Καποια στιγμη μου το ειχε κανει και εμενα.Χθές που δοκίμασα από το CCC είδα οτι μεταβαλόταν μόνο το desktop.
Καποια στιγμη μου το ειχε κανει και εμενα.
Ξανατσεκαρε, κοιτα μηπως εχεις κανα clone mode, βαλε παλιότερους driver (πχ τους ''απλούς'' 9.12).
Γενικως ''παιξε'' λίγο, λογικα θα ''ξεκολλησει'' καποια στιγμη.
Όταν κλείσουν μια βδομάδα απροβλημάτιστης λειτουργίας ανοίγουμε σαμπάνιες!!!![]()
Σορυ για το οφτοπικ αλλα είπα να συμπληρώσω εδω μια και το θεμα ειναι εφάμιλλο. Είχα κανει και την ίδια απορία στο sticky thread του PDVD αλλά μάλλον δεν το παρακολουθεί κόσμος...
Έχει μήπως κανένας άποψη για το αν ειναι καλύτερο να ενεργοποιήσουμε το hardware acelleration (ATI avivo) ή να αφήσουμε το truetheater??.
Η κάρτα μου είναι sapphire 4850 με cpu core2duo E8400 σε catalyst 9.12
Ελα ρε Μπαμπη τώρα, αφού τα ξέρεις.Σιγά-σιγά πάω πρός την πλευρά του Τάσου... Τα PC-ιά είναι μόνο για αποθήκευση και κανένα Mux-άρισμα... Όταν κλείσουν μια βδομάδα απροβλημάτιστης λειτουργίας ανοίγουμε σαμπάνιες!!!![]()
Ελα ρε Μπαμπη τώρα, αφού τα ξέρεις.
Το HTPC το στείνεις και δεν το ''χαρχαλέυεις'' μετά (αφού δεν έχεις και λόγο - ειδικά πλέον που έχουν στρώσει τα θέματα με players κλπ).
κόλπα = ;έπαιζα με παλιά Nvidia 7600GT, από τις πρώτες με HDMI. Η εικόνα ήταν καλή αλλά έκανε κόλπα με την φωτεινότητα
τι εννοεις; οι μονες καρτες ηχου που το κανουν αυτο ειναι οι Asus και Auzentech (και φυσικα προσφατα οι ΑΤΙ 5ΧΧΧΧ)και δεν υποστήριζε HDAudio από την HDMI παρά ως passthrough από την κάρτα ήχου.
δεν νομιζω να περιμενες το uvd να σου κανει κατι στην ποιοτητα (περαν του χαμηλοτερου cpu util - εκτος αν μπηκες στο τριπακι να αρχισεις να παιζεις με ''επικινδυνα'' πραγματα οπως dynamic black κλπ)παρά τον ενθουσιασμό μου για HD decoding
Με τα players που ειχαμε και εχουμε αυτο ποτε δεν ηταν εφικτο (με εξαιρεση ισως μια παλια συγκεκριμενη εκδοση του ΤΜΤ 2). Αλλα (pdvd) απλως ποτε δεν εκαναν hd decoding και αλλα εκαναν downsampling. Εννοειται βεβαια οτι για bitstream ουτε λογος.full HD audio στην HDMI
Εχω την εντυπωση οτι κρινεις πολυ υποκειμενικα (σε βαθμο ''audiophile'' / hiendα θα ελεγαη εικόνα δεν μου κάθησε ποτέ.
Δεν τιθεται κανενα τετοιο θεμα (το λεω εχοντας δοκιμασεις όλες τις ΑΤΙ των τελευταιων 3 ετων και παντα παρεα με τους καλυτερους προβολεις και αντιστοιχα ''ματια'')Μια αισθητή θαμπάδα
Αν αναφερεσαι σε αυτο (που δεν νομιζω) εχω κανει σχετικο θεμα πολυ παλια: Με ενεργοποιημενο το HA, σε παλιες καρτες της ΑΤΙ (1ΧΧΧ) - οπου πρακτικα δεν ειχαμε HA (οχι UVD) υπηρχε ενα τετοιο θεμα αλλα πολυ ανεπαισθητο και σε πολυ λιγες σκηνες (να φανταστεις σχεδον κανεις δεν το ειχε παρατηρησει). Σε καθε περιπτωση δεν υφισταται εδω και 2 περιπου χρονια.και αστάθεια στα περιγράμματα
Imho, αν θελουμε να συκρινουμε πραγματικα, καλο ειναι να το κανουμε με πηγη BluRay και χωρις να βαζουμε στην εξισωση ''μπλιμπλικια'' οπως 200 Hz κλπ.Η εικόνα του Purevideo σε συνδυασμό με τα 200Hz της Samsung, βγάζει μαγεία. Τόσο το SD που κατά κανόνα παρακολουθώ
Μην περιμενεις διαφορα στα χρωματα απο πιο ''δυνατο'' τσιπ. Ειναι απλως θεμα οδηγων και τιποτα παραπανω (μου θυμιζει θειικες ατακες του Hitech ''η ΑΤΙ 2400 δεν εχει τα ''γκαζια'' για 1080 - πάρτε μεγαλυτερη (και καλης μαρκας - οχι ''noname'').Τα χρώματα δεν είναι κακά, λίγο άτονα και τα έφερα από την τηλεόραση. Ίσως φταίει το IOΝ που είναι all in one με ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος (ανεπάρκεια οδήγησης; ). Θα ήθελα να δω, πως θα αποδώσει ένα PCάκι με μια καλή σύγχρονη Nvidia.
Μαλιστα, τωρα καταφερες να ρυθμισεις Br/Co (αληθεια τι αλλαξε και τωρα σου αλλαζει και την εικονα στο player και οχι μονο στο dekstop; ) αλλα δεν στο σωνει στα profiles;Τελικά μάλλον θα δοκιμάσω να ξαναγυρίσω στους 9.11
Χθές το βράδυ πάλευα μέχρι τις 3 το πρωί κι άκρη δεν έβγαλα. Έφτιαξα το Brightness/Contrast από το CCC αλλά δεν με βόλευε γιατί δεν μπορώ να σώσω αυτές τις ρυθμίσεις σε ένα profile ώστε να μην επειρεάζει και τους άλλους players όπως πχ ο MPC-HC. Οι τιμές παρέμεναν ίδιες σε όλα τα profiles.
Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό, το χειρότερο ήταν το bug που είχε χρώμα. Ειδικά σε σκοτεινές σκηνές γινόταν μύλος.
Όταν άλλαζα την επιλογή από YCbCr 4:4:4 σε 4:4:4 RGB Full βελτιωνόταν πολύ τα πράγματα αλλά και πάλι υπήρχε πρόβλημα.
Ξαναβάζω τους 9.11 και βλέπουμε...
Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό, το χειρότερο ήταν το bug που είχε χρώμα. Ειδικά σε σκοτεινές σκηνές γινόταν μύλος.
Όταν άλλαζα την επιλογή από YCbCr 4:4:4 σε 4:4:4 RGB Full βελτιωνόταν πολύ τα πράγματα αλλά και πάλι υπήρχε πρόβλημα.
Ξαναβάζω τους 9.11 και βλέπουμε...
κόλπα = ;
τι εννοεις; οι μονες καρτες ηχου που το κανουν αυτο ειναι οι Asus και Auzentech (και φυσικα προσφατα οι ΑΤΙ 5ΧΧΧΧ)
δεν νομιζω να περιμενες το uvd να σου κανει κατι στην ποιοτητα (περαν του χαμηλοτερου cpu util - εκτος αν μπηκες στο τριπακι να αρχισεις να παιζεις με ''επικινδυνα'' πραγματα οπως dynamic black κλπ)
Με τα players που ειχαμε και εχουμε αυτο ποτε δεν ηταν εφικτο (με εξαιρεση ισως μια παλια συγκεκριμενη εκδοση του ΤΜΤ 2). Αλλα (pdvd) απλως ποτε δεν εκαναν hd decoding και αλλα εκαναν downsampling. Εννοειται βεβαια οτι για bitstream ουτε λογος.
Εχω την εντυπωση οτι κρινεις πολυ υποκειμενικα (σε βαθμο ''audiophile'' / hiendα θα ελεγα)
Μην περιμενεις διαφορα στα χρωματα απο πιο ''δυνατο'' τσιπ. Ειναι απλως θεμα οδηγων και τιποτα παραπανω (μου θυμιζει θειικες ατακες του Hitech ''η ΑΤΙ 2400 δεν εχει τα ''γκαζια'' για 1080 - πάρτε μεγαλυτερη (και καλης μαρκας - οχι ''noname'').
Γενικως, στα PC τα πραγματα ειναι ''απολυτα''. Δεν εχει ''ημιμετρα''. Το θεμα του χρωματος ειναι γενικως παντα ''ασταθμητος'' παραγοντας ο οποίος, αν θελεις να εισαι ΟΚ βασει προτυπων και οχι ''ματιου'' (αυτο μου αρεσει - αυτο οχι), χρηζει ρυθμισης. Ολα τα αλλα ή ειναι ή δεν είναι.
Το προβλημα με τα PC ειναι ότι πρεπει να εχεις δει ενα σωστα στημενο και να εχεις σχετικα εμπειρο ματι (και οχι πχ να ενθουσιαζεται απο τα πιο θερμα χρωματα ή την video κινηση μιας καρτας) για να μπορεσεις να κρινεις σωστα και να μην καταληξεις σε βιαστικα ή / και εσφαλμενα συμπερασματα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.