Power Buy για το MED600X3D

Status
Not open for further replies.
Φίλε Νίκο,

power-buy είναι το εξής:
μαζευόμαστε 43 άνθρωποι και δια αντιπροσώπου συνήθως μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και λέμε " Η τιμή καταλόγου είναι 160 αν σου πάρω 43 κομμάτια

πόσο μου το αφήνεις?" Ο πωλήτης κάνει με την μία πώληση της τάξης των 5.590 με το εύλογο κέρδος του μειωμένο λόγο της δυναμικής πώλησης και
α) είναι ικανοποιημένος και
β) οι αγοραστές αγοράζουν φθηνότερα από να πηγαίναν ένας-ένας και είναι ικανοποιημένοι.

Στην δικιά μας περίπτωση ο "πωλητής" τα θέλει όλα δικά του.

Να του προκαταβάλουμε τα μετρητά ώστε να κάνει την παραγγελία του, να περιμένουμε μία εβδομάδα να παραλάβουμε το προϊόν και εν τέλει να μας τα

στείλει με χρέωση φυσικά δικιά μας (αφήνοντας φυσικά και 1% την πιθανότητα της απάτης που τους καιρούς που ζούμε, όλα είναι πιθανά. Εταιρίες "βαράνε κανόνια" καθημερινά)

Στην δικιά μας περίπτωση ο "πωλητής" έχει απέναντι του ένα online club με χιλιάδες μέλη. OK δεν λέει τίποτα αυτό. ΖΗΤΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ από τα μέλη

και όχι πλήρη εξόφληση!

Αν και εφ' όσον είναι ο αντιπρόσωπος της Mede8er στην Ελλάδα, ενημερώνει την μητρική εταιρία για το power buy (και συνήθως η μητρική εταιρία κάνει δώρο ή έκπτωση στον αντιπρόσωπο της που έχουν χρόνια σχέση τα μεταφορικά καθότι γίνεται πώληση "με την μία". Power-buy δηλαδή)

Η έννοια του power-buy (δυναμική αγορά) δεν είναι όλα υπέρ του πωλητή. Ίσα-ίσα. όλοι είναι ικανοποιημένοι και περισσότερο αν θες, ο πελάτης που διαθέτει και τα μετρητά...

Δεν ξέρω πως ένας άνθρωπος (εταιρία) που δεν μπορεί να έχει την δυνατότητα κάλυψης της αγοράς του προϊόντος, (έστω και μερικώς μέσω προκαταβολής) θα έχει την δυνατότητα συντήρησης και εγγύησης του προϊόντος για 5 χρόνια.

Εμπιστεύομαι το club και φυσικά συνεχίζω να συμμετέχω στο Power-buy απλά θα πρότεινα να του θίξεις, έστω έμμεσα ένα-δύο πράγματα.

Εφ όσον προμηθευτούμε από αυτόν τον player και θα μας εγγυάται την εύρρυθμη λειτουργία του για τα υπόλοιπα 5 χρόνια, μην μας περνάει εμάς εδώ στο avclub.gr για "χαιβάνια" και μας ζητάει μεταφορικά για να μας το στείλει για service στην Γουαδελούπη...

Τις εποχές που ζούμε, τα χρήματα μας έχουν μεγαλύτερη αξία απ' όσο νομίζουμε γιατί τα βγάζουμε με περισσότερο κόπο και αβεβαιότητα.

Ο συγκεκριμένος "πωλητής" δεν έχει ούτε κόπο, ούτε αβεβαιότητα. Όλα δικά του και φυσικά μην μας περνάει από το μυαλό η ιδέα ότι δεν έχει κέρδος από την συγκεκριμένη πώληση, χαμηλότερο μεν, υπαρκτό δε (ειδάλλως γιατί να το κάνει).

Σέβομαι απόλυτα τον κόπο και τον χρόνο σου και σε καμία περίπτωση δεν βάλλω εναντίον σου

Φιλικά
Νικόλας

Δεν διαφωνω με την προσέγγισή σου.
Πότε όμως υφίσταται μια τέτοια προσέγγιση?
Οταν ο μέσος μηνιαίος ρυθμός πώλησης των προιόντων μιας επιχείρησης σαν και του αντιπ/που αυτού , υπερβαίνει τα 50 κομμάτια σε αυτό το είδος. Αρα μηνιαία δικαιολογεί στοκ 60 (safe stock )
Αρα θεωρείται φυσιολογικό να μαζευτούμε 30-40 -50 άτομα και να πάμε να το διαπραγματευτούμε με την δύναμη της μαζικής αγοράς.

Ελα όμως που τα πράγματα ΔΕΝ είναι έτσι .
Γιατί εάν ήταν ....θα είχα ανοίξει εγώ μαγαζί με media players σίγουρα.!
Ο άνθρωπος παραγγέλνει και διατηρεί μικρό στοκ (κάτω των 15 ) , όπως οι περισσότεροι πλέον αφού οι πιστώσεις πια δεν υπάρχουν.
Πάνε οι καιροί που αγόραζες από το εξωτερικό και πλήρωνες με πίστωση 45 και 60 ημερών.
Εχουν καταστραφεί πολύ μεγάλες εταιρείες επειδή πλέον όλα είναι μετρητοίς.
Πληρώνεις ?
Παίρνεις!!

Υ.Γ. Δικαιολογημένα αναρωτιέσαι για την αξιοπιστία της twindigital. Απ'όσο ξέρω δεν έχει δείξει σημάδια αναξιοπιστίας στην αγορά. Εξ 'αλλου τηρούνται όλοι οι νόμιμες διαδικασίες ώστε σε όποια περίπτωση να απαιτήσεις τα λεφτά σου πίσω.
Το ίδιο θα έκανες και με μια αγορά από το internet..........Πιστεύω ότι η twindigital είναι πιο αξιόπιστη.

Last edited:
Η αλήθεια είναι πως μπορείς να ανοίξεις μαγαζί, όπως έχει ο εν λόγω αντιπρόσωπος. Δεν χρειάζεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ μετρητά μιας και οι πελάτες σου θα σου προκαταβάλουν στο ολόκληρο της αξία του προιόντος που ΘΑ αποκτήσουν.

Θέλω επίσης να σου πω, μιας και εργάζομαι στον ευρύτερο χώρο της διαφήμισης, πως ούτε ο ALTER είχε δείξει ευδιακρίτως εμφανή σημάδια για το "μπουμ" που ακολούθησε. Πολλές εταιρίες μετά από αυτό το "μπουμ" έκλεισαν από τα χρέη που τους είχε δημιουργήσει το εν λόγω κανάλι.

Δεν λέω πως η πωλήτρια εταιρία είναι απάτη. Σε καμία περίπτωση. Αλλά μου φαίνεται το λιγότερο αντιεπαγγελματικη απέναντι σε ένα power-buy. OK, δεν μας εμπιστεύεται για να τα παραγγείλει (προπληρώσει) εμείς γιατί να τους εμπιστευτούμε?

Επαναλαμβάνω επίσης πως σέβομαι απολύτως τον κόπο σου και συμμετέχω στο power-buy. Να καταλάβουμε την δύναμη μας (μαζεμένων χρημάτων) εννοώ.

Last edited:
Η αλήθεια είναι πως μπορείς να ανοίξεις μαγαζί, όπως έχει ο εν λόγω αντιπρόσωπος. Δεν χρειάζεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ μετρητά μιας και οι πελάτες σου θα σου προκαταβάλουν στο ολόκληρο της αξία του προιόντος που ΘΑ αποκτήσουν.

Πιστεύω ότι κατανόησες πως γίνονται οι αγορές πλέον στην Ελλάδα....

Συγνώμη φίλε μου, αλλά εγώ όταν πάω στο περίπτερο να αγοράσω τσιγάρα τους πληρώνω και μου δίνουν τα τσιγάρα, όταν πηγαίνω στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων να αγοράσω αυτοκίνητο δίνω ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ και μετά από καιρό μου φέρνουν το αυτοκίνητο και τους εξοφλώ.
Η συγκεκριμένη εταιρία φαίνεται ότι έχει βρει τον καλύτερο, πιο κερδοφόρο, περισσότερο απροβλημάτιστο και συμφέρον τρόπο.

Ας μην σε κουράζω πάντως άλλο.

Ελπίζω να έγινε κατανοητή η θέση μου.

Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εταιρία. Και άλλα powerbuys (πχ Xtreamer Sidewinder 2) έτσι έγιναν. Από την μία κατανοώ κι εγώ τι λες, από την άλλη, η κατάσταση στην Ελληνική αγορά είναι αποτρεπτική για τις εταιρίες να έχουν stock. Επίσης, στα παραδείγματα που δίνεις τα τσιγάρα και τα αυτοκίνητα τα αγοράζεις στην τιμή αγοράς. Εδώ υπάρχει μια έκπτωση. Ουσιαστικά η εταιρία σε εμπιστεύεται κι εσύ εμπιστεύεσαι την εταιρία για να έχεις τα -30 ευρώ. Πάντως σε καταλαβαίνω, προσωπικά, πλήρως.

Ενημερώνω ότι από νωρίς το απόγευμα έχω στείλει μήνυμα στον αντιπρόσωπο για το ΙΒΑΝ, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει.
Ίσως θα το δει αύριο.

Δεν ξέρω αν είμαι ο πρώτος, πάντως μόλις κατέθεσα τα χρήματα, συμπλήρωσα και έστειλα τη Φόρμα (θα το παραλάβω από το κατάστημα και ζήτησα να μου περάσουν και το νέο firmware). Καλορίζικο σε όλους, ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Υ.Γ. ALPHA BANK IBAN CONVERTER (βάζετε τον 15ψηφιο και σας δίνει IBAN): http://www.alpha.gr/tools/eaccount.asp

Y.Γ.2. Συγχαρητήρια στον οργανωτή και συντονιστή του παρόντος power buy, OnlineN!

Y.Γ.3. Αν καταθέτετε από ΑLPHA , δεν χρειάζεστε καν τον IBAN

Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Οποιος χρειάζεται το IBAN για την κατάθεση ας στείλει e-mail στο mail του αντ/που και εκείνος θα του το στείλει αμέσως .

Μίλησα μαζί του λίγο πριν και τα e-mail του τα βλέπει και από το κινητό .

ρε φιλε,τον επαιρνα συνεχεια στο σταθερο τηλεφωνο που εχει και στην ιστοσελιδα του,αλλα δεν το σηκωνε.
Εσυ σε ποιο νουμερο τον καλεις;

Re: Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

ρε φιλε,τον επαιρνα συνεχεια στο σταθερο τηλεφωνο που εχει και στην ιστοσελιδα του,αλλα δεν το σηκωνε.

Κοίτα το ακριβώς από πανω ποστ μου. Δεν είναι τίποτα να βρεις το ΙΒΑΝ μόνος σου!

Δεν ξέρω αν είμαι ο πρώτος, πάντως μόλις κατέθεσα τα χρήματα, συμπλήρωσα και έστειλα τη Φόρμα (θα το παραλάβω από το κατάστημα και ζήτησα να μου περάσουν και το νέο firmware). Καλορίζικο σε όλους, ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Υ.Γ. ALPHA BANK IBAN CONVERTER (βάζετε τον 15ψηφιο και σας δίνει IBAN): http://www.alpha.gr/tools/eaccount.asp

Y.Γ.2. Συγχαρητήρια στον οργανωτή και συντονιστή του παρόντος power buy, OnlineN!

Y.Γ.3. Αν καταθέτετε από ΑLPHA , δεν χρειάζεστε καν τον IBAN

Το σκέφτηκα αρκετά πριν το κάνω αλλά αφού ο λογαριασμός του έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στο pdf. που μπορεί να ανοίξει καθένας, γράφω τον ΙΒΑΝ
GR53 0140 1020 1020 0210 1074 348
και τον BIC/SWIFT ALPHA BANK : CRBAGRAA
που είναι απαραίτητα για το ebanking όσων θακαταθέσουν μέσω άλων ραπεζών.

Οσοι χρειάζεστε το IBAN του λογαριασμού Alpha μαζί με την δυνατότητα κατάθεσης σε άλλες 2 τράπεζες (και τα IBAN τους ) όλα εμπεριέχονται σε μια καινούρια φόρμα η οποία υπάρχει στην πρώτη σελίδα του νήματος .
Ξανακατεβάστε το αρχείο όσοι θέλετε τα IBAN

Re: Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Το μαγαζί του δουλέυει μέχρι τις 3
Αύριο πρωί Σαββάτο θα είναι εκεί .

Οσοι χρειάζεστε το IBAN του λογαριασμού Alpha μαζί με την δυνατότητα κατάθεσης σε άλλες 2 τράπεζες (και τα IBAN τους ) όλα εμπεριέχονται σε μια καινούρια φόρμα η οποία υπάρχει στην πρώτη σελίδα του νήματος .
Ξανακατεβάστε το αρχείο όσοι θέλετε τα IBAN

Τώρα, μάλιστα.
Έβαλε λογαριασμούς σε 3 τράπεζες και έτσι αρκετοί, όπως εγώ, δεν θα πληρώσουν προμήθεια (έστω και μικρή) για το έμβασμα.

οnlineN : 1
Δημήτρης Αντωνόγλου : 1
lun4tic : 1
Λάκης : 1
lord : 2
ckbond : 1
Nipio : 1
SWISSTEC : 1
SPIROS NTOUTSIS : 1
enterhere : 1
Colombos74 : 1
cmoustos : 1