Πόσο εύκολη είναι η ζωή σας με το στερεοφωνικό σας σύστημα?

Ο€ΟŒΟƒΞ΅Ο‚ ΡνέργΡιΡς Ξ΄ΞΉΞ±ΞΊΟŒΟ€Ο„Ξ΅Ο‚ κλπ χρΡιά΢Ρται μέχρι Ξ½Ξ± Ξ±ΞΊΞΏΟ

• Total voters
    0
Και για μένα ένας διακόπτης, αυτός του iPad για να πάω στο remote πρόγραμμα της Apple και να επιλέξω τι θα ακούσω, είτε από αποθηκευμένα αρχεία είτε από ραδιόφωνο ιντερνετικό. Τα Dynaudio Xeo5 ανοίγουν μόνα τους με το που δουν πάρουν σήμα από τον πομπό που είναι συνδεδεμένος στο mac mini που είναι μονίμως ανοικτό :ears:

Αναλόγως από που ακούω.
Από έναν έως πέντε.
Ας είναι καλά το harmony.

- άνοιγμα pro - τελικού (ανοίγουν μαζί - είναι συνδεδεμένα και με cat5)
- άνοιγμα Dac
- άνοιγμα υπολογιστή ή άνοιγμα cd- p

Αυτά αν είναι όλα ήδη συνδεδεμένα στο vray.
Αν δεν είναι, που σημαίνει οτι και το vray είναι εκτός πρίζας ... Τότε βράστα... Κουράζομαι και να το σκεφτώ

Re: Απάντηση: Πόσο εύκολη είναι η ζωή σας με το στερεοφωνικό σας σύστημα?

Έναν στον πίνακα κι ανάβουν τα πάντα όλα.:glowlamp:

Όποιος λέει έναν επειδή αφήνει όλα τ' άλλα ανοιχτά είναι κλέφτης, προβοκάτορας και... οπορτουνιστής! :aetsch:

Last edited:
TV ή Προτζέκτορα-htpc-dac-ενεργό cross-1ος τελικός-2ος τελικός...6 ΟΝ...αλλά δεν μου χε φανεί μέχρι τώρα που το σκέφτηκα...ούτε 1 λεπτό υπόθεση δεν είναι, περισσότερο με απασχολεί το ρεύμα που καταναλώνω και με γ@μ@ει η ΔΕΗ σε περιόδους που ακούω κάθε μέρα...

Βέβαια πρόσφατα ξεχώρισα και τα κανάλια κρος με τις τροφοδοσίες σαλας, οπότε παίζει αριστερό και δεξί πλέον πάνω από τους τελικούς....οπότε 7...

Last edited:
Έναν! Αν θέλω να ακούσω ραδιόφωνο FM δηλαδή, που δεν ακούω (μόνο η γυναίκα)... :smash:

Αλλιώς για ριπ συναυλίας:
Πολύμπριζο
Ολοκληρωμένος ενισχυτής
Τροφοδοτικό σκληρού
Τηλεόραση

Για ακρόαση ιντερνετικών σταθμών αντικαθιστώ τροφοδοτικό σκληρού και tv με plug-in κινητού :p

Για θέαση dvd ανοίγω πολύμπριζο και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το harmony.

Για τις καθημερινές "ανάγκες", μιας και μουσική παίζει όσο είμαι σπίτι, 1. Το mini που έχω στη κουζίνα (για να ακούγεται σε όλο το σπίτι).
Όταν αράζω, 2.
Ενισχυτής - μοτέρ του πικάπ (το phono είναι πάντα on) ή
Ενισχυτής - CD.
Γιατί κάνετε τη ζωή σας δύσκολη; :p

1, το power της τηλεόρασης. Ο δορυφορικός δέκτης ανοίγει μόνος του (εντολή από το hdmi) όταν πάρει ρεύμα η tv. Μουσική (τυχαία) ακούω πλέον μόνο μέσω δορυφορικών καναλιών...

Αν θέλω ποιο δυνατή ένταση τότε άλλο ένα κουμπί και ανοίγει ο av...

1.

Ενα "ταπ" στο play του remote.app στο iPad.

Ενα Mac Mini είναι μόνιμα on με iTunes ή Audirvana και με ένα USB WiFi transmitter / DAC της AudioPro.
Tα ηχεία είναι τα ενεργά WiFi AudioPro LV2 με το αντίστοιχο LVSUB, μόνιμα σε stand-by mode.

Πολύ χαλαρωτικό set up...

Αν εχω συνδεμενα τα μονομπλοκ ,τοτε ανοιγω 2 διακοπτες , ενω αν εχω τον λαμπατο τελικο ,τοτε ανοιγω ενα αλλα......περιμενω και καμια ωρα μεχρι οι λαμπες να ζεσταθουν .... οσο για τα υπολοιπα ( προ,ντακ ,δορυφορικος δεκτης ,cd,tuner ειναι μονιμα ανοικτα )
τωρα αν θελω ν ακουσω κανα βυνιλιο...........αστα να πανε....συνηθως (λογω χωρου ) το πικαπ δεν ειναι στημενο οποτε εκει θελω μισο μεροκαματο στο χαμαλικι..

.....τα πραγματα θα γινουν πολυ χειροτερα ,αν...λεω αν ..ξαφνικα εκει που καθομαι μου ερθει ν ακουσω καμια κασετουλα ,αναλογικη η και ντατ....εκει τοτε εχουμε τις παρακατω κινησεις

ανοιξε ντουλαπα,βρες που ειν αυτο που θες,βγαλε οτι μπορει να εχει απο πανω του, παρτο,ξαναβαλε μεσα στην ντουλαπα τα υπολοιπα ...κουβαλα ως το σαλονι....ωχ....τωρα τι να βγαλω απο το ρακ?????
αναμα τσιγαρο.... σκεφτομαι.... αν βγαλω αυτο?? (συνηθως την πληρωνει το τιουνερ...)

ωραια....

ω ρε γαμοτο ...δεν φτανει το καλωδιο ...εκεινο με τον ετσι ηχο...
ουφ ..συνδεθηκε τελικα ...αντε τωρα στην ντουλαπα παλι να φερεις το κουτι με τις κασετες ,αδειασε τες και βρες αυτη που θες να ακουσεις ...παιδια κουραστηκα ...

Το σύστημα είναι σε διαρκή διαμόρφωση, με διάφορα projects να τρέχουν, οπότε η λίστα είναι ενδεικτική:

1) Power on κεντρικού διακόπτη (ραγοϋλικού) μέσω X10.
2) Power on τελικού (αυτή την εποχή μπαίνει μόνος του σε dedicated πρίζα..).
3) Power on προενισχυτή.
4) Power on Squeezebox μέσω τηλεκοντρόλ ή κινητού ή ταμπλέτας ή PC κτλ κτλ

Αυτά για να ακούσω μέσω του μικρού DAC που έχω χωμένο μέσα στον προενισχυτή.

Αν θέλω να ακούσω από το Βουβάλι (το οποίο είναι ακόμα υπό κατασκευή και κάνει βόλτες μεταξύ εργαστηρίου / σαλονιού) έχουμε επιπλέον βήματα:

Δεν ανάβω τον προενισχυτή - το DAC πέφτει απευθείας πάνω στον τελικό, αλλά:

5) Βάζω το DAC στην πρίζα (πολυτέλειες όπως διακόπτες δεν υπάρχουν ακόμα..)
6) Συνδέω ξεχωριστή τροφοδοσία στο Arduino με την οθόνη που χρησιμοποιώ για τον έλεγχό του (μπαταρία USB)
7) Βάζω χέρι πίσω από τον τελικό και αλλάζω τους διακόπτες από SE σε Balanced είσοδο.. (αυτό θα γίνεται αυτόματα μόλις τελειώσω τις σχετικές μόντες..)

Έχω επίσης στα σκαριά έναν power controller για όλο το σύστημα, ελεγχόμενο από μικροελεγκτή (Arduino) και φυσικά τηλεχειριζόμενο (Logitech Harmony) αλλά έχει μέλλον ακόμα μέχρι να τελειώσει..

Οπότε υπό Κ.Σ. είμαι στην δεύτερη επιλογή (1-5).

τελικα οι χρηστες πικαπ ειναι σε καλυτερη μοιρα

πικαπ, phono stage, ενισχυτες.

τα ντακακια-Pc δεν αναβουν ουτε μια φορα το τριμηνο...

Πολυ συχνα ακουω χαριν ευκολιας διαδικτυακο ραδιοφωνο (ως συνηθως το classic and jazz)
οποτε βαλε τις ενεργειες σε PC+στεροφωνικο, επομένως εκει γυρω, στα 6-10.

Την Παρασκευή μετα το γραφείο ανοίγω :
Τελικό
Τροφοδοτικό προενισχυτή
Τροφοδοτικό προενισχυτή πικαπ
Dac
Cd
Τροφοδοτικό πικαπ

Τα κλεινω την Κυριακή.
Τωρα μεσοβδόμαδα αν είναι να ακούσω, τότε ανοίγω πάλι 5 ή 6 ανάλογα την πηγή που θα χρησιμοποιήσω.
Το pc είναι 24*7 ανοιχτό.