Πως το αποφασιζουμε ομως ?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Ψαχνοντας στο διαδυκτιο, διαβαζοντας απο δω και απο κει, βαζουμε στο προγραμμα να ακουσουμε 2 ζευγαρια ηχεια.

Μεχρι στιγμης αυτο που μας αρεσει ειναι η οψη τους, πως τα φανταζομαστε στον δικο μας χωρο και τα χαρακτηριστικα τους, οπως αυτα διαφημιζουν οι κατασκευαστες τους.
Κοιτωντας τα οικονομικα μας, βλεπουμε οτι ειναι εντος του προυπολογισμου μας, και αποφασιζουμε να παμε να τα ακουσουμε.

Το θετικο, ειναι οτι και οι δυο υποφηφιοι εμπορευονται απο τον ιδιο αντιπροσωπο, οποτε και η συγκριση θα ειναι αμεση. Ο ευγενεστατος πωλητης, μας τα συνδεει με 2-3 διαφορετικους ενισχυτες, αξιας ισης με αυτην που εμεις μπορουμε να διαθεσουμε.

Λιγη ωρα αργοτερα, με τα απαιδευτα και απειρα αυτια μας καταληγουμε οτι μας αρεσει το Α ηχειο, παρεα με τον 2 ενισχυτη.

Ευχαριστουμε πολυ τον εξηπηρετικοτατο πωλητη, και φευγουμε, προκειμενου να το σκεφτουμε καλυτερα, και να καταληξουμε.

Ενθουσιασμενοι καθως επιστρεφουμε σπιτι, διαφορες σκεψεις βασανισουν το μυαλο μας:

- Και αν το Β ηχειο (μου αρεσει και λιγο περισσοτερο η οψη του, ειναι και 250 ευρω φτηνοτερο) παιζει καλυτερα στον χωρο μου απο οτι το Β στον χωρο του αντιπροσωπου ?

- Μηπως εκεινος ο ενισχυτης (που τον εχει αλλος αντιπροσωπος) που παντου διαβαζω τα καλυτερα ειναι πολυ καλυτερος απο τον 2 που κατεληξα. Πως θα μου φυγει η απορια ? Ειναι και σε προσφορα, βγαινει και 350 ευρω κατω απο αυτον που ακουσα...

- Μηπως να παω να ακουσω και εκεινα τα αλλα τα ηχεια (που παρολο δεν μου αρεσουν στην φατσα) λενε οτι ειναι καταπληκτικα ? Ιδια χρηματα εχουν, και εχουν παρει τις καλυτερες κριτικες απο παντου. Τα εχουν και καποιοι σε ενα φορουμ (avclub) και λενε τα καλυτερα....

- Μηπως δινοντας αρκετα λιγοτερα χρηματα, απο αυτα που κοστιζουν αυτα που ακουσα σημερα, θα εχω αποτελεσμα επισης πολυ καλο ?

- Μηπως αυτο που ακουσα σημερα δεν θα το ακουσω ποτε σπιτι μου, μιας και ουτε τοσο περιποιημενος ειναι ο χωρος μου, αλλα ουτε και η τοποθετηση δεν θα ειναι η ιδανικη ?

Μηπως με το "Μηπως" το ενα, και "μηπως" το αλλο, γυριζω γυρω απο την ουρά μου, και δεν καταληγουμε πουθενα ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Πως το αποφασιζουμε ομως ?

Η εμπιστεύεσαι κάποιον που να ξέρει ή δεν αγοράζεις μέχρι να αποκτήσεις εσύ την εμπειρία που χρειάζεται.

Εννοεις φιλο (δεν εχω) ή αντιπροσωπο (επισης δεν) ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως το αποφασιζουμε ομως ?

Εννοεις φιλο (δεν εχω) ή αντιπροσωπο (επισης δεν) ?

Kάποιον φίλο σου εννοώ, ναι. Δεν μπορεί, κάποιον θα εμπιστεύεσαι όσον αφορά τις ακουστικές του εμπειρίες αλλά και την φερεγγυότητα του.

Αγοράζεις αυτό που σου αρέσει.
Το παίρνεις σπίτι.
Το στήνεις.
Βάζεις να ακούσεις ένα αγαπημένο δίσκο ή αρχείο.και
1) Αμέσως αμέσως αυτό που ακούς είναι πολύ καλύτερο από αυτό που άκουγες μέχρι τώρα. Τα ξεχνάς όλα. Ακούς όλη τη συλλογή σου από την αρχή.
2) αυτό που ακούς δεν είναι καλύτερο από αυτό άκουγες μέχρι τώρα.

Η περίπτωση 2) αφορά ένα 5% των περιπτώσεων. Σε αυτή την περίπτωση το γυρίζεις πίσω και παίρνεις κάτι άλλο που σου άρεσε. Αν είναι συνεργάσιμος ο ντήλερ.Ή το πουλάς και χάνεις δυστυχώς κάποια λεφτά. Δεν ακούς πιό έμπειρους, γνωρίζοντες, χρυσά αυτιά κλπ.κλπ. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι μας αρέσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Δημιουργούμε τη δική μας εμπειρία (και που και που κάνουμε λάθη, αυτό δε μπορεί να αποφευχθεί). Γιατί η εμπειρία δεν μεταβιβάζεται.
Μόνο κερδίζεται.

E καλά τώρα...

Με τον φίλτατο Ντίνο ΙΜΗΟ,ένα μόνο θέμα διακρίνω.

Βασικά δεν ξέρει ακόμη τι θέλει.:flipout::flipout::flipout:

Αγοράζεις αυτό που σου αρέσει.
Το παίρνεις σπίτι.
Το στήνεις.
Βάζεις να ακούσεις ένα αγαπημένο δίσκο ή αρχείο.και
1) Αμέσως αμέσως αυτό που ακούς είναι πολύ καλύτερο από αυτό που άκουγες μέχρι τώρα. Τα ξεχνάς όλα. Ακούς όλη τη συλλογή σου από την αρχή.
2) αυτό που ακούς δεν είναι καλύτερο από αυτό άκουγες μέχρι τώρα.

Η περίπτωση 2) αφορά ένα 5% των περιπτώσεων. Σε αυτή την περίπτωση το γυρίζεις πίσω και παίρνεις κάτι άλλο που σου άρεσε. Αν είναι συνεργάσιμος ο ντήλερ.Ή το πουλάς και χάνεις δυστυχώς κάποια λεφτά. Δεν ακούς πιό έμπειρους, γνωρίζοντες, χρυσά αυτιά κλπ.κλπ. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι μας αρέσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Δημιουργούμε τη δική μας εμπειρία (και που και που κάνουμε λάθη, αυτό δε μπορεί να αποφευχθεί). Γιατί η εμπειρία δεν μεταβιβάζεται.
Μόνο κερδίζεται.

Αρα καταληγεις να σε αυτο που σου αρεσει (απο αυτα που ακουσες εκει) και δεν βασανιζεσαι αν εκεινος ο ενισχυτης που εχει ο αλλος αντιπροσωπος μπορει και να ματσαρει καλυτερα.

Ακομη, δεν σε βασανιζει γιατι σε κανενα νημα εδω δεν εχει ακουστει απο καποιον να προτεινει τα συγκεκριμενα ηχεια.
'Η μηπως (αλλο ενα μηπως ;-) ) αυτο πρεπει να σε βαλει σε αλλες σκεψεις οποτε και ανοιγεις (αλλο ενα) θεμα, του τυπου:
Μεταξυ του Α και του Β για χωρο τοσα τετραγωνικα ποιο θα με συμβουλευατε,
και μετα μπαινεις ξανα στον λαθυρινθο, "οσα Α εχω ακουσει τσιριζουν", "τα Β δεν εχουν χαμηλο", "θα σου προτεινα τα Δ" κλπ, κλπ.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν υποννοω τιποτα το μεμπτο για τους συμφορουμιτες, ισα ισα.
Καθε αποψη ειναι σεβαστη, και δεν πιστευω οτι ειναι στην τυχη.

Απλα μοιραζομαι καποιες σκεψεις μαζι σας

E καλά τώρα...

Με τον φίλτατο Ντίνο ΙΜΗΟ,ένα μόνο θέμα διακρίνω.

Βασικά δεν ξέρει ακόμη τι θέλει.:flipout::flipout::flipout:

Αυτο ξαναπεστο !!!
Δυστυχως ετσι ετσι ειναι.

Ο ψυχιατρος μου εφυγε για Ουγκαντα ειπε οτι δεν ξανακενει αυτη τη δουλεια. Οποτε τωρα ειμαι μονος... ;-)

πάρε σβάρνα τους φίλους με αντίστοιχα στέρεα και άκου πως παίζουν σε οικιακό χώρο.

Το βασικό είναι να σου ταιριάζουν οι χροιές του ηχείου αλλά και ο όγκος του για το χώρο σου.

Δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα....
Ο ενας εχει οπερα, ο αλλος ελακ, ενας αλλος b&w, αλλος chalio. Ο ενας εχει γιαμαχα, ενας παιονιρ, αλλος το ενα , αλλος το αλλο κλπ....

Νομιζω οτι δεν εχετε καταλαβει ακριβως το θεμα του παροντος -bye-
Κανω μια κουβεντα γενικη (προσπαθω τουλαχιστον)

Οπως λεει ο Διονυσης παραπανω, δεν βγαινει ακρη με εμενα :a0210:

Προσπαθείς να πείσεις το αντιπρόσωπο να τα φέρει σπίτι σου για ακρόαση. Δύσκολο αν μιλάμε για φτηνά μηχανήματα κάπως πιό εύκολο αν μιλάμε για ακριβά.

Εγώ αυτό που προτείνω στους αντιπροσώπους όταν θέλω μία ακρόαση με σκοπό την αγορά είναι να φέρουν το μηχάνημα ή ηχείο στο σπίτι μου και αν δεν μου αρέσει να τους πληρώσω ένα ποσό μεταφορικά και κόπο.

Αν δεν το φέρνουν απλά δεν ψωνίζω. Σκέψου ότι πλέον test drive κάνεις και σε smart!

Σωστη αποψη, αλλα εχει εφαρμογη σε αυτον που εχει τα αυτια για να ακουσει. Τι μπορω να καταλαβω απο ενα αντε 2 ζευγαρια ηχεια...

Το να βαλω τον αντιπροσωπο να κουβαλαει ηχεια και ενισχυτες στο σπιτι μου (120 χλμ πηγαινε ελα) για να δω ΑΝ παρω κατι απο αυτα που κουβαλησε δεν το κανω. (μιλαω για ποσο της ταξης των 4000, οχι των 40.000)

Nα πώ και γώ ότι τα προβλήματα του Database (Nτίνος?) δεν τελειώνουν εκεί.

Δεν πάει πολύ καιρός (περίπου 1-1,5 χρόνο) που έκανα ένα κύκλο ακροάσεων με ηχεία δαπέδου της τάξης των 800-1400 Ε.

Μου πήρε περίπου ένα μήνα και στο τέλος είχα καλή γνώμη (εννοώ θα τα αγόραζα) για 2-3 από αυτά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα δεν ήταν καλά...
(Εντέλει υπήρχαν χωροταξικά προβλήματα στο σπίτι και πήγα σε δορυφόρους με sub, αλλά αυτό δεν είναι μια άλλη ιστορία).

Σημασία έχει ότι παρότι κράτησα μερικές σημειώσεις για όλα, όταν έφτασε η ώρα της επιλογής μεταξύ των τριών και πήγα να τα ξανακούσω δεν μπορούσα να θυμηθώ τον ήχο των προηγούμενων!

Έννοώ πόσο πιο γλυκά πρίμα είχε το τάδε, πόσο χαμηλά έπεφτε το δείνα, πόσο πιο γρήγορο ήταν το άλλο, πόσο πιο αναίσθητο κοκ.
Ακόμα δεν έχω καταλήξει μεταξύ των τριών (και μάλλον ούτε πρόκειται αφού βγήκαν καινούρια :BDGBGDB55:).

Εσείς βρε παιδιά πως βγάζεται άκρη? Και μη μου πείτε ότι το ηχείο που διαλέξατε ήταν καλύτερο σε όλα... Ή να το πώ αλλιώς, αν ήταν καλύτερο σε όλα, ποιό ήταν??? :D

τα ιδια προβληματα ειχα και εγω τριγυρνουσα και δεν μπορουσα να καταληξω καπου,και η πλακα ειναι πως πανω κατω ολα ιδια μου ακουγονταν στις εκθεσεις των αντιπροσωπων.ειχα φτασει να αγοραζω τα σιντι που ακουγα εκει μεσα για να συγκρινω και στο σπιτι μου και ουτε εκει ακουγα διαφορες. σε πολλες περιπτωσεις τα παλια μου ηχεια που ηταν του 97 μου φαινονταν και καλυτερα.τελικα πηρα την μεγαλη αποφαση μια μερα να παρω αυτο που ειχα πρωτοακουσει πριν 1 χρονο με μονο σκεπτικο οτι θα μου δωσει τα μπασα που μου λειπαν απο τα xanadu που ειχα,και τελικα ειχα μεγαλη επιτυχια με την καινουρια επιλογη μου.γιατι στα λεω αυτα?γιατι δεν προκειται να αγορασεις ποτε με το σκεπτικο αυτο το ειχα και ξερω καλα.καποια πραγματα θελουν εμπειριες για να καταλαβεις τι ακους, δεν ειναι παπουτσια να πηγαινεις να προβαρεις .και αν δεν τις εχεις απλα δεν βγαζεις ακρη μπερδευεσαι ακομη περισσοτερο.

Σωστη αποψη, αλλα εχει εφαρμογη σε αυτον που εχει τα αυτια για να ακουσει. Τι μπορω να καταλαβω απο ενα αντε 2 ζευγαρια ηχεια...

Το να βαλω τον αντιπροσωπο να κουβαλαει ηχεια και ενισχυτες στο σπιτι μου (120 χλμ πηγαινε ελα) για να δω ΑΝ παρω κατι απο αυτα που κουβαλησε δεν το κανω. (μιλαω για ποσο της ταξης των 4000, οχι των 40.000)

ok αλλά αν δεν το κάνεις τότε αγοράζεις ηχεία που άκουσες σε άλλο χώρο και με άλλα μηχανήματα ??

Μία ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις τα δικά σου μηχανήματα (ενισχυτή και cd) αν δεν είναι τέρατα και να πας να ακούσεις τα επικρατέστερα ηχεία. Τουλάχιστον θα έχεις ακούσει τα μηχανήματα να παίζουν μαζί και η μόνη άγνωστη παράμετρος θα είναι ο χώρος

ok αλλά αν δεν το κάνεις τότε αγοράζεις ηχεία που άκουσες σε άλλο χώρο και με άλλα μηχανήματα ??

Μία ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις τα δικά σου μηχανήματα (ενισχυτή και cd) αν δεν είναι τέρατα και να πας να ακούσεις τα επικρατέστερα ηχεία. Τουλάχιστον θα έχεις ακούσει τα μηχανήματα να παίζουν μαζί και η μόνη άγνωστη παράμετρος θα είναι ο χώρος

Το study case που περιγραφω παραπανω, εχει να κανει με αγορα ηχειων + ενισχυτη.
Μιλαει για εκεινον που δεν ειχει τιποτε και θελει απο καπου και καπως να ξεκινησει.

Αφηστε τον Διονυση να λεει για μενα, :flute:, γενικα μιλαω /\