Κώστα, στην "αναλογία πλευρών" ποιες επιλογές υπάρχουν;
M-Star με επιλογή ποσοστού διαφάνειας του μενού; Ενδιαφέρον. Έχει άραγε και επιλογή πόσα δευτερόλεπτα θα μένει η μπάρα πληροφοριών;
Firmware Mstar7818 με επιλογές διαφάνειας έχω δει, με επιλογή χρόνου εμφάνισης OSD δεν νομίζω.
Λογικό μου φαίνεται, αφού αυτό είναι format video και όχι container.Επίσης δεν βλέπει τα .m2v
Στην λειτουργία "RAW HDMI ON" έχουμε διαφορετική συμπεριφορά:
Εδώ λειτουργεί το HDMI pass through και το AVR αποκωδικοποιεί και Dolby Digital (AC3) και DTS απλό. Δεν ισχύει αυτό που έγραψα στο πρώτο post ότι τα μετατρέπει όλα σε DTS. Τα AC3 περνάνε ως AC3 και τα DTS ως DTS.
Ούτε σε αυτήν την λειτουργία μπορεί να περάσει μέσα από το HDMI τα ανώτερα Dolby (EAC3, TrueHD) και τα ανώτερα DTS HD.
Το πιο περίεργο όμως είναι ότι σε αυτή την λειτουργία δεν αποκωδικοποιείται ούτε το MP3, ούτε το AAC από κανέναν - ούτε από τον δέκτη ούτε από το AVR.
Άρα για απλά format ήχου MP3, AAC, AC3 ο δέκτης μπαίνει σε λειτουργία "PCM" ή "Εκτός λειτουργίας", ενώ για DTS ή αν θέλουμε το AVR να αποκωδικοποιήσει το AC3, ο δέκτης πρέπει να μπει σε λειτουργία "RAW HDMI ON"
Crystal Audio Micro-HD με το τελευταιο firmware του 6/2012 το κανει (τον εχω και αυτον οπως και τον HD2000)
Για να περάσουν τα E-AC3, TrueHD και DTS-HD (MA και ΗR) από το hdmi, πρέπει αυτό να είναι v1.3 τουλάχιστον, κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει.
Για τα MP3 και AAC πρέπει ο ενισχυτής σου να μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει. Λίγοι ενισχυτές μπορούν, ειδικότερα παλιότεροι.
Για να περάσουν τα E-AC3, TrueHD και DTS-HD (MA και ΗR) από το hdmi, πρέπει αυτό να είναι v1.3 τουλάχιστον, κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει.
Για τα MP3 και AAC πρέπει ο ενισχυτής σου να μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει. Λίγοι ενισχυτές μπορούν, ειδικότερα παλιότεροι.
Σε Lifeview BOXHD, με το ίδιο τσιπάκι και επιλογή "RAW HDMI ON", ενώ στέλνει κανονικά bitstream σε AC3\DTS όταν παίζει MP3\AAC στέλνει PCM.
Ο ενισχυτής μου δεν αποκωδικοποιεί MP3, αυτό είναι σίγουρο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.