Power Buy για το MED600X3D

Status
Not open for further replies.
Σίγουρα θα ήταν χάσιμο χρόνου, όχι βέβαια η μεταφορά των δεδομένων αλλά στην περίπτωση που ωςς μέρη του nas χρησιμοποιούνταν και για τα κατεβάσματα.
Περίπτωση βέβαια που καταπονεί τους δίσκους και τα πολύτιμα δεδομένα μας κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα κάνουν φτερά προς τα σκουπίδια.
Αν οι δίσκοι όμως είναι στο κουτί τους και χρησιμοποιούνται 2-3 φορές το μήνα για την μεταφορά των data και την αναπαραγωγή τους ο κίνδυνος λόγω μειωμένης χρήσης είναι σημαντικά μικρότερος.

Στο NAS μπορείς να ορίσεις τους δίσκους όπως θέλεις έτσι μπορείς να αφήσεις ένα δίσκο να χρησιμοποιηθεί για torrents μόνος του χωρίς να επηρεάζει τους άλλους.

Τις επιδόσεις σε 3D frame packing, μια χαρά. 3D ISO μέσω NFS για το med έπαιξε νεράκι την ώρα μάλιστα που έγραφα στο δίσκο.
Θόρυβος δεν υπάρχει επειδή το NAS είναι σε άλλο δωμάτιο.
Ευκολία αναπαραγωγής, media library του med, όλα σε ένα, με ένα click άμεση πρόσβαση από παντού χωρίς να χρειάζεται να κάνεις μεταφορά. Διαλέγεις genres, διαλέγεις έτη, ότι επιλογές σου δίνει το med. Δε χρειάζεται να θυμάμαι που έχω τι.
ρίσκο απώλειας, ο δίσκος με τα torrents απομονωμένος, οι υπόλοιποι δίσκοι σε σταθερό σημείο.
Κόστος, κουτί HP N40L στα 160 ευρώ συν δίσκοι και δωρεάν software NAS. Έχω και Qnap αλλά το πουλάω λόγω αλλαγών και επειδή το έχω συνέχεια κλειστό και πιάνει χώρο.

Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

... γιατί είναι και πολλοί που χρησιμοποιούν και τα δύο...

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα δικτύωσης καλό είναι να υπάρχει ο NAS. Λογικό είναι ότι θα έχει και κάποιο κόστος για τις ευκολίες που προσφέρει.

Και ο χρήστης NAS δεν εξυπακούεται ότι μένει αποκλεισμένος από τα καλά της χρήσης εσωτερικών δίσκων + dock. Πάντα χρειάζονται και οι γυμνοί δίσκοι για backup και για δεύτερο backup σε άλλο τελείως σπίτι, γραφείο κτλ. για ασφάλεια.

Μένοντας σχετικά on topic, το 1000άρι Mede8er με το εσωτερικό tray, προσφέρει αυτή την ευκολία με τα βαριά αρχεία. Όπως είπε και ο onlineN πετάς μέσα έναν 3TB με τα 3D και τελείωσες.
Το εσωτερικό tray εντός συσκευής είναι πάντα πιο καλαίσθητο από το dock+δίσκο, ή από τον εξωτερικό δίσκο + καλώδια + τροφοδοτικό.
Αυτή η καλαισθησία πληρώνεται με 100 ευρώ παραπάνω. Για κάποιον αξίζει, για άλλον είναι πεταμένα λεφτά.

Last edited:

Μου αρέσει που οι υποστηρικτές των NAS και γενικά της διαδικτυακής προβολής θεωρούν ως δεδομένο ότι όλοι μένουμε σε δικά μας σπίτια και έχουμε και δίκτυο με UTP στο σαλόνι. Απλά δεν παίζει παιδιά όταν είσαι στο ενοίκιο εκτός αν τραβήξεις καλώδιο με κανάλια κλπ το οποίο δεν παίζει σε σπίτι που σέβεται την αισθητική του.
Κι εγώ όσο έμενα μόνος ότι ήθελα έκανα. Αν κάνεις οικογένεια δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Και μην μου πείτε για Powerline γιατί αν δεν είναι στην ίδια φάση, δεν...

Επίσης πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα να έχω 500 ταινίες συνεχώς Online. Δεν είναι μουσική που ανά πάσα στιγμή θες να ακούσεις κάτι. Ταινία θα δεις μία την ημέρα κι αν την δεις κι αυτή. Προσωπικά έχω εφαρμόσει την λύση εσωτερικοί δίσκοι 3,5 τους οποίους έχω στα κουτάκια τους και με το mymovies ξέρω ανά πάσα στιγμή (σε 1 λεπτό το αργότερο) σε ποιο κουτί είναι ο δίσκος που θέλω. Τον παίρνω και τον βάζω στο Dune και βλέπω την ταινία που θέλω χωρίς να ανησυχώ καθόλου για θέματα δικτύου και 2 χρόνια τώρα δεν έχει τύχει ούτε ένα πρόβλημα. Συνολικός χρόνος από την στιγμή που θέλω να δω μια ταινία 2-3 λεπτά. Και ξέρω ότι θα παίξει σίγουρα.

Τώρα για την υπόλοιπη οικογένεια αν θέλει να δει ταινία δεν είναι δύσκολο. Βέβαια παιδιά δεν έχω ακόμη οπότε δεν ξέρω πως θα το οργανώσω όταν με το καλό έρθουν.
Για μουσική παίρνεις ένα squeezebox και τις αγαπημένες σου φωτογραφίες τις περνάς στο Ipad. Το NAS για μένα είναι περιττό και άχρηστο. Αλλά για κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι και το καταλαβαίνω. Είναι ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. Αλλά όχι ότι ζούμε και στην λίθινη εποχή επειδή δεν έχουμε NAS. Να πούμε ότι όποιος βλέπει σε 40άρα ή 32άρα από τα 3-4 μέτρα είναι στην λίθινη εποχή το καταλαβαίνω :p. Αλλά όχι αυτό.

Νεκτάριε στο θέμα powerline δεν έχεις δίκιο, υπάρχουν powerlines όπως τα Devolo που παίζουν σε τριφασικό γιατί είναι φτιαγμένα για αυτό....

..............................
σπίτι έχω 3D frame packing + HD Audio για όλη τη φαμίλια ταυτόχρονα. Σε σεβαστή ποιότητα. Με δύο συσκευές αναπαραγωγής και προβολής... και δύο docking stations... και δίσκους με θεματολογία... παιδικά... scifi... διάφορα... serials... μουσικές... BD συναυλίες...
Ταχύτητα - πλήρης συμβατότητα - καλή ποιότητα - χαμηλό κόστος χρήσης και κτήσης.

papadoux, online, auteur, Τάσο ή όποιος άλλος, περιμένω τις επιδόσεις του δικού σας συστήματος σε 3D frame packing, ευκολία αναπαραγωγής, θόρυβο, το ρίσκο απώλειας κόστη αναπαραγωγής και χρήσης...

Ας βάλουμε κάτω τα συν και πλην

:ernaehrung004:

Μολις τελειωσω, θα μου φερεις υλικο γιατι δεν εχω καθολου 3d fp, και θα δοκιμασουμε στο σερβερ. Θα εχω 2 med600 στημενα κι ενα htpc. Θα δουμε ποσα μπορουν να παιζουν ταυτοχρονα. Με ενδιαφερει.
Παντως εως τωρα, μεχρι το οριο ταχυτητας του gigabit στο διαβασμα παιζω αφοβα. :ernaehrung004:

Στο NAS μπορείς να ορίσεις τους δίσκους όπως θέλεις έτσι μπορείς να αφήσεις ένα δίσκο να χρησιμοποιηθεί για torrents μόνος του χωρίς να επηρεάζει τους άλλους.

Τις επιδόσεις σε 3D frame packing, μια χαρά. 3D ISO μέσω NFS για το med έπαιξε νεράκι την ώρα μάλιστα που έγραφα στο δίσκο.
Θόρυβος δεν υπάρχει επειδή το NAS είναι σε άλλο δωμάτιο.
Ευκολία αναπαραγωγής, media library του med, όλα σε ένα, με ένα click άμεση πρόσβαση από παντού χωρίς να χρειάζεται να κάνεις μεταφορά. Διαλέγεις genres, διαλέγεις έτη, ότι επιλογές σου δίνει το med. Δε χρειάζεται να θυμάμαι που έχω τι.
ρίσκο απώλειας, ο δίσκος με τα torrents απομονωμένος, οι υπόλοιποι δίσκοι σε σταθερό σημείο.
Κόστος, κουτί HP N40L στα 160 ευρώ συν δίσκοι και δωρεάν software NAS. Έχω και Qnap αλλά το πουλάω λόγω αλλαγών και επειδή το έχω συνέχεια κλειστό και πιάνει χώρο.

Άρα πιθανότατα(*) με το med και έξτρα κόστος για το nas και υψηλότερη κατανάλωση και πέρασμα καλωδίων απο τοίχους μπορέι να γίνει η δουλειά.:2thumb22sup:
άλλο mp?

(* το πιθανότατα γιατί δεν διάβασα τίποτα για απροβλημάτιστο 3D fp + ΗDAudio)

επίσης pap δεν κατάλαβα
κατεβάζεις σε ένα δίσκο και μετά μεταφέρεις σε άλλον? Τότε ποιός είναι ο λόγος προτίμησης του nas σε σχέση με την οικονομικότερη λύση 2xdocking stations?

Μολις τελειωσω, θα μου φερεις υλικο γιατι δεν εχω καθολου 3d fp, και θα δοκιμασουμε στο σερβερ. Θα εχω 2 med600 στημενα κι ενα htpc. Θα δουμε ποσα μπορουν να παιζουν ταυτοχρονα. Με ενδιαφερει.
Παντως εως τωρα, μεχρι το οριο ταχυτητας του gigabit στο διαβασμα παιζω αφοβα. :ernaehrung004:

done Xρήστο!

και καπάκι έρχεσαι εσύ στο τσαρδί μου!

done Xρήστο!

και καπάκι έρχεσαι εσύ στο τσαρδί μου!

Ευχαριστως.

Θα φερω και τους δισκους να δοκιμασουμε :music-smiley-005:

Attachments

• 20130303_180327.jpg
    20130303_180327.jpg
    92.4 KB · Views: 107
Αυτά είναι... :award:

Επιτηδες τους εβαλα αδερφε για να σου πω οτι χωρις σερβερ.......δεν !!!

(η φωτο ειναι απο το rebuild του σερβερ που κανω τωρα , μετα απο 4 χρονια λειτουργιας 24/7 )

Γιατί χωρίς server δεν???

SATA_QuickPort_Pro_LAN_Gbit_01.jpg
6_Sharkoon-Sharkoon-SATA-QP-pro-LAN-1-x-2.53.5-SATA-USB-2.0-eSATA.jpg

και esata kai gigabit lan για βίτσια...

$(KGrHqR,!lQE5YlZJJjyBOfB8kUzww~~60_12.JPG

2 ανθυμάμαι καλά...

Mε τα μισά ίσως και λιγότερα χρήματα... και δοκιμασμένο για κάθε είδους συσκευή, όχι μόνο το med
(εντέλει δεν υπάρχει άλλο που να παίζει 3D fp + HD Audio? Στη λίθινη εποχή οι υπόλοιποι??? :7SFGSFG:)

θα σου φέρω και το "δίκτυο" μου μαζί με usb3 για γρήγορες μεταφορές... portable network... lol

:music-smiley-005:

Last edited:
Μου αρέσει που οι υποστηρικτές των NAS και γενικά της διαδικτυακής προβολής θεωρούν ως δεδομένο ότι όλοι μένουμε σε δικά μας σπίτια και έχουμε και δίκτυο με UTP στο σαλόνι. Απλά δεν παίζει παιδιά όταν είσαι στο ενοίκιο εκτός αν τραβήξεις καλώδιο με κανάλια κλπ το οποίο δεν παίζει σε σπίτι που σέβεται την αισθητική του.
Κι εγώ όσο έμενα μόνος ότι ήθελα έκανα. Αν κάνεις οικογένεια δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Και μην μου πείτε για Powerline γιατί αν δεν είναι στην ίδια φάση, δεν...

Επίσης πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα να έχω 500 ταινίες συνεχώς Online. Δεν είναι μουσική που ανά πάσα στιγμή θες να ακούσεις κάτι. Ταινία θα δεις μία την ημέρα κι αν την δεις κι αυτή. Προσωπικά έχω εφαρμόσει την λύση εσωτερικοί δίσκοι 3,5 τους οποίους έχω στα κουτάκια τους και με το mymovies ξέρω ανά πάσα στιγμή (σε 1 λεπτό το αργότερο) σε ποιο κουτί είναι ο δίσκος που θέλω. Τον παίρνω και τον βάζω στο Dune και βλέπω την ταινία που θέλω χωρίς να ανησυχώ καθόλου για θέματα δικτύου και 2 χρόνια τώρα δεν έχει τύχει ούτε ένα πρόβλημα. Συνολικός χρόνος από την στιγμή που θέλω να δω μια ταινία 2-3 λεπτά. Και ξέρω ότι θα παίξει σίγουρα.

Τώρα για την υπόλοιπη οικογένεια αν θέλει να δει ταινία δεν είναι δύσκολο. Βέβαια παιδιά δεν έχω ακόμη οπότε δεν ξέρω πως θα το οργανώσω όταν με το καλό έρθουν.
Για μουσική παίρνεις ένα squeezebox και τις αγαπημένες σου φωτογραφίες τις περνάς στο Ipad. Το NAS για μένα είναι περιττό και άχρηστο. Αλλά για κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι και το καταλαβαίνω. Είναι ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. Αλλά όχι ότι ζούμε και στην λίθινη εποχή επειδή δεν έχουμε NAS. Να πούμε ότι όποιος βλέπει σε 40άρα ή 32άρα από τα 3-4 μέτρα είναι στην λίθινη εποχή το καταλαβαίνω :p. Αλλά όχι αυτό.

Λίθινη εποχή είναι να χρησιμοποιείς ακόμα κοντάρια και τεντόπανα για τους προβολείς :flipout:

Άρα πιθανότατα(*) με το med και έξτρα κόστος για το nas και υψηλότερη κατανάλωση και πέρασμα καλωδίων απο τοίχους μπορέι να γίνει η δουλειά.:2thumb22sup:
άλλο mp?

(* το πιθανότατα γιατί δεν διάβασα τίποτα για απροβλημάτιστο 3D fp + ΗDAudio)

επίσης pap δεν κατάλαβα
κατεβάζεις σε ένα δίσκο και μετά μεταφέρεις σε άλλον? Τότε ποιός είναι ο λόγος προτίμησης του nas σε σχέση με την οικονομικότερη λύση 2xdocking stations?

να είμαι πιο ξεκάθαρος, απροβλημάτιστο 3D frame packing και HD audio.
Παίξιμο από δύο MPs άνετα, το έχω κάνει παλιά αλλά δε μπορώ να δοκιμάσω 2 3D ISOs ταυτόχρονα γιατί τώρα δεν έχω 2ο mp (περιμένω) και δεν έχω 2ο 3D περιβάλλον

στον ένα δίσκο κατεβάζω torrents, στα torrents κάνουμε seeding ... έτσι τα κάνω copy και αλλού ή δεν τα κάνω copy και βλέπω απευθείας από εκεί.
Συνήθως κάνω copy ότι γουστάρω να κρατήσω ή όταν γεμίζει ο δίσκος

Ο NAS server σε συνδυασμό με το MED600X3D (έτσι για να μην βγαίνουμε τελείως off topic :D ) αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μέσο αναπαραγωγής που "δουλεύει" linux , Dlna , smb , nfs και ότι σε sharing protocols είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί , προυπολογισθέντος του παρόντος αλλά και του μέλλοντος set up.

Προσβαση στα αρχεία σου στην κουζίνα, στο μπαλκόνι, την κρεβατοκάμαρα όπου τέλος πάντων θέλεις μέσα στο σπίτι σου από όλους όσους ενσύρματα ή ασύρματα είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.
O ένας ακούει μουσική που βρίσκεται στον ίδιο δίσκο με τα μουσικά βίντεο που βλέπει ο άλλος στο άλλο δωμάτιο με τους φίλους του. (Πως να τον κόψω αυτόν τον δίσκο στη μέση? )

Παράλληλα,στο σαλόνι βλέπουμε ταινία από δίσκο ο οποίος περιέχει φάκελο όπου γίνονται τα downloads (torrents) την ίδια στιγμή.

Τα παραπάνω είναι αληθινή ιστορία και παρακαλώ όποιος κάνει συσχετισμό με τον αναγράφοντα........πολύ σωστά κάνει !!!

Επίσης : Πρόσβαση από το internet . Που σημαίνει uploading και downloading. (Το λινκ που πήρατε όλοι σας για το power buy είναι από τον NAS server μου)

Νεκτάριε, δεν είναι ρε συ πολλά τα καλώδια. Ενα καλώδιο δικτύου είναι όλο κι όλο .Εγώ τόχω καλυμένο μέσα σε πηχάκι και δεν φαίνεται τίποτα.

Last edited:
άρα pap
1) άγνωστο προς το παρόν αν μπορείς να αναπαράγεις ταυτόχρονα σε δύο μέσα απο δίκτυο 3D fp+HD audio
2) συχνά κάνεις μεταφορές απο δίσκο σε δίσκο

το πρώτο είναι δεδομένο και ασφαλές για τα docking, ενώ το δεύτερο ομοίως υποχρεωτικά μεταφορά απο το κατεβαστήρι.
έχουμε μείνει στο επιπλέον κόστος αγοράς, στην επιπλέον κατανάλωση και την καλούμπα...

3) δε μπορείς να τα μοιραστείς με φίλους σε άλλο σπίτι

υποθέτω ότι πρέπει να βάλουμε και αυτή την παράμετρο :Banane0:

Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Ο NAS server σε συνδυασμό με το MED600X3D (έτσι για να μην βγαίνουμε τελείως off topic :D )

μετάφερέ τα ρε συ σε ένα άλλο νήμα να γίνει άνετα η κουβέντα... να δούμε τι έχουν τα μέλη που αναπαράγουν απο mp και γιατί.
Μπορεί κάποιοι να έχουν εφαρμόσει λύσεις που να έχουν ενδιαφέρον.
...και θα καταγράψουμε σωστά όλα τα στοιχεία να τα έχουμε μαζεμένα!
το σκίσαμε εδώ

αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μέσο αναπαραγωγής που "δουλεύει" linux , Dlna , smb , nfs και ότι σε sharing protocols είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί , προυπολογισθέντος του παρόντος αλλά και του μέλλοντος set up.

Νικόλα έχεις έρθει σπίτι και δοκιμάσαμε ΑΒ 4 συσκευές... ταυτόχρονα... είδες κάποιο πρόβλημα ή έλειψη?

Προσβαση στα αρχεία σου στην κουζίνα, στο μπαλκόνι, την κρεβατοκάμαρα όπου τέλος πάντων θέλεις μέσα στο σπίτι σου από όλους όσους ενσύρματα ή ασύρματα είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.
O ένας ακούει μουσική που βρίσκεται στον ίδιο δίσκο με τα μουσικά βίντεο που βλέπει ο άλλος στο άλλο δωμάτιο με τους φίλους του. (Πως να τον κόψω αυτόν τον δίσκο στη μέση? )

Παράλληλα,στο σαλόνι βλέπουμε ταινία από δίσκο ο οποίος περιέχει φάκελο όπου γίνονται τα downloads (torrents) την ίδια στιγμή.

αν έχεις οργανώσει τους δίσκους σου σωστά αυτό δεν θα χρειαστεί. στη σπάνια περίπτωση που θα χρειαστεί απο ίδιο δίσκο διαφορετική ταινία (αυτό είναι το ζητούμενο) απλά κάνεις copy paste (με usb3 λίγα λεπτά η ποιο μεγάλη ταινία)

επίσης τα docking stations είναι portable. To nas όχι.
Για παράδειγμα δεν μπορείς να μου φέρεις σπίτι τους δίσκους σου να κάνω αντιγραφές, εγώ μπορώ και το έχω κάνει πολύ πολύ εύκολα και απλά.
Άρα και στο μπαλκόνι και στη τουαλέτα και όπου μας κάνει κέφι με τη λύση που προτείνω γίνεται η δουλειά εύκολα και απλά (και με λιγότερο κόστος)

Τα παραπάνω είναι αληθινή ιστορία και παρακαλώ όποιος κάνει συσχετισμό με τον αναγράφοντα........πολύ σωστά κάνει !!!

Επίσης : Πρόσβαση από το internet . Που σημαίνει uploading και downloading. (Το λινκ που πήρατε όλοι σας για το power buy είναι από τον NAS server μου)

Νεκτάριε, δεν είναι ρε συ πολλά τα καλώδια. Ενα καλώδιο δικτύου είναι όλο κι όλο .Εγώ τόχω καλυμένο μέσα σε πηχάκι και δεν φαίνεται τίποτα.

Η απλή για σένα υπόθεση καναλάκια εμένα μου κόστισαν 150 ευρώ για να περάσω καλώδια ηχείων και σήματος στη tv.
Xώρια τις τρύπες σε τοίχους αν δεν είναι αποδεκτός ο θόρυβος στο σαλόνι...

Νίκο έχεις και άλλους περιορισμούς και δεν μας είπες αν αναπαράγεις 3Dfp + hd audio. Όπως τα έχουμε ξαναπεί δεν μπορείς με το υπάρχων set up. Σωστά?

Φυσικά! Ρώτα όσους έχουν διατηρήσει το rate τους!
είναι μια δυνατότητα και αυτή. Γιατί να την αψηφήσουμε όταν συνυπολογίζουμε για παράδειγμα την αναπαραγωγή στη τουαλέτα?

----offtopic on----

τα med που είναι;

----offtopic off----

είναι και Τσικνοπέμπτη σήμερα.

Ένα ΝΑΣ μπορείς να το βάλεις να γυρνάει τη σούβλα, το docking station δε μπορεί :flipout:

Εάν είναι μακριά.....όχι βέβαια...
Αλλά στην ίδια πολυκατοικία.....και βέβαια!

(Το κάνω ήδη..:D)

Status
Not open for further replies.