ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τις γυναίκες γενικά, με τις γυναίκες του avclub ειδικά ή με την αμηχανία ημών των ανδρών στην παρουσία τους, αλλά αυτό το thread κατάφερε να χωρέσει φιλοσοφία και αμπελοφυλοσοφία, επιστήμη και ψευδοεπιστήμη, ψυχοκοινωνιολογία και "κοινωνική κριτική", εξομολογήσεις και "αποκαλύψεις".

Κανένα πρόβλημα από εμένα. Όλα καλά και άγια, πλην ενός: τα συμπεράσματά σας για τα υπόλοιπα μέλη και τις συνακόλουθες ειρωνείες μπορείτε να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

. Μηπως οι 'ποιοτικοί' κάνουν quality control στις ζωές τους; Αυτό που πραγματικά τους διαχωρίζει δεν είναι η ίδια η 'ποιότητα', αλλά το θάρρος να βαζουν τις επιλογες τους μπροστά, να ζουν με αυτές κι όχι να τις πνίγουν υπο την πίεση της μαζας.

Εξαιρετικά διατυπωμενο..
Και επι τη ευκαιρία μιά επισήμανση μόνον,που δεν σε αφορά προσωπικά...
Πολλοί μπερδεύουν τον ενοχλητικό και άχρωμο ´κουλτουριάρη´με τον πολιτισμένο...
Ο κουλτουριάρης συνήθως είναι ένας άψυχος εγκεφαλικός μεταπράτης γνώσης,που χρησιμοποιεί τήν όποια-συνήθως δάνεια- γνώση του γιά προβολή ή απόκτηση αξιωμάτων ή και επιδοτήσεων...
Πολιτισμένος μπορεί να είναι και ο μορφωμένος αλλά και ο έχων λιγότερες γνώσεις..
Κριτήριο πολιτισμού είναι ο ´Τρόπος τού Βίου´.
Οπότε ένας χωρικός μπορεί να είναι πολύ πιό πολιτισμένος από έναν κουλτουριάτη χάσκακα..Γιατί έχει αρχές,αξίες,ήθος παράδοση,συναίσθημα και ανθρωπιά...
Οπως και ο πολιτισμένος-μορφωμένος οφείλει να χρησιμοποιεί και να μεταδίδει την γνώση του ή τήν αγάπη του για ότι τον αφορά μέ πρωταρχικό κριτήριο να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στο να κάνει και άλλους ανθρώπους κοινωνούς-έστω και έναν ακόμα...-και όχι την επίδειξη..Και όταν τρώει τά μούτρα του να μήν γυρίζει την πλάτη του μέ ´επιδεικτική ανωτερότητα´αλλά να συνεχίζει.....
Ετσι καλυτερεύει ο κόσμος...

Βασικά όλες οι πνευματικές διεργασίες προέρχονται από το μυαλό απλά όχι από το κομμάτι που ελέγχεται από τη λογική. Παρολαυτά επειδή και τα ερεθίσματα δεν ελέγχονται από τη λογική αυτό συνεπάγεται ότι όσα περισσότερα έχεις βιώσει διαβάσει κατανοήσει εξηγήσει κτλ τόσες περισσότερες αποχρώσεις μπορείς να νιώσεις.

Και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αυτο.

Δηλαδή ο ´διανοούμενος´πενθεί ή χαίρεται διαφορετικά απο έναν ´απλό´άνθρωπο..??
Θάλεγα συχνά το αντίθετο...
Η χρήση τής λογικής οργανώνει ψυχικές άμυνες πολύ πιό ´αδιάλλακτες´πού δεν επιτρέπουν τήν ροή τού συναισθήματος...Και τέτοιοι άνθρωποι οχυρωμένοι πίσω από την ´ατσάλινη λογική τους´καταπνίγουν τό συναίσθημα.
Αυτό συχνά οδηγεί σέ καταθλιπτικές καταστάσεις,ακριβώς επειδή η αδυναμία ενός σκεπτόμενου και μόνον,να εκφράσει τά συναισθήματά του τον οδηγεί σέ σαφείς ψυχοσωματικές εκδηλώσεις...
Γιατί ως γνωστόν´Οταν κλείνεις τίς πόρτες στο συναίσθημα αυτό προσπαθεί να βγεί από τίς χαραμάδες´.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

Η χρήση τής λογικής οργανώνει ψυχικές άμυνες πολύ πιό ´αδιάλλακτες´πού δεν επιτρέπουν τήν ροή τού συναισθήματος...Και τέτοιοι άνθρωποι οχυρωμένοι πίσω από την ´ατσάλινη λογική τους´καταπνίγουν τό συναίσθημα.
Αυτό συχνά οδηγεί σέ καταθλιπτικές καταστάσεις,ακριβώς επειδή η αδυναμία ενός σκεπτόμενου και μόνον,να εκφράσει τά συναισθήματά του τον οδηγεί σέ σαφείς ψυχοσωματικές εκδηλώσεις...
Γιατί ως γνωστόν´Οταν κλείνεις τίς πόρτες στο συναίσθημα αυτό προσπαθεί να βγεί από τίς χαραμάδες´.

Σπύρο όχι δεν εννοώ αυτό.....και είναι και μία συζήτηση που δεν θεωρώ ότι μπιρεί να γίνει εδώ αλλά ουσιαστικά με μία φράση όσο πιό πολύ εκτίθεσαι στο φως τόσο πιο πολλές αποχρώσεις των χρωμάτων βλέπεις....κατ εμέ....πιστεύω ότι εννοείς τι εννοώ...

Βρε δεν αποχώρησα από το forum.....τόσο εύκολα νομίζεις...έχω ακούσει εγώ εδώ μέσα....να ταν κι άλλα....από το thread εννοούσα....

Καλά κάνεις! Ούτε εγώ αποχωρώ εύκολα.

Τέλος πάντων, αφού είναι η "καψούρα" σου δεν θα πω τίποτε άλλο.

Αλλά τις κάλτες τί τις ήθελες??? :flipout:

Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι ένα νήμα το οποίο εξέλαβα ως αρχή εκτέλεσης κουτσομπολιού και είχα διαβάσει μόνο τα πρώτα 2-3 ποστ του, έφθασε σε λίγες μέρες τις 49 σελίδες....

:blink:

Myrtv μήπως γίνεται να μην ειρωνεύεσαι?
Άντε μπράβο κοριτσάκι μου γιατί να ξέρεις ότι αυτή τη γλώσσα τη χειριζόμαστε αρτιότατα όταν χρειαστεί (κοινώς σταμάτα να δίνεις λαβές μη σε πιάσουμε στο στόμα μας μερικοί)...:icon15:

Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι ένα νήμα το οποίο εξέλαβα ως αρχή εκτέλεσης κουτσομπολιού και είχα διαβάσει μόνο τα πρώτα 2-3 ποστ του, έφθασε σε λίγες μέρες τις 49 σελίδες....

Τις οποιες σελιδες θα ΠΡΕΠΕΙ ν αναγνωσεις προσεκτικα,να κανεις περιληψη και να δωσεις εκ νεου τιτλο στο .....νημα! Αχαχαχαχαχαχχαχαχα:fahne90:

Myrtv μήπως γίνεται να μην ειρωνεύεσαι?
Άντε μπράβο κοριτσάκι μου γιατί να ξέρεις ότι αυτή τη γλώσσα τη χειριζόμαστε αρτιότατα όταν χρειαστεί (κοινώς σταμάτα να δίνεις λαβές μη σε πιάσουμε στο στόμα μας μερικοί)...:icon15:

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Σε ειρωνεύτηκα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποσα κοριτσια εχει το AvClub

Σπύρο όχι δεν εννοώ αυτό.....και είναι και μία συζήτηση που δεν θεωρώ ότι μπιρεί να γίνει εδώ αλλά ουσιαστικά με μία φράση όσο πιό πολύ εκτίθεσαι στο φως τόσο πιο πολλές αποχρώσεις των χρωμάτων βλέπεις....κατ εμέ....πιστεύω ότι εννοείς τι εννοώ...

Μά μετράει και ο χαρακτήρας τού κάθε ανθρώπου...
Οσο ισχύει το ´άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο´άλλο τόσο ισχύει γιά τον κουλτουριάρη-έννοια καθαρά Δυτική και τεχνικά δημιουργημένη γιά να υποδηλώνει Γαλόνια και οχι Παιδεία-.
Ξέρω ανθρώπους πού δεν άκουσαν ποτέ Beethoven ή Mozart και ξεχειλίζουν απο ανθρωπιά και αγάπη..
Πιστεύω οτι η μόρφωση πρέπει να ´πατάει´επάνω σέ ανοικτούς χαρακτήρες.
Οπως είπε και ένας δικός μου σπουδαίος άνθρωπος-συχωρεμένος πιά-:'H απλότητα παράγει στην ζωγραφική Θεόφιλους,αλλά η μόρφωση πάνω στην απλότητα παράγει Δομίνικους Θεοτοκόπουλους´.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποσα κοριτσια εχει το AvC

Μά μετράει και ο χαρακτήρας τού κάθε ανθρώπου...
Οσο ισχύει το ´άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο´άλλο τόσο ισχύει γιά τον κουλτουριάρη-έννοια καθαρά Δυτική και τεχνικά δημιουργημένη γιά να υποδηλώνει Γαλόνια και οχι Παιδεία-.
Ξέρω ανθρώπους πού δεν άκουσαν ποτέ Beethoven ή Mozart και ξεχειλίζουν απο ανθρωπιά και αγάπη..
Πιστεύω οτι η μόρφωση πρέπει να ´πατάει´επάνω σέ ανοικτούς χαρακτήρες.
Οπως είπε και ένας δικός μου σπουδαίος άνθρωπος-συχωρεμένος πιά-:'H απλότητα παράγει στην ζωγραφική Θεόφιλους,αλλά η μόρφωση πάνω στην απλότητα παράγει Δομίνικους Θεοτοκόπουλους´.

Ας μην πούμε λοιπόν μόρφωση ας πούμε καλλιέργεια.....συμφωνώ μαζί σου per se αλλά θα ήθελα ο άνθρωπος που είναι δίπλα μου έστω και αν δεν δακρύζει στη Nessun Dorma τουλάχιστον να καταλαβαίνει γιατί δακρύζω εγώ και να μη βάζει τα γέλια ή ακόμα χειρότερα να με θεωρεί και ηλίθια...αυτά και καλύτερα να μην επανέλθω στο θέμα γιατί θα μακρυγορήσω και δεν πρέπει....

Υ.Γ. Και επειδή θυμήθηκα τον παππού μου τώρα με αυτά που είπες...ένας απλός άνθρωπος από τη Σπάρτη που ξεκίνησε χωρις δραχμή με 8 αδέλφια και κατέληξε...τεσπά εκεί που κατέληξε δεν έχει σημασία, ήταν ο πιο αριστοκράτης και καλλιεργημένος άνθρωπος που έχω γνωρίσει....μαζί με τον άλλο μεγάλο άνθρωπο που έχω γνωρίσει τον Παπανούτσο ..μέλος της οικογένειας κι αυτός....πολύ απλοί και ταυτόχρονα πολύ Μεγάλοι άνθρωποι......το έχουμε οικογενειακά το πρόβλημα φαίνεται......

Last edited:
Συμφωνώ...
Οπως και εγώ πιστεύω ότι η σύντροφός μου δεν μπορεί να γνωρίζει κλασσική-επί παραδειγματι-όση εγώ πού είχα τήν τύχη να ακούω απο τότε πού θυμάμαι τον εαυτό μου-λόγω τού πατέρα μου-αλλά θέλω να σέβεται και να καταλαβαίνει τήν ´τρέλλα ´μου...Και ας μήν αντέχει ότι ακούω υποχρεωτικά...
Οπως και εγώ σέβομαι την αγάπη της γιά το θέατρο παρότι δεν καταλαβαίνω τι βρίσκει σε ορισμένα έργα..
Το καλό ειναι οτι κανείς δεν υποχρεώνει τον άλλον να ακολουθεί στά πάντα..

Εγώ πάλι πιστεύω οτι αυτό που μας μεταφέρει το τι αισθάνεται αυτός που έχουμε απέναντί μας(ή δίπλα μας), είναι και η έκφραση και ο λόγος του, εξαιρώντας το πόσο καλά τον γνωρίζουμε. Μπορεί λοιπόν να αισθάνεται το ίδιο με μας και το ίδιο έντονα, και να μην το εκφράζει σωστά ή να το εκφράζει "πρωτόγονα". Ισως λοιπόν το ερώτημα είναι: η καλλιέργεια γεννά περισσότερα και πλουσιότερα συναισθήματα;

Οσο για την κατανόηση των συναισθημάτων μου από τον άνθρωπό μου, πιστεύω οτι αρκεί να 'χει ευγενική ψυχή.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Συμφωνώ απολύτως.

Επί προσθέτως, η μόρφωση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν καταφύγιο.
Τώρα η σωστή παιδεία γενικότερα που πολλές φορές καλύπτει τα κενά των ανθρώπων με λιγότερη μόρφωση, είναι το πραγματικό οχηρό για την ζωή και την επιβίωση του.
Άνδρες,Γυναίκες, με σωστή παιδεία δεν έχουν να αποδείξουν απολύτως τίποτε μεταξύ τους, γιατί δεν χρειάζεται να κονταροχτυπηθούν για να δίξουν ούτε ποιός είναι πιο έξυπνος,ούτε πιο μορφωμένος.
Δυστυχώς στην Ελλάδα ισχύει αυτό που κάποτε είχε πει ο Τσαρούχης στην ''Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις'' και τα αδήλωτα τα ψάχνει η εφορία.
Ας σταματήσουμε επιτέλους να ξεσπάμε σε άλλους τα προβλήματά μας και το σημαντικότερο να μην ξεφεύγουμε από τον αρχικό σκοπό του thread.

Απάντηση: Re: ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

καλά κρασά κοπελιά...

Πολλές φορές οι άνθρωποι φοβούνται τους άλλους που τους επιτίθενται ή ειρωνεύονται φαινομενικά και δεν φοβούνται τους φίλους που τους κολακεύουν.

Πιστεύω να είσαι καλοπροαίρετος πάραυτα.:argue::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ας σταματήσουμε επιτέλους να ξεσπάμε σε άλλους τα προβλήματά μας και το σημαντικότερο να μην ξεφεύγουμε από τον αρχικό σκοπό του thread.

Ας μου επιτραπεί το σχόλιο ότι μερικές φορές είναι σημαντικότερο να σιωπάς και να ακούς παρά να κολλάς σε τυπολατρείες..σπάνια βέβαια.....Ίσως μέσα από αυτό to thread να μη χρειαστεί να ανοίξει άλλο ένα με τον ίδιο τίτλο στο μέλλον.....για όσους κατάλαβαν

Εγώ πάλι πιστεύω οτι αυτό που μας μεταφέρει το τι αισθάνεται αυτός που έχουμε απέναντί μας(ή δίπλα μας), είναι και η έκφραση και ο λόγος του, εξαιρώντας το πόσο καλά τον γνωρίζουμε. Μπορεί λοιπόν να αισθάνεται το ίδιο με μας και το ίδιο έντονα, και να μην το εκφράζει σωστά ή να το εκφράζει "πρωτόγονα". Ισως λοιπόν το ερώτημα είναι: η καλλιέργεια γεννά περισσότερα και πλουσιότερα συναισθήματα;

Οσο για την κατανόηση των συναισθημάτων μου από τον άνθρωπό μου, πιστεύω οτι αρκεί να 'χει ευγενική ψυχή.

Αν το πλούσιο λεξιλόγιο εκφράζει και μεγαλύτερο νοητικό και ίσως ψυχικό κόσμο, ένα μεγαλύτερο 'χάρτη'´, τότε η καλλιέργεια μπορεί να γεννήσει αν όχι πλουσιότερα σε ένταση σίγουρα σε κατανόηση και βάθος...έτσι λέει η εμπειρία μου