DomieMic65
Supreme Member
Ναι ΟΚ υποτίθεται πως για τα μοτέρ ΜΗ υψηλών επιδόσεων που έχουν πιο μεγάλες ανοχές απο κάποιες πχ σουπερσπορ μοτοσυκλέτες το πιο "χοντρό" λάδι συνίσταται. Μάλιστα ημισυνθετικό όχι φουλ συνθετικό. Αυτό ισχύει μάλλον και για το στρομ και ακόμα περισσότερο για τα μεγάλα μονοκύλινδρα (Είχα Dominator 650). Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με το τι κυκλοφορεί γενικώς στα συνεργεία κλπ.
Διαβάζοντας την συνέντευξη του "γκουρού" όμως και βλέποντας να προτείνει συνθετικό 10W-40 για γενική χρήση προβληματίζομαι!! Έπειτα είναι και το θέμα του αλλαγμένου μάνουαλ!!!
Το άλλο ερώτημα μου τώρα είναι το εξής... ΟΚ πες πως αν χρησιμοποιουσα 10W-40 απο την αρχή -όπως λέει ο J. Rowland αλλά και ο Χρήστος πχ πιο πάνω- ίσως να είχα πιο καλή λειτουργία και ο κινητήρας μου να ήταν σε πιο καλή κατάσταση απο τώρα. Τώρα όμως μετά απο 96.000χλμ με ημισυνθετικό 15W-50, και με δεδομένο πως το μηχανάκι εδω και λίγο καιρό έχει αρχίσει να τσιμπάει και λίγο λαδάκι, μήπως δεν είναι και η πιο σωστή επιλογή να περάσω σε συνθετικό 10W-40;;; Επίσης να πω πως χρησιμοποιώ το μηχανάκι κάθε μέρα πολλές ώρες!!!
Διαβάζοντας την συνέντευξη του "γκουρού" όμως και βλέποντας να προτείνει συνθετικό 10W-40 για γενική χρήση προβληματίζομαι!! Έπειτα είναι και το θέμα του αλλαγμένου μάνουαλ!!!
8) Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος λαδιού για γενική χρήση στο δρόμο; Είναι το πλήρως συνθετικό σπατάλη χρημάτων;
Προσωπικά θα προτιμούσα ένα σταθερό στη διάτμηση εστερικης βάσης συνθετικό SAE 10W/40 ή 5W/40. και πράγματι η σταθερότητα στη διάτμηση (λογω κάποιου πολυτυπου πολυμερούς καλής ποιότητας), είναι πιο σημαντική από το υπόλοιπο «συνθετικό» μίγμα.
Το άλλο ερώτημα μου τώρα είναι το εξής... ΟΚ πες πως αν χρησιμοποιουσα 10W-40 απο την αρχή -όπως λέει ο J. Rowland αλλά και ο Χρήστος πχ πιο πάνω- ίσως να είχα πιο καλή λειτουργία και ο κινητήρας μου να ήταν σε πιο καλή κατάσταση απο τώρα. Τώρα όμως μετά απο 96.000χλμ με ημισυνθετικό 15W-50, και με δεδομένο πως το μηχανάκι εδω και λίγο καιρό έχει αρχίσει να τσιμπάει και λίγο λαδάκι, μήπως δεν είναι και η πιο σωστή επιλογή να περάσω σε συνθετικό 10W-40;;; Επίσης να πω πως χρησιμοποιώ το μηχανάκι κάθε μέρα πολλές ώρες!!!