papdoux
Supreme Member
- 14 December 2007
- 3,424
Σίγουρα θα ήταν χάσιμο χρόνου, όχι βέβαια η μεταφορά των δεδομένων αλλά στην περίπτωση που ωςς μέρη του nas χρησιμοποιούνταν και για τα κατεβάσματα.
Περίπτωση βέβαια που καταπονεί τους δίσκους και τα πολύτιμα δεδομένα μας κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα κάνουν φτερά προς τα σκουπίδια.
Αν οι δίσκοι όμως είναι στο κουτί τους και χρησιμοποιούνται 2-3 φορές το μήνα για την μεταφορά των data και την αναπαραγωγή τους ο κίνδυνος λόγω μειωμένης χρήσης είναι σημαντικά μικρότερος.
Στο NAS μπορείς να ορίσεις τους δίσκους όπως θέλεις έτσι μπορείς να αφήσεις ένα δίσκο να χρησιμοποιηθεί για torrents μόνος του χωρίς να επηρεάζει τους άλλους.
Τις επιδόσεις σε 3D frame packing, μια χαρά. 3D ISO μέσω NFS για το med έπαιξε νεράκι την ώρα μάλιστα που έγραφα στο δίσκο.
Θόρυβος δεν υπάρχει επειδή το NAS είναι σε άλλο δωμάτιο.
Ευκολία αναπαραγωγής, media library του med, όλα σε ένα, με ένα click άμεση πρόσβαση από παντού χωρίς να χρειάζεται να κάνεις μεταφορά. Διαλέγεις genres, διαλέγεις έτη, ότι επιλογές σου δίνει το med. Δε χρειάζεται να θυμάμαι που έχω τι.
ρίσκο απώλειας, ο δίσκος με τα torrents απομονωμένος, οι υπόλοιποι δίσκοι σε σταθερό σημείο.
Κόστος, κουτί HP N40L στα 160 ευρώ συν δίσκοι και δωρεάν software NAS. Έχω και Qnap αλλά το πουλάω λόγω αλλαγών και επειδή το έχω συνέχεια κλειστό και πιάνει χώρο.