Πως θα πάρω ψηφιακό σήμα από το pc μου?

Λόγω...προβολέως, είπα να κάνω επιτέλους πράξη τη θέαση ταινιών από το PC.

Έχει μια motherboard της asrock με onboard κάρτα ήχου αλλά έχω βάλει και μια audigy HD (νομίζω ότι είναι η πιο ξεφτίλα audigy που βγήκε ποτέ).

Έχει και ψηφιακή έξοδο σε minijack. Οπότε πήρα σήμερα ένα βυσματάκι μονοφωνικό, ένα μέτρο ψηφιακό καλώδιο και ένα μεταλλικό RCA.

Τα σύνδεσα στον ενισχυτή, έψαξα και όλες τις λειτουργίες των προγραμμάτων (VLC, WMPlayer, BSplayer), ενεργοποίησα spdif έξοδο αλλά...άκρα του τάφου σιωπή.

Ενώ ο ενισχυτής δείχνει 44.1 PCM δεν ακούγεται τίποτα.

Το βυσματάκι είναι μονοφωνικό, αλλά δε μου φαίνεται να μπαίνει τελείως μέσα.

Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει πριν αγοράσω άλλη κάρτα γραφικών?

Απάντηση: Re: Πως θα πάρω ψηφιακό σήμα από το pc μου?

μήπως είναι οπτική η συγκεκριμένη έξοδος;

όχι γιατί έχω δοκιμάσει και την οπτική αλλά δεν έγινε τίποτα.

Τουλάχιστον με αυτό το καλώδιο που έβαλα κάτι αλλάζει στον AV...

μισό λεπτό, κάρτα γραφικών γιατί να αλλάξεις;

Δοκίμασες με την onboard κάρτα ήχου? (μιλάω για spdif)

Πρωτα δες στο manual της audigy αν με μονοφωνικο καρφι βγαινει ψηφιακο σημα απο την ψηφιακη εξοδο. Η δικια μου audigy τετοιο θελει αλλα κοιτα μηπως εχει αλλαξει τιποτα στην δικια σου.
Μετα δες αν εχεις ενεργοποιησει την ψηφιακη εξοδο στο μενου της audigy και να ξετικαρεις το ac3 decode.
Επειτα δοκιμασε με καποιο απλο προγραμμα πχ powerdvd αν εχεις ψηφιακο σημα αφου ορισεις και σε αυτο σαν εξοδο ηχου την ψηφιακη.

Στέργιε, για δοκίμασε το παρακάτω:

Άνοιξε το AudioHQ και στις ρυθμίσεις των ηχείων φρόντισε να τσεκάρεις το "digital output only". Είχα πάθει κάτι παρόμοιο όταν είχα πρωτοπάρει τα ηχεία του PC μου, τα οποία συνδέονταν μόνο ψηφιακά.

To manual λέει ότι βγάζει από μια συγκεκριμένη έξοδο ψηφιακό σήμα.

Το βύσμα είναι μονοφωνικό jack.

Αυτό που πήρα όμως φαίνεται ότι είναι μικρότερο σε μήκος και δεν κουμπώνει σωστά.

Έχει και έτοιμα καλώδια στο ίντερνετ, αλλά το κόστος τους είναι μεγαλύτερο από το να πάρω μια teratec που βγάζει οπτική ίνα!

Με βλέπω για αλλαγή κάρτας...

Re: Απάντηση: Πως θα πάρω ψηφιακό σήμα από το pc μου?

To manual λέει ότι βγάζει από μια συγκεκριμένη έξοδο ψηφιακό σήμα.

Το βύσμα είναι μονοφωνικό jack.

Αυτό που πήρα όμως φαίνεται ότι είναι μικρότερο σε μήκος και δεν κουμπώνει σωστά.

Έχει και έτοιμα καλώδια στο ίντερνετ, αλλά το κόστος τους είναι μεγαλύτερο από το να πάρω μια teratec που βγάζει οπτική ίνα!

Με βλέπω για αλλαγή κάρτας...

Στέργιο, πες τον κωδικό της κάρτας (audigy) όσο πιο αναλυτικά μπορείς για να δω κάτι τελευταίο πριν παρεις άλλη, πλίζ.

Είναι η Audigy Advanced HD

από το wikipedia:
"Sound Blaster Audigy HD Software Edition

Also known as Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio, it is similar to Audigy 2 SE, but the software supports EAX 3.0, which supports 64-channel software wavetable with DirectSound acceleration, but without hardware accelerated wavetable synthesis. DAC is rated 95dB Signal-to-Noise Ratio.

It is available as an integrated option for Dell Inspiron and Inspiron XPS notebooks.

Of note is that Creative hardware is not necessary for this device. It is entirely a software solution that is adaptable to various DACs.
"

Θα βγάλουμε καμιά άκρη λέτε?
Είμαι στο τσάκ να πάρω την teratec με 22 ευρά από το eshop.

Στο καλωδιο που έφτιαξες, εβαλες στις σωστές επαφές τα καλώδια; το βύσμα της συγκεκριμένης ειναι περίεργο απ' οτι βλέπω, και διαφέρει απο το κανονικό minijack 3,5 που υπάρχει στις άλλες Audigy που ξέρω. Είναι το πορτοκαλί.

Ειναι πιό μικρο και δεν ξερω αν περνάει το τμήμα του βυσματος εκτός του θυληκού, οπότε θα πρέπει να ενώσεις τις επαφές που σου εχω στην πιό κατω εικόνα.

Σε καθε περιπτωση θα πάρουμε εν ανάγκη απο το πολυάκιδο στα δεξιά που γράφει ''AUD-EXT'' .

-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Πως θα πάρω ψηφιακό σήμα από το pc μου?

Στο καλωδιο που έφτιαξες, εβαλες στις σωστές επαφές τα καλώδια; το βύσμα της συγκεκριμένης ειναι περίεργο απ' οτι βλέπω, και διαφέρει απο το κανονικό minijack 3,5 που υπάρχει στις άλλες Audigy που ξέρω. Είναι το πορτοκαλί.

Κυριακο στην δικια μου audigy απο το πορτοκαλι βγαινει το ψηφιακο σημα και κουμπωνει κανονικα το μονοφωνικο καρφι.
Επιμενω, μηπως ειναι θεμα software το οτι δεν βγαζει ηχο; Με ειχε τρελανει καποια στιγμη η δικια μου γιατι την ειχε πιασει μουγγαμαρα και δεν μπορεουσα να βρω το γιατι. Ειχα αλλαξει τα καλωδια ειχα αλλαξει βυσματα αλλα τιποτα. Τελικα ειχε ενεργοποιηθει (ενας θεος ξερει πως) το "ac3 decode" (ή καπως ετσι) στις ρυθμισεις της καρτας. Μολις το ξετσεκαρα ολα ηταν μια χαρα.
Στεργιε το κοιταξες αυτο με τις ρυθμισεις που σου ειπα;

Edit: Ακομα κατι, το καρφι αυτο κουμπωνει κανονικα στις αλλες υποδοχες της audigy?

Last edited:
ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!

ΕΛΑΛΗΣΕ!

Έκανα το κόλπο του Κυριάκου. Αυτή τη στιγμή ακούω highendάδικα mp3 και έχω πάθει πλάκα!

Καμιά σχέση με την αναλογική!

Τα DACs του Yamaha DSPA1 πρέπει να είναι τρομερά, μου φαίνεται θα τον πάω και κατά τα μάγκνεπαν μεριά για καμιά ακροασούλα.

Τρομερός ήχος, έπαθα πλάκα.

Και ακόμα δεν έβαλα ταινία.

Παίδες χίλια ευχαριστώ!

Φίλιππε, το καρφί που είχα βάλει μπαίνει κανονικά στις άλλες υποδοχές της κάρτας.
Αλλά είναι λιγάκι..."χοντροκέφαλο" και δεν αφήνει το βύσμα να μπει τελείως μέσα, οπότε δεν έκανε δουλειά. Μάλλον έπεσα στην περίπτωση...

Αλλά τέλος καλό, όλα καλά!

Αυτη ειναι η μαγκια με τα πισια.
Μερικες φορες δεν ξερει κανεις γιατι κατι δεν δουλευει, αλλα ουτε και γιατι κατι αλλο δουλευει. :flipout: :flipout: :flipout: