που οφείλονται οι τεράστιες διαφορές τιμών

tempo

Established Member
4 August 2006
200
καλησπέρα,

κοιτούσα τώρα τιμές απο τηλεοράσεις και έψαχνα στο skroutz.gr

διαπιστώνω ότι τηλεοράσεις που πλαίσιο,eshop, multirama τις έχουν πχ 1100ευρώ τις βρίσκω σε διάφορα μαγαζιά 700-800ευρώ.

μου κάνει εντύπωση, που οφείλονται οι τεράστιες διαφορές?

Ειδες την νεα διαφημιση του Κωτσοβολου? 48 ατοκες δόσεις...τωρα ξερεις γιατι υποτειθεται οτι δεν χρεωνουν τοκους αφου πουλανε 20-30% πανω απο οτι θα επρεπε...

Επισης στο Πλαισιο αν πας εκει και τους κανεις παζαρια (ειδικα αν εχεις μετρητα) ανετα ριχνουν την τιμη 10% τουλαχιστον...

Παιδιά οι διαφορές είναι τεράστιες! ενδιαφέρομαι για την samsung 46b650 που αλλού έχει 1100 έως 1700 !!!! εντωμεταξύ όλα τα μαγαζιά αλυσίδες έχουν τιμή ίδια γύρω στο 1350-1500 (electroworld, electronet kotsovolos klp.)
είναι δυνατόν να μου ζητά η αλυσίδα 300-500 νταβατζιλικι επιπλέον κέρδος (γιατι και οι φτηνοι κερδίζουν , δεν το κάνουν για την ψυχη της μαμας τους!)
????

Τουλάχιστον στην Ελλάδα υπάρχει ανταγωνισμός και επιλογή από online μαγαζιά με χαμηλότερες τιμές. Στην Κύπρο δεν υπάρχει ούτε ανταγωνισμός αλλα ούτε online μαγαζιά. Είναι απαράδεκτο να ζητάνε 3400 για την 60PS8000 και 3800 για την 63B680. Και μετρητά να τους πας δεν τους ενδιαφέρει γιατί έχουν μονοπώλιο.
Και όταν τους λέω ρε παιδιά η 60PS8000 στην Αγγλία έχει 1600 λίρες, εσείς μου ζητάτε τα διπλάσια και μου λέει <όλα στην Κύπρο φιλε μου είναι διπλάσια, αν θες πήγαινε Αγγλία να την πάρεις>.

να πας λιγοτερο θα σου κοστισει ..ακομη κι αν χρειαστει να της εχεις και καρεκλα να κατσει

να πας λιγοτερο θα σου κοστισει ..ακομη κι αν χρειαστει να της εχεις και καρεκλα να κατσει

Μην το λες για αστείο!
Έχω θείο στο Λονδίνο και πάω πολύ συχνά. Όταν καταλήξω ποια TV θέλω και υπάρχει τεραστια διαφορα στην τιμή δεν αποκλείεται να την φέρω από εκεί.

Μην το λες για αστείο!
Έχω θείο στο Λονδίνο και πάω πολύ συχνά. Όταν καταλήξω ποια TV θέλω και υπάρχει τεραστια διαφορα στην τιμή δεν αποκλείεται να την φέρω από εκεί.

το να την παρεις απο τους καλαμαράδες δεν παίζει? :)

Τουλάχιστον στην Ελλάδα υπάρχει ανταγωνισμός και επιλογή από online μαγαζιά με χαμηλότερες τιμές. Στην Κύπρο δεν υπάρχει ούτε ανταγωνισμός αλλα ούτε online μαγαζιά. Είναι απαράδεκτο να ζητάνε 3400 για την 60PS8000 και 3800 για την 63B680. Και μετρητά να τους πας δεν τους ενδιαφέρει γιατί έχουν μονοπώλιο.
Και όταν τους λέω ρε παιδιά η 60PS8000 στην Αγγλία έχει 1600 λίρες, εσείς μου ζητάτε τα διπλάσια και μου λέει <όλα στην Κύπρο φιλε μου είναι διπλάσια, αν θες πήγαινε Αγγλία να την πάρεις>.

κανε οτι και εγω..παρε την απο ελλαδα και στειλε την κυπρο..θα σου στοιχισει πολυ λιγοτερα..εγω εστειλα μια 50PQ600O η οποια μ στοιχισε 1000ε ολα μαζι με τα μεταφορικα και στην κυπρο η επισημη αντιπροσωπεια στην λεωφορο στροβολου μου ζητουσε 1340ε..αμ δε

Αν το κάνουν πολλοί αυτό, να δεις που και στην Κύπρο θα καταλάβουν ότι δεν τους συμφέρει να "παίζουν" και πολύ με τον καταναλωτή σε μία ανοιχτή αγορά...

Re: Απάντηση: που οφείλονται οι τεράστιες διαφορές τιμών

Αν το κάνουν πολλοί αυτό, να δεις που και στην Κύπρο θα καταλάβουν ότι δεν τους συμφέρει να "παίζουν" και πολύ με τον καταναλωτή σε μία ανοιχτή αγορά...

εμ δεν ειναι ολοι σαν και εμενα...τους παραμυθιαζουνε..και καλα οτι θα πληρωσουνε τελωνεια μεταφορικα και δεν τους συμφαιρει...εγω παντως 150ε πληρωσα μεταφορικα για 50αρα τηλεοραση και μαζι ητανε και η αμοιβη του εκτελωνιστη..προσωπικα αοπ κυπρο δεν ξαναγοραζω καμια ηλεκτρικη συσκευη ειναι ενα 50% πιο ακριβες αποτι σε ελλαδα

Γιατί υπάρχει αμοιβή εκτελωνιστή; Στην Κύπρο ανακατεύονται τα τελωνεία ακόμα και για αγορές από άλλα κράτη της ΕΕ;

Γιατί υπάρχει αμοιβή εκτελωνιστή; Στην Κύπρο ανακατεύονται τα τελωνεία ακόμα και για αγορές από άλλα κράτη της ΕΕ;

παντου οχι μονο στην κυπρο...πρεπει να βαλεις εκτελωνιστη για να σου διεκπεραιωσει τα χαρτια

Που παντού; Αν παραγγείλω κάτι από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, και άλλες χώρες της ΕΕ, απ' ό,τι ξέρω θα μου το στείλουν απευθείας στο σπίτι, χωρίς άλλες ιστορίες με χαρτιά κλπ. Αν παραγγείλω κάτι από ΗΠΑ όμως, τότε όντως μπαίνουν στη μέση τα τελωνεία και τα "τελώνια" :smash:

Παιδιά στην Κύπρο υπάρχουν πολλές ιδιατερότητες.

1. Είναι μικρή αγορά και οι τιμές που παίρνουν οι εισαγωγείς όπως υποστηρίζουν είναι ψηλότερες από την υπόλοιπη Ευρώπη.
2. Συνεχίζουν να υπάρχουν αντιπρόσωποι όπου εκμεταλλεύονται την μη ύπαρξη ανταγωνισμού.
3. Η οικονομική άνεση που έχουν οι Κύπριοι. Δεν τους ενδιαφέρει αν δώσουν παραπάνω λεφτά.
4. Και το κυριότερο για μένα είναι ότι ο Κύπριος καταναλωτής σε θέματα τεχνολογίας είναι εντελώς ανίδεος. Δεν το ψάχνει καθόλου πριν αγοράσει κάτι, πηγαίνει σε μεγάλα γνωστά καταστήματα και του πουλούν ότι θέλουν, μοντέλα 2-3 χρονων σε ψηλότερες τιμές από τα νέα μοντέλα.
Βλέπετε πολλούς Κυπριους στο avclup.gr? Εγώ κανένα.

Που παντού; Αν παραγγείλω κάτι από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, και άλλες χώρες της ΕΕ, απ' ό,τι ξέρω θα μου το στείλουν απευθείας στο σπίτι, χωρίς άλλες ιστορίες με χαρτιά κλπ. Αν παραγγείλω κάτι από ΗΠΑ όμως, τότε όντως μπαίνουν στη μέση τα τελωνεία και τα "τελώνια" :smash:

Αν παραγγειλεις κατι απο γερμανια θα στο στειλουνε με κουριερ και στα εξοδα αποστοιλης περιλαμβανετε και ο εκτελωνιστης...πχ αν παρεις απο πιξμανια θα ερθει μια τιβι ας ποτυμε με 170ε περιπου εξοδα αποστολης..αν παραγγειλεις απο αμερικη αλλαζει το καθεστως αλλα δεν ξερω τι συμβαινει ακριβως γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε

Μα σου ξαναλέω, από χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει εκτελωνιστής* (δεν αναφέρομαι στα έξοδα αποστολής, αυτά είναι λογικό να υπάρχουν και ποικίλουν), γιατί τα τελωνεία έχουν καταργηθεί για την εσωτερική αγορά, τουλάχιστον αυτό ισχύει στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Ίσως εξακολουθούν να ισχύουν στην Κύπρο, ή συμβαίνει κάτι άλλο...

*Μήπως η έννοια του εκτελωνιστή είναι διαφορετική στην Κύπρο, ή έχει και άλλες αρμοδιότητες;

Last edited:

Μα σου ξαναλέω, από χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει εκτελωνιστής* (δεν αναφέρομαι στα έξοδα αποστολής, αυτά είναι λογικό να υπάρχουν και ποικίλουν), γιατί τα τελωνεία έχουν καταργηθεί για την εσωτερική αγορά, τουλάχιστον αυτό ισχύει στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Ίσως εξακολουθούν να ισχύουν στην Κύπρο, ή συμβαίνει κάτι άλλο...

*Μήπως η έννοια του εκτελωνιστή είναι διαφορετική στην Κύπρο, ή έχει και άλλες αρμοδιότητες;

Ο ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗΣ δεν εχει να κανει με τελωνειο με την εννοια οτι δεν πληρωνεις φορο για να φερεις κατι απο μια χωρα της ε.ε.
τα λεφτα που παιρνει στα ζηταει σαν αμοινη του ας πουμε για να τρεξει να διεκπεραιωσει χαρτια απο γραφειο σε γραφειο..ουσιαστικα αγοραζεις καποιον μεσα στα κολπα για να σ φερει εις περας την δουλεια σου ευκολα και χωρις κοπο..πιστεψε με μια φορα πηγα να εκτελωνισω αμαξι και δεινοπαθησα....γιαυτο πληρωνεις εκτελωνιστη..οταν στελνεις με κουριερ επειδη γινονται μαζικες αποστολες ειναι πιο απλο το θεμα και στα εξοδα αποστολης ειναι μεσα και τα εξοδα εκτελωνιστη..πχ δες στο πιξμανια αν θες το ελληνικο και το κυπριακο..θα δεις οτι τα εξοδα αποστολης ειναι διαφορετικα.ακομα και οι τιμες αν αγορασεις απο ελληνικο πιξμανια για ελλαδα και απο κυπριακο πιξμανια για κυπρο

Παιδιά στην Κύπρο υπάρχουν πολλές ιδιατερότητες.

1. Είναι μικρή αγορά και οι τιμές που παίρνουν οι εισαγωγείς όπως υποστηρίζουν είναι ψηλότερες από την υπόλοιπη Ευρώπη.
2. Συνεχίζουν να υπάρχουν αντιπρόσωποι όπου εκμεταλλεύονται την μη ύπαρξη ανταγωνισμού.
3. Η οικονομική άνεση που έχουν οι Κύπριοι. Δεν τους ενδιαφέρει αν δώσουν παραπάνω λεφτά.
4. Και το κυριότερο για μένα είναι ότι ο Κύπριος καταναλωτής σε θέματα τεχνολογίας είναι εντελώς ανίδεος. Δεν το ψάχνει καθόλου πριν αγοράσει κάτι, πηγαίνει σε μεγάλα γνωστά καταστήματα και του πουλούν ότι θέλουν, μοντέλα 2-3 χρονων σε ψηλότερες τιμές από τα νέα μοντέλα.
Βλέπετε πολλούς Κυπριους στο avclup.gr? Εγώ κανένα.

1 και 2 ειναι λαθος.δεν φταιει οτι ειναι μικρη αγορα.φταει οτι υπαρχουνε γενικοι αντιπροσωποιθ μονο και οχι καταστηαμτα για αγορα προιοντων.δλδ αν θες LG θα απς στηναντιπροσωπεια της LG δεν εχει ηλεκτρονικα μαγαζια η μαγαζια στυλ πλαισιου να κανεις αγορες..και εδω αμα πας στην επισημη αντιπ[ροσωπεια πχ της σονυ μια τιβι ειναι 40% πιο ακριβη αποτι να την αγορασεις απο την ηλεκτρονικη αθηνων..τα τελευταια χρονια εχουνε ανοιξει μερικες αλυσιδες ηλεκτρικων καταστηματων και εχουνε εξομαλυνθει καπως οι τιμες αλλα εχει ακομα δρομο.οταν μπουνε στο κολπιο και τα ιντερνετομαγαζα θα πεσουνε αβερτα οι τιμες.
3.λαθος και αυτο...αυτα τα περι οικονομικης ανεσης ειναι παραμυθια...απλα ισχυει το 4 που λες οτι ο μεσος κυπραιαος ειναι αδαης σε τετοια θεματα και παει και τα ακοπυμπαει οπου ακουει οτι ειναι καλο...

1 και 2 ειναι λαθος.δεν φταιει οτι ειναι μικρη αγορα.φταει οτι υπαρχουνε γενικοι αντιπροσωποιθ μονο και οχι καταστηαμτα για αγορα προιοντων.δλδ αν θες LG θα απς στηναντιπροσωπεια της LG δεν εχει ηλεκτρονικα μαγαζια η μαγαζια στυλ πλαισιου να κανεις αγορες..και εδω αμα πας στην επισημη αντιπ[ροσωπεια πχ της σονυ μια τιβι ειναι 40% πιο ακριβη αποτι να την αγορασεις απο την ηλεκτρονικη αθηνων..τα τελευταια χρονια εχουνε ανοιξει μερικες αλυσιδες ηλεκτρικων καταστηματων και εχουνε εξομαλυνθει καπως οι τιμες αλλα εχει ακομα δρομο.οταν μπουνε στο κολπιο και τα ιντερνετομαγαζα θα πεσουνε αβερτα οι τιμες.
3.λαθος και αυτο...αυτα τα περι οικονομικης ανεσης ειναι παραμυθια...απλα ισχυει το 4 που λες οτι ο μεσος κυπραιαος ειναι αδαης σε τετοια θεματα και παει και τα ακοπυμπαει οπου ακουει οτι ειναι καλο...

Με έχεις μπερδέψει λίγο.
1. Το ξέρεις ότι η LG δεν δίνει απευθείας τηλεοράσεις στην αντιπροσωπεία στην Κύπρο? Και αναγκάζονται και εισάγουν από τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα με καπέλο. Εγώ εργάζομαι σε εταιρεία που εισάγει κάποια προϊόντα και έχουμε παρατηρήσει ότι στην Αγγλία για παράδειγμα πωλούνται κάτω από την τιμή κόστους που παίρνουμε εμείς. Πως γίνετε αυτό?
2. Το 2 γιατί είναι λάθος? Αφού ότι είπα το λες και εσύ.
3. Σε αυτό διαφωνούμε.
4. Συμφωνούμε και σε ένα.-bye-