ποσο μου λειπουν αυτες οι ημερες(νυχτες)...!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ποσο μου λειπουν αυτες οι ημερες(νυχτες)...!

Καλά την Samantha τωρα που τη θυμηθηκες ?:idea:

Φίλος ο Τσαπραλής.....:D

Re: Απάντηση: Re: ποσο μου λειπουν αυτες οι ημερες(νυχτες)...!

θυμαμαι εκανε εισαγωγη με Art of Noise - Moments in Love....

και τα φώτα που κατέβαιναν με εφέ καπνού...πωπω εποχή..:bigcry:

Eγώ συνεχίζω ακόμα. Το μέσο δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πλέον. Είναι πολυτέλεια. Εδώ δεν παίζουν μουσικές...
Βέβαια όταν βλέπω laptop μου γυρίζουν τα μάτια στα άσπρα.

Έχω ατελείωτες εμπειρίες από beach party με 20000 χιλιάδες κόσμο στον Άλιμο, μέχρι εμφάνιση στο TAXIS γεμάτο έγχρωμους από τη βάση και εγώ να μην έχω ούτε ένα ''μαύρο'' δίσκο μαζί μου.:drummer:
Ακόμη πρέπει να γελάνε.

Γράφω βιβλίο εύκολα.

Υ.Γ. Πάντως τα ηλιοβασιλέματα στη Ρακεντιά στη Φολέγανδρο δεν τ' αλλάζω με τίποτα.
Κάθε χρόνο πιστός.

Eγώ συνεχίζω ακόμα. Το μέσο δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πλέον. Είναι πολυτέλεια. Εδώ δεν παίζουν μουσικές...
Βέβαια όταν βλέπω laptop μου γυρίζουν τα μάτια στα άσπρα.

Έχω ατελείωτες εμπειρίες από beach party με 20000 χιλιάδες κόσμο στον Άλιμο, μέχρι εμφάνιση στο TAXIS γεμάτο έγχρωμους από τη βάση και εγώ να μην έχω ούτε ένα ''μαύρο'' δίσκο μαζί μου.:drummer:
Ακόμη πρέπει να γελάνε.

Γράφω βιβλίο εύκολα.

Υ.Γ. Πάντως τα ηλιοβασιλέματα στη Ρακεντιά στη Φολέγανδρο δεν τ' αλλάζω με τίποτα.
Κάθε χρόνο πιστός.

Δημητρης το εγραψα στο πρωτο μου μηνυμα:
vitualdj>automix=tiesto

ειναι το ακρων αωτον απο την εποχη του βινυλιου.
απο το "δυσκολο" mk2 στο pc που τα κανει ολα(μονο του) και συμφερει.
ο μαγαζατορας βεβαια με το μπαρακι,βολευεται να βαλει εναν πιτσιρικα και μ`ενα "χαρτζιλικι" να την βγαζει φθηνα.
αυτο ομως εχει και τις συνεπειες του.
αλλες εποχες,αλλη διασκεδαση.
ο καλος dj βεβαια(τεχνικα και γνωσεις)παραμενει Must μεχρι και σημερα.
τουλαχιστον εχουν μεινει και καποιοι που ξερουν να διασκεδαζουν....

Μπά, άμα ο άλλος είναι άσχετος, δε πά να παίζει και με PC, το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να είναι χάλια.
Οι αλλαγές και η τεχνική σε αυτές είναι κυρίως για εμάς και τους 5-10 "ψαγμένους" στο κοινό που περιμένουν να τις ακούσουν. Για όλους τους άλλους η επιλογή των κομματιών, η σειρά που θα μπούν και απο ποιό σημείο μέχρι ποιό θα παίξουν είναι σημαντικότερο νομίζω.
Και αυτό κανένα προγραμματάκι δε θα στο πεί.

Μπά, άμα ο άλλος είναι άσχετος, δε πά να παίζει και με PC, το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να είναι χάλια.
Οι αλλαγές και η τεχνική σε αυτές είναι κυρίως για εμάς και τους 5-10 "ψαγμένους" στο κοινό που περιμένουν να τις ακούσουν. Για όλους τους άλλους η επιλογή των κομματιών, η σειρά που θα μπούν και απο ποιό σημείο μέχρι ποιό θα παίξουν είναι σημαντικότερο νομίζω.
Και αυτό κανένα προγραμματάκι δε θα στο πεί.

μην το λες..
μια καλη αλλαγη δεν θα την προσεξει κανεις.
μια κακη θα γινει αντιληπτη απο τους περισσοτερους,διοτι πολυ απλα θα τους βγαλει απο τον ρυθμο τους.
ετσι θυμαμαι τουαλαχιστον...

Καλά, αν το αφήσει ο άλλος να διπλοχτυπάει κανα λεπτό θα γίνει σίγουρα αντιληπτο αλλά δεν μιλάω για αυτην την περίπτωση. Παράδειγμα ο ποιό επιτυχημένος event/party/club/compilation maker-DJ (Τσιλι) των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα δεν τον έχω ακούσει ποτέ να κάνει αλλαγές τρελές. Τις περισσότερες τις χάνει κιόλας...

Θέλω να πώ, οτι αν δεν φτάσει στο σημείο η αλλαγή να είναι ενοχλητική (και ακόμα και μια τεχνική αλλαγή μπορεί να γίνει ενοχλητική) είναι πολύ πιο σημαντικό το μεταξύ ποιων κομματιών θα γίνει παρά αυτή καθ'αυτή. Βέβαια ένα καλό πρόγραμμα συνδιασμένο και με καλές αλλαγές είναι πάντα προτιμότερο απο ένα καλό πρόγραμμα με άσχημες ή απότομες αλλαγες. Σε αυτήν την άποψη έχω καταλήξει δλδ

Mα νομιζω οτι τελικα ,εξαντλουν ολο τον χρονο τους στις επιτυχημενες αλλαγες και οχι στην σωστη ροη του προγραμματος.
Προγμα απειρως πιο δυσκολο απο το να κατσεις 1 βδομαδα κλεισμενος σπιτι σου και να πετυχεις τελικα να κανεις πεντε σωστες μιξεις.
Οταν παιζαμε εμεις (ερασιτεχνικα παντα) ,το πιο δυσκολο κομματι ηταν να βρουμε τελικα τις "γεφυρες" για να αλλαξουμε την ροη του προγραμματος.
Ασε δε που θεωρω οτι οποιος θελει να θεωρει το εαυτο του πραγματικο διασκεδαστη (και οχι τεχνιτη) θα πρεπει να εχει σφαιρικη γνωση μουσικης για να καλυπτει πολλα γουστα.
Γιατι σε ενα μαγαζι που παιζει συγκεκριμενο ειδος μουσικης,ειναι πολυ πιο ευκολες οι συνθηκες εργασιας για ενα dj ,παρα σε ενα "περιφερομενο" που θα πρεπει να πιασει τον παλμο πολλων .

Last edited:
Καλά, αν το αφήσει ο άλλος να διπλοχτυπάει κανα λεπτό θα γίνει σίγουρα αντιληπτο αλλά δεν μιλάω για αυτην την περίπτωση. Παράδειγμα ο ποιό επιτυχημένος event/party/club/compilation maker-DJ (Τσιλι) των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα δεν τον έχω ακούσει ποτέ να κάνει αλλαγές τρελές. Τις περισσότερες τις χάνει κιόλας...

Θέλω να πώ, οτι αν δεν φτάσει στο σημείο η αλλαγή να είναι ενοχλητική (και ακόμα και μια τεχνική αλλαγή μπορεί να γίνει ενοχλητική) είναι πολύ πιο σημαντικό το μεταξύ ποιων κομματιών θα γίνει παρά αυτή καθ'αυτή. Βέβαια ένα καλό πρόγραμμα συνδιασμένο και με καλές αλλαγές είναι πάντα προτιμότερο απο ένα καλό πρόγραμμα με άσχημες ή απότομες αλλαγες. Σε αυτήν την άποψη έχω καταλήξει δλδ

και εγω ακουσα piero οταν τον ειχαμε καλεσμενο σαν gest και το παλληκαρι απλα αφηνε τα κομματια μεχρι το τελος-που ειχαν τεραστιο κενο σκετης μποτας-και εκανε την αλλαγη περπατωντας.
πολυ κουραστικο οταν εχεις να κανεις με maxisingle βινυλιου,τα οποια ειναι γνωστα για την μεγαλη τους διαρκεια.

Mα νομιζω οτι τελικα ,εξαντλουν ολο τον χρονο τους στις επιτυχημενες αλλαγες και οχι στην σωστη ροη του προγραμματος.
Προγμα απειρως πιο δυσκολο απο το να κατσεις 1 βδομαδα κλεισμενος σπιτι σου και να πετυχεις τελικα να κανεις πεντε σωστες μιξεις.
Οταν παιζαμε εμεις (ερασιτεχνικα παντα) ,το πιο δυσκολο κομματι ηταν να βρουμε τελικα τις "γεφυρες" για να αλλαξουμε την ροη του προγραμματος.
Ασε δε που θεωρω οτι οποιος θελει να θεωρει το εαυτο του πραγματικο διασκεδαστη (και οχι τεχνιτη) θα πρεπει να εχει σφαιρικη γνωση μουσικης για να καλυπτει πολλα γουστα.
Γιατι σε ενα μαγαζι που παιζει συγκεκριμενο ειδος μουσικης,ειναι πολυ πιο ευκολες οι συνθηκες εργασιας για ενα dj ,παρα σε ενα "περιφερομενο" που θα πρεπει να πιασει τον παλμο πολλων .

το θεμα και η μαγκια,ειναι να μπορεις να τα συνδυασεις και τα 2...

Πολυ σωστα.

Αν ομως ημουν στο πληθος θα προτιμουσα ενα καλο σετ με τραγουδια, παρα ενα
πετυχημενο σετ αλλαγων ,αν ο παικτης δεν μπορει να τα κανει και τα δυο εξισου καλα -bye-

και εγω ακουσα piero οταν τον ειχαμε καλεσμενο σαν gest και το παλληκαρι απλα αφηνε τα κομματια μεχρι το τελος-που ειχαν τεραστιο κενο σκετης μποτας-και εκανε την αλλαγη περπατωντας.
πολυ κουραστικο οταν εχεις να κανεις με maxisingle βινυλιου,τα οποια ειναι γνωστα για την μεγαλη τους διαρκεια.

Μα δεν διαφωνούμε. Το ιδανικό είναι και τα δύο όπως λές. Αλλά θεωρώ οτι το θέμα των αλλαγών είναι πιό σημαντικό για εμάς που τα κοιτάμε παρά για τον κόσμο που απλά πάει να διασκεδάσει. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να "σκοτώσω" αλλαγή ας πούμε και να μην καταλάβει κανένας τίποτα.

Μα δεν διαφωνούμε. Το ιδανικό είναι και τα δύο όπως λές. Αλλά θεωρώ οτι το θέμα των αλλαγών είναι πιό σημαντικό για εμάς που τα κοιτάμε παρά για τον κόσμο που απλά πάει να διασκεδάσει. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να "σκοτώσω" αλλαγή ας πούμε και να μην καταλάβει κανένας τίποτα.

ναι βρε ενταξει-περνανε ανετα πολλα γιουχου,ειδικα εαν η ωρα ειναι περασμενη...
ξερεις ποσα βραδυα,ανεβηκα ξενερωτος για τον α/β λογο και δεν μου εβγαινε οπως ηθελα εγω?
οχι χαλια,αλλα ξερεις-ενα... κλικ.
σιγα μην επαιρνε κανεις χαμπαρι...
ομαλη ροη υπηρχε οποτε μικρο το κακο.
εαν ομως εισαι αλλλου για αλλου,καποια στιγμη θα ξενερωσουν κι`απο κατω,θελουν δε θελουν..

Ε καλά δεν μιλάω για ακραίες καταστάσεις, εννοείτε.

Να μην είναι ενοχλητικές αρκεί. Τώρα απο κεί και πάνω ότι κάνεις, σίγουρα το καλυτερεύει. Αλλά το σημαντικότερο είναι η ροή και να είναι τα κομμάτια καλά.
Όσο έχω βαρεθεί στο Cavo Paradiso μερικές φορές (με τις αλλαγές τόσο άψογες να μην ξέρεις αν έχει αλλάξει καν κομμάτι) δεν έχω βαρεθεί σε κλαμπ στην ζωή μου... Ας όψεται η θέα που είναι απο τις κορυφαίες.

το χειροτερο παντως ειναι η "κασσετα" που ακουγα πολλες φορες σε μαγαζια.
υπηρχε ενα clubακι επανω στην κηφησιας(1998-99 δεν θυμαμαι το ονομα τωρα)με πολυ καλο κοσμο(θηλυκο...) και καλη μουσικη.
σε καποια ρεπο μου,περναγα για κανα ποτο.
αψογες αλλαγες,πολυ καλα παντρεματα 10ετιων μουσικης,αλλα.....καθε βραδυ,ακριβως την ιδια σειρα και βεβαια τις ιδιες αλλαγες.
αλλαξε το λιγο να σπασει η μονοτονια...!

Oι καλύτεροι djs είναι αυτοί που επιβάλλουν με την προσωπικότητα τους, τις μουσικές τους.
Δεν με ενδιαφέρουν οι σωστές αλλαγές ή η διατήρηση μισής ώρας τα 125 bpm.

Εξάλλου δεν μ´ενδιαφέρουν τα euro-house κομέρσιαλ πράγματα που παίζουν στην παραλιακή.

Υπάρχει dj που παίζει drum and bass και καπάκι χώνει κλασική και μετά καπάκι ηλέκτρο και μετά alternative. Το μαγαζί όλο στον αέρα.

Η τεχνική ενός dj δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Έχω δει πολύ μεγάλα ονόματα από κοντά που το πρόγραμμα τους ήταν για κλωτσιές.

Έχουν αλλάξει οι καιροί.

Α και Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου, στο ότι πρόγραμμα από λάπτοπ είναι 99% πεθαμένο πρόγραμμα.
Μιλάω για τα ετοιματζίδικα.

Το αιώνιο δίλλημα που ''παίζει'' είναι: ''Παίζω πράγματα για το μαγαζί και ανάλογα τον κόσμο και τις αντιδράσεις του ή παίζω τη δική μου πρόταση και όποιος γουστάρει;

Δυστυχώς κάνω το δεύτερο, με κάποιες προσαρμογές πάντα.

Δύσκολο. Με την πρώτη επιλογή βαριέμαι. Προτιμώ το καθόλου.

Τρανό παράδειγμα για τεχνικές και άλλα τέτοια , ήταν η εμφάνιση του Μπαϊραχτάρη για πρώτη φορά σε μαγαζί. Με τη βοήθεια του Πολυχρονίδη επειδή ο Γιώργος δεν ήξερε τα μηχανήματα.
Τη συγκεκριμένη βραδιά ,έπαιξε πολύ καλύτερα από μένα (που υποτίθεται ότι έχω κάποια πείρα).

Αφού έπαιξε μουσικάρες , η τεχνική ,τα λάθη και τα σχετικά ούτε καν απασχόλησαν τους θαμώνες.
Και τα κομμάτια άγνωστα ακόμη και σε ψαγμένα ακροατήρια.

-bye-
Oι καλύτεροι djs είναι αυτοί που επιβάλλουν με την προσωπικότητα τους, τις μουσικές τους.
Δεν με ενδιαφέρουν οι σωστές αλλαγές ή η διατήρηση μισής ώρας τα 125 bpm.

Εξάλλου δεν μ´ενδιαφέρουν τα euro-house κομέρσιαλ πράγματα που παίζουν στην παραλιακή.

Υπάρχει dj που παίζει drum and bass και καπάκι χώνει κλασική και μετά καπάκι ηλέκτρο και μετά alternative. Το μαγαζί όλο στον αέρα.

Η τεχνική ενός dj δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Έχω δει πολύ μεγάλα ονόματα από κοντά που το πρόγραμμα τους ήταν για κλωτσιές.

Έχουν αλλάξει οι καιροί.

Α και Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου, στο ότι πρόγραμμα από λάπτοπ είναι 99% πεθαμένο πρόγραμμα.
Μιλάω για τα ετοιματζίδικα.

Το αιώνιο δίλλημα που ''παίζει'' είναι: ''Παίζω πράγματα για το μαγαζί και ανάλογα τον κόσμο και τις αντιδράσεις του ή παίζω τη δική μου πρόταση και όποιος γουστάρει;

Δυστυχώς κάνω το δεύτερο, με κάποιες προσαρμογές πάντα.

Δύσκολο. Με την πρώτη επιλογή βαριέμαι. Προτιμώ το καθόλου.

Τρανό παράδειγμα για τεχνικές και άλλα τέτοια , ήταν η εμφάνιση του Μπαϊραχτάρη για πρώτη φορά σε μαγαζί. Με τη βοήθεια του Πολυχρονίδη επειδή ο Γιώργος δεν ήξερε τα μηχανήματα.
Τη συγκεκριμένη βραδιά ,έπαιξε πολύ καλύτερα από μένα (που υποτίθεται ότι έχω κάποια πείρα).

Αφού έπαιξε μουσικάρες , η τεχνική ,τα λάθη και τα σχετικά ούτε καν απασχόλησαν τους θαμώνες.
Και τα κομμάτια άγνωστα ακόμη και σε ψαγμένα ακροατήρια.

σιγουρα το μονοτονο bit επισης κουραζει,αλλα θες κι`ενα ρυθμο.
καταρχην για να διατηρησεις τον δικο σου ειρμο και κατα 2ρο του κοσμου.
εαν δεν εχεις εσυ ρυθμο δεν εχει ουτε ο κοσμος.
παλι ομως τα ανεβοκατεβασματα σου πρεπει να γινονται σωστα.
κατα`αλλα συμφωνω απολυτως με τα λεγομενα σου...-bye-