Power Buy για το MED600X3D

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

το 1080p είναι 1080p.
Η δειγματοληψία είναι δειγματοληψία.
το bit είναι bit.
Η αυθυποβολή είναι αυθυποβολή.
Αν ειχες ασχοληθεί ποτε με video editing (ή και με τα απλα mp3 για να μην το παμε μακρια) θα γνωριζες οτι με αλλο bitrate αλλη εικονα παίρνεις...

το 1080p είναι 1080p.
Η δειγματοληψία είναι δειγματοληψία.
το bit είναι bit.
Η αυθυποβολή είναι αυθυποβολή.

Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε την συζήτηση αυτή.
Αν είχαμε όλοι προβόλια σπίτι μας και πηγαιναμε στις αίθουσες για να δούμε σε tv, θα ήταν όλα τούμπα σήμερα.
Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ο εντυπωσιασμός που προσφέρει η μεγάλη οθόνη είναι και η πιστότερη/καλύτερη απεικόνιση.

:nounder:

Αλλά καλύτερα να μην ξεκινήσουμε άλλο off topic
enough for one day :HTEHETH63:

όπως είπα, η αυθυποβολή είναι αυθυποβολή. ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα νούμερα νιώθει μια ικανοποίηση.
Έχω μεγαλύτερο μισθό από άλλους, έχω περισσότερες ίντσες από άλλους, έχω μεγαλύτερο bitrate από άλλους.
Δεν έχω ασχοληθεί με video editing, δηλαδή πρέπει να έχω ασχοληθεί με video editing που σημαίνει τι; βλέπω καλύτερα ή έτσι νομίζω;

Έστω και με σχετική καθυστέρηση πλήρωσα την Τετάρτη και εγώ (133 Ευρώ). Συγχαρητήρια στο συντονιστή για την πρωτοβουλία τοου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε την συζήτηση αυτή.
Αν είχαμε όλοι προβόλια σπίτι μας και πηγαιναμε στις αίθουσες για να δούμε σε tv, θα ήταν όλα τούμπα σήμερα.
Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ο εντυπωσιασμός που προσφέρει η μεγάλη οθόνη είναι και η πιστότερη/καλύτερη απεικόνιση.

:nounder:

Αλλά καλύτερα να μην ξεκινήσουμε άλλο off topic
enough for one day :HTEHETH63:

ακριβώς, ο εντυπωσιασμός ...

Kατα τη γνώμη σου ποιος έχει καλύτερη εικόνα (σε επιδόσεις και θέαση)
ένας με μια 50άρα στα δύο μέτρα ή ένας με 100" πανί στα 5 μέτρα?
(τα νούμερα δεν είναι τυχαία βέβαια)

Η 50άρα Tv στα 2μ. θα έχει καλύτερη εικόνα.
Αλλά την ταινία στις 100'' του προβολέα από 5μ. θα επέλεγα να τη δω.

Θα με κέρδιζε η κινηματογραφική αίσθηση έναντι της αποστράπτουσας αυτόφωτης TV.

Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου πλέον.

Με το "λίθινη εποχή" γιατί προσβάλλεστε;

Αν βοηθάει, τον εαυτό μου τον θεωρώ στη λίθινη εποχή που έχω 100άρι δίκτυο και δεν φρόντισα (ακόμη) να το αναβαθμίσω με 1000άρι.

Σε φόρουμ τεχνολογίας είμαστε και ψαχνόμαστε για το καλύτερο δυνατό που μπορεί να μας προσφέρει η τεχνολογία. Αν είναι να έχουμε ως αναφορά άλλους που κρατάνε τις φωτό τους στην κάρτα μνήμης όπως αναφέρθηκε, ζήτω που καήκαμε!
Ο καθενας όπως νομιζει, αλλα αντι να παραθέτει ο καθένας τις εμπειρίες του και το τι κέρδισε/εχασε απο μια νεα τεχνολογια εδω τρεχουν να σε παρασύρουν πισω και να σε πείσουν οτι η παλιά ειναι καλύτερη και πιο αξιόπιστη.
Δεν ξερω τι να πω.. ισως αν εγραφα σε forum της εκκλησιας να ηταν λιγο πιο δεκτικοί..

H γωνία θέασης Γιάννη θα είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις...
Απλά στο πανί θα είχες αντίθεση 500:1 και σε μια UT50 των 700Ε 10πλάσια...
στο πανί θα μεγένθυνες τα προβλήματα (κίνηση κτλ) ενώ στην τηλεόραση θα τα άμβλυνες...

τεσπα. όντως άλλος θα προτιμήσει την σωστή εικόνα (για πρότυπο μιλάω, μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο σωστή) και άλλος απλά την μεγάλη εικόνα και ας βλέπει με το ίδιο viewing angle.

Tα είπαμε και πριν με τον pap... εντυπωσιασμός ¨'αλλη αίσθηση"...

αν δεχόσουν ότι αυτό που αρέσει σε εσένα δεν αρέσει σε όλους ...
τότε ίσως ...

Κανω quote τα δικα σου γιατι με τους αλλους δεν βγαινει ακρη..
Στον κινηματογραφο ειναι η αισθηση της μεγαλης οθονης και του σκοτεινου χωρου που συμβαλουν να σε βαλουν μεσα στην πλοκη της ταινιας, δεν ειναι ουτε ο καλος ηχος, ουτε η καλη εικονα, αυτα ειναι καλοδεχούμενα βεβαία αλλα έρχονται δεύτερα... αλλιως δεν θα υπηρχαν ποτε κινηματογραφικές αίθουσες και θα ειχε γινει αυτο που λανθασμένα επέμενε ο Edison ο οποιος ηταν και ο κυριος εφευρετης τoυ Kinetoscope, μια μηχανη που προβαλε εικόνες σε ενα μονο ατομο και φυσικα με αντίτιμο..

Το "θεμα" με τους φίλους πιο πανω ειναι οτι προτιμούν την "σωστή" εικόνα και τα πρότυπα, απο την ιδια την ταινια και αυτα που προσφέρει ο κινηματογράφος ή έστω το σινεμά.

Last edited:
εμένα δε μου αρέσει το κρασί ...
εμένα μου αρέσει η μπύρα, βασικά έχω πιει μερικά λίτρα σήμερα ...
γουστάρω περισσότερο τη Χάντι Κλουμ από τη Κλώντια Σίφερ ... δεν είμαστε ίδιοι ... δε λαμβάνουμε το ίδιο ...

Προφανώς. Αλλά όσο και αν μου αρέσει η αίσθηση της ανάλυσης που προσφέρει η ΤV, με κουράζει να κάτσω στα δύο μέτρα και να δω ολόκληρη ταινία. Μόνο ντοκυμαντέρ βλέπω στην tv.

Εξάλλου δεν θα είχα και την ίδια απολαβή στον ήχο, που για μένα είναι καίριας σημασίας στις ταινίες.

Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Κανω quote τα δικα σου γιατι με τους αλλους δεν βγαινει ακρη..
Στον κινηματογραφο ειναι η αισθηση της μεγαλης οθονης και του σκοτεινου χωρου που συμβαλουν να σε βαλουν μεσα στην πλοκη της ταινιας, δεν ειναι ουτε ο καλος ηχος, ουτε η καλη εικονα, αυτα ειναι καλοδεχούμενα βεβαία αλλα έρχονται δεύτερα... αλλιως δεν θα υπηρχαν ποτε κινηματογραφικές αίθουσες και θα ειχε γινει αυτο που λανθασμένα επέμενε ο Edison ο οποιος ηταν και ο κυριος εφευρετης τoυ Kinetoscope, μια μηχανη που προβαλε εικόνες σε ενα μονο ατομο και φυσικα με αντίτιμο..

εγώ δε πάω κινηματογράφο για τη μεγάλη οθόνη και το σκοτεινό χώρο, δε με νοιάζουν αυτά, ούτε με χαροποιούν, δεν κάθομαι στις πρώτες 5 σειρές ... πάω για διασκέδαση ... πάω να ξεσκάσω ... πάω για την ταινία σαν σενάριο, πάω για τη φαντασία, πάω για τον ηθοποιό, πάω για το ποπκορν ...

Θα επαναλάβω τη θέση που είχα και για το θέμα docking/δικτύου.

Καλώς να υπάρχουν και τα δύο μέσα στον χώρο μας να τα απολαμβάνουμε εξίσου.
Εξάλλου σπανιότατα ένας κάτοχος προβολέα στις μέρες μας δεν έχει και μια 42άρα τουλάχιστον TV HD.

Re: Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

εγώ δε πάω κινηματογράφο για τη μεγάλη οθόνη και το σκοτεινό χώρο, δε με νοιάζουν αυτά, ούτε με χαροποιούν, δεν κάθομαι στις πρώτες 5 σειρές ... πάω για διασκέδαση ... πάω να ξεσκάσω ... πάω για την ταινία σαν σενάριο, πάω για τη φαντασία, πάω για τον ηθοποιώ, πάω για το ποπκορν ...
Κοινως κοιτάζεις και δεν παρακολουθεις, κοιταζεις σινεμά και οχι κινηματογράφο, αδιαφορείς οτι τις ταινιες τις φτιαχνουν οι σκηνοθετες και οχι τα καλα σεναρια, ηθοποιοι. ολα δεκτα.
Αλλα ο ορος home cinema ειναι η εξομοίωση της αίσθησης που εχεις στο σινεμα/κινηματογραφο θελεις δεν θελεις και αυτο επιτυγχάνεται μονο με προβολεα.

Last edited:
Βρε παίδες έλεος! Σεμινάριο off topic κατέληξε το thread. Μου σκάνε ειδοποιήσεις στο κινητό από το tapatalk και εγώ χαίρομαι ότι έχουμε νεότερα για το power buy!
Τουλάχιστον όσο αναλυατε τα δικτυακά είχε και ενδιαφέρον, τώρα αρχίσατε τους διαξιφισμους επί προσωπικού.
Ειρήνη υμιν!

Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Καλάααααα.....
Θα τα ξαναπούμε όταν μεγαλώσουν τα παιδάκια σας .....
ο 14χρονος θα θέλει να ακούσει dubstep στο δωμάτιό του (δεν μιλάω κινέζικα φαντάζομαι...:D) και εσύ από την άλλη σε flac τα Best of New York Sessions, ενώ παράλληλα η μικρή Christina Perri. = 3 δίκους ? Αμ δε σφάξανε.

Η θα πάρω για κάθε θεματικό προσανατολισμό μου κι ένα δίσκο ?
(Ωστε ....δώστε προσοχή σε κάτι που ξεχάσατε : να αποφύγω το γράψε - σβήσε των περιεχομένων αλλάζοντας τα έτσι ώστε να τα προσαρμόζω σε σχέση με την αυξομοίωση των δεδομένων τους? )
Δεν πάτε καλά παλληκάρια μου :D :flipout:

Βρε NAS και dry bread!! 4*3T = 12T και το σπουδαιότερο......νάχω και το κεφάλι μου ήσυχο μην πέσει κανενός κάτω ο δίσκος και τα χάσω όλα......

Εχεις απολυτο δικιο δεν μπορω να φανταστω το σπιτι χωρις το nas παιζω σε τεσσερα δωματια με δυο media palyers και τρεις υπολογιστες .
Τα παιδακια παρακολουθουν τα παιδικα τους στα δωματια ενω εμεις χαζευουμε την ταινια μας στο σαλονι και μπορω να κανω kai το backup των υπολογιστων απο το πισακι μου .
Το ΜΕD600 εχει την δυνατοτητα να περνα αυτοματα τα εξωφυλλα και ταπετσαριες στα φιλμακια που ειναι στο nas οπως κανει με τους εξωτερικους δισκους ? ?
Το ασυρματο δικτυο στα 150 mbps παιζει blu ray ανετα στα πισακια απο το nas

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Κοινως κοιτάζεις και δεν παρακολουθεις, κοιταζεις σινεμά και οχι κινηματογράφο, αδιαφορείς οτι τις ταινιες τις φτιαχνουν οι σκηνοθετες και οχι τα καλα σεναρια, ηθοποιοι. ολα δεκτα.
Αλλα ο ορος home cinema ειναι η εξομοίωση της αίσθησης που εχεις στο σινεμα/κινηματογραφο θελεις δεν θελεις και αυτο επιτυγχάνεται μονο με προβολεα.

από όσο γνωρίζω σινεμά και κινηματογράφος είναι το ίδιο (cinema = κινηματογράφος).
παρακολουθώ την ταινία και όχι το μέγεθος της οθόνης.
αδιαφορώ για το μέγεθος της οθόνης και ενδιαφέρομαι για την ταινία και όλα τα άλλα γύρω από αυτή.
Την κινηματογραφική αίσθηση την λαμβάνω από την ταινία, το μέγεθος της οθόνης δε μου δίνει καμία κινηματογραφική αίσθηση. Ποτέ δεν κάθομαι στις πρώτες γραμμές. Δε με ενδιαφέρει η μεγάλη οθόνη, ίσα - ίσα που με χαλάει γιατί χάνω την ουσία προσπαθώντας να προσαρμόσω τον εαυτό μου σε αυτή.

Εσένα είνα διαφορετικά. Δεχτό.

Η κινηματογραφική αίσθηση είναι κάτι υποκειμενικό που στον καθένα μετράει διαφορετικά.
Το επιτυγχάνεται μόνο με προβολέα, επίσης υποκειμενικό. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Δεν έχουμε τα ίδια γούστα, no worries, έτσι πρέπει να είναι.

Από εκεί και πέρα, το 1080p είναι 1080p είτε το δεις σε 32 ίντσες είτε το δεις σε 110' ίντσες.

Status
Not open for further replies.