Mια και ανέφερες τον Farage...
http://www.youtube.com/watch?v=MYn0lTeFNV4#t=95
Βρετανία: Για νίκη του κόμματός του κάνει λόγο ο Nigel Farage
Το αντιευρωπαϊκό κόμμα της Βρετανίας UKIP (Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου) πρόκειται να κερδίσει τις ευρωεκλογές αφήνοντας πίσω του τα παραδοσιακά βρετανικά κόμματα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Νάιτζελ Φάρατζ κάνοντας λόγο για έναν ιστορικό «σεισμό».
«Το UKIP θα κερδίσει τις εκλογές, και ναι, θα είναι ένας σεισμός γιατί ποτέ έως τώρα στην ιστορία της βρετανικής πολιτικής ένα κόμμα αντίστασης δεν έχει βγει νικητής στις εθνικές εκλογές», δήλωσε ο Φάρατζ από το Σάουθαμπτον.
«Δεν θέλω μόνο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλω η Ευρώπη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος.
Αν το UKIP κερδίσει τις ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη φορά από το 1906 που δεν κερδίζουν μια εθνικού επιπέδου εκλογική αναμέτρηση οι Συντηρητικοί ή οι Εργατικοί.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις 4 από τις 12 εκλογικές περιφέρειες της Βρετανίας, το UKIP έχει κερδίσει τουλάχιστον εννέα έδρες. Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί κερδίζουν από έξι.
Η Βρετανία αναδεικνύει 73 ευρωβουλευτές.
Συγκεκριμένα, το UKIP φαίνεται να κερδίζει το 29% των ψήφων, σημειώνοντας άνοδο 12% σε σχέση με τις εκλογές του 2009, και ακολουθούν οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί και 24% το κάθε ένα κόμμα, οι Πράσινοι με 8% και οι Φιλελεύθεροι με 7% (που είδαν το ποσοστό τους να μειώνεται κατά το ήμισυ).
Με πληροφορίες από EUobserver, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2025218