Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Υπάρχουν αλήθεια κάποια αντικείμενα του πόθου σας (lp-cd) που θα ξοδεύατε αρκετά ευρώ για να τα αποκτήσετε?

Δεν νομίζω να απαντήσει κάποιος στην ερωτησή σου φίλε συνενόματε.Είναι σαν να ρωτάς πόσο μεγάλη δισκοθήκη έχει κάποιος ή αν το τραβήξουμε πιο πέρα πόσο μεγάλη την έχει(χωρίς παρεξήγηση).

Η σωστή ερώτηση θα ήταν κάπως έτσι: Πόσα λεφτά έχετε γλυτώσει για ένα lp-cd όταν οι τιμές που παίζαν ήταν τριπλάσιες-τετραπλάσιες απο την τιμή αγοράς του?

Να το διευκρυνίσω...
Πόσα χρήματα έχετε δώσει για κάποια συγκεκριμένη σπάνια κυκλοφορία?

Το λέω γιατί αυτές τις ημέρες κυνηγάω κάτι συγκεκριμένο από το διαδίκτυο, με τιμή που ως προς το παρόν είναι στα 250 ευρώ...

40-50 ευρώ γιά ένα δίσκο που στην εποχή του είχε κανονική τιμή αντίστοιχη με σημερινή γύρω στα 20 και ίσως να βρισκόταν σήμερα ξεχασμένος κάπου με 5-10...

εδωσα ενα βραχιονα (....πικαπ μην παρεξηγηθουμε..)για ενα τριπλο δισκο του mingus διοτι ειχε την αγαπημενη μου εκτελεση του goodbye pork pie hat !

Re: Απάντηση: Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

Το λέω γιατί αυτές τις ημέρες κυνηγάω κάτι συγκεκριμένο από το διαδίκτυο, με τιμή που ως προς το παρόν είναι στα 250 ευρώ...

Τι κυνηγάς?

Δε θυμαμαι να εχω δωσει ποτε μεγαλο ποσο για δισκο (τα box sets δε μετρανε). Νομιζω μεχρι 40-45 για βινυλιο της Nina Simone.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

Eλα ντε! Τοσο καλο ειναι αυτο το αλμπουμ?

ναι...
είναι πολύ καλό.
Ιδιαίτερο, παράξενο, αλλιώτικο.

Δεν νομίζω να απαντήσει κάποιος στην ερωτησή σου φίλε συνενόματε.Είναι σαν να ρωτάς πόσο μεγάλη δισκοθήκη έχει κάποιος ή αν το τραβήξουμε πιο πέρα πόσο μεγάλη την έχει(χωρίς παρεξήγηση).

Η σωστή ερώτηση θα ήταν κάπως έτσι: Πόσα λεφτά έχετε γλυτώσει για ένα lp-cd όταν οι τιμές που παίζαν ήταν τριπλάσιες-τετραπλάσιες απο την τιμή αγοράς του?

Έτσι:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

ναι...
είναι πολύ καλό.
Ιδιαίτερο, παράξενο, αλλιώτικο.

Moνο ως τιτλο το γνωριζω. Δε νομιζω να εχω ακουσει κατι απο αυτο.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Μάλλον καλύτερα να μην αρχίσω. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μου δεν θα πληρώσω εξωφρενικά χρήματα για ένα δίσκο. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της μεγάλης δισκοθήκης μου απαρτίζεται από αυθεντικές πρώτες χαράξεις και εκτυπώσεις δίσκων βινυλίου οι οποίες ομολογουμένως έχουν και τον καλύτετο ήχο που συμβάλει [μαζί με ένα καλό σύστημα] στην συναισθηματική εμπλοκή κατά την ακρόαση της μουσικής. Εξυπακούεται ότι υπάρχει βασικά η διάθεση για ακρόαση.
Έχω πληρώσει μέχρι και εκατό ευρώ για ένα [μονό] δίσκο, ειδικά για τις ανάγκες της συγγραφής του βιβλίου μου αν έχει τύχει και δεν έχω τον δίσκο που πρέπει να παρουσιάσω.
Δεν θα έδινα ποτέ για τον πρώτο δίσκο των Beatles 1650 λίρες στερλίνες για μία έκδοση ελάχιστων πρώτων αυθεντικών, STEREO παρακαλώ, αντιτύπων που δεν ήξερε ούτε ο ίδιος ο George Martin!!!!
Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες εκδόσεις έχουν τον καλύτερο ήχο και κοστίζουν από λίγο έως και πάρα πολύ. Εξαρτάται από το πώς κάποιος θέλει να ξοδεύει τα όποια λεφτά διαθέτει.
Σημασία όμως έχει να ακούμε μουσική. Βέβαια όσο πιο καλά την ακούμε τόσο το καλύτερο.
Είμαι ευτυχής γιατί πλήρωσα μόνο 25 λίρες για ένα δίσκο που ποτέ μου δεν θα αγόραζα αλλά το έκανα για το βιβλίο, που συνήθως χτυπιέται στις 170 λίρες!
Ο δίσκος θεωρήθηκε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά όταν το έπλυνα στο πλυντήριο τρεις φορές διαπίστωσα [ήδη από το πρώτο πλύσημο] ότι ήταν μια χαρά. Τυχερός. Λ.Σ.

αν και γενικα ξοδευω χρηματα για καλες εκτελεσεις κ παραγωγες σε βινυλιο, θυμαμαι πως ειχα δωσει 60 ευρω (οχι εξωφρενικο ποσο) για ενα της Three Blind Mice με Tsuyoshi Υamamoto Trio, το οποιο εν μερη ηταν ανταξιο των προσδοκιων μου.Οπως επισης και 75 ευρω για την συλλεκτικη κασετινα του Kind of Blue - Miles davis (Columbia) με 2πλο cd, dvd και ΜΠΛΕ φανταστικο βινυλιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

Τι κυνηγάς?

Θα σου απαντήσω την Τετάρτη...
Συγκεκριμένα είναι box-set...(πολλά λέω και πολλοί που ξέρουν με ποιούς είμαι άρρωστος :worshippy: θα το καταλάβουν)

Εκτός από αυτό, θυμάμαι παλιά είχα αγοράσει από Αθήνα, μεταχειρισμένο 1η έκδοση (Track Records) το The Crazy World Of Arthur Brown και το είχα πληρώσει στην πενταπλάσια αξία από όσο είχε ένα δίσκος του εμπορίου.

γύρω στα 90,00 ευρώ αν θυμάμαι καλά για μια όντως άψογη κόπια του "More Wealth than Money ".

NORMIL ...SHIPPED TO CUSTOMER $43.44 + S&H
(με ισοτιμία ευρώ 1/1.28)

Έναν Μπρούμπεκ (τον γνωστό) 10.000 Δρχ. το 1987 από τον Λουκά

Έναν Illinois Jacquet (το Birthday) πέρσι κάπου στα 70 από τον Λουκά

Αρκετούς μεταχειρισμένους γύρω στα 30 με 50 ευρώ μέτριας απόδοσης (...αλλά εξαιρετικού περιεχομένου)

Και ένα χρυσό Mobile Fidelity από τον Λαμπριανίση το 1985 στις 7000Δρχ.

Γιά κανέναν τους δεν μετάνιωσα :Banane0: