να πας λιγοτερο θα σου κοστισει ..ακομη κι αν χρειαστει να της εχεις και καρεκλα να κατσει
Μην το λες για αστείο!
Έχω θείο στο Λονδίνο και πάω πολύ συχνά. Όταν καταλήξω ποια TV θέλω και υπάρχει τεραστια διαφορα στην τιμή δεν αποκλείεται να την φέρω από εκεί.
Τουλάχιστον στην Ελλάδα υπάρχει ανταγωνισμός και επιλογή από online μαγαζιά με χαμηλότερες τιμές. Στην Κύπρο δεν υπάρχει ούτε ανταγωνισμός αλλα ούτε online μαγαζιά. Είναι απαράδεκτο να ζητάνε 3400 για την 60PS8000 και 3800 για την 63B680. Και μετρητά να τους πας δεν τους ενδιαφέρει γιατί έχουν μονοπώλιο.
Και όταν τους λέω ρε παιδιά η 60PS8000 στην Αγγλία έχει 1600 λίρες, εσείς μου ζητάτε τα διπλάσια και μου λέει <όλα στην Κύπρο φιλε μου είναι διπλάσια, αν θες πήγαινε Αγγλία να την πάρεις>.
Αν το κάνουν πολλοί αυτό, να δεις που και στην Κύπρο θα καταλάβουν ότι δεν τους συμφέρει να "παίζουν" και πολύ με τον καταναλωτή σε μία ανοιχτή αγορά...
Γιατί υπάρχει αμοιβή εκτελωνιστή; Στην Κύπρο ανακατεύονται τα τελωνεία ακόμα και για αγορές από άλλα κράτη της ΕΕ;
Που παντού; Αν παραγγείλω κάτι από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, και άλλες χώρες της ΕΕ, απ' ό,τι ξέρω θα μου το στείλουν απευθείας στο σπίτι, χωρίς άλλες ιστορίες με χαρτιά κλπ. Αν παραγγείλω κάτι από ΗΠΑ όμως, τότε όντως μπαίνουν στη μέση τα τελωνεία και τα "τελώνια" :smash:
Μα σου ξαναλέω, από χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει εκτελωνιστής* (δεν αναφέρομαι στα έξοδα αποστολής, αυτά είναι λογικό να υπάρχουν και ποικίλουν), γιατί τα τελωνεία έχουν καταργηθεί για την εσωτερική αγορά, τουλάχιστον αυτό ισχύει στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Ίσως εξακολουθούν να ισχύουν στην Κύπρο, ή συμβαίνει κάτι άλλο...
*Μήπως η έννοια του εκτελωνιστή είναι διαφορετική στην Κύπρο, ή έχει και άλλες αρμοδιότητες;
Παιδιά στην Κύπρο υπάρχουν πολλές ιδιατερότητες.
1. Είναι μικρή αγορά και οι τιμές που παίρνουν οι εισαγωγείς όπως υποστηρίζουν είναι ψηλότερες από την υπόλοιπη Ευρώπη.
2. Συνεχίζουν να υπάρχουν αντιπρόσωποι όπου εκμεταλλεύονται την μη ύπαρξη ανταγωνισμού.
3. Η οικονομική άνεση που έχουν οι Κύπριοι. Δεν τους ενδιαφέρει αν δώσουν παραπάνω λεφτά.
4. Και το κυριότερο για μένα είναι ότι ο Κύπριος καταναλωτής σε θέματα τεχνολογίας είναι εντελώς ανίδεος. Δεν το ψάχνει καθόλου πριν αγοράσει κάτι, πηγαίνει σε μεγάλα γνωστά καταστήματα και του πουλούν ότι θέλουν, μοντέλα 2-3 χρονων σε ψηλότερες τιμές από τα νέα μοντέλα.
Βλέπετε πολλούς Κυπριους στο avclup.gr? Εγώ κανένα.
1 και 2 ειναι λαθος.δεν φταιει οτι ειναι μικρη αγορα.φταει οτι υπαρχουνε γενικοι αντιπροσωποιθ μονο και οχι καταστηαμτα για αγορα προιοντων.δλδ αν θες LG θα απς στηναντιπροσωπεια της LG δεν εχει ηλεκτρονικα μαγαζια η μαγαζια στυλ πλαισιου να κανεις αγορες..και εδω αμα πας στην επισημη αντιπ[ροσωπεια πχ της σονυ μια τιβι ειναι 40% πιο ακριβη αποτι να την αγορασεις απο την ηλεκτρονικη αθηνων..τα τελευταια χρονια εχουνε ανοιξει μερικες αλυσιδες ηλεκτρικων καταστηματων και εχουνε εξομαλυνθει καπως οι τιμες αλλα εχει ακομα δρομο.οταν μπουνε στο κολπιο και τα ιντερνετομαγαζα θα πεσουνε αβερτα οι τιμες.
3.λαθος και αυτο...αυτα τα περι οικονομικης ανεσης ειναι παραμυθια...απλα ισχυει το 4 που λες οτι ο μεσος κυπραιαος ειναι αδαης σε τετοια θεματα και παει και τα ακοπυμπαει οπου ακουει οτι ειναι καλο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.