Power Technology ΤΜΡ-3Τ

Re: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Γενικά δεν υπάρχει το απαιτούμενο bandwidth (bitrate) για να βγάζει 1080p άρα δεν βγάζει 1080p παρά μόνο 1080ι. Το ίδιο ισχύει και για τον lifeview και για τον καινούργιο HD της crystal audio για την Κυπριακή αγορά.

Akira / IQ-T750HD βλέπε πίνακα με bitrate
http://www.tvnt.net/forum/akira-dhb...556.html?sid=e63f9a2d2e6e9520fb8f83b03ba19b68

Δέκτης ΤΜΡ-3Τ
http://www.bn-elektronik.dk/PDFfiler/TMP-3T User manual-1.pdf
βλέπε πίνακα στο manual

Εάν συγκρίνετε το bit rate αυτού του δέκτη (9Mbps) με τον akira (IQ-T750HD) 20Mbps τον βρίσκω λίγο χαλια σαν media player. Ούτε τα μισά.

Όσον αφορά το 1080p επιμένω ότι απλά κάνει decode/αναπαράγει to 1080p αλλά το μετατρέπει σε 1080ι εάν δεν υπάρχει επιλογή. Αυτή την απάντηση είχα πάρει και από το suport του XORO.

Είχα διαβάσει τα max bitrates και δεν μου άρεσαν αλλα στην πραγματικότητα δεν έχει πρόβλημα. Όπως έγραψα παραπάνω, έπαιξε ότι του έβαλα, συμπεριλαμβανομένου και bluray rip περίπου στα 20Mbps

Απάντηση: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Το παρηγγειλα και εγώ μόνο για την δυνατότητα που έχει για εσωτερικό σκληρό.

χμ , πάμε τωρα και στα του δέκτη . Τυπικός , με καλή λήψη και γρήγορη αλλαγή καναλιών . Στην εγγραφή τα καταφέρνει αρκετά καλά και στην άμεση αλλά και στην προγραμματισμένη . Εκεί που μου τα χάλασε είναι πως για κάποιο περίεργο λόγο δεν μου γέμιζε όλο το κάδρο της οθόνης σε όλα τα κανάλια παρ όλο που του είχα δηλώσει οτι εχω 16:9 και ανάλυση 1080i . Οχι πάντα όμως , μετά απο ζάπινγκ παρατήρησα πως καπου κάπου έστρωνε .

Σας Player τρωρα

Άντε γεια .... Μην περιμένετε να δείτε τα πάντα και σωστά . Διάβαζε οτι ήθελε . Στις 6 ταινίες που του έδωσα σε 1080p έπαιξε της 4 , Σε ριπαρισμένο dvd δεν κατάφερε να μου το διαβάσει σαν ενα αρχείο αλλά και δεν μου έκανε foul screen ,Για να είμαι ειλικρινείς δεν το έψαξα και πολύ . ΣΕ 720p έπαιξε 6 στις 6 απροβλημάτιστα.

Η απόκριση του τηλεκοντρολ δεν ειναι και τοσο τραγική , αν το γυρίσεις προς τη συσκευή ακούει κανονικά και απο απόσταση 4 μετρα που το είχα εγώ . Βέβαια η λύση που πρωτινέ παραπάνω ο φίλος είναι ιδανική .

Δεν μετάνιωσα για την αγορά του γιατί ήξερα τη θα πάρω απ αυτό

εν ολίγη κάνει ότι κάνουν όλοι οι άλλοι δέκτες - Players της κατηγορίας του με τα bug του , κλπ μονό που υπερέχει σε σχέση μ αυτούς εμφανισιακά και κατασκευαστικά . Ίσως , λέω ίσως ένα νεο firmware να βελτίωνε την κατάσταση αλλά που να το βρεις

εβγαλα και γω την προσοψη οπως ειπε ο http://www.avclub.gr/forum/member.php?u=23068gtsamour και την καθαρισα και τωρα πιανει το τηλεκοντρολ πολυ καλυτερα.τωρα εχω ενα αλλο προβλημα.οταν ενα mkv εχει ενσωματομενους υποτιτλους και βαζω εγω στον ιδιο φακελο τους ελληνικους οταν παιζει η ταινια μια βγαζει ελληνικους και μια αγγλικους.οταν τους αφαιρεσα με το mkvmerge μετα δεν μου επαιζε η ταινια.μηπως ειναι καμια ρυθμιση που κανω λαθος στο mkvmerge;

εβγαλα και γω την προσοψη οπως ειπε ο gtsamour και την καθαρισα και τωρα πιανει το τηλεκοντρολ πολυ καλυτερα.τωρα εχω ενα αλλο προβλημα.οταν ενα mkv εχει ενσωματομενους υποτιτλους και βαζω εγω στον ιδιο φακελο τους ελληνικους οταν παιζει η ταινια μια βγαζει ελληνικους και μια αγγλικους.οταν τους αφαιρεσα με το mkvmerge μετα δεν μου επαιζε η ταινια.μηπως ειναι καμια ρυθμιση που κανω λαθος στο mkvmerge;

Μήπως το MKVmerge έβαλε header compression?

O δικός μου πάντως δεν βγάζει ενσωματωμένους υπότιτλους σε MKV.

μια φορα το εκανα με header και την αλλη χωρις.πειραζουμε καμια αλλη ρυθμιση γιατι εγω με το που ανοιγω το προγραμμα βαζω την ταινια ξετικαρω τους υποτιτλους και παταω start.

Στο MKVtoolnix απενεργοποιείς τη συμπίεση με File > Options > mmg > Disable header removal compression...

Πήρα τον δέκτη .
Έχουν αναφερθεί τα περισσότερα:καλή κατασκευή,μέτρια ποιότητα εικόνας ,"δύσκολο" τηλεχειριστήριο.

Για την ποιότητα εικόνας ,νομίζω παίζει καλύτερα από comonent από ότι από hdmi.
Για το τηλεχειριστήριο πρέπει να σημαδεύεις προς τον δέκτη για να πιάνει.Όταν άνοιξα τον δέκτη για τον δίσκο, καθάρισα με μια μπατονέτα και οινόπνευμα το καπακι(είναι βαμμένο σε κάποιο σχήμα) που είναι μπροστά από τον αισθητήρα και βελτιώθηκα πάρα πολύ η αίσθηση του τηλεχειριστήριο.
Ακόμα και σε αντίθετη κατεύθυνση προς τον δέκτη να σημαδεύω πιάνει το τηλεχειριστήριο, μετά το καθάρισμα.

Σε avi που του έβαλα τα έπαιξε με μέτρια ποιότητα εικόνας και χωρίς προβλήματα.
Σε mkv είχε καλή ποιότητα εικόνας,όμως πρόβλημα με τους υπότιτλους που τους έδειχνε στιγμιαία.

Δεν μπόρεσα να κάνω εγγραφή, δεν ξέρω γιατί, σε δίσκο ntfs.

Re: Απάντηση: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Ακόμα και σε αντίθετη κατεύθυνση προς τον δέκτη να σημαδεύω πιάνει το τηλεχειριστήριο, μετά το καθάρισμα.

Σε avi που του έβαλα τα έπαιξε με μέτρια ποιότητα εικόνας και χωρίς προβλήματα.
Σε mkv είχε καλή ποιότητα εικόνας,όμως πρόβλημα με τους υπότιτλους που τους έδειχνε στιγμιαία.

Δεν μπόρεσα να κάνω εγγραφή, δεν ξέρω γιατί, σε δίσκο ntfs.

Αυτό με το τηλεκοντρολ στην αντίθετη κατεύθυνση το έχω δει και σε άλλους δέκτες ακόμα και χωρίς "καθάρισμα". Μάλλον με τις ανακλάσεις του σήματος πιάνει καλύτερα.

Τι πρόβλημα είχες με την εγγραφή; Βγάζει την ένδειξη στην οθόνη και δεν γράφει ή δεν αντιδρά καθόλου στο πάτημα του REC?

Τι version είναι το firmware? Eτσι στα κουλά να το περάσουμε?

H ημερομηνία του αρχείου ειναι 25-8-2010, μάλλον παλιό θα έλεγα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Αυτό με το τηλεκοντρολ στην αντίθετη κατεύθυνση το έχω δει και σε άλλους δέκτες ακόμα και χωρίς "καθάρισμα". Μάλλον με τις ανακλάσεις του σήματος πιάνει καλύτερα.

Τι πρόβλημα είχες με την εγγραφή; Βγάζει την ένδειξη στην οθόνη και δεν γράφει ή δεν αντιδρά καθόλου στο πάτημα του REC?
Πιάνει δηλαδή σε οποιαδήποτε κατεύθυνδη και αν έχεις το τηλεκοντρολ,πριν το καθάρισμα δεν το έκανε.

Στις εγγραφές ,ξεκινούσε ,έδειχνε 00.00 χρόνος και κολούσε εκεί.

Ενώ μια άλλη φορά "έτρεξε" το χρονόμετρο ,αλλά δεν σταματούσε η εγγραφή με τίποτα.
Δεν το ξανακοίταξα πάντως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέκτης ΤΜΡ-3Τ απο το e-shop. Τι είναι αυτό πάλι;

Πιάνει δηλαδή σε οποιαδήποτε κατεύθυνδη και αν έχεις το τηλεκοντρολ,πριν το καθάρισμα δεν το έκανε.

Στις εγγραφές ,ξεκινούσε ,έδειχνε 00.00 χρόνος και κολούσε εκεί.

Ενώ μια άλλη φορά "έτρεξε" το χρονόμετρο ,αλλά δεν σταματούσε η εγγραφή με τίποτα.
Δεν το ξανακοίταξα πάντως.

Έχω το δέκτη στην κρεβατοκάμαρα και δεν έχω καλή οπτική επαφή. Πάντα σημαδεύω στο ταβάνι για να πιάσει το τηλεκοντρόλ :smile:

Αν συνδέσεις το δέκτη σε υπολογιστή βλέπει κανονικά τον εσωτερικό δίσκο; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα;

Τον εσωτερικό δίσκο που του έβαλα, τον "βλέπει".
Δεν ασχολήθηκα ξανά με το player μήπως με κάποιο φορμάρισμα του δίσκου ,τον "έβλεπε".

Κάνε του ένα φορματ στο PC σε ntfs, ισως να θέλει.

Καλησπέρα και από εμένα!

Έχω αποκτήσει και εγώ το μηχανηματάκι και μπορώ να πω ότι σαν κατασκευή δείχνει πιο στιβαρή από άλλα κινέζικα.
Τοποθέτησα εσωτερικό σκληρό 2ΤΒ και προς το παρόν το δουλεύω σαν εξωτερικό σκληρό.
Παρατήρησα ότι ναι μεν το αναγνωρίζει το PC κατευθείαν, το αρνητικό είναι ότι ζεσταίνεται πάρα πολύ μα πάρα πάρα πολύ!!!!

Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω σχετικά με τα κανάλια MPEG4 τα πιάνετε με σύνδεση κεραίας εξωτερικής στο μηχάνημα και από εκεί κεραία προς την TV? Η κεραία που έρχεται το μηχάνημα σε τι χρησιμεύει?

Τέλος σαν απλό media player μπορώ να το χρησιμοποιήσω στην TV για ταινίες και μόνο χωρίς να το συνδέσω με κεραίες?
Επίσης στο βίδωμα του σκληρού τα λασιχάκια κοπήκαν. Δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα ε?
Σας ευχαριστώ.