που οφείλονται οι τεράστιες διαφορές τιμών

Με έχεις μπερδέψει λίγο.
1. Το ξέρεις ότι η LG δεν δίνει απευθείας τηλεοράσεις στην αντιπροσωπεία στην Κύπρο? Και αναγκάζονται και εισάγουν από τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα με καπέλο. Εγώ εργάζομαι σε εταιρεία που εισάγει κάποια προϊόντα και έχουμε παρατηρήσει ότι στην Αγγλία για παράδειγμα πωλούνται κάτω από την τιμή κόστους που παίρνουμε εμείς. Πως γίνετε αυτό?
2. Το 2 γιατί είναι λάθος? Αφού ότι είπα το λες και εσύ.
3. Σε αυτό διαφωνούμε.
4. Συμφωνούμε και σε ένα.-bye-

Η αντιπροσωπεια της LG στην λευκωσια ειναι στην λεωφορο στροβολου..εκει πχ για την PQ6000 μου δωσανε τιμη 1340ε.την στογμη που κανει 800ε εδω στην ελλαδα.ΕΙΝΑΙ Η επισημη αντιπροσωπεια και μονο απο εκει θεωρητικα μπορεις να αγορασεις προιοντα της..τωρα ξεπεταγονται σιγα σιγα αλυσιδες που μπορουνε να δωσουνε καλυτερη τιιμη..αλλα μην φανταστεις κατι ιδιαιτερο...δεν ξερω γιατι αλλα οταν πας στις αντιπροσωπειες να αγορασεις κατι ειναι οπως ειπα 40-50% πιο ακριβο αποτι μια αλυσιδα ηλεκτρονικων..μ ειχε κανει εντυπωση σε μια σονυ καμερα που ηθελα να παρω..οπως πχ της χιτατσι της εχει ο χατζιιωαννου μονο και κανεις αλλος..η τις pioneer αυτος στην ακροπολη(δεν θυμαμε ονομα).επειδη λοιπον ουσιαστηκα στην κυπρο ειναι μονοπωλειο του καθε εισαγωγεα γιαυτο βαραει τις τιμες...αν ανοιξουνε 4-5 σοβαρα ιντερνετομαγαζα θα σ πω μετα εγω σε τι τιμες θα δινουνε
το 2. εκ περιδρομης γραφτηκε λαθος

Εμενα μου είπαν 3400 για την 60PS8000.
Το ξέρεις ότι είμαστε από τις τελευταίες αν όχι τελευταία χωρα σε διείσδυση του Broadband, ο Κύπριος δεν ασχολείται με το internet.
Το ξέρεις ότι το eshopcy αν και οι τιμές του στην Κύπρο είναι 15% πάνω σε σχέση με το το eshopgr είναι 30-40% πιο φτηνό από ότι οι υπόλοιποι στην Κύπρο, και όμως όταν πας στον Stephani,Public etc γίνετε χαμός. Αυτό αποδεικνύει ότι είπα πριν, ο Κύπριος είναι πολύ άνετα οικονομικά και δεν τον ενδιαφέρει πολύ το κόστος.

ξέφυγε λίγο το θέμα...νομίζω!

το κακό είναι ότι δεν είμαι απο Αθήνα και τα μαγαζιά που βρίσκω στο skroutz με χαμηλές τιμές είναι στην Αθήνα. Φοβάμαι να προχωρήσω σε αγορά απο εκεί γιατί αν πάθει κάτι η τηλεόραση...τον ήπια. Στείλε, πλήρωσε ένα κάρο μεταφορικά κλπ

Τα μεταφορικα ειναι αστεια μπροστα στα λεφτα που θα γλιτωσεις , επισης πολλα internet-ικα μαγαζια ειναι σε επαρχιακες πολλες οπως Χαλκιδα , Λαρισσα κτλ. ψαξε λιγο τις διευθυνσεις και θα δεις...

Εμενα μου είπαν 3400 για την 60PS8000.
Το ξέρεις ότι είμαστε από τις τελευταίες αν όχι τελευταία χωρα σε διείσδυση του Broadband, ο Κύπριος δεν ασχολείται με το internet.
Το ξέρεις ότι το eshopcy αν και οι τιμές του στην Κύπρο είναι 15% πάνω σε σχέση με το το eshopgr είναι 30-40% πιο φτηνό από ότι οι υπόλοιποι στην Κύπρο, και όμως όταν πας στον Stephani,Public etc γίνετε χαμός. Αυτό αποδεικνύει ότι είπα πριν, ο Κύπριος είναι πολύ άνετα οικονομικά και δεν τον ενδιαφέρει πολύ το κόστος.

αυτο ειναι οξυμορο που λες και δεν ισχυει και θα στο αποδειξω αλλιως.....ο μισος ειμαι κυπραιος και ο αλλος μισος αγρινιωτης...στο αγρινιο λοιπον με 150.000ε μπορεις να αγορασεις οροφοδιαμερισμα νεοδμητο σουπερ λουξ σε πολυ καλη περιοχη του..ο αθηναιος ομως για να το κανει αυτο θελει 400.000ε σε μια μετρια περιοχη στα β.π .αυτο τι σημαινει οτι ο αθηναιος εχει οικονομικη ανεση>????καμια σχεση απλα αναγκαζεται και παιζει με τους νομους της αγορας που στην ουσια ο ιδιος δημιουργει...για εμενα αν οι κυπραιοι κανανε την εξυπνη κινηση και παραγγελνανε ολοι απεξω ακομα και στα ιδια λεφτα αν τους ερχοτανε το προιον να δεις πως θα ταραζοντουσαν οι αντιπροσωπειες,ο χατζηιωαννου,ο στεφανης και ο καθε στεφανης...απλα ειναι αδαης περι τουθεματος και εχουνε μαθει να ψωνιζουνε στα τυφλα..εκει εγκειτε η ολη αληθεια...
εδω βρε george η κυπρος ειχε καρτοτηλεφωνα απο το 80 και ητανε ετη φωτος μπροστα απο την ελλαδα και τωρα το ιντερνετ ειναι πανακριβο εκει με μια δυο εταιρειες μονο την στιγμη που στην ελλαδα το broadband ειναι καθημερινοτητα με δωρεαν τηλεφωνα..

Re: Απάντηση: που οφείλονται οι τεράστιες διαφορές τιμών

Ο ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗΣ δεν εχει να κανει με τελωνειο με την εννοια οτι δεν πληρωνεις φορο για να φερεις κατι απο μια χωρα της ε.ε.
τα λεφτα που παιρνει στα ζηταει σαν αμοινη του ας πουμε για να τρεξει να διεκπεραιωσει χαρτια απο γραφειο σε γραφειο..ουσιαστικα αγοραζεις καποιον μεσα στα κολπα για να σ φερει εις περας την δουλεια σου ευκολα και χωρις κοπο..πιστεψε με μια φορα πηγα να εκτελωνισω αμαξι και δεινοπαθησα....γιαυτο πληρωνεις εκτελωνιστη..οταν στελνεις με κουριερ επειδη γινονται μαζικες αποστολες ειναι πιο απλο το θεμα και στα εξοδα αποστολης ειναι μεσα και τα εξοδα εκτελωνιστη..πχ δες στο πιξμανια αν θες το ελληνικο και το κυπριακο..θα δεις οτι τα εξοδα αποστολης ειναι διαφορετικα.ακομα και οι τιμες αν αγορασεις απο ελληνικο πιξμανια για ελλαδα και απο κυπριακο πιξμανια για κυπρο

Δεν υπαρχει ουτε εκτελωνιστης ούτε εκτελωνισμος σε αγορα κοινών αγαθών απο τη Ε.Ε.
Το αυτοκίνητο και γενικότερα τα τροχοφορα είναι άλλη ιστορία (και μοναδική) για την οποία ούτως ή άλλως κατηγορούμαστε από την Ε.Ε και πληρωνουμε πρόστιμο.

Re: Απάντηση: που οφείλονται οι τεράστιες διαφορές τιμών

Δεν υπαρχει ουτε εκτελωνιστης ούτε εκτελωνισμος σε αγορα κοινών αγαθών απο τη Ε.Ε.

κανεις λαθος....πριν 15 μερες ακριβως εστειλα τιβι στην κυπρο...στειλε και εσυ μια και τα ξαναλεμε.
δεν υπαρχει φορος αλλα υπαρχει εκτελωνισμος....μπορεις να φερεις οτι θελεις και δεν πληρωνεις φορο εισαγωγης αλλα η διαδιακασια υπαρχει μαι χαρα...προφανως δεν εχεις ξανασχοληθει με ελληνικα και κυπριακα τελωνεια.και στα αυτοκινητα ισχυει απλα αυθερετα το ελληνικο κρατος επιβαλει φορολογια για να εισπραττει χρημα..πληρωνει προστιμο οπως πολυτ σωστα λες γιαυτο στην ε.ε αλλα τα λεφτα που εισπραττει απο τους δασμους ειναι δεκαπλασια απο το προστιμο που πληρωνει..οποτε..
υ.γ δες την απεργια στο λιμανι..γιατι γινετε νομιζεις...διοτι οσο καιρο ητανε κρατικο υπηρχε αλισβερισι χοντρο..ολοι τα περνανε..τωρα που εγινε ιδιωτικο θα κοπουνε αυτα γιαυτο εχουνε ξεσηκωθει ολοι τους...και αυτο στο λεω εγω που πηγαινοφερνω πραγματα στην κυπρο 20 χρονια τωρα..τα εχω ζησει στο πετσι μου...4 αυτοκινητα εχω εκτελωνισει και 4 φορες εχει παει και εχει ερθει ολο το νοικοκυριο ελλαδα-κυπρο.

Last edited:
οντως για την Κυπρο δεν εχω ιδεα..οποτε πασο
για την Ελλάδα πάντως δεν εχω δει να υπάρχει κατι ανάλογο στις εισαγωγες αγαθών πλην των τροχοφόρων.