Πόσοι βλέπετε Sky Digital και από πού το πήρατε;

Re: Πόσοι βλέπετε Sky Digital και από που το πήρατε?

Δε μπορείς να δεις το Anytime HD χωρίς τον ιδιοκτησιακό δέκτη. Το κανάλι αυτό είναι feed, στέλνει τα δεδομένα στο σκληρό δίσκο του ιδιοκτησιακού δέκτη και από κει μπορείς να το δεις όποτε εσύ θες.
:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Πόσοι βλέπτε Sky Digital και από που το πήρατε?

Οχι δεν χρειαζεται αλλα ακομα κι αν χρειαζοτανε να το δει τεχνικος εχουμε και εδω μην ανησυχεις.
Παντως aν εχεις Thomson box ειναι μερικα απο τα κουλα που κανει. Θα το συνηθισεις μη δινεις σημασια. Αν επιμενει σε συχνοτητα να σου κανει νουμερα και το κουτι δεν ειναι καινουργιο εχε υποψη σου για αλλαγη του PSU.
Παντως αυτο που εκανες ειναι και η θεραπεια. Βγαζε το απο την πριζα και ξαναβαζε το μετα απο μερικα δευτερα.
Νικος

ανακινώ το θέμα γιατί μου έχουν μπει σκουλίκια και έχω απορίες.
1. Αν βγάλουμε τον σκληρό δίσκο απο τον δέκτη (PACE SKY+HD) και βάλουμε άλλο σκληρό, μεγαλύτερο, θα έχω κάποιο πρόβλημα;
2. Θα μπορώ μετά με USB να τραβήξω τα εγγεγραμμένα προγράμματα του σκληρού στο pc μου;
3. Υπάρχει κάποιος οδηγός ή κάποιος εδώ στην Ελλάδα που μπορεί να βοηθήσει στο 'upgrade' αυτό;

εχω βρει αυτό http://www.astra2d.com/sky+2.html αλλά δεν ξέρω αν παίζει στον HD δέκτη.

Last edited:

ανακινώ το θέμα γιατί μου έχουν μπει σκουλίκια και έχω απορίες.
1. Αν βγάλουμε τον σκληρό δίσκο απο τον δέκτη (PACE SKY+HD) και βάλουμε άλλο σκληρό, μεγαλύτερο, θα έχω κάποιο πρόβλημα;
2. Θα μπορώ μετά με USB να τραβήξω τα εγγεγραμμένα προγράμματα του σκληρού στο pc μου;
3. Υπάρχει κάποιος οδηγός ή κάποιος εδώ στην Ελλάδα που μπορεί να βοηθήσει στο 'upgrade' αυτό;

εχω βρει αυτό http://www.astra2d.com/sky+2.html αλλά δεν ξέρω αν παίζει στον HD δέκτη.

Γιατι σου μπηκαν σκουλικια?
Εχεις καποιο προβλημα η απλα θελεις να βαλεις μεγαλυτερο δισκο?
1. Οχι δεν θα εχεις κανενα προβλημα εan κανεις την διαδικασια με copy+ http://www.skycopyplus.co.uk/download.php
2. Δεν νομιζω να ειναι συμβατα τα αρχεια απο το δισκο του sky στο pc3
3. Κανεις τεχνικος δεν ξερει απο μηχανηματα του sky εκτος απο αυτους που ασχολουνται και με την προμηθεια καρτων. Βλεπε Αθηνα www.satworld.com ο οποιος ειναι φαρμακειο σκετο.
Μια χαρα μπορεις να το κανεις μονος σου. Δεν ειναι δυσκολο, εχω εικονες απο το Τhοmson. Δεν ειναι το ιδιο αλλα μπορεις να παρεις μια ιδεα απο το χειρισμο. http://www.stevetowells.co.uk/
Παρατηρηση. Αν παρεις δισκο επελεξε samsung 1T me 32mb buffer. Τα pace υποφερουν απο μεγαλους δισκους western digital.
Nikos

Γιατι σου μπηκαν σκουλικια?
Εχεις καποιο προβλημα η απλα θελεις να βαλεις μεγαλυτερο δισκο?
1. Οχι δεν θα εχεις κανενα προβλημα εan κανεις την διαδικασια με copy+ http://www.skycopyplus.co.uk/download.php
2. Δεν νομιζω να ειναι συμβατα τα αρχεια απο το δισκο του sky στο pc3
3. Κανεις τεχνικος δεν ξερει απο μηχανηματα του sky εκτος απο αυτους που ασχολουνται και με την προμηθεια καρτων. Βλεπε Αθηνα www.satworld.com ο οποιος ειναι φαρμακειο σκετο.
Μια χαρα μπορεις να το κανεις μονος σου. Δεν ειναι δυσκολο, εχω εικονες απο το Τhοmson. Δεν ειναι το ιδιο αλλα μπορεις να παρεις μια ιδεα απο το χειρισμο. http://www.stevetowells.co.uk/
Παρατηρηση. Αν παρεις δισκο επελεξε samsung 1T me 32mb buffer. Τα pace υποφερουν απο μεγαλους δισκους western digital.
Nikos
Τα σκουλίκια μου έχουν μπει με αφορμή το pacific. η σειρά δείχνει να είναι super και
1. δεν νομίζω να μπορώ να κρατήσω για πάντα στον σκληρό την σειρά και δεν νομίζω να χωρέσουν και τα 10 επισόδεια της season και ποιος ξέρει πόσες seasons θα βγάλουν.
2. δηλαδή το format που είναι αποθηκευμένο δεν είναι playble σε άλλες συσκευές;δεν μπορώ να το παίξω στο pc;

Τα σκουλίκια μου έχουν μπει με αφορμή το pacific. η σειρά δείχνει να είναι super και
1. δεν νομίζω να μπορώ να κρατήσω για πάντα στον σκληρό την σειρά και δεν νομίζω να χωρέσουν και τα 10 επισόδεια της season και ποιος ξέρει πόσες seasons θα βγάλουν.
2. δηλαδή το format που είναι αποθηκευμένο δεν είναι playble σε άλλες συσκευές;δεν μπορώ να το παίξω στο pc;

Τι δισκο εχεις στο pace?
Νομιζω χωρις να παιρνω ορκο οτι η μορφη που ειναι αποθηκευμενα στο δισκο του sky δεν ειναι playable στο pc.
Οταν αλλαξεις δισκο και πας σε μεγαλυτερο (pace) μπορεις να πας ακομα και σε μεγαλυτερους απο 1T δισκους οποτε που ειναι το προβλημα?
Χωρανε και μενα μεσα.
Οπως θα δεις στις οδηγιες του copy+ οταν βαζεις νεο δισκο κανεις μεταφορα ολων των εγγραφων σου απο τον παλιο στον καινουργιο δισκο συνεπως δεν χανεις τιποτα.
Νικος

Τι δισκο εχεις στο pace?
Νομιζω χωρις να παιρνω ορκο οτι η μορφη που ειναι αποθηκευμενα στο δισκο του sky δεν ειναι playable στο pc.
Οταν αλλαξεις δισκο και πας σε μεγαλυτερο (pace) μπορεις να πας ακομα και σε μεγαλυτερους απο 1T δισκους οποτε που ειναι το προβλημα?
Χωρανε και μενα μεσα.
Οπως θα δεις στις οδηγιες του copy+ οταν βαζεις νεο δισκο κανεις μεταφορα ολων των εγγραφων σου απο τον παλιο στον καινουργιο δισκο συνεπως δεν χανεις τιποτα.
Νικος

300αρει έχω.

300αρει έχω.

Αν αφαιρεσεις τα 120GB που κρατα ο sky για το anytime πρακτικα εχεις 180GB που κρινονται λιγα αν θελεις να κρατας σειρες σε HD.
Επειδη εχεις νεο κουτι (Pace) μπορεις να βαλεις δισκο μεγαλυτερο απο 1Τ με το νεο μαλιστα copy+ που υποστηριζει τετοια μεγεθη.
Βουρ στον πατσα μην το σκεπτεσαι καθολου
Νικος

Λοιπόν, γύρισα εχθές απο Αγγλία (τι ήθελα και γύριζα!!!) όπου είχα αρκετό χρόνο να ασχοληθώ με την εκεί TV. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι για τα μόνα κανάλια που λυπάμαι που δεν πιάνω είναι τα ITV 2,3,4. Είχαν απίστευτες εκπομπές κυρίως παλιές σειρές αλλά και πρόσφατες ταινίες. Τα BBC 1,2 δεν δίνουν και πολλά πράγματα. Ούτε και οι ίδιοι οι Αγγλοι τα πολυ βλέπουν. Κυρίως μένουν στα Four, Five, ITV 1,2,3,4 το Dave και λίγο στα BBC 3,4. Βέβαια αυτες είναι οι προτιμήσεις ενός δείγματος Άγγλων που γνωρίζω αλλά δεν νομίζω να είναι πολύ μακριά απο τον μέσο όρο.

Τα bbc δε τα βλέπουν ούτε οι ίδιοι οι Άγγλοι? μάλον κάνεις λάθος παρέες στην Αγγλία ή κάνεις παρέα με πολλούς Έλληνες.
Το bbc1 και bbc2 έχουν όση τηλεθέαση έχουν όλα τα Αγγλικά κανάλια μαζί. Το bbc1 είναι πρώτο σε τηλεθέαση από το 1936 που ιδρύθηκε.
Το itv1 είναι το μοναδικό κανάλι που το πλησιάζει και το ch4 kai ch5 είναι τελευταία και κατα ιδρωμένα με διαφορά πάνω από 15% από το πρώτο bbc1 και το 3ο σε τηλεθέαση bbc2

Αν θες δες λίγο εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/British_television
Έχει αναλυτικά τα πάντα.

Τα κανάλια που "εκτιμάς" itv2/3/4 dave είναι τα πιό trash κανάλια της Αγγλικής TV. Δείχνουν τις αντίστοιχες σαπουνόπερες/realities/gossip/fashion που έχουν εδώ τα μεσημεριανά μας. Τα έχεις μπλέξει λίγο:)

Τα bbc δε τα βλέπουν ούτε οι ίδιοι οι Άγγλοι? μάλον κάνεις λάθος παρέες στην Αγγλία ή κάνεις παρέα με πολλούς Έλληνες.
Το bbc1 και bbc2 έχουν όση τηλεθέαση έχουν όλα τα Αγγλικά κανάλια μαζί. Το bbc1 είναι πρώτο σε τηλεθέαση από το 1936 που ιδρύθηκε.
Το itv1 είναι το μοναδικό κανάλι που το πλησιάζει και το ch4 kai ch5 είναι τελευταία και κατα ιδρωμένα με διαφορά πάνω από 15% από το πρώτο bbc1 και το 3ο σε τηλεθέαση bbc2

Αν θες δες λίγο εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/British_television
Έχει αναλυτικά τα πάντα.

Τα κανάλια που "εκτιμάς" itv2/3/4 dave είναι τα πιό trash κανάλια της Αγγλικής TV. Δείχνουν τις αντίστοιχες σαπουνόπερες/realities/gossip/fashion που έχουν εδώ τα μεσημεριανά μας. Τα έχεις μπλέξει λίγο:)

χμ. ενδιαφέρον link. το θέμα είναι ότι τα ITV 2,3,4 δείχνουν όντως παλιές σειρές που κατα μεγάλο ποσοστό είναι παλιές σειρές του BBC. Trash κανάλια όμως δεν θα έλεγα ότι είναι αφου τα σκουπίδια τους τα δείχνουν κυρίως στο ITV 1 (βλ. Jereme Kyle show). Αυτό που αποκόμισα όμως απο φίλους και γνωστούς (μόνο ένας ήταν Έλληνας) είναι ότι δεν πολυ βλέπουν BBC 1,2. Ακόμα και για ειδήσεις προτιμούν Sky news. Άποψη εκφράζω και εμπειρία χωρίς να θέλω να μπω στη διαδικασία να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου αλλα και τις πληροφορίες της wikipedia.

Μα αν ήθελε το itv1 να δώσει trash στο λαό θα είχε το x-factor στο προγραμμά του. Αντίθετα το έχει το itv2 (+itv4 επαναλήψεις) διότι είναι εκπομπή ψυχαγωγικού χαρακτήρα, κοινώς trash:).
Γενικότερα τα 5 βασικά αγγλικά κανάλια bbc1/2itv/ch4/ch5 στις βασικές τους εκδόσεις προσπαθούν να διατηρήσουν ένα υψηλού επιπέδου περιεχόμενο με πολύ λίγες διαφημίσεις για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά έναντι του bbc (δεν έχει διαφημίσεις και ότι μεταδίδει ταυτόχρονα πουλιέται σε όλο το κόσμο και θυμίσου δε πουλάνε ταινίες, πουλάνε ντοκιμαντερ, έρευνες και ενημερωτικά προγράματα).
Επίσης να ξέρεις πως οι ίδιοι οι Αγγλοι είναι τρομερά απαιτητικοί από το εθνικό τους κανάλι. Εκτός του ότι δε συζητιέται καν η χρήση διαφημίσεων, θυμίσου πορεία που οργανώθηκε όταν αποφακλύφτηκε η υποκειμενική στάση του bbc στη διαμάχη Ισραιλινών/Παλαιστινίων.

Μπορεί οι ηλικίες που έχεις ως δείγμα να μην είναι αντιπροσωπευτικές της Αγγλικής κοινωνίας για αυτό και να βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Νομίζω πως αν διαβάσεις το link wikipedia θα καταλάβεις τι εστί bbc στην Αγγλία και γενικότερα στη παγκόσμια τηλεόραση:)

piadia gia xara tha mou dosi ena filos mia sky freewiew karta pezi ston diko mou hd dekti exo tou sky

thanks

piadia gia xara tha mou dosi ena filos mia sky freewiew karta pezi ston diko mou hd dekti exo tou sky

thanks

Καλησπέρα ...
Πρώτα απο όλα μια παράκληση : αν έχεις την καλωσύνη γράφε στα Ελληνικά ...

Στο θέμα μας τώρα, απο όσο θυμάμαι απο τότε που ζούσα στην Αγγλία οι freeview κάρτες ΔΕΝ παντρεύονταν με τους δέκτες αρα απο αυτή την άποψη κατα 99% θα είσαι εντάξει.
Το πρόβλημά σου - αν φυσικά είσαι κάτοικος Ελλάδας - είναι οτι τα κανάλια που ανήκουν στο freeview πακέτο είναι ως επι το πλείστον στον μισητό δορυφόρο Astra 2D που χρειάζεται κάτοπτρα τεράστια για να ληφθεί σωστά απο 2,4m έως και 6m ανάλογα με την περιοχή που μένεις :frown:

Φίλιππος

Μενω ελευσινα τι θα βλεπω

Μενω ελευσινα τι θα βλεπω

Δώσε μας κατ' αρχάς 1-2 πληροφορίες βασικές.

1. Τι μέγεθος έχει το κάτοπτρό σου
2. Η κάρτα είναι η "FreeSat From Sky" ή η "Freeview from BBC/ITV" ?

παιδια απο θηβα ξερει κανεις τι μεγεθος κατοπτρου πρεπει να εχουμε για λυψη του Astra 2D ;

παιδια απο θηβα ξερει κανεις τι μεγεθος κατοπτρου πρεπει να εχουμε για λυψη του Astra 2D ;

Υπολόγισε απο 4,5 -5,5m ... Και αυτό ΔΕΝ είναι καν σίγουρο για 24ωρη λήψη και της οριζόντιας και της κάθετης πόλωσης !

εχω ενα 120 wave frontie με 4 lnb και η καρτα ειναι freewiew from sky

εχω ενα 120 wave frontie με 4 lnb και η καρτα ειναι freewiew from sky

Wave Frontier 1,20m ??? Απο πού το πήρες ? Και πόσο ?
Απο όσο γνωρίζω, μέχρι 90cm βγάζει (96,6x108,6 για την ακρίβεια), το μοντέλο Τ90...

Όσο για την κάρτα, αν και θεωρητικά ανοίγει 240+ τηλεοπτικά κανάλια, πάνω απο το 90% είναι στον Astra 2D για τη λήψη του οποίου πάς για 4,5 μέτρα κάτοπτρο minimum.

Όσο για την κάρτα, αν και θεωρητικά ανοίγει 240+ τηλεοπτικά κανάλια, πάνω απο το 90% είναι στον Astra 2D για τη λήψη του οποίου πάς για 4,5 μέτρα κάτοπτρο minimum.

4,5 μέτρα κάτοπτρο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα απο κανέναν. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι κανεις στην Αθήνα δεν έχει τέτοιο κάτοπτρο. Σοβαρα σας μιλάω μου ερχεται να πάω μια βολτα στον ΣΚΑΪ να ζητήσω, αν με αφήνουν φυσικά, να δοκιμάσω τον δέκτη σε συνθήκες γύρω στα 4,5 μέτρα. Έτσι για να έχουμε μια αναφορά ρε παιδί μου.