Power Technology ΤΜΡ-3Τ

Re: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Ένα καλό που βρήκα είναι ο υποτυπώδης file manager που έχει για αντιγραφή αρχείων από και προς τον εσωτερικό δίσκο.

Στο Setup/Movie πατήστε το record.

Απάντηση: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Σύνδεση με PC τελικά γίνεται? Εσωτερικό σκληρό δεν έχω όμως.

Re: Απάντηση: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Σύνδεση με PC τελικά γίνεται? Εσωτερικό σκληρό δεν έχω όμως.

Γίνεται αλλα χωρίς δίσκο δεν θα μπορέσεις να κάνει κάτι. Ουσιαστικά με τη σύνδεση ο δέκτης μετατρέπεται σε ένα απλό εξωτερικό δίσκο.

Για να κρατάει τα κανάλια με τη σειρά που τα βάλατε και με αρίθμιση απο το 1 έως... ανάλογα με το πως τα ταξινομίσατε, βρήκα ότι πρέπει να πειράξουμε την κάτω κάτω επιλογή στο πρώτο μενού (το πιο αριστερό).
Δεν θυμάμαι πως ακριβώς ήταν ούτε είμαι σπίτι να δω αλλά ήταν κάτι σαν "LCN ανοιχτό" οπότε το πάμε στο "κλειστό".
Τρόμαξα να βρώ πως γίνεται αυτό με τα κανάλια και την ταξινόμιση.

Kαλημέρα,

Βλέπω ότι το thread πήρε φωτιά τελικά εχθές το βράδυ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλα τα παιδιά που απάντησαν στις ερωτήσεις μου και ιδιαίτερα τον Kostas_Y που ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός!

Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και αν διαθέτεις -όπως ήδη αναφέρθηκε- κάποιον άλλο δέκτη DVB-T με υποτυπώδες media player, δεν αξίζει να μεταβείς σε αυτόν μόνο και μόνο για να ενσωματώσεις τον σκληρό δίσκο...

Για να κρατάει τα κανάλια με τη σειρά που τα βάλατε και με αρίθμιση απο το 1 έως... ανάλογα με το πως τα ταξινομίσατε, βρήκα ότι πρέπει να πειράξουμε την κάτω κάτω επιλογή στο πρώτο μενού (το πιο αριστερό).
Δεν θυμάμαι πως ακριβώς ήταν ούτε είμαι σπίτι να δω αλλά ήταν κάτι σαν "LCN ανοιχτό" οπότε το πάμε στο "κλειστό".
Τρόμαξα να βρώ πως γίνεται αυτό με τα κανάλια και την ταξινόμιση.

Το κακό είναι οτι με κάθε νεα αναζήτηση καναλιών τα ξαναβάζει με τη σειρά που τα βρίσκει (Alpha, Alter, ANT1 κτλ). Αυτο ηταν το πρόβλημα που είχε ο Σάκης.

Το κακό είναι οτι με κάθε νεα αναζήτηση καναλιών τα ξαναβάζει με τη σειρά που τα βρίσκει (Alpha, Alter, ANT1 κτλ). Αυτο ηταν το πρόβλημα που είχε ο Σάκης.

Ναι όντως, αυτό βέβαια γίνεται και στις περισσότερες συσκευές. Όλες μου οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο αποκοωδικοποιητή το κάνουν.

Τελικά δε μου είπε κανείς ρε παιδιά, το τηλεκοντρόλ σε εσάς πιάνει καλά η πρέπει να σημαδεύεις κέντρο τον αισθητήρα για να πιάσει?

To τηλεκοντρόλ πρέπει να είναι το χειρότερο που έχει περάσει απο τα χέρια μου. Καλύτερα πιάνει αν ανακλαστεί το σήμα του στον απέναντι τοίχο παρά αν σημαδέψεις το δέκτη.

Δεν ειναι στο τηλεκοντρόλ το πρόβλημα πάντως αλλά στο δέκτη, εξακριβωμένο. Αν δεν διάβασες ένα ποστ μου πιο πρίν (σελίδα 4) δές να καταλάβεις πως το έλυσα και τώρα πιάνει καμπάνα.

Last edited:

Δεν ειναι στο τηλεκοντρόλ το πρόβλημα πάντως αλλά στο δέκτη, εξακριβωμένο. Αν δεν διάβασες ένα ποστ μου πιο πρίν (σελίδα 4) δές να καταλάβεις πως το έλυσα και τώρα πιάνει καμπάνα.

Είχα διαβάσει τη συμβουλή σου αλλά αυτό έπρεπε να το είχε κάνει ο Κινέζος στη συναρμολόγηση, όχι εμείς σε μηχάνημα που μόλις ξεπακετάραμε.

Εκτός απο τη δυσκολία αυτή, ο δέκτης φαίνεται πολύ αργός στις αλλαγές φακέλων του δίσκου ενω πολλές φορές ένα πάτημα πλήκτρου το καταλαβαίνει για δύο.

καλησπερα και απο εμενα.τα αναλογικα καναλια πως μπορω να τα εχω;γινετε;

Για κάποιον που θέλει εναν δέκτη για μια μικρή τηλεόραση στο παιδικό, θα τον προτείνατε σε σχέση με κάποιον Digital World ή Lifeview? Αναφέρομαι σε όσους τον πήραν και έχουν κάποια σχέση με δέκτες.

attachment.php

Παρέλαβα κι εγώ πριν από λίγο και μόλις τον έβγαλα απ το κουτί . Αρχικά σου δίνει την εντύπωση ακριβού μηχανήματος με που κατασκευαστικά βάζει κάτω κάτι popcorn και Egreat , σε σχέση δε με τους υπόλοιπους δέκτες της αγοράς μακράν ο καλύτερος ( εξωτερικά - κατασκευαστικά) .

attachment.php

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ την αρχή . Πολλές φόρες η ενασχόληση μας με την τεχνολογία μας κάνει τόσο απαιτητικούς που ξεχνάμε οτι δώσαμε 43,9 για ένα μηχανάκι και απαιτούμε απ αυτό να κάνει ότι κάνουν κάτι άλλα που όμως στοιχίζουν 6 και 7 φόρες περισσότερο . Ένας δέκτης που μπορεί και κάνει και καλή δουλειά σαν mediaplayer κάνει πάνω 200 και αυτό το ξέρουμε όλοι μας . Θα μου πείτε τώρα μα αφού γράφει οτι παίζει 1080p γιατί να μην παίζει? Ναι αυτό είναι ένα θέμα αλλά εγώ προσωπικά δεν πίστεψα ούτε στιγμή πως θα το κάνει αυτό και κακός κάποιο το περίμεναν . Θα μου πεις τώρα μας παραπλάνησαν . Θα μπορούσε να είναι κι έτσι αλλά όχι σ εμάς , που υποτίθεται ασχολούμαστε με το αντικείμενο άλλοι πολύ και άλλοι λίγο . Λογικά αν κάποιος το πάει πίσω με τη δικαιολογία οτι δεν παίζει 1080p θα του το πάρουν πίσω . Αν λοιπόν παίζει καλά σαν δέκτης που ουσιαστικά αυτός θα πρέπει να είναι ο κύριος λόγος που τον αγοράζουμε και δευτερεύων ο Player τοτε είμαστε μια χαρά.

Το τηλεκοντρόλ .

Οχι δεν είναι οτι χειρότερο έχουμε δει . Είναι το τυπικό που έχουν πάρα πολλές συσκευές του εμπορίου και . Το έχουμε δει σε δεκάδες δορυφορικούς δέκτες αλλά και σε άλλες συσκευές . Είναι απλά ένα τυπικό τηλεκοντρόλ και τίποτα παραπάνω . Το χειρότερο δεν το λες πάντως , έχουμε δει και πολύ χειρότερα

Το Σασί

επιβλητικό και ωραία φιξαρισμένο με πλαστική πρόσοψη τύπου Piano black , ενώ το σασί του πάω και πλάι είναι μαύρο ματ με αρκετά καλή αίσθηση αφής . Απο κάτω έχει μια μεταλλική πλάκα η οποία βγαίνει ξεβιδώνοντας τα 4 λαστιχένια ποδαράκια και πάνω σε αυτή στερεώνετε ο εσωτερικότατος δίσκος με 4 βιδουλες που παρέχονται στη συσκευασία . Η πίσω πλευρά (πλάτη) είναι κι αυτή μεταλλική και φιλοξενεί στα δεξιά της έναν διακόπτη on-of , από πάνω του ακριβώς την είσοδο παροχής ρεύματος του τροφοδοτικού και μια θύρα usb 1,3 όπου μπορούμε να συνδέσουμε κάποιον εξωτερικό δίσκο είτε με δίκη του τροφοδοσία η και χωρίς ( φαντάζομαι) . διπλά απ το on-of υπάρχει το ανεμιστηράκι που αν τοποθετήσουμε στο εσωτερικό του μηχανήματος σκληρό δίσκο μπορούμε να το αποσυνδέσουμε απ το κλιπ που υπάρχει στην κεντρική πλακέτα πλακέτα. Πάνω απ τον ανεμιστήρα και λίγο δεξιότερα υπάρχει η θήρα HDMI και δίπλα της η coaxial για τον ψηφιακό ήχο. Στο κέντρο και λίγο δεξιά συναντάμε τις αναλογικές εξόδους εικόνας και ήχου . Μια σειρά πάνω από rca L+R ήχος και ενα rca εικόνας ( CVBS) Από κάτω και σε συστοιχία υπάρχει η έξοδος εικόνας component ( 3 rca , blue-red-green)
Αριστερά και πάνω υπάρχει μια έξοδος USB που μας επιτρέπει να συνδέσουμε τη συσκευή μας με κάποιο PC και να την μετατρέψουμε σε πλήρες ανεξάρτητο σκληρό δίσκο ( αν έχουμε τοποθέτηση έναν εσωτερικά της) . Και τέλος στην αριστερή γωνία υπάρχει η είσοδος RF της κεραίας για τον ψηφιακό δεκτή DVB-T .

attachment.php

Θα ήθελα να είναι και μια έξοδο κεραίας να τη στέλνω στην tv για τ αναλογικά κανάλια αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα , μπορεί να γίνει μ ένα ταφακι . Θα ήθελα επίσης να είχε κι ένα scart για να μπορώ να την συνδέσω σε μια παλιά 14αρα tv που δεν έχει rca άλλα ούτε κι αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού μπορώ να βάλω ένα ανταπτορα από rca σε scart .

attachment.php

Μέσα του βρίσκουμε μια νοικοκυρεμένη πλακέτα χωρίς ίχνος καλωδίων , τα μοναδικά καλώδια είναι αυτά που συνδέουμε τον δίσκο και οι πλεξούδες που συνδέουν τα πλήκτρα πλοήγησης και την οθόνη ( αν μπορούμε να το πούμε έτσι ) της πρόσοψης . Καλή δουλειά θα έλεγα για τυπικό μηχανάκι

attachment.php

Στο κουτί θα βρείτε :

Την συσκευη
1 τροφοδοτικό
1 τηλεκοντρολ
1 κεραία εσωτερική
1 καλώδιο component
1 καλώδιο Composite + stereo ήχου
4 βίδες στερέωσης σκ. δισκου
1 manual

attachment.php

Αυτά με τα εξωτερικά και εσωτερικά του δέκτη .
Περισσότερες εντυπώσεις για τη λειτουργιά του αύριο που θα το τσεκάρω
Αλλά λέω και πάλι , αν είναι καλός σαν δέκτης δε με χαλάει καθόλου που τοn αγόρασα . ας είμαστε ρεαλιστές , για τα λεφτα του και φυσικά αν είναι κάλος σαν δεκτής τον προτιμώ από κάτι άλλες πλαστικούρες ίσης και μεγαλύτερης αξίας . Τώρα αν δεν παίζει dts απ τις ματροσκες , η έχει 1080i και όχι p δεν θα σκάσω κιόλας . Έχω αλλα 3 player γι αυτό

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMGP0562.jpg
    IMGP0562.jpg
    73 KB · Views: 93
  • IMGP0569.jpg
    IMGP0569.jpg
    48.4 KB · Views: 91
  • IMGP0568.jpg
    IMGP0568.jpg
    78.1 KB · Views: 96
  • IMGP0566.jpg
    IMGP0566.jpg
    44.8 KB · Views: 100
  • IMGP0571.jpg
    IMGP0571.jpg
    45.7 KB · Views: 97
  • IMGP0573.jpg
    IMGP0573.jpg
    129.8 KB · Views: 8
  • IMGP0579.jpg
    IMGP0579.jpg
    112.7 KB · Views: 99
  • IMGP0574.jpg
    IMGP0574.jpg
    118.1 KB · Views: 98
  • IMGP0578.jpg
    IMGP0578.jpg
    85 KB · Views: 99

μου κάνει πάντως εντύπωση που και στο site του κατασκευαστή αναγράφει 1080p αλλά και στο e-shop όπου παρέλαβα μου είπαν ότι για να το αναγράφουν στο site τους το έχουν τσεκάρει . Ρε μπας και απενεργοποιήθηκε η εντολή για 1080p στην κατασκευή του μενού στα ελληνικά? Αν βρούμε κάνα firmware να του αλλάξουμε μπορεί και να το εμφανίσει , λέω τώρα ....

Re: Απάντηση: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

----snip!---
Αυτά με τα εξωτερικά και εσωτερικά του δέκτη .
Περισσότερες εντυπώσεις για τη λειτουργιά του αύριο που θα το τσεκάρω
Αλλά λέω και πάλι , αν είναι καλός σαν δέκτης δε με χαλάει καθόλου που τοn αγόρασα . ας είμαστε ρεαλιστές , για τα λεφτα του και φυσικά αν είναι κάλος σαν δεκτής τον προτιμώ από κάτι άλλες πλαστικούρες ίσης και μεγαλύτερης αξίας . Τώρα αν δεν παίζει dts απ τις ματροσκες , η έχει 1080i και όχι p δεν θα σκάσω κιόλας . Έχω αλλα 3 player γι αυτό

Και εγω δεν περίμενα θαυματα, μόνο σωστή λειτουργία αλλα απ' ότι φαίνεται κι αυτό είναι δύσκολο για τους κινέζους. Δεν ειναι δυνατόν η πρόσβαση στα αρχεία του εσωτερικου SATA δίσκου να γίνεται 5 φορές πιο αργα σε σχέση με τον Lifeview και εξωτερικό IDE. Δεν είναι δυνατόν να πατάς πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ και, αφού ευχαριστήσεις την τύχη σου που δεν έφυγε το πλήκτρο, να βλέπεις οτι ο δέκτης πήρε δύο φορές την εντολή.
Νομίζω οτι και η εικόνα που βγάζει έχει αρκετό κόκκο.

Τελικά τα 30 που είχα δώσει για τον Lifeview έπιασαν περισσότερο τόπο απο τα 45 του ΤΜΡ.

μου κάνει πάντως εντύπωση που και στο site του κατασκευαστή αναγράφει 1080p αλλά και στο e-shop όπου παρέλαβα μου είπαν ότι για να το αναγράφουν στο site τους το έχουν τσεκάρει . Ρε μπας και απενεργοποιήθηκε η εντολή για 1080p στην κατασκευή του μενού στα ελληνικά? Αν βρούμε κάνα firmware να του αλλάξουμε μπορεί και να το εμφανίσει , λέω τώρα ....

Στο site του κατασκευαστή ο κωδικός του δέκτη είναι TMP-3TS. Μήπως αυτό το S είναι η διαφορά; Σε ένα Δανέζικο κατάστημα όπου βρήκαμε το manual έγραφε και εκει 1080p.

Νέο firmware δεν ξέρω αν και πότε θα δούμε. Το site του κατασκευαστή είναι λίγο...άντε να μην πω.

Απάντηση: Re: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Λοιπόν παιδιά επειδή σπάστηκα με το τηλεκοντρόλ που δεν έπιανε και πολύ καλά (εκτός αν σημάδευες απευθείας τον αισθητήρα), ασχολήθηκα και βρήκα μια σχετικά εύκολη λύση.
Το παραθυράκι πίσω απο το οποίο είναι ο αισθητήρας (δεξιά κάτω απο τα λαμπάκια του power) αντί να είναι εντελώς διάφανο για να "βλέπει" το υπέρυθρο, έχει κυκλάκια διάφανα επάνω στην μαύρη αδιάφανη πρόσοψη.

Ξεκόλησα το γυαλιστερό πλαστικό της πρόσοψης πολύ εύκολα και χωρίς κόπο απλά κολώντας επάνω του μια ταινία αυτοκόλλητη και τραβόντας τη (σε μια άκρη της πρόσοψης). Η πρόσοψη ειναι κολλημένη με χαρτοταινία διπλής όψης οπότε μη φοβάστε ξανακολάει.

Χρησιμοποιόντας μπατονέτες και λίγο ισοπροπυλική αλκοόλη (μπορεί να κάνει και οινόπνευμα) ξέβαψα (στην πίσω πλευρά) το παραθυράκι των υπερύθρων. Έκανα δηλαδή έναν διάφανο κύκλο αντί για τις διάφανες τρυπίτσες που είχε.
Τοποθέτησα και πάλι την πρόσοψη και voila!
To κοντρόλ τώρα πιάνει απο παντού, ακόμα και το ταβάνι να σημαδεύω πιάνει κανονικά.

Απαραίτητη μόντα αν δε θέλετε να σας σπάσουν τα νεύρα.
Το παραθυράκι δε φαίνεται ιδιαίτερα γιατί το πίσω μέρος είναι σκοτείνο.

πως το έκανες αυτό? Εγω βλέπω πως είναι βιδωμένη η πρόσοψη πάνω στο σασί και στην πλακέτα . Που είδες χαρτοταινίες ?
εκτως και αν η πρόσοψη δεν ειναι ολο το πλαστικό αλλα ενα φίλτρο μπροστά στη φάτσα

Το είχα κάνει κι εγώ σ έναν άλλο δέκτη της προσφοράς του e-shop παλιότερα και δούλευε εξαιρετικά μετά

Last edited:

Ακριβώς, μιλάω για το μπροστινό γυαλιστερό μαύρο πλαστικό film. Δεν χρειάζεται να ξεβιδώσεις το σασί για να το βγάλεις. Κολλάς μια ταινία σε μια άκρη του (δεξιά ή αριστερά) και το τραβάς ήπια για να αρχίσει να ξεκολά, κρατιέται πάνω στο σασί με λωρίδες χαρτοταινιών διπλής κολλητικής όψης.

Παρεπιπτόντως αυτό που καταλαβαίνει "δύο φορές το πάτημα ενός κουμπιού" (καμια φορά) διορθώνεται επίσης με το κόλπο αυτό. Εϊναι καθαρά θέμα του ότι ο αισθητήρας δεν "βλέπει" καλά πίσω απο το "παραθυράκι" του γυαλιστερού πλαστικού. Σε εμένα λύθηκαν όλα αυτά.

Last edited:

Akira / IQ-T750HD βλέπε πίνακα με bitrate
http://www.tvnt.net/forum/akira-dhb...556.html?sid=e63f9a2d2e6e9520fb8f83b03ba19b68

Δέκτης ΤΜΡ-3Τ
http://www.bn-elektronik.dk/PDFfiler/TMP-3T User manual-1.pdf
βλέπε πίνακα στο manual

Εάν συγκρίνετε το bit rate αυτού του δέκτη (9Mbps) με τον akira (IQ-T750HD) 20Mbps τον βρίσκω λίγο χαλια σαν media player. Ούτε τα μισά.

Όσον αφορά το 1080p επιμένω ότι απλά κάνει decode/αναπαράγει to 1080p αλλά το μετατρέπει σε 1080ι εάν δεν υπάρχει επιλογή. Αυτή την απάντηση είχα πάρει και από το suport του XORO.

Last edited: