι τι ψάχνει κανείς. Άποψή μου πάντως (μετά από προσωπική εμπειρία, εμπειρία φίλων και... γνωστό σε συνεργείο της VW) είναι ότι αν ζητάς αξιοπιστία και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα καλύτερα μακριά από VW. Εντάξει, μην επαναλάβουμε τα ίδια, προφανώς δεν είναι όλα τα VW αναξιόπιστα, αλλά δεν είναι και η εταιρία που φημίζεται στον τομέα αυτό.

Ωραία, κι εγώ θέλω ιαπωνικό αυτοκίνητο για να καλύπτει τις ανάγκες μου.

Λοιπόν θέλω να είναι 7θεσιο με μεγάλους χώρους στο πορτ μπαγκάζ (από 400 λίτρα και πάνω), κατά προτίμηση td, να μπορεί να σέρνει μεγάλο τροχόσπιτο, να μπορεί να έχει άριστη οδική συμπεριφορά ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ σε στεγνή, βρεγμένη και ΠΑΓΩΜΕΝΗ άσφαλτο, να μπορεί να ταξιδέψει 1000 και πλέον χλμ. και μετά οι επιβάτες του να είναι ξεκούραστοι (για τουρισμό ή για δουλειά).

Μέχρι στιγμής όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Υπάρχει μια λύση μόνο το MAZDA MPV, αλλά είναι τόσο κακό στην οδική συμπεριφορά φορτωμένο στη βροχή και τον πάγο (το τιμόνι θυμίζει sunny πισωκούνητο του 1978), που και η αντιπροσωπεία το 2002 μου είπε άστο καλύτερα. Η δεύτερη λύση ήταν το TOYOTA picnic πάνω σε avensis αλλά η TOYOTA δεν το έφερε ποτέ στην Ελλάδα.

Υπάρχει κάτι σε ιαπωνικό που να καλύπτει ΟΛΑ τα παραπάνω;
Διότι οι επιλογές που έχω μέχρι τώρα είναι RENAULT GRAND ESPACE, CITROEN C8, VW T5, VW SHARAN (το τελευταίο μου πέφτει λίγο μικρό).

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο μπορούν να ταξιδέψουν περισσότερο από 800 χλμ. και να είναι φρέσκοι οι επιβάτες. Κάναμε το Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα χωρίς στάση (εντάξει μόνο για 2 ανεφοδιασμούς=τρώνε βενζινούλα) και είμασταν πτώματα....

νομίζω οτι μόνο ένα αυτοκίνητο με αερανάρτηση θα σε ικανοποιήσει σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις τόσα χλμ χωρίς ουσιαστικά στάσεις και να είσαι και ξεκούραστος.

Aπο ποτε τα Ford θεωρουνται Γερμανικα αυτοκινητα? Τα κοκαλα του Henry Ford θα τριζουν στον ταφο του...:flipout:

Ισως έπρεπε να πώ ευρωπαϊκά αντί για Γερμανικά. Αμερικάνικα πάντως δεν είναι. Για να κάνεις service σε Ford δεν χρειάζεσαι εργαλεία σε ίντσες.

Οσο για την αξιοπιστια της Ford εχω γνωστο με Focus που του χαλασαν και τα τεσσερα παραθυρα και ειχε μεινει με το παραθυρο του οδηγου ανοιχτο.
Ενος αλλου μολις αρχιζαν οι βροχες εμπαζε νερα το αυτοκινητο απο το πατωμα (!!!) και γινοταν μουσκεμα και ενος τριτου του ξεκολησε το πλαστικο που ηταν γυρω απο το μοχλο ταχυτητων και μετα απο μια εβδομαδα τα εφτυσε και το air condition.

Oλα τα παραπανω σε Focus καινουργια 2-3 ετων το πολυ.

Μαζί σου. Αν το θές να το διατυπώνω αλλιώς: αν δεν ειναι καλύτερα, σιγουρα ειναι λιγότερο χάλια απο τα VAG. Ασυζητητί αν με εβαζε καποιος να διαλέξω ανάμεσα σε VW ή Ford θα διάλεγα το Ford χωρίς δευτερη κουβέντα. Ακόμα και ισοδύναμη αξιοπιστία να είχαν, μια βόλτα με ενα Passat & ενα Mondeo, ή με ενα Golf και ενα Focus ή ακόμα χειρότερα με ένα Polo vs Fiesta οι διαφορες στον δρόμο είναι τετοιες που δεν θα μου αφηναν περιθωρια επιλογής.. Αυτό ειναι πιο εντονο (δειχνοντας την μακροχρόνια νοοτροπία του καθε κατασκευαστή) και στα παλιοτερα μοντελα. Οδηγηστε αν σας προκυψει η ευκαιρία σε ανοιχτο δρομο ενα παλιο Passat και ενα παλιο Mondeo ( το 1 ) . Ειναι η μέρα με την νυχτα. Το ενα ειναι πλοιο της αγάπης, βαρκα στο γυαλο, μαουνα, ενω το αλλο κρυβει τον όγκο του, αμεσο, ακριβές. Γιατι πουλησε περισσότερο το VW ? Γιατι η VW εχει καλως η κακως μεγαλύτερο prestige. Μα και γιατί δεν μπαινει σε διαδικασια να εξετασει ο αγοραστης τον χαρακτηρα του αυτοκινήτου, δεν τον ενδιαφέρει και τόσο, και δεν μπορει να τον διαπιστώσει κι ολας αφου ειναι ενα μεγεθος με συγκριτικο χαρακτήρα, για να κανεις εκτιμηση θα πρεπει να εχεις αμεση και προσφατη εμπειρία απο πολλά αντιστοιχα αυτοκίνητα, πραγμα που ειναι δυσκολο λόγο ελλειψης χρόνου αλλά και διαθεσιμότητας αυτοκινήτων. Ειναι πολυ σημαντικό αυτό που κάνουμε εδώ, να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας για οποιοδήποτε θέμα, είτε προκειται για ενα αυτοκίνητο, για μια γραμμή DSL ή για μια συνταγή καρμπονάρα.

Ισως έπρεπε να πώ ευρωπαϊκά αντί για Γερμανικά. Αμερικάνικα πάντως δεν είναι. Για να κάνεις service σε Ford δεν χρειάζεσαι εργαλεία σε ίντσες.

Νομιζα οτι θα ηξερες οτι η Ford ανηκει στις τρεις μεγαλυτερες Αμερικανικες εταιρειες παραγωγης αυτοκινητων μαζι με την Chrysler και την General Motors:

http://money.cnn.com/2005/10/12/commentary/bigthree_future/index.htm

Μαζί σου. Αν το θές να το διατυπώνω αλλιώς: αν δεν ειναι καλύτερα, σιγουρα ειναι λιγότερο χάλια απο τα VAG. Ασυζητητί αν με εβαζε καποιος να διαλέξω ανάμεσα σε VW ή Ford θα διάλεγα το Ford χωρίς δευτερη κουβέντα. Ακόμα και ισοδύναμη αξιοπιστία να είχαν, μια βόλτα με ενα Passat & ενα Mondeo, ή με ενα Golf και ενα Focus ή ακόμα χειρότερα με ένα Polo vs Fiesta οι διαφορες στον δρόμο είναι τετοιες που δεν θα μου αφηναν περιθωρια επιλογής.

Αφου θυμασαι τα παλια αυτοκινητα τοτε θα θυμασαι και το τελευταιο Ford Εscort που ειχε απαραδεκτη οδικη συμπεριφορα και αξιοπιστια που γελουσε ο κοσμος.

Πλεον παντως και σε οδικη συμπεριφορα το Golf ειναι κορυφη. Το Focus εχει καλη συμπεριφορα αλλα η ηχομονωση ειναι για τα πανηγυρια. Στις μεγαλες ταχυτητες μπορεις να μετρησεις την καθε περιστροφη των ελαστικων.

Σε ότι αφορά στο Passat με το Mondeo, χωρίς να έχω ιδία αντίληψη, πιστεύω οτι το Mondeo υπερέχει σε οδική συμπεριφορά, το έχω ακούσει να το συζητουν γνωστοί που τα έχουν οδηγήσει, το έχω διαβάσει σε περιοδικά του χωρου, και νομιζω πιθανότατα είναι έτσι.
Έχω ιδία άποψη για το Γκόλφ και το φοκους (και τα δυο της προηγούμενης γενιάς). Το Γκόλφ (όχι επειδή το είχα επιλέξει εγώ) είναι ενα κλικ πιο πάνω σε όλα τα επίπεδα απο το εντυπωσιακά καλό Φοκους. Τις μικρότερες διαφορές τις έχουν στην οδική συμπεριφορά. Τις μεγαλύτερες στην ηχομόνωση, στην ποιότητα των υλικών και στην αίσθηση του ογκου που σου δινει σε μεγάλες ταχυτητες και όταν στριβει σε αποτομες καμπές.

Στα μοντελα Γκόλφ και Φοκους που κυκλοφορούν σήμερα, αν επέλεγα, μάλλον θα επέλεγα Φοκους, πρωτιστα γιατι δεν αντέχονται οι 400αρες στο σερβις πλεον (χωρις βλάβες και με εκπτωση). Χωρις να τα έχω οδηγήσει, μονο βλέποντας τα μου φαινεται οτι τα πλαστικά του Φοκους είναι καλύτερης ποιότητας απο του Γκολφ, του οποίου είναι βεβαιο οτι είναι σκληρότερα απο του Γκολφ IV, ιδιαιτερα το τμημα του ταμπλω απο τη μεση και κατω...Ίσως η σκληρότητα αυτη να μην δημιουργει παραπέρα προβλήματα ποιότητας εν κινησει...λέω μόνο ότι δειχνουν στα μάτια μου...

Πάντως πραγματικά το Φοκους απο την πρωτη του γενιά έδειξε οτι μπορεί οντως να αμφισβητησει την πρωτοκαθεδρία του Γκολφ και συνεπώς ακολουθει αυτη την πορεια εντονότερα στη δευτερη γενιά του

Νομιζα οτι θα ηξερες οτι η Ford ανηκει στις τρεις μεγαλυτερες Αμερικανικες εταιρειες παραγωγης αυτοκινητων μαζι με την Chrysler και την General Motors:
.

ε προς θεου ρε Γιαννη, δεν γεννήθηκα χθες. Ομως παρα το origin, λόγω των ευρωπαικών χαρακτηριστικών και των εργοστασίων παραγωγής (Γερμανία Ισπανία) εχει επικρατήσει η λεξη Ford να συγκαταλέγεται μαζι με ευρωπαικά ονόματα VG, Opel, Audi κτλ ) παρά δίπλα σε όνόματα όπως Chrysler, Cadillac, Cevrolet, Dodge κτλ.

Τεσπά μην κολλάμε, το θέμα είναι ότι ευτυχώς έχουμε διαφορετικά γούστα και αποψεις, αλλιώς θα οδηγούσαμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο! Βαρετό !!

Οσο για το Golf, δυσκολα θα χασει τη φήμη του γιατι το brand name ειναι ενας σημαντικός παραγοντας στην επιλογή ενος αυτοκινήτου όπως κάθε προιόντος. Σιγά σιγά βέβαια ξυπνάμε..

ε προς θεου ρε Γιαννη, δεν γεννήθηκα χθες. Ομως παρα το origin, λόγω των ευρωπαικών χαρακτηριστικών και των εργοστασίων παραγωγής (Γερμανία Ισπανία) εχει επικρατήσει η λεξη Ford να συγκαταλέγεται μαζι με ευρωπαικά ονόματα VG, Opel, Audi κτλ ) παρά δίπλα σε όνόματα όπως Chrysler, Cadillac, Cevrolet, Dodge κτλ.

Ενταξει υπαρχει η Ford Εurope η οποια προσπαθει εντεχνως να ξεγελασει τον κοσμο να νομιζει οτι η εταιρεια ειναι Ευρωπαικης και συγκεκριμενα Γερμανικης κατασκευης (προφανως επειδη αλλο Γερμανικο αυτοκινητο και αλλο αμερικανικο) αλλα και η Huyndai Europe εχει τα κεντρικα στην Γερμανια , δεν σημαινει οτι εγιναν Γερμανοι και αυτοι.

Για τα σερβις αυτα που λετε δεν ισχυουν , οσους ξερω και εχουν Ford πληρωνουν τα ιδια και παραπανω με οσους εχουν VW. Γνωστος μου μαλιστα πηγε αγροτικο Ford (καινουργιο) για σερβις και μολις ειδε το λογαριασμο 350 ευρω πηγε να παθει συγκοπη.

καλ βρε παιδια ..... κανετε σερβις στο αυτοκηνιτο σας ;;;;
δεν μπορειτε να ριξετε μια ματια στα υγρα φρενων , λαδια +φιλτρα καινουργια , αντιψυκτικο , υγρο τζαμιων , φωτα μπρος πισω φλας , κορνα , αερας στα λαστιχα , μπουζι ελενχος η αλλαγη , κ, τ,λ, .....

πρεπει να τα σκατε 400αρες στην αντιπροσωπια ..........

τι θα παθει ενα αυτοκηνιτο ;

εμενα τοσα χρονια το εκανα μια φορα το χρονο μονος μου ολα αυτα ........

τα τελευταια 3 χρονια εχω αραιωσει λιγο .... να λεω την αληθεια... λογω ασθενειας ..

αλλα ειναι κριμα να χαριζετε τοσα χρηματα απλως για να το ξορκισουν .......

Βαγγελη, εαν εχεις μερακι και πιανουν και τα χερια σου, γιατι οχι? Για ρωτα κι εμας ομως που ειμαστε λιγο ψιλοασχετοι με αυτα...:damnyou:

Άσε που υπάρχει και το γνωστό θέμα "no service (στην αντιπροσωπεία και στα προκαθορισμένα όρια) - no εγγύηση".

Βαγγελη εχεις απολυτο δίκιο. Γενικά ότι δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία και εξειδικευμένες γνώσεις, μπορει να τα κάνει κανείς μόνος του. Πρεπει όμως εκτός απο το να πιανουν τα χερια του (δεν ειναι οτι καλυτερο να φας τις βολτες της ταπας λαδιου στο καρτερ...) να εχει χρόνο και κυρίως τον χώρο.
Βαλε και την τρομοκρατία απο τις εταιρίες ότι δεν ισχύει η εγγύηση αν δεν εχεις σφραγισμένο το βιβλίο του service (μεγαλη μουφα) και καταλαβαίνεις γιατι πανε ολοι στα εξουσιοδοτημένα.

Εγω ευτυχως είμαι τυχερός γιατί εχω παιδικό φίλο μηχανικό και δεν ασχολούμαι.. Μαλιστα ειναι χαρακτηριστικό ότι όσο πηγαινα εντος εγγυησης στους dealers, η ταλαιπωρία ήταν απίστευτη με την κοροιδία και την ασχετοσύνη τους και απο την στιγμή που αποφάσισα να μην ξαναπατήσω το ποδι μου εκει και το αυτοκίνητο το ανελαβε ο φιλος μου, σταματησαν τα προβλήματα και η ταλαιπωρία. Αλήτες ρε. Κλέφτες άσχετοι και τεμπέληδες. Μπορω να σας πω λεπτομερειες αλλα θα γραφω σελίδες και βαριεμαι. Αν δεν εχεις πραγματικά δικό σου ανθρωπο να ασχολειται σοβαρα με το αυτοκίνητο, η αν δεν ασχοληθείς μονος σου, δουλειά δεν κάνεις. Προχειρότητα και κοροιδία. Αυτα δεν ειναι συμπερασματα μονο δικά μου, ειναι και λόγια επαγγελματία που εχει εμπειρία και μεράκι για το αντικείμενο και μου εχει πει τα απειρα παραδείγματα κακής δουλειάς των συναδελφων του με τεχνικες λεπτομερειες (που τις διαπιστωσα και πανω στο δικό μου αυτοκίνητο..). Ασε πια που συνηθως οι dealers προσλαμβάνουν πιτσιρικάδες χωρίς εμπειρία αλλα και διαθεση να μαθουν, γιατι κοστίζουν φτηνά.

Και ειναι και η ληστρική αντιμετώπιση. Ψαξτε online να δειτε ποσο εχουν τα λαδια που μας βαζουν και ποσο μας τα χρεώνουν. Ειναι χαρακτηριστικές και κάτι χρεώσεις (πχ 25 "γενικός" έλεγχος ή 30 χρήση examiner) που σε χρεώνουν κυριολεκτικά για το τίποτα. Και το κλασικο με τα λαδια, που αν χρειαζεται ποσοτητα απο επι πλεον μπουκαλι ( πχ αν χρειαζονται 4.3 λιτρα )
σε χρεωνουν 5 λιτρα αλλά το υπολοιπο δεν στο δινουν, το καβατζωνουν για τα δικα τους αυτοκινητα, εκτος αν το ζητησεις.

6 λιτρα Agip Sint 2000 τα πηρα μονο 43 ευρω και μου τα εφεραν και στον χωρο μου μαζι με δωράκι, ενω για 4 λιτρα αλλαγής λαδιών Selenia (εξακριβωμένα του κωλου) ουτε θελω να θυμαμαι ποσο ειχα πληρώσει στον dealer (μαζι με φιλτρο αερα και "γενικους" ελεγχους πρεπει να ειχα δωσει 220 στο σερβις των 15.000χλμ). Ρε ουστ!

Ενα ενα τα θυμαμαι: PDI ? Δεν ξερω στα δικά σας, και το απευχομαι, αλλά τουλαχιστον στον χωρο που γνωρίζω καλα, ιταλικό αμαξι που να περναει σωστο PDI δεν παιζει.. Το μονο που κανουν ειναι πλυσιμο να φυγουν τα κεριά, κουμπωμα στα τασια (αν υπαρχουν) και στα καπακια ασφαλειοθήκης και τέλος. Η λέξη σφίξιμο μπροστινου συστήματος ή η λεξη ελεγχος πιεσης ελαστικων ειναι αγνωστη. Α συγνωμη, τα ελαστικά ελεγχονται για το αν σπινιαρουν (τυχεροι οσοι δεν βγαινει το antispin) με κρυο μοτερ στα κόκκινα. Εμεις παιρνουμε το αμαξακι μας και το προσεχουμε μην ακουμπησει πανω του καμια πεταλουδιτσα και του αφησει σκονιτσα, και δεν ξερουμε τι "περιποιηση" εχει υποστεί πριν φτασει στα χερια μας.

Χαρακτηριστικά μπορω να σας πώ ότι οταν παρελαβα την Alfa ειχα υποδοχή αργηχου κράτους: "περαστε κυριε", με το "σεις" και με το "σας" όλα, ακόμα και το αυτοκίνητο ήταν σκεπασμένο με μια κατακκόκινη σημαία και μου εκαναν αποκαλυψη λες και ηταν γλυπτό ( ειναι βεβαια αλλά αυτο ειναι αλλο θεμα χι χι ). Αφου αισθανθηκα ασχημα που δεν πηγα με γραβάτα. Μπαινουμε μεσα λοιπον για το καθιερωμένο ποιημα: "εδω ειναι τα φωτα, εδω τα φλας εδω οι ταχυτητες" κτλ. Φιλε, τα ξερω ολα, πες μου μόνο ενα πραγμα σε παρακαλώ, τις πιεσεις στα ελαστικα τις εχετε κοιταξει ή οταν παω για βενζινη να βαλω και αέρα? -Μα τι λετε κυριε, φυσικα και τις εχουμε κοιταξει, το αυτοκίνητο εχει περασει PDI κανονικα. Ευχαριστω, σκάω και το 20αρικο απο τον ενθουσιασμό μου ο μ####ας και φευγω. Τι να ακουσω? ΓΚΑΠ, ΓΚΟΥΠ στην πρωτη λακουβα. Παω βενζιναδικο, η μια πιεση 48, η αλλη 50 η αλλη 15 !! Φυσικα αποδειχτηκε και ξεσφιχτο. Ε τι να λεμε, να συνεχίσω? Και με το Peugeot που ειχα πριν, τα ίδια σκ##... ΧΑΧΑΧ... τι θυμηθηκα...το ειχα παει σε εξουσιοδοτημενο για ελεγχο μπροστινου συστηματος (ακουγα ενα γκαπ οταν εστριβα τιμονι σαν να πηδαγε το ελατηριο στο πιατελο ενα πραγμα) και το ιδιο βραδυ αφου με ειχαν διαβεβαιωσει οτι δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα με το αυτοκίνητο, κοντεψα να παρω φωτια! Γιατι? Ανοιγω το καπω και βλεπω ολες τις ταπες ανασκελα!! Μου το παρεδωσαν με ανοιχτες ταπες! Δηλαδη εκεινος ο καραγκιοζης που εκλεισε το καπω τι ειχε στο κεφαλι του?

Τελοσπαντων ειναι κακό να γενικευουμε, παντου υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματίες, αλλά αυτα μου τα εχουν μεταφερει ανθρωποι της δουλειάς, και απο μια αποψη ειναι δικιολογημένη η συμπεριφορα τους. Συνηθως δεν φταιει ο υπαλληλος, φταιει το αφεντικό που πιεζει για "αριθμους", να γίνονται πολλές διελευσεις στο συνεργείο, ξεπέτες δηλαδη γιατι ετσι ανεβαινουν τα νουμερα. Πεφτει ομως η ποιότητα εργασίας. Τι να προλάβει να ελεγξει ο υπαλληλος σωστα όταν τα αυτοκίνητα ειναι πολλά, το προσωπικό ειναι λιγο, ο χρόνος λίγος, και παιρνει και τρεις κι εξηντα. Ε ολα αυτα οδηγουν στο αρπα-κολλα.

Κριμα.

Απάντηση: Re: Πως σας φαινεται?

Βαγγελη εχεις απολυτο δίκιο. Γενικά ότι δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία και εξειδικευμένες γνώσεις, μπορει να τα κάνει κανείς μόνος του. Πρεπει όμως εκτός απο το να πιανουν τα χερια του (δεν ειναι οτι καλυτερο να φας τις βολτες της ταπας λαδιου στο καρτερ...) να εχει χρόνο και κυρίως τον χώρο.
Βαλε και την τρομοκρατία απο τις εταιρίες ότι δεν ισχύει η εγγύηση αν δεν εχεις σφραγισμένο το βιβλίο του service (μεγαλη μουφα) και καταλαβαίνεις γιατι πανε ολοι στα εξουσιοδοτημένα.

Εγω ευτυχως είμαι τυχερός γιατί εχω παιδικό φίλο μηχανικό και δεν ασχολούμαι.. Μαλιστα ειναι χαρακτηριστικό ότι όσο πηγαινα εντος εγγυησης στους dealers, η ταλαιπωρία ήταν απίστευτη με την κοροιδία και την ασχετοσύνη τους και απο την στιγμή που αποφάσισα να μην ξαναπατήσω το ποδι μου εκει και το αυτοκίνητο το ανελαβε ο φιλος μου, σταματησαν τα προβλήματα και η ταλαιπωρία. Αλήτες ρε. Κλέφτες άσχετοι και τεμπέληδες. Μπορω να σας πω λεπτομερειες αλλα θα γραφω σελίδες και βαριεμαι. Αν δεν εχεις πραγματικά δικό σου ανθρωπο να ασχολειται σοβαρα με το αυτοκίνητο, η αν δεν ασχοληθείς μονος σου, δουλειά δεν κάνεις. Προχειρότητα και κοροιδία. Αυτα δεν ειναι συμπερασματα μονο δικά μου, ειναι και λόγια επαγγελματία που εχει εμπειρία και μεράκι για το αντικείμενο και μου εχει πει τα απειρα παραδείγματα κακής δουλειάς των συναδελφων του με τεχνικες λεπτομερειες (που τις διαπιστωσα και πανω στο δικό μου αυτοκίνητο..). Ασε πια που συνηθως οι dealers προσλαμβάνουν πιτσιρικάδες χωρίς εμπειρία αλλα και διαθεση να μαθουν, γιατι κοστίζουν φτηνά.

Και ειναι και η ληστρική αντιμετώπιση. Ψαξτε online να δειτε ποσο εχουν τα λαδια που μας βαζουν και ποσο μας τα χρεώνουν. Ειναι χαρακτηριστικές και κάτι χρεώσεις (πχ 25 "γενικός" έλεγχος ή 30 χρήση examiner) που σε χρεώνουν κυριολεκτικά για το τίποτα. Και το κλασικο με τα λαδια, που αν χρειαζεται ποσοτητα απο επι πλεον μπουκαλι ( πχ αν χρειαζονται 4.3 λιτρα )
σε χρεωνουν 5 λιτρα αλλά το υπολοιπο δεν στο δινουν, το καβατζωνουν για τα δικα τους αυτοκινητα, εκτος αν το ζητησεις.

6 λιτρα Agip Sint 2000 τα πηρα μονο 43 ευρω και μου τα εφεραν και στον χωρο μου μαζι με δωράκι, ενω για 4 λιτρα αλλαγής λαδιών Selenia (εξακριβωμένα του κωλου) ουτε θελω να θυμαμαι ποσο ειχα πληρώσει στον dealer (μαζι με φιλτρο αερα και "γενικους" ελεγχους πρεπει να ειχα δωσει 220 στο σερβις των 15.000χλμ). Ρε ουστ!

Ενα ενα τα θυμαμαι: PDI ? Δεν ξερω στα δικά σας, και το απευχομαι, αλλά τουλαχιστον στον χωρο που γνωρίζω καλα, ιταλικό αμαξι που να περναει σωστο PDI δεν παιζει.. Το μονο που κανουν ειναι πλυσιμο να φυγουν τα κεριά, κουμπωμα στα τασια (αν υπαρχουν) και στα καπακια ασφαλειοθήκης και τέλος. Η λέξη σφίξιμο μπροστινου συστήματος ή η λεξη ελεγχος πιεσης ελαστικων ειναι αγνωστη. Α συγνωμη, τα ελαστικά ελεγχονται για το αν σπινιαρουν (τυχεροι οσοι δεν βγαινει το antispin) με κρυο μοτερ στα κόκκινα. Εμεις παιρνουμε το αμαξακι μας και το προσεχουμε μην ακουμπησει πανω του καμια πεταλουδιτσα και του αφησει σκονιτσα, και δεν ξερουμε τι "περιποιηση" εχει υποστεί πριν φτασει στα χερια μας.

Χαρακτηριστικά μπορω να σας πώ ότι οταν παρελαβα την Alfa ειχα υποδοχή αργηχου κράτους: "περαστε κυριε", με το "σεις" και με το "σας" όλα, ακόμα και το αυτοκίνητο ήταν σκεπασμένο με μια κατακκόκινη σημαία και μου εκαναν αποκαλυψη λες και ηταν γλυπτό ( ειναι βεβαια αλλά αυτο ειναι αλλο θεμα χι χι ). Αφου αισθανθηκα ασχημα που δεν πηγα με γραβάτα. Μπαινουμε μεσα λοιπον για το καθιερωμένο ποιημα: "εδω ειναι τα φωτα, εδω τα φλας εδω οι ταχυτητες" κτλ. Φιλε, τα ξερω ολα, πες μου μόνο ενα πραγμα σε παρακαλώ, τις πιεσεις στα ελαστικα τις εχετε κοιταξει ή οταν παω για βενζινη να βαλω και αέρα? -Μα τι λετε κυριε, φυσικα και τις εχουμε κοιταξει, το αυτοκίνητο εχει περασει PDI κανονικα. Ευχαριστω, σκάω και το 20αρικο απο τον ενθουσιασμό μου ο μ####ας και φευγω. Τι να ακουσω? ΓΚΑΠ, ΓΚΟΥΠ στην πρωτη λακουβα. Παω βενζιναδικο, η μια πιεση 48, η αλλη 50 η αλλη 15 !! Φυσικα αποδειχτηκε και ξεσφιχτο. Ε τι να λεμε, να συνεχίσω? Και με το Peugeot που ειχα πριν, τα ίδια σκ##... ΧΑΧΑΧ... τι θυμηθηκα...το ειχα παει σε εξουσιοδοτημενο για ελεγχο μπροστινου συστηματος (ακουγα ενα γκαπ οταν εστριβα τιμονι σαν να πηδαγε το ελατηριο στο πιατελο ενα πραγμα) και το ιδιο βραδυ αφου με ειχαν διαβεβαιωσει οτι δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα με το αυτοκίνητο, κοντεψα να παρω φωτια! Γιατι? Ανοιγω το καπω και βλεπω ολες τις ταπες ανασκελα!! Μου το παρεδωσαν με ανοιχτες ταπες! Δηλαδη εκεινος ο καραγκιοζης που εκλεισε το καπω τι ειχε στο κεφαλι του?

Τελοσπαντων ειναι κακό να γενικευουμε, παντου υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματίες, αλλά αυτα μου τα εχουν μεταφερει ανθρωποι της δουλειάς, και απο μια αποψη ειναι δικιολογημένη η συμπεριφορα τους. Συνηθως δεν φταιει ο υπαλληλος, φταιει το αφεντικό που πιεζει για "αριθμους", να γίνονται πολλές διελευσεις στο συνεργείο, ξεπέτες δηλαδη γιατι ετσι ανεβαινουν τα νουμερα. Πεφτει ομως η ποιότητα εργασίας. Τι να προλάβει να ελεγξει ο υπαλληλος σωστα όταν τα αυτοκίνητα ειναι πολλά, το προσωπικό ειναι λιγο, ο χρόνος λίγος, και παιρνει και τρεις κι εξηντα. Ε ολα αυτα οδηγουν στο αρπα-κολλα.

Κριμα.

******** Αν δεν εχεις πραγματικά δικό σου ανθρωπο να ασχολειται σοβαρα με το αυτοκίνητο, η αν δεν ασχοληθείς μονος σου, δουλειά δεν κάνεις. Προχειρότητα και κοροιδία. Αυτα δεν ειναι συμπερασματα μονο δικά μου, ειναι και λόγια επαγγελματία που εχει εμπειρία και μεράκι για το αντικείμενο και μου εχει πει τα απειρα παραδείγματα κακής δουλειάς των συναδελφων του με τεχνικες λεπτομερειες (που τις διαπιστωσα και πανω στο δικό μου αυτοκίνητο..).****************

********* Εμεις παιρνουμε το αμαξακι μας και το προσεχουμε μην ακουμπησει πανω του καμια πεταλουδιτσα και του αφησει σκονιτσα, και δεν ξερουμε τι "περιποιηση" εχει υποστεί πριν φτασει στα χερια μας.**********

σε αυτο που λες συμφωνω !!!! 100%

ο αδερφος μου πηρε ενα VW Transporter T5 καινουργιο το χρυσιπληρωσε και στο πρωτο σερβις του καψαν την ηλεκτρικη τρομπα νερου .....

τωρα το εχει να περνει κινηση μονο απο την μηχανικη .....

η αντλια καηκε μετα ακριβως την επισκεψη στο σερβις !!

κατι γρατσουνιες στο χρωμα που γιναν στο ...σερβις τις παραβλεπουμε .......

αμα ειναι ετσι του βγαζω τα ματια μονος μου και μου ερχεται πιο φτηνα ..... τζαμπα δηλ,:flipout::flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πως σας φαινεται?

Τα σερβις ειναι πονεμενη ιστορια. Κλαφτα Χαραλαμπε!

Την αλλη φορα μου ειχαν γεμισει το ψυκτικο υγρο πολυ πανω απο εκει που ελεγε max ενω στο αλλο αμαξι ειχαν βαλει λιγο και ηταν κατω απο το min με αποτελεσμα να αναψει η προιδοποιητικη λυχνια! Και μιλαμε για τους ιδιους ανθρωπους! Ασε που ακουγα ενα θορυβο και ανοιγω το καπο και βρηκα μεσα ενα γαλλικο κλειδι!!! Την αλλη μερα τους το πηγα πισω και εψαχναν τρυπα να κρυφτουν!:flipout: