Παιδιά καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι κι εγώ σε δίλημμα αναφορικά με πιθανή αγορά σετ powerline για το σπίτι. Η χρήση που θέλω είναι για θέαση (streaming) HD ταινιών μέσω android box (Kodi). Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ την ασύρματη σύνδεση του router μου (Asus DSL14N14U 300Mbps WiFi) και σε γενικές γραμμές είναι ΟΚ. Τα δωμάτια ρούτερ και android box είναι γειτονικά στο σπίτι και παρεμβάλλεται ένας εσωτερικός τοίχος. Οι ταχύτητες που κλειδώνει το ρούτερ από τον πάροχο είναι περί τα 12/0,8Mbps ενώ στο speedtest μου βγάζει συνήθως ταχύτητες της τάξης των 10/0,7Mbps. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του speedtest για έλεγχο ταχυτήτων σε wifi μου δίνει γύρω στα 9,5/065Mbps (συνήθως αλλά όχι πάντα). Κάποιες φορές κολλάει το streaming των ταινιών σε HD μέσω WiFi και πιο συχνά όταν η θέαση είναι σε FHD (1080). Πιστεύετε ότι αν αντί ασύρματα συνδεόταν ο ρούτερ με το android box μέσω powerline, θα είχα διαφορά στο streaming ταινιών, ή να μην ασχοληθώ με powerlne γιατί δεν έχει νόημα με τις ταχύτητες που ανέφερα;