Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

Re: Απάντηση: Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

Άμα μου βρήτε και ποιό είναι αυτό....
(Θα σας το παρουσιάσω όταν και αν το πάρω)

Μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια...

Grateful Dead είναι?CD ή LP?

Το μεγαλύτερο ποσό που έχω δώσει γιά μονό μεταχειρισμένο δίσκο είναι 40 ευρώ για την Symphonie Phantastique του Berlioz στην ηχογράφηση της Mercury με τον Paul Paray να διευθύνει τη Detroit Symphony Orchestra. Αργότερα το μετάνιωσα γιατί είδα ότι τα αμερικάνικα βινύλια έχουν χάσει πολύ σε αξία και σήμερα θα μπορούσα να το αγοράσω σε κλάσμα της τιμής που πλήρωσα τότε. Γενικά αν δω ότι ένας δίσκος κάνει πάνω από 20 ευρώ αγοράζω το CD.Πάντως δε μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που λέει ο Λουκάς, ότι οι πρώτες εκδόσεις είναι πάντα και οι καλύτερες. Στην Κλασσική Μουσική τουλάχιστον, κάποιες επανεκδόσεις είναι ανώτερες ή το ίδιο καλές με τα original.

Την περασμενη εβδομαδα εδωσα 85,50 $ (μαζι με τα μτφ) σε εναν Χονγκ Κονγκολεζο για το dvd audio 4 των Foreigner οταν πριν απο 4-5 χρονια πωλουνταν 25 ευρω στην ελληνικη αγορα.

ααα
τώρα μας βάζεις δύσκολα.
Αν είναι ο Τζέρυ μέσα, ....αυτό είναι

Είλικρινά και χωρίς να θέλω να σου υποδείξω κάτι δεν αξίζει να δώσεις 250 Ευρώ για cd.Oύτε απόσβεση θα κάνεις ούτε η αξία της επένδυσης σου θα αυξηθεί.Eίναι format που ούτε συλλεκτική αξία έχει αλλά ούτε και μέλλον.Αντίθετα με το βινύλιο που και τα λεφτά του πιάνουν τόπο και η ζήτησή του θα είναι μεγάλη εσαεί.

Re: Απάντηση: Πόσα χρήματα έχετε δώσει για ένα σπάνιο cd-lp?

Με την συγκερκριμένη μπάντα έχω φάει πετριά...

δεν είμαι ειδήμων, αλλά είναι τόσο σημαντική η προσφορά του Constanten ?

Είλικρινά και χωρίς να θέλω να σου υποδείξω κάτι δεν αξίζει να δώσεις 250 Ευρώ για cd.Oύτε απόσβεση θα κάνεις ούτε η αξία της επένδυσης σου θα αυξηθεί.Eίναι format που ούτε συλλεκτική αξία έχει αλλά ούτε και μέλλον.Αντίθετα με το βινύλιο που και τα λεφτά του πιάνουν τόπο και η ζήτησή του θα είναι μεγάλη εσαεί.

Μην το λες. Ούτε το βινύλιο είναι κάποιου είδους επένδυση. Η αξία των δίσκων, ακόμα και των συλλεκτικών έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία 10-15 χρόνια. Κομμάτια για τα οποία έπρεπε να ξοδέψεις παλιά μιά περιουσία τώρα φεύγουν στο ebay για διψήφια ποσά. Η μουσική δεν είναι επένδυση σε κανένα φορμά, την αγοράζεις για να την ακούσεις και τίποτα άλλο.

Επικροτώ τα παραπάνω που έγραψε ο Κώστας, η κάθε συλλογή έχει αξία για τον συλλέκτη μόνο και δεν μεταφράζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Γύρω στο 93 έδωσα περίπου 4 χιλιάρικα (με την τότε αξία) στο sterodisc για έναν δίσκο των hafler trio (Νομίζω το three ways of saying two). Νομίζω οτι είναι τα πιό πολλά που έχω δώσει διότι παρόλο που ονομαστικά ξεπέρασα πολλές φορές το ποσό αυτό μετά ποτέ δεν ένοιωσα το σφίξιμο αυτό όταν έδινα τα φράγκα...

(Λεπτομέρεια: Ποτέ δεν κατάφερα να το ακούσω καθ ολοκληρίαν...)

Οπότε το more wealth than money μου φάνηκε πάμφθηνο (χώρια που είναι έπος)

Επίσης έχω δώσει αρκετά για deep freeze mice ελπίζοντας κάποια λίγα απο αυτά να έφτασαν στην τσέπη του Τζένκινς

Μην το λες. Ούτε το βινύλιο είναι κάποιου είδους επένδυση. Η αξία των δίσκων, ακόμα και των συλλεκτικών έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία 10-15 χρόνια. Κομμάτια για τα οποία έπρεπε να ξοδέψεις παλιά μιά περιουσία τώρα φεύγουν στο ebay για διψήφια ποσά. Η μουσική δεν είναι επένδυση σε κανένα φορμά, την αγοράζεις για να την ακούσεις και τίποτα άλλο.

Η αξία των δίσκων όσα περναν τα χρόνια τόσο και αυξάνεται.Ενδεικτικό γι αυτό που λέω είναι το γεγονός της αυξήσης της τιμής ενός original album όταν το τελευταίο επανεκδίδεται.Επίσης δεν εννοώ μόνο τα "βατά" νούμερα αλλά και αυτά που είναι πιο ιδιαίτερα.Το βινύλιο ύστερα απο την κάμψη που γνωρισε στα τέλη των 80'ς άρχισε να επαναεγκαθιστάται ως η αρχική επιλογή αγοράς τουλάχιστον σε αυτούς που είναι 30 plus.Οι τωρινοί πιτσιρικάδες αρχίσουν κι αυτοί δειλά δειλά να εκτιμούν τα χαρίσματα του...

Η μουσική όντως δεν είναι κάτι που να το κοιτάς επενδυτικά.Τα 250 ευρώ όμως είναι.Όταν κάποιος λοιπόν είναι να "ακουμπήσει" αυτά τα χρήματα και έχει την ευχέρεια επιλογής ανάμεσα στο cd και το βινύλιο τότε είναι σώφρων να επιλέξει το δεύτερο.Συλλέκτης ή μη δεν παύει να είναι καταναλωτής.Ως τέτοιος λοιπόν θέλει να γνωρίζει αυτό που αποκτά τι αξία θα έχει στο μέλλον.