Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Και μιλώ για τους αντιπροσώπους τους περισσοτέρους ξέροντας εγώ και ο Αλέκος...'ελα Αλέκο..........οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις........
πως είναι δυνατόν να θές να αγοράσεις ένα μηχάνημα...στο οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι αντιπρόσωποι και να το έχουν μόνο σε φωτογραφία????

Πως είναι δυνατόν να εκφράζεις ενδιαφέρον γιά ένα μηχάνημα ότι μάλλον θα το αγοράσεις και σου απαντούν άν θές στείλε προκαταβολή...δέν υπάρχει σε στοκ ???τουλάχιστον ένα να το δώ???

Πως γίνεται αφού στέλνεις την προκαταβολή.... και κάτι παραπάνω μην χάσεις το κελεπούρι......και με τις υποσχέσεις του αντιπροσώπου οτι το προϊόν που έχεις αγοράσει,επειδή τρελλάθηκες με αυτό ... θα το παραλάβεις σε 2 εβδομάδες..αισθάνεσαι ευτυχίσμένος .χωρίς να ξέρεις ότι πιά σε έχει δέσει και σε έχει στο χέρι ...
περνούν οι 2 εβδομάδες και ρωτάς τον αντιπρόσωπο ...μα μου είπες ότι ...σε 2 εβδομάδες θα το έχω γιατί???δεν ήρθε???
απαντηση...Ξέρεις τα καλώδια πήραν αύξηση ...οι πυκνωτές ήταν εκτός προδιαγραφών....Το ξυλουργείο ήταν κλειστό κλπ
και εσύ απλά περιμένεις και σου κάνουν και χάρι σου .....οι Κύριοι -Κυριοι αντιπρόσωποι
χωρίς να είναι σε θέση να σου απαντήσουν πότε??? θα έχεις το προϊόν που έχεις πληρώσει ...δεν αναφέρομαι σε πόσο χρόνο???Ελλάδα ζούμαι όλοι..... αλλά το πότε???? μήνα-έτος κλπ
Με καμμία εκτίμηση γιά όσα συμβάινουν....
Ο Αλέκος ξέρει.....

Φίλε μου δεν είσαι μόνος, τετοιους προβληματσμούς έχουν πολλοί.

Μποϊκοταζ είναι η λύση. Εναλλακτικές δόξα το θεό υπάρχουν πολλές.

Τραγικό το φαινόμενο.
Θα ήθελα να προσθέσω:
δύστυχος δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα.
ευθύνονται και οι κατασκευαστές
ευθύνονται και άλλοι παράγοντες όπως οι μεταφορικές/καιρός
ευθύνονται και οι καταναλωτές

Εγώ δεν ξέρω τίποτα...
Γιατί γκρινιάζετε βρε παιδιά;
Εγώ σπάω πλάκα μαζί τους...

Είχα πάει σε γνωστό μαγαζί τότε που έψαχνα για μηχανήματα...
- Καλημέρα σας, θα ήθελα να ακούσω κάποιους συνδυασμούς ηχείων και ενισχυτών...
- Α, εμείς πουλάμε μόνο High End συστήματα!
- Α, καλά, συγνώμη...
Σηκώνομαι και φεύγω.

Μετά από 2 μήνες πάω πάλι στο ίδιο μαγαζί για να κάνω ανακαλωδίωση στο πικάπ μου.
- Μάϊστα μάϊστα... Και τι σύστημα έχετε;
- Το τάδε με το τάδε, αυτά τα ηχεία και αυτά τα καλώδια... (σύνολο κάτι παραπάνω από δεκάρικο) Τα αγόρασα πριν από ένα μήνα...
- Ααααα και γιατί δεν ακούσατε τα τάδε ηχεία και τον τάδε ενισχυτή που έχουμε εδώ;
- Εγώ ήρθα να τα ακούσω αλλά μου είπε κάποιος που ήταν το μαγαζί σας ότι πουλάτε μόνο high end μηχανήματα!
- Εχμ, αχμ... (πρασίνισε) εεεε... ναι... (κοκκίνισε) μα... εεεεε να.... (κιτρίνισε) αφού... ε, δεν θα κατάλαβε....

Εγώ δεν ξέρω τίποτα...
Γιατί γκρινιάζετε βρε παιδιά;
Εγώ σπάω πλάκα μαζί τους...

Είχα πάει σε γνωστό μαγαζί τότε που έψαχνα για μηχανήματα...
- Καλημέρα σας, θα ήθελα να ακούσω κάποιους συνδυασμούς ηχείων και ενισχυτών...
- Α, εμείς πουλάμε μόνο High End συστήματα!
- Α, καλά, συγνώμη...
Σηκώνομαι και φεύγω.

Μετά από 2 μήνες πάω πάλι στο ίδιο μαγαζί για να κάνω ανακαλωδίωση στο πικάπ μου.
- Μάϊστα μάϊστα... Και τι σύστημα έχετε;
- Το τάδε με το τάδε, αυτά τα ηχεία και αυτά τα καλώδια... (σύνολο κάτι παραπάνω από δεκάρικο) Τα αγόρασα πριν από ένα μήνα...
- Ααααα και γιατί δεν ακούσατε τα τάδε ηχεία και τον τάδε ενισχυτή που έχουμε εδώ;
- Εγώ ήρθα να τα ακούσω αλλά μου είπε κάποιος που ήταν το μαγαζί σας ότι πουλάτε μόνο high end μηχανήματα!
- Εχμ, αχμ... (πρασίνισε) εεεε... ναι... (κοκκίνισε) μα... εεεεε να.... (κιτρίνισε) αφού... ε, δεν θα κατάλαβε....

Αν και ελαφρως offtopic...
ακομα περιμενω να μου τηλεφωνησουν απο αντιπροσωπεια πολυ γνωστης γερμανικης εταιρειας αυτοκινητων για να κανω test drive
Εχουν περασει 4-5 χρονια απο τοτε...(εντωμεταξυ αγοραστηκαν δυο(2) αυτοκινητα απο την αντιπροσωπεια που βρισκεται ακριβως απεναντι)

H σοβαρότητα γενικώς λείπει από την Ελλάδα παντού. Αρα γιατί να υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο;

Λοιπόν .. έχω πιεί τις βότκες μου και γράφω

Τι είπε τώρα ? Θέλει και Demo ? xaxaxaxa

σε 2 εβδομάδες παράδοση ? σε 2 μέρες τα φέρνουμε εμείς

.. φιλαράκι δώσε και 10.000 χιλιάρικα προκαταβολή μην και ανέβει η τιμή, μην και πάρει άλλος το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κομμάτι, μην και βρέξει, μην και δεν την πάρω την ριμάδα την προκαταβολή και δεν μπορέσω να πάω διακοπές, εσύ εε κάποια στιγμή θα πάρεις περίπου αυτό που ζητάς.

Το γιατί και πως έχει κάποιος μια αντιπροσωπεία είναι μεγάλη κουβέντα κύριοι.

Καλό σας βράδυ

Αν μου επιτρέπετε πάντως, και χωρίς να έχω καμμία επαγγελματική σχέση με τον χώρο, ε, δε μπορεί να είναι και όλοι οι αντιπρόσωποι έτσι που τους περιγράφετε... Δεν έχετε συναντήσει δηλαδή κανέναν της προκοπής ανάμεσά τους; Δε μπορεί... Αυτές οι γενικότητες μου θυμίζουν π.χ. όλους τους οδηγούς ταξί που παίρνουν διπλοκούρσες, όλους τους χασάπηδες που βαφτίζουν τα ξένα κρέατα ντόπια, όλους τους εμπόρους που είναι κερδοσκόποι, όλους τους πολιτικούς που τα παίρνουν, κλπ, κλπ, ενώ οι μόνοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι οι δημοσιογράφοι που κρίνουν όλους τους άλλους και ο καθένας από μας ξεχωριστά που κρίνει επίσης όλους τους άλλους και τους δημοσιογράφους...

Εγώ περιμένω τα νέα μου ηχεία εδώ και δύο μήνες, ο αντιπρόσωπος μου είχε πει για έναν μήνα, αλλά λίγες μέρες πριν ο κατασκευαστής στον οποίο απευθύνθηκα ανυπομονώντας μου είπε "will send on third week of May, have patience", τι να μου κάνει κι ο αντιπρόσωπος τελικά;

Το να μας σέβονται και λίγο οι εγώ αντιπρόσωποι δεν είναι κακό άλλωστε απο εμάς τα παίρνουν..

Και ας πουμαι οτι άντε δέχομαι το να μην έχουν στοκ ....γιατί οι περισσότεροι είναι μικρά μαγαζιά..
δέχομαι το να ζητούν προκαταβολή για να μπορούν να κινηθούν μιάς και η αγορά πάσχει απο ρευστό
αυτό που με έχει νευριάσει είναι το δούλεμα του σήμερα,,,αύριο...σε ένα μήνα...σε δύο μήνες...έρχεται το μηχάνημα .
Απαξιώνουν να σε πληροφορήσουν ακόμα και για το πότε θα έρθει το μηχάνημα.
Μήπως αλήθεια θα πρέπει να στραφούμε σε αγορές μέσω δικτύου???
έχει κανείς εμπειρία??

Ποιά ηχεία είναι αυτά να ξέρουμε;

Δεν έχει σημασία φίλε μου, δεν είναι εκεί το θέμα, και βέβαια δεν θέλω να ρίξω τις ευθύνες στον κατασκευαστή, στο κάτω-κάτω και αυτός έχει μιά συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής που παράγει x ζευγάρια ηχεία ημερησίως, και δεν θέλει αυτό να το αλλάξει, γιατί π.χ. μπορεί μετά να του δημιουργεί καθυστερήσεις η διαδικασία ελέγχου ποιότητας που έχει ορίσει (λέμε τώρα).

Last edited:
Αν μου επιτρέπετε πάντως, και χωρίς να έχω καμμία επαγγελματική σχέση με τον χώρο, ε, δε μπορεί να είναι και όλοι οι αντιπρόσωποι έτσι που τους περιγράφετε... Δεν έχετε συναντήσει δηλαδή κανέναν της προκοπής ανάμεσά τους; Δε μπορεί... Αυτές οι γενικότητες μου θυμίζουν π.χ. όλους τους οδηγούς ταξί που παίρνουν διπλοκούρσες, όλους τους χασάπηδες που βαφτίζουν τα ξένα κρέατα ντόπια, όλους τους εμπόρους που είναι κερδοσκόποι, όλους τους πολιτικούς που τα παίρνουν, κλπ, κλπ, ενώ οι μόνοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι οι δημοσιογράφοι που κρίνουν όλους τους άλλους και ο καθένας από μας ξεχωριστά που κρίνει επίσης όλους τους άλλους και τους δημοσιογράφους...

Εγώ περιμένω τα νέα μου ηχεία εδώ και δύο μήνες, ο αντιπρόσωπος μου είχε πει για έναν μήνα, αλλά λίγες μέρες πριν ο κατασκευαστής στον οποίο απευθύνθηκα ανυπομονώντας μου είπε "will send on third week of May, have patience", τι να μου κάνει κι ο αντιπρόσωπος τελικά;

Φυσικά όπως και σε όσους παραπάνω αναφέρεις υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά όπως θα έχεις ακούσει..
Πολύ σωστά σου απάντησε ο κατασκευαστής απλά λέγοντας σου την αλήθεια
Ο εδώ αντιπρόσωπος που αναφέρεις μάλλον σε πληροφόρησε λάθος μην πω σου είπε ψέμματα..
Μήπως έχεις την εντύπωση ότι μόλις έκλεισες τα ηχεία αμέσως αυτός σήκωσε το τηλέφωνο και έδωσε παραγγελία????
μάλλον όχι
αλήθεια γιατί δεν ρωτάς τον κατασκευαστή των ηχείων σου πότε πήρε την παραγγελία απο τον εδώ αντιπρόσωπο?????
έτσι απο περιέργεια να δούμε τι θα απαντήσει???

και βέβαια δεν θέλω να ρίξω τις ευθύνες στον κατασκευαστή, στο κάτω-κάτω και αυτός έχει μιά συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής που παράγει x ζευγάρια ηχεία ημερησίως, και δεν θέλει αυτό να το αλλάξει, γιατί π.χ. μπορεί μετά να του δημιουργεί καθυστερήσεις η διαδικασία ελέγχου ποιότητας που έχει ορίσει (λέμε τώρα).

Ο κατασκευαστής πιστεύω ότι σίγουρα μπορεί να σε πληροφορίσει πόσο καιρό θα κάνεις να λάβεις το προϊόν που παράγει
Ο εδώ αντιπρόσωπος μπορεί να σε πληροφορίσει πότε θα το παραγγείλει???????
ΜΠΑ!!!δέν νομίζω

αλήθεια γιατί δεν ρωτάς τον κατασκευαστή των ηχείων σου πότε πήρε την παραγγελία απο τον εδώ αντιπρόσωπο?????
έτσι απο περιέργεια να δούμε τι θα απαντήσει???

Ε, δε νομίζω να μου απαντήσει σε κάτι τέτοιο, φαντάζομαι θα κοιτάξει να καλύψει τον εδώ αντιπρόσωπο, όμως αυτό μου ακούγεται θεμιτό, άλλωστε ο αυτός είναι ο εκπρόσωπός του στη χώρα μας, δεν τον συμφέρει να τον εκθέσει στα μάτια μου...

Αν και πρίν έγραψα με διάθεση humor, θα πω πως σίγουρα δεν είναι όλοι ετσι. η Υπευθυνότητα ομως δεν βλάπτει.

Αν έρθεις και μου παραγγείλεις κάποια κατηγορία συστημάτων της IBM ξέρω πως έχει χρόνο παράδοσης 3 εβδομάδες και ούτε μέρα παραπάνω. Το πότε όμως θα βάλω εγώ παραγγελία δεν το ξέρεις. Γιατί να μην την βάλω αμέσως ?

α. Να μαζεψω και άλλες ώστε να πάρω καλύτερη τιμή και να έχω μικρότερα μεταφορικά.

β. Να μην έχω να δώσω προκαταβολή ή να μήν μπορώ να ανοίξω πίστωση να στείλω τα χρήματα.

γ. Διάφοροι άλλοι λόγοι εμπορικοί και ρευστότητας ( πχ να φέρω πρώτα άλλα προϊόντα ποιό εμπορεύσιμα, ίσως και με την δική σου προκαταβολή ) μπορώ να γράψω αρκετά αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

ΑΠΛΑ μπορεί να σου πεί σε 3 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, και να σε πάρει τηλ. 2 ημέρες πρίν τους 3 μήνες και να σου πεί : Καλημέρα περάστε να πάρετε ότι παραγγείλατε.

Θες να αναφέρω στους αναμένοντες εναγωνίως τον προβολέα BenQ 5000 γιατί έρχεται τόσο αργά ? Και δεν είναι HI-END .....

Θες να πούμε αν η τιμή του παραπάνω προβολέα που δόθηκε σαν προσφορά για μία εβδομάδα είχε ισχύ ? ΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ??? Γιατί ? ας το ψάξει όποιος ενδιαφέρεται.

Σίγουρα όμως δεν είναι όλοι ετσι. Υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις ( ευτυχώς ) αλλά που να ξέρεις ποιές είναι.

ΥΓ

Στο πανάκριβο HI-END που θα αγοράσουμε εφόσον δεν υπάρχει δείγμα να ΜΗΝ μιλάμε για ανταλλακτικά και τεχνογνωσία επισκευής σε περίπτωση βλάβης. Οχι ότι υπάρχει αν χαλάσει ο BenQ ή o Epson αλλά λέμε τώρα.

Ε, δε νομίζω να μου απαντήσει σε κάτι τέτοιο, φαντάζομαι θα κοιτάξει να καλύψει τον εδώ αντιπρόσωπο, όμως αυτό μου ακούγεται θεμιτό, άλλωστε ο αυτός είναι ο εκπρόσωπός του στη χώρα μας, δεν τον συμφέρει να τον εκθέσει στα μάτια μου...

Δεν τον συμφέρει να βγάλει και κακό όνομα όμως.......
που μπορεί να γίνει με μία απλή ανακοίνωση

Γίνε κι εσύ αντιπρόσωπος, μπορείς !!!

πλάκα-πλάκα υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες (out there) που δεν έχουν έρθει Ελλάδα που μας αντιστοιχούν 3-5 νέες εταιρείες ανά ενεργό μέλος του avclub.

ΥΓ

Στο πανάκριβο HI-END που θα αγοράσουμε εφόσον δεν υπάρχει δείγμα να ΜΗΝ μιλάμε για ανταλλακτικά και τεχνογνωσία επισκευής σε περίπτωση βλάβης. Οχι ότι υπάρχει αν χαλάσει ο BenQ ή o Epson αλλά λέμε τώρα.

Σωστά μιλάς και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ειδικά δε στο υστερόγραφό σου "χτύπησες φλέβα"!

Μετά από κάμποσα χρόνια που φέρνω γύρω-γύρω τα καταστήματα του χώρου, το έχω πια επιβεβαιώσει οτι όλοι-όλοι υπάρχουν δυό-τρεις τεχνικοί στην πιάτσα, στους οποίους τρέχουν όλοι σχεδόν οι αντιπρόσωποι (με φωτεινές εξαιρέσεις βεβαίως) όταν παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα, εντός ή εκτός εγγύησης.

Δυστυχώς. Αλλά έτσι όπως είναι δομημένη η αγορά αυτή στην χώρα μας, οι διάφοροι μαγαζάτορες/έμποροι/αντιπρόσωποι τι περιθώριο να έχουν για να διατηρούν και αξιόπιστο τμήμα service;

Απάντηση: Re: Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Μετά από κάμποσα χρόνια που φέρνω γύρω-γύρω τα καταστήματα του χώρου, το έχω πια επιβεβαιώσει οτι όλοι-όλοι υπάρχουν δυό-τρεις τεχνικοί στην πιάτσα, στους οποίους τρέχουν όλοι σχεδόν οι αντιπρόσωποι (με φωτεινές εξαιρέσεις βεβαίως) όταν παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα, εντός ή εκτός εγγύησης.

Δυστυχώς. Αλλά έτσι όπως είναι δομημένη η αγορά αυτή στην χώρα μας, οι διάφοροι μαγαζάτορες/έμποροι/αντιπρόσωποι τι περιθώριο να έχουν για να διατηρούν και αξιόπιστο τμήμα service;

Απόλυτα σωστή η παρατήρηση για την απουσία ποιοτικης τεχνικής υποστήριξης. Εχει γεμίσει η αγορά αεριτζήδες και μυθοπλάστες.