Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Για φαντάσου πηγαίνεις σε υποψήφιο πελάτη στο χώρο του και δοικμάζει 3 διαφορετικά μοντέλα τελικών Atma-sphere με τα ηχεία του και στο τέλος σου λέει ευχαριστώ. Κατόπιν σου τηλεφωνεί και σου λέει ότι βρήκε στο διαδύκτιο μεταχειρισμένο, φτηνότερα, παλαιότερη έκδοση του ενός μοντέλου που τελικά τον ενδιαφέρει και μου ζητά αυτό το παλιό μοντέλο να του το αναβαθμίσω!!!!! Φοβερός ο τύπος!!! Λ.Σ.

Για φαντάσου, προτείνεις σε υποψήφιο πελάτη την αγορά καταργημένης από 10ετία τουλάχιστον συσκευής, αυθαίρετα τιμολογημένης σε ευρώ, πληροφορείς οτι παράγεται ακόμη σαν state of the art κομμάτι, προσφέρεις και έκπτωση, ενώ ο κατασκευαστής έχει πλέον ανανεώσει τα προϊόντα του και έχει αλλάξει ακόμη και το όνομα της εταιρείας.
Απλώς, έχουν ξεμείνει 2-3 κομμάτια και αναζητώνται αφελείς.

Ερωτώ απλά τους έχοντες σχέση με καταστήματα και μόνο αυτούς...
Ερχομαι στο μαγαζί σου και κλείνω ένα μηχάνημα..
Εσύ τώρα για να μην με χάσεις απο πελάτη μου λες δεν το έχω αλλά σε 2 εβδομάδες θα είναι εδώ ...και πρέπει να δώσεις και μία προκαταβολη...
Και εγώ βέβαια σε πιστεύω και προκαταβολή δίνω γιατί είμαι μέσα στην τρέλλα
και κάνω σαν την χήρα στο κρεβάτι για το απόκτημα....έστω και στην φαντασία
και μετά αρχίζεις το δούλεμα...μιά ο ξυλουργός έλειπε και δεν έκοψε τα ξύλα την άλλη μέχρι τέλος του μήνα θα το έχεις...και τόσες άλλες μαλακίες.....
γιατί σαν κύριος δεν μου λές??? απο την αρχή .το προϊόν θα το έχεις THN TAΔΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ώστε να ξέρω τι να κάνω απο την αρχή..ίσως και να στρεφόμουνα σε
άλλο κατασκευαστή.
Την συμπεριφορά αυτή .
Εσείς που πουλάται συσκευές ??? σε εμάς που αγοράζουμε την θεωρείτε σωστή???

Και μιλώ για τους αντιπροσώπους τους περισσοτέρους ξέροντας εγώ και ο Αλέκος...'ελα Αλέκο..........οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις........
πως είναι δυνατόν να θές να αγοράσεις ένα μηχάνημα...στο οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι αντιπρόσωποι και να το έχουν μόνο σε φωτογραφία????

Πως είναι δυνατόν να εκφράζεις ενδιαφέρον γιά ένα μηχάνημα ότι μάλλον θα το αγοράσεις και σου απαντούν άν θές στείλε προκαταβολή...δέν υπάρχει σε στοκ ???τουλάχιστον ένα να το δώ???

Πως γίνεται αφού στέλνεις την προκαταβολή.... και κάτι παραπάνω μην χάσεις το κελεπούρι......και με τις υποσχέσεις του αντιπροσώπου οτι το προϊόν που έχεις αγοράσει,επειδή τρελλάθηκες με αυτό ... θα το παραλάβεις σε 2 εβδομάδες..αισθάνεσαι ευτυχίσμένος .χωρίς να ξέρεις ότι πιά σε έχει δέσει και σε έχει στο χέρι ...
περνούν οι 2 εβδομάδες και ρωτάς τον αντιπρόσωπο ...μα μου είπες ότι ...σε 2 εβδομάδες θα το έχω γιατί???δεν ήρθε???
απαντηση...Ξέρεις τα καλώδια πήραν αύξηση ...οι πυκνωτές ήταν εκτός προδιαγραφών....Το ξυλουργείο ήταν κλειστό κλπ
και εσύ απλά περιμένεις και σου κάνουν και χάρι σου .....οι Κύριοι -Κυριοι αντιπρόσωποι
χωρίς να είναι σε θέση να σου απαντήσουν πότε??? θα έχεις το προϊόν που έχεις πληρώσει ...δεν αναφέρομαι σε πόσο χρόνο???Ελλάδα ζούμαι όλοι..... αλλά το πότε???? μήνα-έτος κλπ
Με καμμία εκτίμηση γιά όσα συμβάινουν....
Ο Αλέκος ξέρει.....

ΑΥΤΟ που περιγράφεις φίλτατε είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ . Η ΚΟΛΑΣΗ είναι να πληρώσεις κάτι για καινούργιο και να είναι καλά ξεσκονισμένο demo μηχάνημα ή κάποιου άλλου...!!! Μακάρι να περιμένεις και 4 μήνες και να πάρεις κάτι το οποίο είναι πραγματικά brand new και όχι ανοιγμένο. Βέβαια... υπάρχουν και τα δικαστήρια...τα οποία δεν αστειεύονται !

Για φαντάσου πηγαίνεις σε υποψήφιο πελάτη στο χώρο του και δοικμάζει 3 διαφορετικά μοντέλα τελικών Atma-sphere με τα ηχεία του και στο τέλος σου λέει ευχαριστώ. Κατόπιν σου τηλεφωνεί και σου λέει ότι βρήκε στο διαδύκτιο μεταχειρισμένο, φτηνότερα, παλαιότερη έκδοση του ενός μοντέλου που τελικά τον ενδιαφέρει και μου ζητά αυτό το παλιό μοντέλο να του το αναβαθμίσω!!!!! Φοβερός ο τύπος!!! Λ.Σ.

Γιατί είστε υποχρεωμένοι (δωρεάν????) να κουβαλήσετε 150 κιλά σε μηχανήματα στο σπιίτι του κ.Χ? Δυστυχώς υπάρχει και αυτό το πρόβλημα. Πλέον με τα Ευρωπαϊκά site όπως γνωρίζετε πολλοί Γερμανοί, Αγγλοι , Ολλανδοί, Γάλλοι ιδίως δοκιμάζουν μηχανήματα και τα δημιοσιεύουν σε σελίδες αγγελιών... Δυστυχώς στο πρόγραμμα είναι....! Αλλά να υπάρχει και λίγο 'τσίπα' !

ΑΥΤΟ που περιγράφεις φίλτατε είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ . Η ΚΟΛΑΣΗ είναι να πληρώσεις κάτι για καινούργιο και να είναι καλά ξεσκονισμένο demo μηχάνημα ή κάποιου άλλου...!!! Μακάρι να περιμένεις και 4 μήνες και να πάρεις κάτι το οποίο είναι πραγματικά brand new και όχι ανοιγμένο. Βέβαια... υπάρχουν και τα δικαστήρια...τα οποία δεν αστειεύονται !

1.-Δεν αγοράζουμε μηχάνημα σε ανοιχτό κουτί έστω και αν υπάρχει η δικαιλογία οτι το άνοιξα για να το δεί κάποιος ενδιαφερόμενος.
2.-Τώρα άν το κουτί είναι κλειστό και παρθένο ελεγχουμε με τι ταινία είναι συσκευασμένο συνήθως η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί χαρτοταινίες με λογότυπο πρόσεξε μήπως το έχουν ανοίξει και το ξανακλείσει με χαρτοταινία του εμπορίου ώστε να φαίνεται παρθένα το μηχάνημα.
3.-και μιάς και μιλάμαι για παρθένες κλπ και υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν την πίσω πλευρά πάντα να ελέγχεις το κουτί και από κάτω γιατί μπορεί να ισχύει το απο μπρός είναι παρθένα...και απο πίσω μπάινουν τραίνα ...και να το έχουν ανοίξει απο την κάτω πλευρά.
3.-Το καινούργια μηχάνημα μυρίζει παρθενιά και βερνικίλα
κάνε ένα σνιφ
4.-Αφού ανοιξεις το κουτί μπροστά στον πωλητή ρίξε και μια αδιάφορη ματιά στις βιδούλες να δείς άν τις πήδηξε κανένα κατσαβίδι ...

άν κάτι απο τα παραπάνω εντοπίσεις στην επόμενη αγορά μάλλον ο πωλητής δεν είναι και τόσο παρθένα...

συγνώμην για το ύφος....απο όλους
αλλά προσπαθώ να γελάσω με όλα αυτά του χώρου..

Saitisgr μια χαρά τα λές. Αυτά για να μαθαίνουν μερικοί πονηροί....

Α. Μόλις μπείτε σε ενα κατάστημα στο οποίο υπάρχει demo (ή μεταχειρισμένο) κομμάτι ρωτήστε αν μπορείτε να το δείτε ή να το ακούσετε. Εαν 'ναι' τότε κοιτάξτε τον σειριακό αριθμό στο πίσω μέρος του μηχανήματος ή ηχείου και σημειώστε τα 5 τελευταία νούμερα στο μυαλό σας και ύστερα στο κινητό σας. Τότε προχωρήστε σε παραγγελεία καινούργιου . Οποιος δεν βάζει μυαλό ας προσέχει στο μέλλον.

β. Αν πας για παρθένα και δείς οτι από πίσω περνούν και βγαίνουν τρένα ... Τότε ας προσέχει λίγο και ο πωλητής ...μην ξεπαρθενιασθεί και αυτός.

γ. Ξέρετε ότι κάποιοι έχουν και την δικαιολογία 'ταινία' τελωνείου ? Οτι δήθεν άνοιξε το πακέτο το τελωνείο για έλεγχο ? Ζητήστε να δείτε τιμολόγιο εκτελωνισμού και χαρτιά τελωνείου μίας εβδομάδας νωρίτερα. H ταινία του τελωνείου αναγράφει 'customs' και την εταιρία μεταφορών συνήθως.

δ. Σωστά λές, το καινούργιο μηχάνημα τον πρώτο μήνα μυρίζει βερνικίλα και μετασχηματιστίλα. Στείλτε επίσης τον σειριακό αριθμό στην εταιρία κατασκευής του μηχανήματος για τυπικό έλεγχο για το πότε έφυγε από το εργοστάσιο κτλ.

Διαφορετικά....ας μην προτείνω τί γίνεται διαφορετικά...

Saitisgr μια χαρά τα λές. Αυτά για να μαθαίνουν μερικοί πονηροί....

Α. Μόλις μπείτε σε ενα κατάστημα στο οποίο υπάρχει demo (ή μεταχειρισμένο) κομμάτι ρωτήστε αν μπορείτε να το δείτε ή να το ακούσετε. Εαν 'ναι' τότε κοιτάξτε τον σειριακό αριθμό στο πίσω μέρος του μηχανήματος ή ηχείου και σημειώστε τα 5 τελευταία νούμερα στο μυαλό σας και ύστερα στο κινητό σας. Τότε προχωρήστε σε παραγγελεία καινούργιου . Οποιος δεν βάζει μυαλό ας προσέχει στο μέλλον.

β. Αν πας για παρθένα και δείς οτι από πίσω περνούν και βγαίνουν τρένα ... Τότε ας προσέχει λίγο και ο πωλητής ...μην ξεπαρθενιασθεί και αυτός.

γ. Ξέρετε ότι κάποιοι έχουν και την δικαιολογία 'ταινία' τελωνείου ? Οτι δήθεν άνοιξε το πακέτο το τελωνείο για έλεγχο ? Ζητήστε να δείτε τιμολόγιο εκτελωνισμού και χαρτιά τελωνείου μίας εβδομάδας νωρίτερα. H ταινία του τελωνείου αναγράφει 'customs' και την εταιρία μεταφορών συνήθως.

δ. Σωστά λές, το καινούργιο μηχάνημα τον πρώτο μήνα μυρίζει βερνικίλα και μετασχηματιστίλα. Στείλτε επίσης τον σειριακό αριθμό στην εταιρία κατασκευής του μηχανήματος για τυπικό έλεγχο για το πότε έφυγε από το εργοστάσιο κτλ.

Διαφορετικά....ας μην προτείνω τί γίνεται διαφορετικά...

Φίλε μήπως κάποια στιγμή θά έπρεπε να σοβαρευτούμαι????
και να πούμαι ονόματα..???
Βαρέθηκα να είμαι το θύμα του κάθε ενός ΜΗ επαγγελματία
γιατί έχω μία λόξα-μαλακία πες την όπως θες... το hi-fi .
δεν ανέχομαι όμως το δούλεμα και το να είμαι εγώ το θύμα του κάθε ενός αντιπροσώπου που ενώ ΕΓΩ τον πληρώνω και όχι αυτός -δεν κερδίζω απο αυτόν -αυτός κερδίζει απο εμένα ..εξακολουθεί να με κοροιδεύει κατάμουτρα και μου κάνει καί χάρι ..
Οπως και απολογίες αντιπροσώπων γιατί έχω αρκετά ράμματα για την γούνα ορισμένων..

Τώρα γιά την πρόταση που λές...μάλλον με ενδιαφέρει...

Απάντηση: Re: Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος (παντού υπάρχει άλλωστε) σε αυτά που λέει ο φίλος saitisgr:

Είκοσι χρόνια πριν βραχυκυκλώνω από λάθος μου την έξοδο ενός Musical Fidelity A100 και την καίω. Στον αντιπρόσωπο που πηγαίνω αναφέρω ακριβώς τι έκανα και ζητώ ενημέρωση πριν την επισκευή, φοβούμενος το κόστος. Λίγες μέρες αργότερα με ειδοποιούν οτι η συσκευή είναι έτοιμη, πάω από εκεί φορτωμένος για φασαρία γιατί δεν με ενημέρωσαν για το κόστος, όπου ακούω έκπληκτος οτι η επισκευή έγινε δωρεάν - αν και εκτός εγγύησης - γιατί λέει "ήμουν ο πρώτος πελάτης που ζητούσε επισκευή και που παραδεχόταν εξ αρχής την δική του ευθύνη για την βλάβη της συσκευής" !!!!!!!!! Και βέβαια μου έδωσαν σε ένα σακκουλάκι τα καμμένα τρανζίστορ εξόδου μαζί με κάτι άλλα μαυρισμένα πυκνωτάκια και αντιστάσεις...
Το περιστατικό αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ, θα μου θυμίζει πως πάντοτε υπάρχει και η άλλη πλευρά, που μπορεί κι αυτή νά'χει τα δίκια της πότε-πότε...

Ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος μου έκανε κι εμένα κάτι ανάλογο. Του είχα πάει γιά επισκευή έναν ενισχυτή που είχε αγοράσει μεταχειρισμένο η γυναίκα μου, ο οποίος δεν ήταν δικής του εισαγωγής. Είχε καμένο ένα πυκνωτή του τροφοδοτικού τον οποίο άλλαξε αρνούμενος ευγενικά να πάρει αμοιβή, χωρίς να έχει κάποιο προφανή λόγο να το κάνει, πέραν του ότι η επικοινωνία μας ήταν καλή. Σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι.

Ναι ο Ιωνάς ο Σακής είναι του Exclusive Audio (πρώην SPZ Audio). Είδα ότι αναφέρθηκε κι από άλλους. Κι εγώ βέβαια είχα ακούσει ηχεία στο μαγαζί του, πολλές ώρες ακρόαση. Ήταν κι ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος τότε μαζί. Όταν αποφάσισα ποιό ήθελα, ρώτησα σε dealer και μου είχε πει μια αρκετά χαμηλότερη τιμή. Όμως τελικά πήγα και το πήρα από το SPZ στη υψηλότερη τιμή που πάντα χρεώνει ο αντιπρόσωπος, σεβόμενος το χρόνο κλπ. που μου είχαν διαθέσει με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Άψογοι. Έτσι χτίστηκε μιά αμοιβαία καλή σχέση. Σίγουρα και ο πελάτης παίζει το ρόλο του. Αν είναι κακομαθημένος κι αγενής, αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν είναι σωστός, περισσότερο θα οφεληθεί παρά θα χάσει.

1.-Δεν αγοράζουμε μηχάνημα σε ανοιχτό κουτί έστω και αν υπάρχει η δικαιλογία οτι το άνοιξα για να το δεί κάποιος ενδιαφερόμενος.
2.-Τώρα άν το κουτί είναι κλειστό και παρθένο ελεγχουμε με τι ταινία είναι συσκευασμένο συνήθως η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί χαρτοταινίες με λογότυπο πρόσεξε μήπως το έχουν ανοίξει και το ξανακλείσει με χαρτοταινία του εμπορίου ώστε να φαίνεται παρθένα το μηχάνημα.
3.-και μιάς και μιλάμαι για παρθένες κλπ και υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν την πίσω πλευρά πάντα να ελέγχεις το κουτί και από κάτω γιατί μπορεί να ισχύει το απο μπρός είναι παρθένα...και απο πίσω μπάινουν τραίνα ...και να το έχουν ανοίξει απο την κάτω πλευρά.
3.-Το καινούργια μηχάνημα μυρίζει παρθενιά και βερνικίλα
κάνε ένα σνιφ
4.-Αφού ανοιξεις το κουτί μπροστά στον πωλητή ρίξε και μια αδιάφορη ματιά στις βιδούλες να δείς άν τις πήδηξε κανένα κατσαβίδι ...

άν κάτι απο τα παραπάνω εντοπίσεις στην επόμενη αγορά μάλλον ο πωλητής δεν είναι και τόσο παρθένα...

συγνώμην για το ύφος....απο όλους
αλλά προσπαθώ να γελάσω με όλα αυτά του χώρου..

Υπάρχει και ο αντίλογος, προς ώφελος του καταναλωτή βέβαια.

Μπορεί να έγραψα καυστικά λόγια για τους αντιπροσώπους αλλά από μία εταιρεία αποδεδειγμένα σωστή θα ήθελα το αντίθετο απο αυτά.

ΔΗΛΑΔΗ να είναι ανοιγμένο και δοκιμασμένο το προιόν απο τις παιδικές αρρώστιες. Κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό λόγω κόστους και ειδικά σε καταναλωτικά προιόντα. Αν μένεις επαρχία και στο στείλουν απο ΑΘΗΝΑ έχει μεγάλο πλεονέκτημα.

Θα πω ότι μία φορά δεν άνοιξα Monitor υπολογιστή, και μάλιστα ακριβό και επώνυμο, επειδή το πήγαινα σε φίλο και στο σπίτι του έπαιξε 3 λεπτά και μετά τέλος.

ΦΥΣΙΚΑ μιλάω για καινούργιο προιόν σε κάθε περίπτωση.

Λοιπόν έχουμε δύο «στρατόπεδα»

Το «στρατόπεδο» των καταναλωτών, το «στρατόπεδο» των πωλητών.

Και τα δύο στρατόπεδα έχουν παράπονα, απόλυτα λογικό!

Ας ξεκινήσουμε από τους καταναλωτές:

Ζητούν αξιοπιστία από τον πωλητή δηλ. Να τους παρέχει το προς ακρόαση μηχάνημα, άσχετα τιμής, να έχει ετοιμοπαράδοτο κλειστό, στο χρώμα της επιλογής του πελάτη, να έχει την καλύτερη τιμή στον ΚΟΣΜΟ (από τη στιγμή που ελέγχεται μέσω ιντερνέτ), να έχει ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ τμήμα επισκευών, να παρέχει το μηχάνημα προς ακρόαση στο σπίτι ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ, να παρέχει τις γνώσεις του δωρεάν, να έχει τεχνικές γνώσεις.

Στην περίπτωση, που το χρώμα επιλογής, δε ταιριάζει με το χρώμα που υπάρχει στην αποθήκη του πωλητή, επιθυμούμαι την ταχύτερη δυνατή παράδοση.

Ξέχασα κάτι? (αν το ξέχασα, ζητώ συγνώμη, δεν το κάνω σκόπιμα, δέχομαι την οποιαδήποτε διόρθωση).

Να τους παρέχει το μηχάνημα προς ακρόαση και όχι μέσω φυλλαδίου: συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Στο ανεξάρτητα τιμής, εκεί διαφωνώ μερικώς, τι εννοώ:
Δε μπορεί κάποιος που το φθηνότερο κομμάτι της εισαγωγής του είναι στα € 15.000, να έχει ΚΑΙ αποθήκη, ΚΑΙ δείγματα απ όλη τη σειρά των μηχανημάτων.
Υποχρεωτικά, θα κάνει τις επιλογές του από τη γκάμα και ΑΡΧΙΚΑ θα φέρει αυτά που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει (δεν του τα χαρίζουν, δεν του κάνουν πίστωση, δεν του τα στέλνουν με δελτίο αποστολής ως επίδειξης μηχανήματα).

Από την άλλη, θεωρώ υποχρέωσή του προς το καταναλωτικό κοινό ΚΑΙ προς την κατασκευάστρια εταιρεία, μέσω των πωλήσεων που θα επιτευχθούν από την εταιρεία, να συμπληρώσει τη γκάμα του, έως εκεί που θεωρεί ότι έχει νόημα ΚΑΙ εμπορικό ΚΑΙ μπορεί να το υποστηρίξει όπως πρέπει (εξηγώ: το να φέρει ένα ηχείο, στα 2μέτρα ύψος, στους 70 πόντους πλάτος, στους 90 πόντους βάθος, με μεγάφωνα 2χ15¨ για τις χαμηλές, μεγάφωνα 2χ 8¨για μεσαίες, ένα μεγάφωνο για υψηλές και ο χώρος που έχει για επίδειξη, τα μηχανήματα που θα το συνοδεύουν, να μη μπορούν να «κολακεύσουν» όπως πρέπει το προϊόν, καλύτερα να μη το φέρει!).

Το να έχει ετοιμοπαράδοτο, κλειστό… εδώ υπάρχει ένας νόμος στην αγορά, άγραφος αλλά όσο απίστευτο και να φαίνεται, ΙΣΧΥΕΙ!
Αν η εταιρεία έχει τέσσερα χρώματα και έχεις τα τρία, θα σου ζητηθεί αυτό που δεν έχεις! :-}
Από την άλλη, τι προτιμάς, μία πλήρη σειρά με τη δυνατότητα να ακούσεις ΟΛΑ τα μοντέλα της ή αποθήκη για δύο κωδικούς από τη σειρά?
Το κόστος αποθήκης είναι μεγάλο, ειδικά όταν συζητάμε για μηχανήματα αξίας €3.000 και πάνω το κομμάτι!

Η καλύτερη τιμή στον κόσμο:

Πολύ δύσκολο, αν συζητάμε για μικρή αγορά.
Επίσης, πολύ δύσκολο να έχεις μικρότερο κόστος χρήσης, από ένα ιντερνέτ κατάστημα, όπου φθάνουν 30τ.μ. να κάνεις τη δουλειά σου.
Χρειάζεσαι ένα server, ανάλογα τον κόσμο αντίστοιχα p.c. και από μία γραμμή τηλεφώνου (στην καλύτερη) για τον καθένα ώστε να εκτελεί τις παραγγελίες!

Σε αντίθεση με το κατάστημα πώλησης, που χρειάζεται χώρο επίδειξης, χώρο γραφείων, χώρο αποθήκης, κάτι να προσφέρει ως «φιλοξενία» στον πελάτη (καφέ, αναψυκτικό κλπ), χώρο τεχνικής υποστήριξης… νομίζω ότι τα έξοδα αντιλαμβάνεστε ότι είναι αρκετά έως πολύ μεγαλύτερα!
Το κόστος χρήματος είναι πολύ μεγαλύτερο, στο ιντερνέτ δε διαπραγματεύεσαι με το κατάστημα την ανταλλαγή του παλαιού σου μηχανήματος, δεν διαπραγματεύεσαι την τιμή, πληρώνεις προκαταβολικά ή με την παράδοση του μηχανήματος, δεν απασχολείς υπάλληλο για την αγορά σου κλπ.

Ιδιόκτητο τμήμα τεχνικής υποστήριξης:

Κάποιοι έχουν, κάποιοι οι ίδιοι τυγχάνουν τεχνικοί, κάποιοι προτίμησαν το «μοντέλο» των μεγάλων εταιρειών που ονομάζεται μίσθωση εξωτερικού τεχνικού τμήματος.

Από τη στιγμή, που αν παρουσιαστεί πρόβλημα, μας καλύπτουν, προς τι η γκρίνια?
Ή μήπως είναι καλύτεροι κάποιοι «μεγάλοι» που σου πουλάνε κάτι φθηνά και όταν χαλάσει σου ζητούν μεγαλύτερο κόστος για την επισκευή του απ’ ότι το είχες αγοράσει καινούργιο… ουσιαστικά σε σπρώχνουν στην αγορά νέου?
Λόγω κόστους λέμε δε πάει στο καλό, € 120 μου κόστισε, τώρα το αγοράζω στην ίδια τιμή και καλύτερο από το παλιό?.... Για προσθέστε 120αρια σε ευρώ ανά δύο χρόνια και πείτε μου κόστος…
Και καλά να ήταν κάποιο σε αυτή την τιμή, αν ήταν στα €300 και ζητούν €200 για την επισκευή του… απλά τους το χαρίζεις και πηγαίνεις γι άλλο, καλύτερο, ακριβότερο, φ8ηνότερο, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι ΔΕΝ επισκευάστηκε!

Και σας παρακαλώ, μην διαβάσω για χρόνους επισκευής, έχω δελτία αποστολής και παραλαβής με πάνω από μήνα διαφορά ΚΑΙ χωρίς επισκευή τελικά από πολύ μεγάλες εταιρείες.

Να παρέχει το μηχάνημα στο σπίτι για ακρόαση:

Σωστό ΚΑΙ λάθος…

Σωστό, γιατί όντως θα καταλάβουμε αν μας κάνει ή όχι, αν συνεργάζεται ή όχι με τα υπόλοιπα μηχανήματα ή με το χώρο μας, αν φαίνεται όμορφο στο χώρο μας κλπ.

Λάθος, γιατί δε μπορούμε να πηγαίνουμε στο κάθε κατάστημα και να απαιτούμε από κάποιον που μας βλέπει για 1η φορά στη ζωή του να μας δώσει μηχάνημα, άσχετα αξίας, στο σπίτι μας!
Επίσης, δε μπορούμε να απαιτούμε να μας δώσει δύο ή τρία μηχανήματα για να αποφασίσουμε με την ησυχία μας στο σπίτι μας!
Ας ακούσουμε τα μηχανήματα που μας ενδιαφέρουν στο κατάστημα και ας πάρουμε αυτό που μας άρεσε να το δοκιμάσουμε αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Αλλιώς γιατί να διατηρεί κατάστημα ο καταστηματάρχης και δεν τα έχει σε μία αποθήκη και ότι θέλει ο καθένας του το πηγαίνει σπίτι για επίδειξη ΜΕ πληρωμή.
Ο χρόνος που θα διαθέσει, η βενζίνη, το κουβάλημα, κάπως πρέπει να πληρωθεί.
Στην περίπτωση μη αγοράς, θα έχει συμφωνηθεί από πριν κάποιο ποσό.
Επίσης, μηχανήματα κάποιου βάρους, δε μπορεί να έχουμε την απαίτηση να τα ακούσουμε σπίτι μας χωρίς πληρωμή… αγοράζεις, δεν πληρώνεις, δεν αγοράζεις, έχουμε συμφωνήσει ένα ποσό για την επίδειξη.

Διαβάζω κάποιους να προτείνουν ηχεία όπως τα Pioneer S1EX για δειγματισμό στο χώρο του υποψήφιου πελάτη…

Πόσοι από εσάς έχετε προσπαθήσει να μεταφέρεται αυτά τα ηχεία?
Πόσοι από εσάς έχετε δει τη συσκευασία τους?
Πόσοι από εσάς θα πληρώσουν την επισκευή της λάκας, αν χτυπηθούν?
Πόσοι από εσάς, αναλαμβάνουν την ευθύνη να τα μεταφέρουν σπίτι τους, ΜΟΝΟΙ?
Πόσοι από εσάς, είναι σπίτι σε εργάσιμες ώρες καταστημάτων, ώστε ο πωλητής, έχοντας την ευθύνη της μεταφοράς, να φέρει το προς δειγματισμό μηχάνημα και σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ να βρίσκεται στην οικογένειά του την ώρα που πρέπει?

Να παρέχει τις γνώσεις του δωρεάν:

Στους πελάτες του, στους ανθρώπους που τον έχουν τιμήσει με τις αγορές τους, που τον έχουν βοηθήσει να προχωρήσει, ΝΑΙ, να παρέχει τις γνώσεις του.
Να έχουν όμως απαίτηση άνθρωποι, που θυμήθηκαν το μαγαζί σε πρόβλημα και τυγχάνει να είναι το κοντινότερο, στο σπίτι τους, ο «ειδικός» για να τους δώσει λύση… έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν…
Και μη διαβάσω, ότι το μαγαζί «επενδύει» στον πελάτη… από τέτοιες επενδύσεις έχω… πολλές, χρόνια τώρα, κάτι γνωρίζω όντας μέσα στο χορό ;-}

Να έχει τεχνικές γνώσεις:

Ας έχει τις βασικές [αν και δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να γνωρίζει το νόμο του Ω μ(R=V/I και μη βιαστείτε να μου γράψετε ότι είναι λάθος, είπα να το «μπερδέψω» λίγο το… θέμα ή (I*R) x (V/R)=W, από τη στιγμή που δεν απευθύνεσαι σε τεχνικό και δεν είσαι τεχνικός] , ας έχει τη γνώση να κάνει μία σωστή σύνδεση, ας έχει τη γνώση να κάνει ένα σωστό συνδυασμό, ας έχει την όρεξη να παίξει και να μάθει τους συνδυασμούς για τα μηχανήματά του και οι τεχνικές γνώσεις ας μείνουν στο τμήμα της τεχνικής υποστήριξης.

Το «στρατόπεδο» των πωλητών τώρα:

Δύο πράγματα θέλει μόνο: πωλήσεις και σεβασμό στον κόπο του!

Οι πωλήσεις όμως προϋποθέτουν κάποιες υπηρεσίες, όπως:

Σεβασμός στα θέλω του πελάτη, δε μπορεί κάποιος να σου ζητάει ένα σύστημα €1500 και εσύ να στήνεις σύστημα των €3000, γιατί ο «καλός» πωλητής …ξέρει… ότι αν στη μία τσέπη υπάρχει ένα 1500σαρι στην άλλη υπάρχει ακόμα ένα (δυστυχώς το έχω ακούσει ΚΑΙ αυτό)!

Δε μπορεί κάποιος να σου ζητάει ένα μηχάνημα που δεν εμπορεύεσαι και να το «θάβεις» για να του δώσεις κάποιο άλλο, καλύτερα να του πεις δεν το έχω, παρά να προσπαθήσεις να τον πείσεις για το πόσο κακόηχο είναι!

Αν κάποιος σου ζητάει σύστημα στα €1500, υπολόγισε μέσα και αυτά που εκείνος δε γνωρίζει όπως καλώδια σύνδεσης για τα μηχανήματα και τα ηχεία.

Ρώτησε που θα το βάλει, ρώτησε λίγα πράγματα για το χώρο του, συμβούλεψέ τον ότι ηχείο 100λίτρων ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ σε χώρο 15τμ και ας έχει τα χρήματα να δώσει, κερδισμένος θα είσαι στο χρόνο, όχι χαμένος!

Αγόρασε το μηχάνημα που πούλησες και μη δίνεις της βιτρίνας, το demo σου. Θέλεις να το δώσεις, κάνε μία καλύτερη τιμή και πούλα το, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ο πελάτης!

Ρωτάς την αντιπροσωπεία για το πότε θα είναι εδώ το μηχάνημα που πούλησες και σου απαντάει σε 15 ημέρες, πες στον πελάτη 25 ημέρες, να είσαι μέσα! Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη και στα λεγόμενα της αντιπροσωπείας, καλύτερα να πεις 1 μήνα, πετάς το «μπαλάκι» στο πελάτη για το αν θα περιμένει ή όχι, εσύ πάντως μαζί του ήσουν εντάξει ;-)

Μη φτιάχνεις συστήματα με «κενά» στην ελπίδα να τα βελτιώσει ο πελάτης στη συνέχεια, αφού το καταλάβει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ για να έχεις δουλειά στο… μέλλον, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον χάσεις!

Παραδέξου ότι δεν τα γνωρίζεις όλα, είναι αδύνατο να τα γνωρίζεις όλα, δεν είναι κακό.

Μην τάζεις πράγματα που δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στους χρόνους που θέλει ο πελάτης. Αν έχεις τη διάθεση να το κάνεις αλλά περιορισμένο χρόνο, ξεκαθάρισέ το από την αρχή, θα το κάνω όταν έχω το χρόνο να το κάνω ΣΩΣΤΑ, χωρίς …τσαπατσουλιές, ξεπέτα… χειρότερο είναι!

Μην κατεβάζεις το παντελόνι για πελάτες που, επειδή ΟΝΤΩΣ έχεις την ανάγκη τους να ζήσεις, θέλουν να σε εκμεταλλευτούν και να πάρουν περισσότερα από ότι πληρώνουν. Εμείς φταίμε γι αυτό, εμείς θα το αλλάξουμε ;-)

Μη ντρέπεσαι να ζητήσεις χρήματα για τις υπηρεσίες σου, με το φόβο ότι θα χάσεις τον πελάτη, δεν έκλεψες τα μηχανήματα που έχεις στο κατάστημά σου, ούτε τα χρωστάς σε κανένα!
Ίσα ίσα, αν δεν πληρωθείς γι αυτές, μετά το να ξαναπάς και να ξαναπάς σε κάποιον που πρόσφερες πολλά και κέρδισες λίγα σου φαίνεται φθορά, με αποτέλεσμα να μη του το λες και να δείχνεις «κακός». Έτσι τον χάνεις και ως πελάτη και ως άνθρωπο.
Καλύτερα λόγια «σταράτα», ντόμπρα. Αυτό λείπει από την αγορά!

Τα μηχανήματα που εμπορεύεσαι, δεν είναι τα καλύτερα στον κόσμο! Μάθε τα πλεονεκτήματά τους, τα μειονεκτήματά τους, προσπάθησε να μάθεις πως συνδυάζονται με κάποια άλλα και ας μην τα εμπορεύεσαι και μη φοβηθείς να τα προτείνεις. Ίσα ίσα, βοηθάς και ένα συνάδελφο, προετοιμάζεις το έδαφος για συνεργασία σε ένα χώρο που ο καθένας κινείται μόνος του και στο τέλος καταλήγει να βράζει στο ζουμί του. Και πάνω απ όλα, βοηθάς να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτή προς τον πωλητή και φυσικά η εκτίμηση του καταναλωτή για τον πωλητή βοηθάει στις πωλήσεις του!

Μάθε να ζητάς από τον συνεργάτη στο εξωτερικό, απαίτησε την καλύτερη τιμή, δώσε του να καταλάβει ότι η αγορά είναι μικρή, απαίτησε καλή τεχνική υποστήριξη, μη φοβηθείς να τον αποδοκιμάσεις σε λανθασμένους χειρισμούς για πελάτες ΣΟΥ, μη δεχθείς χειρότερη τιμή από αυτή που πωλείται παγκόσμια ως μέσο όρο (π.χ. δε μπορεί Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία να πωλείται ένα μηχάνημα € 6000 και εσύ να δέχεσαι να πουλάς €8000). Πάγωσε την συνεργασία, πίεσε την κατάσταση όπως μπορείς προς όφελος του πελάτη σου, στην τελική είναι όφελος δικό σου! ;-)

Μη φοβηθείς να αρνηθείς την ανταλλαγή μόνο και μόνο για να πετύχεις την πώληση.
Ειδικά, αν είσαι μεταπωλητής, με το ποσοστό από 15% έως 30% είναι σίγουρο ότι θα μπεις μέσα (παραδείγματα υπάρχουν πολλά, ειδικά τα τελευταία χρόνια). Αυτό έχει αντίκτυπο στην εργασία σου, αρκετό άγχος έχεις γι αυτή ας μη προστεθεί και το stock των μεταχειρισμένων.

Υπάρχουν και άλλα που μπορούν να συμπληρωθούν, νυστάζω όμως πια, όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει.

Αν όμως κρατηθούν κάποια από αυτά, τότε μπορεί να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης πελάτη-πωλητή η οποία έχει χαλάσει και φταίνε ΚΑΙ οι δύο γι αυτό!