Πόση ώρα ζέσταμα;

ααα
γιατί φοβήθηκα μην έσβησε....:behead:
σιγά μην έσβηνε , ήταν το περίφημο κιτ της c&a με αλλαγμένα όλα τα υλικά ,
ακόμα και σε διακοπές ρέυματος ανοικτός ήταν :devil-smiley-029: είχε κανα στρέμμα πυκνωτές κατι σαν ups :blink: (αλλα να μην φάνω και απατεωνίσκος σχεδόν χαρίστικε για 100 ευρω )

Last edited:
ααα
γιατί φοβήθηκα μην έσβησε....:behead:

καλοριζικος να ειναι, ηταν καινουριο το μηχανημα, νομιζω οτι εκανε πραγματικα καλη αγορα!:worshippy:

χωρις πλακα, τωρα, τον προ λαμπα- δεν τον κλεινω ποτε (αλλωστε η audio note εχει τον διακοπτη στο πισω μερος(!)
το cd player και τον τελικο, τα ανοιγω το πρωι και ακουω απο το απογευμα - μεχρι τοτε παιζουν σε πολυ χαμηλες εντασεις και στο repeat...

Απάντηση: Re: Πόση ώρα ζέσταμα;

Καλά, αν περιμένεις να βρείς οικολογική συνείδηση σε αυτό το forum, ψάξε καλύτερα για κυνηγό στην Greenpeace...

αααα, μη το λες αυτό φιλαράκ!

Εγώ ειλικρινά θαυμάζω τους ανθρώπους που ακούνε με μιλιβάτ τα τεράστια 18ιντσά τους και τα ευχαριστιούνται.

Άσχετα αν δεν μπορώ να τους κατανοήσω, αν το δεις οικολογικά το θέμα έχουν όλο το ρεσπέκτ...

Re: Απάντηση: Re: Πόση ώρα ζέσταμα;

αααα, μη το λες αυτό φιλαράκ!

Εγώ ειλικρινά θαυμάζω τους ανθρώπους που ακούνε με μιλιβάτ τα τεράστια 18ιντσά τους και τα ευχαριστιούνται.

Άσχετα αν δεν μπορώ να τους κατανοήσω, αν το δεις οικολογικά το θέμα έχουν όλο το ρεσπέκτ...

ναι αλλα ξερεις τι ξυλο χρειαζεται για να φτιαχτουν οι καμπινες απο τις κορνες;

ενω τα μαγκια ισα ισα ενα κομματακι.:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόση ώρα ζέσταμα;

ναι αλλα ξερεις τι ξυλο χρειαζεται για να φτιαχτουν οι καμπινες απο τις κορνες;

ενω τα μαγκια ισα ισα ενα κομματακι.:flipout:

:flipout:

χεχεχε

Αυτό είναι αλήθεια.

Οι περισσότεροι λένε (και έχουν δίκιο μάλλον...) ότι τα μηχανήματά μας θέλουν ζέσταμα - όπως και στρώσιμο - πριν αποδώσουν τα μέγιστα. Ωραία, αλλά πόση ώρα ρε παιδιά; Στο δικό μου σύστημα το πρώτο 10λεπτο είναι χάλια! Στο μισάωρο οκ, ακούς. Στην ώρα παίζει αρκετά καλά ώστε να μην ασχολούμαι άλλο, αλλά έχω την αίσθηση ότι όσο παίζει τόσο φτιάχνει. Εντάξει δεν μου έτυχε πρόσφατα να ακούω συνεχόμενα πάνω από 2-3 ώρες (αχ, ο χρόνος ρέει...) αλλά νομίζω ότι στο τέλος άκουγα καλύτερα. Εσείς πόση ώρα τα ζεσταίνετε; Τσοκ τραβάτε:ears:; Ποιό μηχάνημα ζεσταίνεται πιό αργά, ο πρό, ο τελικός, το cd (!), τα ηχεία:twoguns´;

1ον Δεν μάς είπες τι μηχανήματα έχεις...

2ον Ασχέτως τι λένε διάφοροι όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα εντός του μηχανήματος, έχουν ένα όριο ζωής και ειδικά οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές. Οταν τα αφήνουμε συνεχώς αναμμένα μειώνουμε σημαντικά την διάρκεια ζωής τους. Πέραν της αυξημένης κατανάλωσης ρεύματος σκέψου και το άλλο: Αφήνουμε το μηχάνημα συνεχώς ανοικτό (υποτίθεται) για να έχουμε το maximum της απόδοσής του. Οταν όμως έχουν γεράσει πριν της ώρας τους οι ηλεκτρολυτικοί ακούμε τελικά πολύ πιο κάτω από το maximum της απόδοσής του. Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο!

Εμένα ο Accuphase παίζει σωστά από τήν πρώτη στιγμή που θα τον ανάψω. Το CD player Advance MCD 203 επειδή έχει λυχνίες θέλει περίπου κανά 20λεπτο μέχρι να πιάσει το maximum της απόδοσής του. Παρόλα αυτά μόλις τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση του 1 λεπτού και μπορεί να τεθεί σε λειτουργία εγώ το βάζω και παίζει. Δεν περιμένω τα 20 λεπτά. Μην τρελαθούμε κιόλας... Ούτως ή άλλως νωρίτερα από το 2ωρο σπάνια το κλείνω.

Τώρα αν εσένα τα μηχανήματά σου (που δεν μάς είπες ποια είναι) θέλουν περισσότερη ώρα μπορείς να κάνεις το εξής: Μόλις γυρνάς από την δουλειά το απόγευμα να τα ανάβεις, έτσι ώστε να είναι έτοιμα το βραδάκι που θα θες να ακούσεις μουσική και μετά τα κλείνεις. Αλλά σε καμμία περίπτωση μην ακούς συμβουλές του τύπου "τα αφήνω ανοικτά 24 ώρες" για το καλό των μηχανημάτων σου πρωτίστως και για το καλό της τσέπης σου δευτερευόντως...

Last edited:
Πιστεύω πως ένα σύστημα χωρίς αντικειμενικά προβλήματα δείχνει από την αρχή τα δόντια του...
Βέβαια μετά από λίγη ώρα θα γίνει μάλλον... καλύτερο αλλά μην περιμένουμε το "ζέσταμα" να κάνει θαύματα σε ένα άλλο συστημα που χωλαίνει... π.χ τσιροκοπάει...

Ενα 30λεπτο ειναι της περισσοτερες φορες αρκετο για να αποδοσει το maximum.Βεβαια υπαρχουν και μηχανηματα που χρειαζονται περισσοτερη ωρα και βεβαια οι φουλ λαμπα που <<επιεικως>> αργουν.....Βεβαια, υπαρχει και η περιπτωση που εχεις κανα μηνα να ακουσεις μουσικη,εκει αστα βραστα θελεις 1-2 ωρες για να στρωσει παλι.Περισσοτερο ζεσταμα θελει μαλλον ο ενισχυτης-πηγη και τελευταια τα ηχεια.Βεβαιως πρωτο λογο εχουν οι συσκευες που εχουν και λαμπες.Επειδη οι αποψεις ψιλο διαφοροποιουνται οχι τοσο στον χρονο,αλλα στο ποιες συσκευες χρειαζονται,πρεπει να εξαρταται και απο την σχεδιαση και την τοπολογια της συσκευης.

Αυτό Βασίλη δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό :chinscratch:. Κάπου διάβασα ότι οι πυκνωτές (ή/και άλλα εξαρτήματα) αποκτούν μόνιμη φόρτιση ή κάπως έτσι όταν είναι αναμένοι για πολλές ώρες χωρίς πλήρεις εκφορτίσεις. Από την άλλη, καταπονούνται οι κολλήσεις -και όχι μόνο- από τις αλλαγές θερμοκρασίας (άναψε - σβήσε :devil-smiley-029:). Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Είναι κανένας ειδικός να μας διαφωτίσει;

Να μην ασχολείστε με το θέμα του ζεστάματος ειδικά όταν τα μηχανήματα υλοποιούνται με εξαρτήματα στερεας κατάστασης. Μέσα σε 10 λεπτά όλα τα ρεύματα πόλωσης πρέπει να σταθεροποιούνται. Η αλλαγή στον ήχο με κάθε αλλάγή της θερμοκρασίας φανερώνει ότι ο σχεδιαστής μόνο συσκευές HiFi μπορεί και σχεδιάζει. Λογικό είναι, αφού οι βαρβάτοι σχεδιαστές μηχανικοί δεν εργάζονται στο χώρο του Hi-Fi & Ηigh-End.

Τα λαμπάτα μηχανήματα απλώς δεν πρέπει να αναβοσβήνουν συχνά, ούτε βέβαια να παραμένουν συνεχώς αναμμένα.

Να μην ασχολείστε με το θέμα του ζεστάματος ειδικά όταν τα μηχανήματα υλοποιούνται με εξαρτήματα στερεας κατάστασης. Μέσα σε 10 λεπτά όλα τα ρεύματα πόλωσης πρέπει να σταθεροποιούνται. Η αλλαγή στον ήχο με κάθε αλλάγή της θερμοκρασίας φανερώνει ότι ο σχεδιαστής μόνο συσκευές HiFi μπορεί και σχεδιάζει. Λογικό είναι, αφού οι βαρβάτοι σχεδιαστές μηχανικοί δεν εργάζονται στο χώρο του Hi-Fi & Ηigh-End.

Τα λαμπάτα μηχανήματα απλώς δεν πρέπει να αναβοσβήνουν συχνά, ούτε βέβαια να παραμένουν συνεχώς αναμμένα.

Σωστός!
Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι.

Re: Απάντηση: Re: Πόση ώρα ζέσταμα;

..... Η αλλαγή στον ήχο με κάθε αλλάγή της θερμοκρασίας φανερώνει ότι ο σχεδιαστής μόνο συσκευές HiFi μπορεί και σχεδιάζει. Λογικό είναι, αφού οι βαρβάτοι σχεδιαστές μηχανικοί δεν εργάζονται στο χώρο του Hi-Fi & Ηigh-End. ....

Αφ'ενός μετά το μισάωρο παίζουν άψογα.....
αφ'ετέρου είναι classe, electrocompaniet κλπ. Λες να κάνουν μόνο HiFi αυτοί; Εγώ λέω ότι κάνουν και High End. Μάλλον...

Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να γίνει είναι η θερμαπαγωγή ολων των επιμέρους σημέιων της κατασκευής , δηλαδή κανά 2 τσιγάρα δρόμος , η μεγάλη διαφορά εντέλει συμβαίνει το βράδι που απαλλάσεται το ρέυμα απο βρωμιές του δικτύου
( αν το μηχανάκι είναι μούφα δεν το σώνει ούτε το ρέυμα ούτε το ζέσταμα )

Πιστεύω πως ένα σύστημα χωρίς αντικειμενικά προβλήματα δείχνει από την αρχή τα δόντια του...
Βέβαια μετά από λίγη ώρα θα γίνει μάλλον... καλύτερο αλλά μην περιμένουμε το "ζέσταμα" να κάνει θαύματα σε ένα άλλο συστημα που χωλαίνει... π.χ τσιροκοπάει...

Συμφωνω απολυτως αλλα και με τον KOMST πιο πανω !!!

ενα καλομηχανακι θα παιξει καλα απο την αρχη και οσο ζεσταινεται θα γλυκανει πιο πολυ ισως .....

αλλα οντως θαυματα δεν περιμενουμε μετα απο 3 ωρες ...

το ρευμα τζαμπα παει ... και η ζωη των πανακριβων συσκευων μας παει στο μισο .

Συμφωνώ. Δεν μιλάμε για θαύματα, ούτε για τεράστιες διαφορές. Αλλά μη μου πείτε ότι το σύστημά σας δεν παίζει καλύτερα μετά από κανα μισάωρο. Πιο γλυκά, με καλύτερη εικόνα και βάθος, με καλύτερο έλεγχο χαμηλών κλπ.
Άλλωστε διάβασα στο manual του Parasound Halo A21 ότι το έχει εξοπλίσει με ένα σύστημα ώστε να παίζει καλά από την αρχή (κάνοντας διόρθωση του bias ή κατι τέτοιο). Δηλαδή το παραδέχονται και οι κατασκευαστές. Αλλιώς ποιός ο λόγος στρωσίματος;

εγω θα ελεγα οτι εξαρταται απο το φορτιο και απο το ζορισμα.

μπορη να κανη να θελη ο ενισχυτης μια ωρα να ζεσταθη αν ειναι

απλα ανοικτος χωρις να παιζη η να ζεσταθη σε ενα τραγουδι καπως

δυνατα και με δυσκολο ηχειο.

εγω θα ελεγα οτι εξαρταται απο το φορτιο και απο το ζορισμα.

μπορη να κανη να θελη ο ενισχυτης μια ωρα να ζεσταθη αν ειναι

απλα ανοικτος χωρις να παιζη η να ζεσταθη σε ενα τραγουδι καπως

δυνατα και με δυσκολο ηχειο.

Σωστό αυτό.
Ο τελικός Technics SE-A1000 (με τα τεράστια VUμετρα) όταν τον έπαιζα με τα AR-10π (καρά-αναίσθητα και δύσκολα ηχεία 4Ωhms 150watts 86dB ευαισθησία, ακουστικής ανάρτησης) σε 5 λεπτά το πολύ, ακόμα και σε normal εντάσεις, έπαιρνε μπρος ο ανεμιστήρας του και ήθελε πολλή ώρα και χαμήλωμα της έντασης για να σταματήσει.
Αντίθετα όταν τον έπαιζα με τα Audio Spectrum Αρτεμις έπρεπε να παίζει πάνω από μισάωρο και σε εκκωφαντικές εντάσεις για να ξεκινήσει ο ανεμιστήρας. Και πάλι δούλευε κανά 2λεπτο και έσβυνε χωρίς να χρειαστεί να χαμηλώσω την ένταση.
Πρακτικά δηλαδή με τα Αρτεμις σε φυσιολογικές εντάσεις δεν ξεκινούσε σχεδόν ποτέ ο ανεμιστήρας. Ενώ αντίθετα με τα AR-10π δεν σταματούσε σχεδόν ποτέ!

Re: Απάντηση: Πόση ώρα ζέσταμα;

ρε παίδες μην αγχώνεστε.

Ανοίξτε τα μηχανάκια σας και βάλτε να παίζει κάτι. Μέχρι να βάλεις το ουϊσκάκι σου όλα "έρχονται"...

ε ναι με τα ηχεια που εχεις και εσυ και εγω σε 2 λεπτα ειμαστε ετοιμοι.:grinning-smiley-043