Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,309
Αθήνα
Η μουσική είναι το κοινό πάθος των παρεπιδημούντων στο Μουσικό Forum αλλά πέρα από τις διαφορές στο τι ακούμε υπάρχουν διαφορές και στο πότε και πώς ακούμε.
Οι υποχρεώσεις επαγγελματικές , οικογενειακές κλπ δεν σταματάνε ποτέ, η μέρα έχει μόνο 24 ώρες , ο πραγματικά ελεύθερος χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός οπότε το να καθόμαστε στην πολυθρόνα μας απέναντι από τα ηχεία μας και να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική μάλλον είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο γενικότερος τρόπος ζωής μας είναι αυτός που καθορίζει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό τη σχέση μας με την αγαπημένη μας απασχόληση.

Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Προσωπικά , για να κάνω την αρχή, οι φορές που κάθομαι απέναντι από τα ηχεία μου ακούγοντας μουσική, χωρίς να είναι κανένας άλλος στο σπίτι (πρέπει να ανέβουν και λίγο οι στάθμες) και με σβηστά φώτα -αν είναι βράδυ- δεν είναι και τόσο συχνές.

Κατ'αρχάς ξεκινάω τη μέρα με μουσική, το πρωΐ που ετοιμάζω το πρωϊνό των παιδιών και μέχρι να τελειώσουμε.

Το μεσημέρι ή το βράδυ (2-3 φορές την εβδομάδα) ακούω μουσική όταν τρέχω (1-1/2 ώρα τη φορά μπορεί και περισσότερο) με το φορητό mp3 player.

Ακούω μουσική όταν είμαι μπροστά στον υπολογιστή είτε συμμετέχοντας στο forum είτε ψάχνοντας κάτι , είτε κάνοντας οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Για το λόγο αυτό έχω προμηθευτεί αρκετά καλά ηχεία για τον υπολογιστή.

Το βράδυ όταν πέφτω για ύπνο έχω το μικρό cd-player (disc man) δίπλα και ξεκινάει να παίζει ένα cd το οποίο βέβαια όταν τελειώνει έχω κοιμηθεί αλλά δεν πειράζει διότι ακόμη και κοιμισμένοι να είμαστε ο εγκέφαλος προσλαμβάνει σε διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας.

Στο αυτοκίνητο επειδή το χρησιμοποιώ σπάνια (ουσιαστικά ένα μήνα το καλοκαίρι στις διακοπές στο Πήλιο) και όχι μόνος μου ,υποχωρώ στις προτιμήσεις της ομήγυρης (βλ. σύζυγο και τρία τέκνα 10,6,6).

Τώρα μεμονωμένα, σε περιπτώσεις ταξιδιού με πλοίο κλπ, σε περιπτώσεις υποχρεωτικής αναμονής κάπου, χρησιμοποιώ το κινητό για το οποίο έχω 3 κάρτες των 2 Gb η κάθε μια ,γεμάτες με επιλογές.

Η σειρά σας...
:smile:

Αν και τα ωράριά μου μοιάζουν με συμπληγάδες, ανήκω μάλλον στους τυχερούς του σπόρ. Ακούω σχεδόν κάθε απόγευμα από τις πέντε ως τις επτάμισι και Σ/Κ τα πρωινά από τις οκτώ ως τις δωδεκάμισι. Μόνος και μόνον στο στέρεο. Απεχθάνομαι τα mp3-αράκια και πλέον οδηγώ για λίγη ώρα ώστε να έχω όρεξη για κάτι περισσότερο από το ράδιο.

To πρωί σηκώνομαι βαρύς . Οποιοσδήποτε ήχος , πόσο δε μάλλον μουσική με εκνευρίζει .
Στο αυτοκίνητο , στην διαδρομή από και προς το γραφείο , πρωί και απόγευμα , μεσημέρι και βράδυ , ακούω cd που μόλις έχω αγοράσει έτσι για μιά πρωτη εντύπωση ( υπό την προϋπόθεση ότι ανήκουν στον εύκολο και ρυθμικό τομέα ) ή ραδιόφωνο ( 1055 rock ) .
Στο γραφείο ποτέ . Με αποσπά .
Τις καθημερινές σπίτι ποτέ . Δεν είμαι άλλωστε , παρά μόνον μετά τις 21.30 , οπότε είναι ώρα για ταινία .
Σ/Κ όμως , πρωί κι απόγευμα , καθήμενος μπροστά στο στέρεο . Αν είμαι και μόνος ακόμα καλύτερα .
Εχω ακουστικά , αλλά δεν συμπαθώ την ακρόαση μέσω αυτών.

Κάποτε ήταν 6-7 ώρες τη μέρα με ακουστικά.
Σήμερα πλέον έχει περιοριστεί στη 0-1 ώρα ημερησίως μπροστά στα ηχεία.
Το ΣΚ περισσότερο. Μπορεί να φτάσει τις 10 ή 12 ώρες το Σ και 3-5 την Κ πάλι στα ηχεία. Δυστυχώς το άκουσμα με ακουστικά έχει περιοριστεί στη 1 με 2 ώρες την εβδομάδα και αν.
Στο γραφείο αν και έχω σύστημα ακούω σπάνια με ράδιο ή πηγή ipod.
Στο αυτοκίνητο μόνο ράδιο, εκτός αν είναι μεγάλο ταξίδι, όπου παίρνω 4-5 cd. Αλλά και παλι είναι υπόκρουση. Δεν είναι ακρόαση.
ΣΕ επαγγελματικό ταξίδι βρίσκω μιά παρηγοριά με το ipod ή όταν η παρουσία μου είναι επιβεβλημένη στο χώρο που η οικογένεια βλέπει TV.

Δυστυχώς αναπολώ τα χρόνια που ούτε το σύστημα που έχω είχα ούτε τα ακουστικά των ονείρων μου είχα.
Τώρα έχω τα συστήματα και τα βλέπω
Τότε άκουγα μουσική.

Ο μεγάλος γυιός είναι στη Γ Λυκείου και φέτος γράφει Πανελλαδικές.
Ο μικρός στη ΣΤ Δημοτικού.
Χρόνος μηδενικός: είτε διαβάζουν, είτε κοιμούνται, είτε έχουν ιδιαίτερα.

Στο σπίτι ακούω πάντα με ακουστικά, είτε από τον προενισχυτή είτε από το iPod.
Τηλεόραση δεν βλέπω ποτέ: μιά φορά το μήνα ίσως και μόνο αν έχει κάποιο καλό ποδοσφαιρικό ματς. Ακούω πολλές ώρες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κατά κανόνα μάλλον Δυνατά. Φοβάμαι ότι έχω ψιλοκαταστρέψει τ αυτιά μου.

Στο σπίτι κάθε απόγευμα όταν γυρίζω από την δουλειά για 1-2 ώρες από τα ηχεία χωρίς να κάθομαι συνεχώς μπροστά τους. Aν δεν βγώ το απόγευμα, μπορεί να ακούω συνεχώς ώς αργά βράδυ ή μέχρι να βαρεθώ. Επίσης τα Σαββατοκύριακα οπωσδήποτε από την ώρα που ξυπνώ.

Στον υπολογιστή ακούω με ακουστικά όταν είμαι στο internet, αλλά όχι όταν δουλεύω γιατι με αποσπά. Ενίοτε προτιμώ τον υπολογιστή από τα ηχεία. Στο αυτοκίνητο σπανίως ακούω μουσική. Περισσότερο την έχω για υπόκρουση.
Όταν ταξιδεύω(και δεν οδηγώ) ή πρίν κοιμηθώ, ακούω από το mp3-player.

Re: Απάντηση: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Σ/Κ όμως , πρωί κι απόγευμα , καθήμενος μπροστά στο στέρεο . Αν είμαι και μόνος ακόμα καλύτερα .

καλά....:bigcry:
θα βρω τίποτα καλύτερο...-bye-

"Καλύτερο" δεν θα τό'λεγα (αφού πρόκειται γιά άμπασο :flipout:), αλλά σαν λύση της τελευταίας στιγμής προσφέρω ακροάσεις και νες gold :ears:

μουσική χωρίς μπάσο = σάντουιτς χωρίς κρέας....

οφ τοπικ, οφ κορς...:worshippy:

Μόνος στο αυτοκίνητο είναι το πιο σύνηθες.
Όταν κάθομαι σπίτι και διαβάζω επίσης, αλλά δεν πιάνεται, γιατί δεν προσέχω ιδιαίτερα.
Πάρα πολύ Σαββατοκύριακα στο εξοχικό, αλλά αυτό συμβαίνει μια στο μήνα.
Στη δουλειά μακάρι να μπορούσα, γιατί με βοηθάει κιόλας, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι.

Δυο ωρες την ημερα στο αμαξι. Αρκετες ωρες στο γραφειο και φυσικα στο σπιτι, οταν ο μικρος δε θελει ζουζουνια, ντορα, μπομπ το μαστωρα κτλ:flipout:

Δυο ωρες την ημερα στο αμαξι. Αρκετες ωρες στο γραφειο και φυσικα στο σπιτι, οταν ο μικρος δε θελει ζουζουνια, ντορα, μπομπ το μαστωρα κτλ:flipout:

αααααααα, μη το λες, ο μπομπ ο μάστορας είναι από τ'αγαπημένα μου! Περίεργο, γιατί όλοι οι υπόλοιποι εκνευρίζονται???

χεχε

Έχεις ακούσει τον "μπαρμπα-μαθιό?". Κορυφή λέμε.

όχι, ακόμη δεν έχω παιδιά. :bigcry:

και επι του θέματος:

ακούω κάθε μέρα στο γραφείο του μαγαζιού ραδιόφωνο. 92 και 95,8 fm. Ο ήχος είναι τζαμάουα, καμπανιάζει λέμε.
Όταν πίνω τον καφέ το πρωϊ κάνω ακρόαση, μετά απλά μουσική υπόκρουση.

Στο αυτοκίνητο πάλι fm (ίδιοι σταθμοί). Πρέπει να βάλω και ραδιόφωνο στο φορτηγάκι γιατί δεν έχω βάλει ακόμα.

Στο σπίτι ακούω μουσική μόνο όταν έχω παρέα πλέον. Αυτό τον καιρό γυρνάω και αργά, οπότε μόνο κανα ΣΚ και αν είμαι στο σπίτι...

Θεωρώ όμως ότι η μουσική είναι μέσα στη ζωή μου με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αισθάνομαι ότι ακούω περισσότερη μουσική τώρα, έστω από τον winamp, έστω από το ραδιόφωνο, παρά όταν ήμουν μικρότερος με τα τζαζ σάμπλερς και τις αηδίες.

Τώρα φχαριστιέμαι κάθε στιγμή μουσικής, κάτι που δε συνέβαινε παλιότερα.

:smash: Άντε, γιατί από βδομάδα θα λείπω γιά όλων των τύπων τις ακολασίες

Για πες, για πες...

Προσωπικά, ακούω στο σπίτι, όπως και όποτε κάτσει, ανάλογα με τη διάθεση. Όταν σερφάρω και μετά τα μεσάνυχτα, σε χαμηλές εντάσεις, αλλιώς σε κανονικές.

Τελικά διαπίστωσα ότι έχουμε καλή ηχομόνωση.
2-3 η ώρα τη νύχτα με κλειστή την πόρτα και σε χαμηλή ένταση, δεν ακούγεται τίποτα έξω. Τα ακουστικά έχουν ψιλοπεράσει σε αχρησία...

Σχεδόν κάθε στιγμή εκτός απο όταν εργάζομαι , όταν διαβάζω κι όταν κοιμάμαι.
Στο δρόμο απο και πρός την δουλειά στο mp3. Στο pc σχεδόν πάντα . Μπροστά στο στερεοφωνικό περίπου 1 - 2 ώρες τις καθημερινές το πρωί , και Σ/Κ αν δεν βγώ για καφέ/ποτό/σινεμά κτλ σχεδόν όλη μέρα.

Πιστεύω ότι μετά τα πιεστικά χρόνια λόγω διαβάσματος στο λύκειο ο χρόνος που ακούω μουσική έχει 5πλασιαστεί και χαίρομαι πολύ γι αυτό.

Στό αμάξι ακούω νέες κυκλοφορίες γιά πρώτη εντύπωση...
Καθημερινές ελάχιστες φορές ,μονον μέ ακουστικά γιατί επιστρέφω στίς 9.30 σπίτι.
Παρασκευή απόγευμα,Σάββατο,Κυριακή αρκετά έως πολύ(φυσικά μετά τά παιδικά προγράμματα γύρο στίς 11) στά στερεοφωνικά..
Βεβαια ακούς ´παρατηρήσεις´από τον οικογενειακό περίγυρο γι´αυτά πού βάζεις αλλά τότε παριστάνεις τον Μπετόβεν(δυστυχώς όχι μουσικά ,μόνον στην ακοή.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:)

Στο γραφείο 3-4 ώρες με ακουστικά κυρίως.
Σπίτι καθημερινά τουλάχιστον μια ώρα ακρόαση και τις υπόλοιπες 2-3 ως υπόκρουση στις διάφορες ασχολίες.

Βεβαια ακούς ´παρατηρήσεις´από τον οικογενειακό περίγυρο γι´αυτά πού βάζεις αλλά τότε παριστάνεις τον Μπετόβεν(δυστυχώς όχι μουσικά ,μόνον στην ακοή.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:)

:flipout::flipout::flipout: