Πόσο εύκολη είναι η ζωή σας με το στερεοφωνικό σας σύστημα?

Ο€ΟŒΟƒΞ΅Ο‚ ΡνέργΡιΡς Ξ΄ΞΉΞ±ΞΊΟŒΟ€Ο„Ξ΅Ο‚ κλπ χρΡιά΢Ρται μέχρι Ξ½Ξ± Ξ±ΞΊΞΏΟ

• Total voters
    0
Re: Πόσο εύκολη είναι η ζωή σας με το στεροφωνικό σας σύστημα?

ναι...αλλά δν βλέπω τς μπάρες....ανανεωμένες:grinning-smiley-043

όχι μόνο απαντήσεις....

μπάρες !:grandpa:

Εγώ 1 θέλω γιατί ακούω από ένα ταπεινό hi fi.
Μόνο το on...

το 98% των ακροάσεων μου, γίνεται πλέον στο συστηματάκι του γραφείου που παρότι έχει ένα κάρο διακόπτες (μόνον η κάρτα έχει εξωτερικό τροφοδοτικό μπαταρίας, λαμπάτο μπάφερ με δικό του τροφοδοτικό, κλπ.) είναι μονίμως ον, όπως και το λάπτοπ....

το κανονικό σύστημα ανοίγει -δυστυχώς- σπάνια και έχει πλέυερ-προ-δυό μονομπλόκ....

το 98% των ακροάσεων μου, γίνεται πλέον στο συστηματάκι του γραφείου που παρότι έχει ένα κάρο διακόπτες (μόνον η κάρτα έχει εξωτερικό τροφοδοτικό μπαταρίας, λαμπάτο μπάφερ με δικό του τροφοδοτικό, κλπ.) είναι μονίμως ον, όπως και το λάπτοπ....

το κανονικό σύστημα ανοίγει -δυστυχώς- σπάνια και έχει πλέυερ-προ-δυό μονομπλόκ....

υπεκφυγές....

Το πικάπ [Symphonic Line] είναι μονιμως σε λειτουργία, οπότε δεν χρειάζεται να ανοίξω τον διακόπτη, πλην εξαιρέσεων αν μείνει εντελώς κλειστό.
Ο πρώτος διακόπτης που ανοίγω είναι του προενισχυτή Atma-sphere MP-1 και κατόπιν μετά από ένα λεπτό των μονομπλόκ Atma-sphere MA-2 οι οποίοι είναι μονίμως στην θέση αναμονής stand by.
Σύνολο 3 διακόπτες. Λ.Σ.

Απάντηση: Πόσο εύκολη είναι η ζωή σας με το στεροφωνικό σας σύστημα?

Δηλαδή Λουκά το αφήνεις να στροφάρει μονό του τα βράδια το πικάπ ?

Re: Απάντηση: Πόσο εύκολη είναι η ζωή σας με το στεροφωνικό σας σύστημα?

Κατ' αυτόν τον τρόπο φθείρεται λιγότερο ο ιμάντας.

χμμμ...

(1) Διακόπτης στον γενικό πίνακα που στέλνει στον πίνακα του ηχοσυστήματος στο σαλόνι (ευτυχώς αυτόν το έχω μόνιμα on...)

Ανάλογα αν θα ακούσω αναλογικό ήχο ή ψηφιακό ήχο (αλλά συνήθως τα ανάβω όλα για να ζεσταίνονται αν αλλάξω γνώμη στην πορεία)(ή πολυκάναλο αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο)

πολύμπριζο που έχει δύο διακόπτες επάνω 1. (2) προ ενισχυτή 2. (3)DAC/(4)CD drive/(5/6)τα πικάπ/ (7/8)δύο phono stage (9)λαμπατέρ για τα πικάπ, (10) PC και ενεργό USB hub.

(11/12)Οι τελικοί.

Ουφ... κουράστηκα μόνο να τα γράφω.

karavan το κάνεις και εσύ ?
ρωτάω γιατί δεν έχω κάποιο γνωστό που να το αφήνει τα βράδια να γυρνά
Από περιέργεια δηλαδή :-)
Στην τελική ο συνήθεις ιμάντας δεν είναι και τόσο ακριβός.

karavan το κάνεις και εσύ ?
ρωτάω γιατί δεν έχω κάποιο γνωστό που να το αφήνει τα βράδια να γυρνά
Από περιέργεια δηλαδή :-)
Στην τελική ο συνήθεις ιμάντας δεν είναι και τόσο ακριβός.

Μου το έχει προτείνει ο αντιπρόσωπος (που πράττει έτσι) αλλά και άλλοι χομπίστες. Τα βράδια δεν το κάνω. Αλλά μέσα στη μέρα μπορεί να το αφήσω και ας μην ακούω μουσική.
Όταν απουσιάζεις μέρες, το καλύτερο είναι να βγάζεις τον ιμάντα και να τον αφήνεις πάνω στο πλατό.
Απλά το ανέφερα ως tip που έχει υποπέσει στην αντίληψή μου. Και, πράγματι, ο ιμάντας δεν είναι το πιο ακριβό εξάρτημα του συστήματος. Μακάρι να εξαντλούνταν εκεί οι ανησυχίες μας.

Από 3 έως 5 διακόπτες.

Μπορώ και με ένα πάτημα, αλλά βαριέμαι να προγραμματίσω τις μακροεντολές... . :slapface:

Και για να είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας και σταθερότητας το πηγάδι, αλλά και η τροφοδοσία.

Εγώ το/α αφήνω μόνο αναμμένο/α όταν είναι Σαββατοκύριακο και θα κάτσω σπίτι να ακούσω αρκετές ώρες... σε άλλες περιπτώσεις δεν το θεωρώ απαραίτητο... η φθορά στο πηγάδι είναι αυξημένη να ξέρετε αν αυτό περιστρέφεται συνέχεια.

Πρόσφατα είδα και ένα Symphonic Line με πρόβλημα στο πηγάδι... πολύ βαρύ πλατό...

Ενα.Το cd.
Και αυτο εξαρταται γιατι πολλες φορες το αφηνω ανοιχτο,οπως και το υπολοιπο συστημα,που ειναι μονιμα ανοιχτο.
Το κλεινω μονο οταν λειπω για Σ.Κ. ή μερικες μερες.
Τοτε μονο οταν το ανοιγω θα πατησω 4 διακοπτες.
Πολυμπριζο - εξωτερικο τροφοδοτικο - Τελικο ενισχυτη - cd.

1 και μαλιστα τηλεχειριζομενο!

έβαλα 6-10 μαζί με τα "κλικ" που θα χρειαστουν για να επιλέξω και να πατήσω το play στο κομπιουτερ ... αλλιώς ειμαι dac - pre - pwr - mac (το κομπιουτερ το αναβω στο τέλος γιατί κάμια φορά ο τελικος μου ριχνει την ασφάλεια) κάποιες φορές δε ΣΚ πχ αφηνω dac & pre στο on οπότε έχω ακομα πιο λίγες...

Μου το έχει προτείνει ο αντιπρόσωπος (που πράττει έτσι) αλλά και άλλοι χομπίστες. Τ...

Και το δικό μου DPS το έχω να γυρνάει μέρα νύχτα εκτός όταν φεύγω για διακοπές. Λόγω του σχεδιασμού του (υψηλή τριβή στο πηγάδι) πρέπει να μη σταματάει για να κρατάει η σιλικόνη σταθερή θερμοκρασία και να έχει σταθερή ταχύτητα.....
Επί του ερωτήματος:
1) Προενισχυτής από standby σε on με τηλεκοντρόλ
2) Τελικός με σκύψιμο και ένα διακόπτη
3) Ο βραχίονας στο δίσκο ή
3) Κουνάω το trackball για να ξυπνήσει το HTPC από το λήθαργο.

Για το HTPC πρέπει να ανοίξω και την τηλεόραση αν είναι κλειστή...

Παραμένουν μόνιμα σε λειτουργία το phono stage, το DAC, το τροφοδοτικό του DAC, το HTPC, το NAS , το πικάπ (όπως είπα) και φυσικά switch, router, κλπ.

Περισσότερες κινήσεις χρειάζονται για να αλλάξω πηγή (από πικάπ στο DAC) στον προενισχυτή, να αλλάξω είσοδο στο DAC, (USB σε optical κλπ.), και να αλλάξω παραμέτρους στο HTPC αν χρειαστεί.

1 (ένας διακόπτης).
Πλέυερ και προ μένουν πάντα στο ρεύμα.
Οι τελικοί απο το πολύμπριζο. (Ως γνωστόν οι καλοί ενισχυτές, δεν έχουν διακόπτες, ασφάλειες, κλπ :grinning-smiley-043)

1. Ανοίγω το player.
2. Ανοίγω τον προενισχυτή που είναι συνδεδεμένος με slave με τον τελικό (άρα ανάβει κι αυτόν αυτόματα).
3. Ανοίγω το πορτάκι, βάζω μέσα το δισκάκι και πατάω play (αυτό μετράει για 1 ή για 3;)

1]Ανοιγμα dac[θελει 1-2 λεπτα να ανοιξει και μιση ωριτσα να ερθουν οι 6922 στα καλα τους]
2]Ανοιγμα ενισχυτη
3]ανοιγμα laptop[οταν δεν ειναι ανοικτο] και απο κει χειρισμος του squeezebox[παντα στη πριζα] και φυσικα της μουσικης που ειναι στον ενα απο τους δυο ενσωματωμενους σκληρους]