ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

Όχι βέβαια... Παρατηρώ όμως ότι αλλιώς συζητά για τον γαυρο και τον βάζελο
μια παρέα 'ποιοτικών' κι αλλιώς μια άλλη παρέα. Αλλιώς πειράζονται μεταξύ τους οι πρώτοι, αλλιώς οι δεύτεροι. Κι αυτό πάει πίσω σ' ενα προηγούμενο post που έλεγα οτι τα ενδιαφέροντα διαμορφώνουν έναν άνθρωπο, δεν απασχολούν, ακόμη και ουσιαστικά, τον χρόνο του.

Γενικότερα, αυτοί που κουράζουν το κεφάλι τους με συλλογισμούς που κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν με το "Ωχ καημένε..", ζουν διαφορετικά ακόμα και σε στιγμές που "δεν σκέπτονται". Αν δυο άνθρωποι δεν ζουν με τον ίδιο, ή με παρόμοιο τρόπο, πώς να συνυπάρξουν;

Συμφωνώ!!!!!!!!!!, αλλά,

Μήπως τελικά αυτό θα μπορούσε να είναι ενα περίφημο άλλοθι προκειμένου να αυτοπροσδιοριστεί κάποιος ως "ποιοτικός" ενώ αφενος μεν οι ανάγκες του είναι τεέιως διαφορετικές, αφετέρου δε ο ορισμός του "ποιοτικού" δεν έχει γίνει με αποκλειστικά δικά του κριτήρια αλλά με αυτά που μια δεδομένη κοινωνία σε δεδομένη χρονική στιγμή ορίζει.

Γιατί την φάση αυτή την έχω ζήσει πολύ έντονα και δεν ξέρω πόσο ποιοτικό ή μη ποιοτικό μπορεί να είναι αλλά σίγουρα είναι επώδυνο να ξυπνάς μια μέρα και να αντιλαμβάνεσαι οτι έχεις "φάει χοντρή παραμύθα"....

Στην τελική όταν κλαίει με λυγμούς ο "ωχ καημένε" κλαίει λιγότερο ποιοτικά απο τον "άλλον"?

Στην τελική όταν κλαίει με λυγμούς ο "ωχ καημένε" κλαίει λιγότερο ποιοτικά απο τον "άλλον"?

Το βάθος και το πλήθος των συναισθημάτων ενός ανθρώπου που έχει ανοίξει το μυαλό του σε πολλαπλά ερεθίσματα είναι πολύ μεγαλύτερο από κάποιον που έχει εκτεθεί σε πολύ λιγότερα....

Έχει σχέση και με την ευφυία και τις γνώσεις.....οπότε δεν είναι ότι κλαίει πιο ποιοτικά αλλά ίσως πιο σπαρακτικά.....

Κατά την ταπεινή μου άποψη όλοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος θα έπρεπε να εξασκούν το συγκεκριμένο μυ...δλδ το θεωρώ απο τα αυτονόητα...και πέρα από αυτό ακόμα δεν νομίζω ότι άνθρωποι που δεν τον εξασκούν θα ενδιαφέρονταν για θέματα όπως fine tuning @ high end

Δλδ μερικές φορές αναρωτιέμαι μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε....από ποτε ρε παιδιά η βλακία έγινε προσόν??????

Ωπά, αν λές για μένα, αυτό που λές εννοούσα. Ισως δεν το διατύπωσα καλά, αλλά απο την δουλειά δεν μπορώ..

Εννοώ ότι και αυτοι που έχουν δουλειές, στις οποίες δεν εξασκούν τον μυ, μπορούν να τον εξσκούν εκτός αυτών, ψάχνωντας για έναν κόσμο που δεν υπάρχει ή οτιδήποτε άλλο....και ίσως γίνουν περισσότερο ενιαφέροντες σαν άνθρωποι απο κάτι άλλους...

αμα έχει εκτεθεί κανείς στο γκομενάκι από την Μύκονο και ακούσει κι ένα Χατζή μετά - περιστρεφόμαστε , χανόμαστε , κάτι για εκχιονιστήρες που λέει κλπ -να δεις τι εύρος έχει το κλάμα του ...

Προφανώς μιλάει για ανθρώπους που δουλεύουν σε κάποια επαγγέλματα που δεν χρείαστηκε να έχεις εξασκημένο τον συγκεκριμένο μυ. (σκουπιδιαριδες, οικοδόμοι,κλπ)
QUOTE]

Η αλήθεια είναι οτι δεν αναφερόμουν σε αυτές τις περιπτώσεις.Ωστόσω να πω επειδή έχει τύχει να έχω δουλέψει σε οικοδομή οτι ο εργοδότης μου εκεί ήταν απο τους πιο εγκάρδιους που είχα συναντήσει ποτέ.Με κάτι "χαρβαντοχαρτογιακάδες ποιοτικούς" δεν τα πήγαινα καλά.

Ωπά, αν λές για μένα, αυτό που λές εννοούσα. Ισως δεν το διατύπωσα καλά, αλλά απο την δουλειά δεν μπορώ..

Εννοώ ότι και αυτοι που έχουν δουλειές, στις οποίες δεν εξασκούν τον μυ, μπορούν να τον εξσκούν εκτός αυτών, ψάχνωντας για έναν κόσμο που δεν υπάρχει ή οτιδήποτε άλλο....και ίσως γίνουν περισσότερο ενιαφέροντες σαν άνθρωποι απο κάτι άλλους...

Τι εννοείς ψάχνοντας για ένα κόσμο που δεν υπάρχει?

Και γιατί καν ασχολούμαστε με το επάγγελμα? Ο Einstein το είχε πει καλύτερα......

Two things are infinite, the universe and human stupidity. And I'm not sure about the universe.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό.

Προφανώς μιλάει για ανθρώπους που δουλεύουν σε κάποια επαγγέλματα που δεν χρείαστηκε να έχεις εξασκημένο τον συγκεκριμένο μυ. (σκουπιδιαριδες, οικοδόμοι,κλπ)
QUOTE]

Η αλήθεια είναι οτι δεν αναφερόμουν σε αυτές τις περιπτώσεις.Ωστόσω να πω επειδή έχει τύχει να έχω δουλέψει σε οικοδομή οτι ο εργοδότης μου εκεί ήταν απο τους πιο εγκάρδιους που είχα συναντήσει ποτέ.Με κάτι "χαρβαντοχαρτογιακάδες ποιοτικούς" δεν τα πήγαινα καλά.

Καταλάβες τι εννοώ Γιώργο!!Και αυτό που λές το επιβεβαιώνει!!

QUOTE]

Α τώρα έγιναν και η εκπαίδευση και η γνώση αρνητικά στοιχεία.....

Μήπως τελικά αυτό θα μπορούσε να είναι ενα περίφημο άλλοθι προκειμένου να αυτοπροσδιοριστεί κάποιος ως "ποιοτικός" ενώ αφενος μεν οι ανάγκες του είναι τεέιως διαφορετικές, αφετέρου δε ο ορισμός του "ποιοτικού" δεν έχει γίνει με αποκλειστικά δικά του κριτήρια αλλά με αυτά που μια δεδομένη κοινωνία σε δεδομένη χρονική στιγμή ορίζει.

Όχι!..:)..και ξέρεις γιατι; Γιατί ο 'ποιοτικός', τουλάχιστο όπως τον ορίσαμε στην κουβέντα μας εδώ, δεν ψάχνει να προσδιοριστεί. Δεν του αρέσει ούτε κάν η προσφωνηση 'ποιοτικός' ή 'κουλτουριάρης'. Προσωπικά, όσες φορές μ' αποκαλούν έτσι, απαντώ ότι ''αυτά μ' αρέσουν, ετσι διάλεξα να ζω, δεν μ' ενδιαφέρει πρωτιστως η ποιότητα". Μηπως οι 'ποιοτικοί' κάνουν quality control στις ζωές τους; Αυτό που πραγματικά τους διαχωρίζει δεν είναι η ίδια η 'ποιότητα', αλλά το θάρρος να βαζουν τις επιλογες τους μπροστά, να ζουν με αυτές κι όχι να τις πνίγουν υπο την πίεση της μαζας.

Τι εννοείς ψάχνοντας για ένα κόσμο που δεν υπάρχει?

Και γιατί καν ασχολούμαστε με το επάγγελμα? Ο Einstein το είχε πει καλύτερα......

Two things are infinite, the universe and human stupidity. And I'm not sure about the universe.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό.

Τώρα ποιος κολλάει σε λέξεις???
Δεν ασχολούμαι με το επάγγελμα ερμήνευσα το post του Γιώργου!!Αλλα μάλλον ατυχώς!!

Όχι!..:)..και ξέρεις γιατι; Γιατί ο 'ποιοτικός', τουλάχιστο όπως τον ορίσαμε στην κουβέντα μας εδώ, δεν ψάχνει να προσδιοριστεί. Δεν του αρέσει ούτε κάν η προσφωνηση 'ποιοτικός' ή 'κουλτουριάρης'. Προσωπικά, όσες φορές μ' αποκαλούν έτσι, απαντώ ότι ''αυτά μ' αρέσουν, ετσι διάλεξα να ζω, δεν μ' ενδιαφέρει πρωτιστως η ποιότητα". Μηπως οι 'ποιοτικοί' κάνουν quality control στις ζωές τους; Αυτό που πραγματικά τους διαχωρίζει δεν είναι η ίδια η 'ποιότητα', αλλά το θάρρος να βαζουν τις επιλογες τους μπροστά, να ζουν με αυτές κι όχι να τις πνίγουν υπο την πίεση της μαζας.

Γενικότερα υπάρχει μία τάση ότι το σκέπτεσθαι είναι κάτι αρνητικό, χρονοβόρο και αντιοικονομικό. Αυτο εν μέρει οφείλεται και στο γενονός ότι συμφέρει πολλούς η μάζα να είναι πρόβατα και τα ίδια τα πρόβατα βολεύονται στο γρασίδι τους.

Απλα για κάποιους το γρασίδι δεν είναι αρκετό......

'Most men lead lives of quiet desperation and go to the grave with the song still in them.'

Henry David Thoreau

Το βάθος και το πλήθος των συναισθημάτων ενός ανθρώπου που έχει ανοίξει το μυαλό του σε πολλαπλά ερεθίσματα είναι πολύ μεγαλύτερο από κάποιον που έχει εκτεθεί σε πολύ λιγότερα....

Αυτό καμια φορά το σκέφτομαι κι εγω. Αλλα μια και δεν θεωρώ οτι τα συναισθηματα προέρχονται καθαρά απο το μυαλό, δεν μπορώ να το δεχτω πλήρως. Σίγουρα όμως, τα περισσότερα πνευματικά ερεθίσματα εμπλουτίζουν και τον ψυχικό κόσμο.

Re: Απάντηση: ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

αμα έχει εκτεθεί κανείς στο γκομενάκι από την Μύκονο και ακούσει κι ένα Χατζή μετά - περιστρεφόμαστε , χανόμαστε , κάτι για εκχιονιστήρες που λέει κλπ -να δεις τι εύρος έχει το κλάμα του ...

Υπάρχει κάποιος λόγος να κλαις για το γκομενάκι από τη Μύκονο?

Αυτό καμια φορά το σκέφτομαι κι εγω. Αλλα μια και δεν θεωρώ οτι τα συναισθηματα προέρχονται καθαρά απο το μυαλό, δεν μπορώ να το δεχτω πλήρως.

Βασικά όλες οι πνευματικές διεργασίες προέρχονται από το μυαλό απλά όχι από το κομμάτι που ελέγχεται από τη λογική. Παρολαυτά επειδή και τα ερεθίσματα δεν ελέγχονται από τη λογική αυτό συνεπάγεται ότι όσα περισσότερα έχεις βιώσει διαβάσει κατανοήσει εξηγήσει κτλ τόσες περισσότερες αποχρώσεις μπορείς να νιώσεις.

Και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αυτο.

Πάρα πολυ σωστό!

Παιδιά, τα πάντα είναι θέμα αντίληψης και όχι μόρφωσης ή γνώσης.
Αν σου λένε άσπρο κι εσύ το πιάνεις με τον δικό σου τρόπο σαν πορτοκαλί με μωβ πουά, δεν ευθύνεται η γνώση τόσο όσο η αντίληψη. Το πνευματικό επίπεδο ενός ανθρώπου σε αυτήν κρίνεται, όσα βιβλία ή επιστημονικά περιοδικά κι αν διάβάσει. Ακόμα και να μην καταλαβαίνει, έχει σημασία να κατανοεί. Όταν αναφέρομαι στην αντίληψη βέβαια, εννοώ πάντα τις διαφορετικές γωνίες της κάμερας. Από που τραβιέται το πλάνο.
Η μόνη άσκηση που μπορείς να κάνεις στον μυ σου λοιπον, είναι να μπαίνεις διαρκώς σε διαφορετικά επίπεδα αντιληπτικότητας αναφορικά με ένα ζήτημα. Να μπορείς δηλαδή να έχεις επιιλογή γωνίας λήψης. Αυτό πιστεύω ανυψώνει και γυμνάζει έναν μυ τέτοιο, δίνοντας του την ευκαιρία στη κρίσιμη στιγμή που καλείται να πάρει θέση, να μην αστοχήσει.
Και βέβαια η αντίληψη είναι και άρρηκτα δεμένη με το συναίσθημα. Όταν λοιπόν την εξειδικεύεις, εξειδικεύεις και αναβαθμίζεις το συναισθηματικό σου επίπεδο παράλληλα.. με αποτέλεσμα να σε ακουμπάνε πράγματα που άλλους δεν...

p.s. να γίνω γιατρός μου φαίνεται... προλαβαίνω?

Last edited:

Δεν μίλησα για εκπαίδευση και γνώση αλλά για οικοδόμο και χαρτογιακά

Ο οικοδόμος είναι επάγγελμα και ο χαρτογιακάς αργκό.....ας μην μπλέκουμε πράγματα που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πνευματική διαύγεια του άλλου........

Τεσπα δεν έχει νόημα αυτό έτσι? Όλοι δυνητικά μπορούν αν θέλουν να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους και ελάχιστοι το κάνουν....end of story γιατί το βασανίζουμε?

Ο οικοδόμος είναι επάγγελμα και ο χαρτογιακάς αργκό.....ας μην μπλέκουμε πράγματα που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πνευματική διαύγεια του άλλου........

Τεσπα δεν έχει νόημα αυτό έτσι? Όλοι δυνητικά μπορούν αν θέλουν να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους και ελάχιστοι το κάνουν....end of story γιατί το βασανίζουμε?

-bye- Έτσι!!Εν ολίγοις!!