Πόση ώρα ζέσταμα;

Οι περισσότεροι λένε (και έχουν δίκιο μάλλον...) ότι τα μηχανήματά μας θέλουν ζέσταμα - όπως και στρώσιμο - πριν αποδώσουν τα μέγιστα. Ωραία, αλλά πόση ώρα ρε παιδιά; Στο δικό μου σύστημα το πρώτο 10λεπτο είναι χάλια! Στο μισάωρο οκ, ακούς. Στην ώρα παίζει αρκετά καλά ώστε να μην ασχολούμαι άλλο, αλλά έχω την αίσθηση ότι όσο παίζει τόσο φτιάχνει. Εντάξει δεν μου έτυχε πρόσφατα να ακούω συνεχόμενα πάνω από 2-3 ώρες (αχ, ο χρόνος ρέει...) αλλά νομίζω ότι στο τέλος άκουγα καλύτερα. Εσείς πόση ώρα τα ζεσταίνετε; Τσοκ τραβάτε:ears:; Ποιό μηχάνημα ζεσταίνεται πιό αργά, ο πρό, ο τελικός, το cd (!), τα ηχεία:twoguns´;

Έχεις δίκιο, που ακούς διαφορές προς το καλύτερο όσο περνάει η ώρα. Ωςτόσο ο χρόνος αυτός διαφέρει από μηχάνημα σε μηχάνημα και ο μόνος που θα μπορούσε να πεί πότε το κάθε ένα λειτουργεί και ακούγεται ιδανικά είναι το αυτί μας. Και 'γώ μετά το δίωρο το απολαμβάνω, μάλλον έχει σχέση με την ιδανική θερμοκρασία των μετασχηματιστών τους.

Μία λύση είναι να γίνεται έναυση των συσκευών περίπου ένα δύωρο πριν την προγραμματισμένη μας ακρόαση -bye-

Μάλλον τα τρανζίστορ χρειάζονται τον περισσότερο χρόνο προθέρμανσης, αλλά ούτως ή άλλως την εποχή αυτή γίνεται ολόκληρη εκστρατεία για την μείωση της άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας. Μας λένε να κλείνουμε οτιδήποτε τη νύχτα, όχι να τα αφήνουμε σε κατάσταση standby. Δεν είναι σπατάλη να αφήνουμε τα μηχανήματα αναμένα ώρες ολόκληρες χωρίς να ακούμε για να παίξουν καλύτερα όταν θα ακούσουμε (και άν ακούσουμε); Ένας τελικός με 10-15 wattάκια τάξη Α καίει καμιά 100αριά watt σε αναμονή νομίζω...

Γι'αυτό Chris.... Class D/T και καθάρισες! :antlers:

Nα σε δούμε σε κανένα meeting στο Ηράκλειο.. -bye-

Γι'αυτό Chris.... Class D/T και καθάρισες! :antlers:

Nα σε δούμε σε κανένα meeting στο Ηράκλειο.. -bye-

Εννοείς τάξη Δ; αν ναι, τι ακριβώς είναι; είδα ότι μπαίνει στο Hi-End. Δεν βρήκα χρόνο να διαβάσω....

Ευχαρίστως για το meeting. Είσαι από Κρήτη ή μιλάς για επίσκεψη;

Ο προηγούμενος τελικός μου ήτανε αναμένος 6 χρόνια !!! :p:p

Αυτό Βασίλη δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό :chinscratch:. Κάπου διάβασα ότι οι πυκνωτές (ή/και άλλα εξαρτήματα) αποκτούν μόνιμη φόρτιση ή κάπως έτσι όταν είναι αναμένοι για πολλές ώρες χωρίς πλήρεις εκφορτίσεις. Από την άλλη, καταπονούνται οι κολλήσεις -και όχι μόνο- από τις αλλαγές θερμοκρασίας (άναψε - σβήσε :devil-smiley-029:). Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Είναι κανένας ειδικός να μας διαφωτίσει;

Εννοείς τάξη Δ; αν ναι, τι ακριβώς είναι; είδα ότι μπαίνει στο Hi-End. Δεν βρήκα χρόνο να διαβάσω....

Ευχαρίστως για το meeting. Είσαι από Κρήτη ή μιλάς για επίσκεψη;

Στο Ηράκλειο.. Μαζευόμαστε για καφέ πότε-πότε και κάνουμε και ακροάσεις - συνήθως ΠΣΚ. Θα σου στείλω ΠΜ (ή ο backousis :2thumb22sup:) πριν το επόμενο meeting μας.

Οι περισσότεροι λένε (και έχουν δίκιο μάλλον...) ότι τα μηχανήματά μας θέλουν ζέσταμα - όπως και στρώσιμο - πριν αποδώσουν τα μέγιστα. Ωραία, αλλά πόση ώρα ρε παιδιά; Στο δικό μου σύστημα το πρώτο 10λεπτο είναι χάλια! Στο μισάωρο οκ, ακούς. Στην ώρα παίζει αρκετά καλά ώστε να μην ασχολούμαι άλλο, αλλά έχω την αίσθηση ότι όσο παίζει τόσο φτιάχνει. Εντάξει δεν μου έτυχε πρόσφατα να ακούω συνεχόμενα πάνω από 2-3 ώρες (αχ, ο χρόνος ρέει...) αλλά νομίζω ότι στο τέλος άκουγα καλύτερα. Εσείς πόση ώρα τα ζεσταίνετε; Τσοκ τραβάτε:ears:; Ποιό μηχάνημα ζεσταίνεται πιό αργά, ο πρό, ο τελικός, το cd (!), τα ηχεία:twoguns´;
Πειραματίσου πρώτα με τα ψηφιακά,κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να κλείνουν ποτέ,μετά με τον πρό όσο για τον τελικό νομίζω ότι την 1 ώρα του σηνήθως την χρειάζεται ανεξαρτήτως εταιρείας. Διαπίστωσα τεράστια αλλαγή στο ζέσταμα του παράγοντα άνθρωπος κοινώς ακροατής μετά το 3ο ουισκάκι !!!.........δεν νομίζω να φέρει κανείς αντίρηση και έχουμε θέμα;:ADFADF1:

Καλά, αν περιμένεις να βρείς οικολογική συνείδηση σε αυτό το forum, ψάξε καλύτερα για κυνηγό στην Greenpeace...

Ως γνωστόν οι μηχανάκηδες θέλουν
1) Τη μεγαλύτερη οθόνη
2) Τον προβολέα με τη πιό δυνατή λάμπα
3) Μηχανήματα με πολλά watt. Ότι πιο ρευματοβόρο τόσο καλύτερο. Μέχρι που φτάνεις να έχεις κινούμενο τζάκι (λάμπες σε τάξη Α να παίζουν σε home cinema με Plasma 50άρα οθόνη)

Αφού λοιπόν αλλάζουμε τις λάμπες του σπιτιού με οικονομικές αφήνουμε τον Mark Levinson ανοιχτό για να ακούσουμε μουσική όταν γυρίσουμε σπίτι. :p

Βασικά τον ενισχυτή μου, λόγω γλόμπων τον ανάβω την Παρασκευή το βραδάκι που πάω σπίτι και τον αφήνω ανοιχτό μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Να τον αφήνω 24/7 για να ακούω 1-2 ώρες την ημέρα τις καθημερινές που έχω ελεύθερο χρόνο το θεωρώ χαζομάρα. Οι γλόμποι από τη μία θέλουν περισσότερο χρόνο (θεωρητικά) για να ζεσταθούν αλλά βοηθάνε όλο το υπόλοιπο κύκλωμα να ζεσταθεί γρήγορα λόγω αυτής της θαλπωρής που εκπέμπουν... Άρα μάλλον είναι μία η άλλη. Με μία ωρίτσα ζέσταμα είναι μια χαρά. :)

Πειραματίσου πρώτα με τα ψηφιακά,κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να κλείνουν ποτέ,μετά με τον πρό όσο για τον τελικό νομίζω ότι την 1 ώρα του σηνήθως την χρειάζεται ανεξαρτήτως εταιρείας. Διαπίστωσα τεράστια αλλαγή στο ζέσταμα του παράγοντα άνθρωπος κοινώς ακροατής μετά το 3ο ουισκάκι !!!.........δεν νομίζω να φέρει κανείς αντίρηση και έχουμε θέμα;:ADFADF1:
Το cd μου έχει 2 διακόπτες ενα γενικό που κόβει τελείως το ρέυμα και έναν δέυτερο που κλέινει μερικώς το κύκλωμα και κρατάει αρκετά σημεία on ( dac και τελεστικους νωμίζω )
οσο για το ουίσκι ,, και βέβαια εαν δεν ζεσταθεί πρωτα ο ακροατής ,, τοτε τι περιμένεις ? ( πήγες ποτε σε συναυλία με συνοδεία φραπέ???)

Αν δεν υπήρχε λόγος να μετακινήσω μηχανήματα, να αλλάξω καλώδια ή να κάνω πειραματισμούς δεν θα ήξερα καν που είναι το κουμπί που τα ανοιγοκλείνει. Αλλά ίσως δεν είμαι το καλύτερο παράδειγμα. Για να καταλάβετε είμαι από τους ανθρώπους που πολλές φορές όταν πρέπει να φύγω από το σπίτι και έχω ήδη βάλει κάτι να παίζει στο cd player το αφήνω να παίζει για να το ακούνε οι 4 τοίχοι, καθώς πιστεύω στη θετική ενέργεια της μουσικής και στην επίδραση που έχει ακόμα και στα έπιπλα...

Οταν, δε, υπάρχει καινούριο μηχάνημα που πρέπει να στρώσει, όλοι νομίζουν πως είμαι σπίτι και δεν βγαίνω απο κει για καμιά βδομάδα...

Αλλά δεν έχω πουθενά λάμπες εκτός από ένα λαμπάτο μπάφερ για το οποίο η musical fidelity συμβουλεύει "το μηχάνημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να παραμένει μονίμως ανοικτό".

...Αλλά δεν έχω πουθενά λάμπες εκτός από ένα λαμπάτο μπάφερ για το οποίο η musical fidelity συμβουλεύει "το μηχάνημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να παραμένει μονίμως ανοικτό".

και πόσες ώρες ζωής του δίνει με τις εργοστασιακές λάμπες;-bye-

και πόσες ώρες ζωής του δίνει με τις εργοστασιακές λάμπες;-bye-

8000 ωρες είναι κανόνικα για λάμπες προ μικρής ισχυως . με κρυογένεση 40000 χωρις αλοιωση χαρακτηριστικων και στις 2 περιπτωσεις ,, αλλα ολα είναι θεωρία στην πράξη εχουν καταριφθεί ,,,, λάμπες που ψοφάνε πολύ γρήγορα και άλλες
που δουλέυουν 40 χρόνια !!!