Απο τις αρχές του Σεπτέμβρη έχω στην κατοχή μου ένα 3G 16Gb, δώρο του κουμπάρου μου.
Παλιός χρήστης προϊόντων της Apple (έχω mac απο τις αρχές του 90) έχω γνωρίσει απο την καλή και απο την ανάποδη τις "παραξενιές" (για να το πω κομψά) της Ελληνικής αγοράς όσον αφορά τα προϊόντα της εταιρείας.
Είχα την εντύπωση οτι τραγελαφικές καταστάσεις (όπως 40 χιλιάρικα του 96 για αλλαγή τροφοδοτικού ...35Watt ή το ίδιο περίπου ποσό για πλαστικό στήριγμα σκληρού δίσκου που να κουμπώνει σε powermac) ή ομορφιές (όπως η απίστευτη ανταλλαγή επιστολών μεταξύ apple us, microsoft και του Έλληνα αντιπροσώπου στον τύπο για ασυμβατότητες του Ελληνικού mac os με εφαρμογές office πριν 5-6 χρόνια) είχαν σχεδόν εκλείψει πιά...
Ενεργοποιώ λοιπόν το iphone με SIM της vodafone, φορτώνω τις επαφές και μερικά άλμπουμ και ξεκινώ...
Πρόβλημα πρώτο: Τα κουδουνίσματα δεν έχουν ένταση τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να μην παίρνω χαμπάρι κλήσεις όταν το τηλέφωνο είναι σε διπλανό δωμάτι ή όταν είμαι στο δρόμο...
Πρόβλημα δεύτερο: Η μη υποστήριξη Ελληνικών στο πληκτρολόγιο. Θεωρώ απαράδεκτο να πρέπει να χακέψω ένα μηχάνημα για να μου κάνει το αυτονόητο: να στείλω ένα SMS στα Ελληνικά και όχι στα φραγκολεβαντίνικα. Βέβαια υποτίθεται οτι το νέο firmware θα υποστηρίζει Ελληνικά. Θα δούμε... (αν και απο τη μέχρι στιγμής εμπειρία μου εχω πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία).
Πρόβλημα τρίτο: Το πιάνω μετα φόβου Θεού αφού και αρκετά βαρύ είναι και γλυστράει... Και αν πέσει κάτω...:violent-smiley-030:
Οπότε βουρ για διάφορα προστατευτικά: θήκες, skins και βέβαια ένα bluetooth...
Πάω σε γνωστό μαγαζί ηλεκτρονικών (που πριν κανα χρόνο είχε φέρει με τυμπανοκρουσίες το iphone για επείδειξη σε στύλ "αγγίξτε το, νοιώστε το, παίξτε μαζί του :BDGBGDB55

.
-Καλήμέρα σας, τι επιθυμείτε;
-Θα ήθελα μερικά αξεσουάρ για άϊφον...
(Επιτημιτικό βλέμμα...) -Δεν έχουμε κύριε!
-Μα... εσείς δεν το είχατε πριν καιρό;
-Κοιτάξτε κύριε, το άϊφον είναι παραεισαγωγή της vodafone και δεν το φέρνουμε, ούτε το υποστηρίζουμε. Αν τυχόν σας κάνει κάτι απο το ipod touch...
-Ευχαριστώ πολύ...
Φεύγω απο τον τομέα των κινητών σχεδόν ευτυχής που δεν φώναξαν την ασφάλεια του μαγαζιού να με πετάξουν έξω καροτσάκι και πάω στο τμήμα mp3φώνων...
Αφού κοίταξα προσεκτικά μην με πάρει κανείς χαμπάρι και έχω ντράβαλα, έβγαλα το εργαλείο του διαβόλου (iphone) και το συνέκρινα σε διαστάσεις με το ipod touch που βρισκόταν εκεί. Το ipod ήταν ελαφρά κοντύτερο και πιό λεπτό... οπότε φεύγω απο το κατάστημα.
Πάω σε άλλο κατάστημα ηλεκτρονικών. Τα ίδια κι εκεί. Εκεί τουλάχιστον ήταν λίγο πιό ευγενικοί. Οπότε ζήτησα ένα μπλουτούθ για το iphone. Μου λένε "όλα κάνουν, διαλέξτε". Πήρε ένα φθηνό που πιάνεται στη μπλούζα. Το δοκίμασα στο σπίτι. Τζίφος...
Οπότε για κινητό γυρνάω στο παλιό μου nokia της πλάκας (τουλάχιστον για όσο δεν έχω θήκες, skins και bluetooth αφού θα τα παραγγείλω απο Κινέζο
έναντι αστρονομικού μονοψήφιου ποσού μαζί με τα μεταφορικά...).
Το άϊφον προς το παρόν παίζει το ρόλο ενός ακριβού ipod touch...
Δεν νοιώθω ιδιαίτερα ευχαριστημένος απο ένα κινητό που στοιχίζει σχεδόν όσο το μηνιάτικο του μέσου νεοέλληνα. Έστω κι αν προσωπικά δεν το πλήρωσα.