Που πάει η Ε.Ε.;;;

Οι Financial Times και ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών μιλάνε για Μεγάλο Κραχ, Παγκόσμιο Πόλεμο και σκηνές Αποκάλυψης εαν καταρρεύσει η Ευρωζώνη


Νίκος Κονιτόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 29.11.2011 | 15:50
Πρώτη δημοσίευση: 29.11.2011 | 11:25


- Κορυφώνεται η ευρωπαική κρίση χρέους - Καταστροφικές δημοπρασίες σε Ιταλία και Βέλγιο
- Financial Times : Έρχεται κατακλυσμιαίο γεγονός, Μεγάλο Κραχ και Πόλεμος;
- Διαβάστε την ομιλία του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο - Σκόπιμα καλλιεργεί ''κλίμα'';
- Der Spiegel : Η Ευρωπαική ήπειρος βυθίζεται στην Άβυσσο
- Ένα δισεκατομμύριο οι πεινασμένοι – Κάθε δευτερόλεπτο και ένας νεκρός


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=108971&catid=13
 
ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ποτέ άλλοτε μετά την εποχή που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε τόσο έντονος αντιγερμανισμός στην Ευρώπη όσο σήμερα, ιδίως τους τελευταίους μήνες. Από τους Γάλλους και τους Ιταλούς ως τους Ελληνες, τους Ισπανούς ή τους Πορτογάλους, πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί στρέφονται εσχάτως κατά της Γερμανίας με αφορμή την κρίση του δημόσιου χρέους και του ευρώ. Θεωρούν ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ επιδεινώνει δραματικά τις συνέπειες του προβλήματος και οδηγεί προς την κατάρρευση ακόμη και της Ευρωζώνης. Οι όροι του Βερολίνου εκλαμβάνονται ως απαίτηση "γερμανοποίησης" της Ευρώπης και υπαγωγής των χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ σε καθεστώς γερμανικής επικυριαρχίας, μετατροπής τους σε "επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ". "Ο φόβος της "γερμανικής Ευρώπης" επανεμφανίζεται μεταξύ των Γάλλων ηγετών" έγραφε στον τίτλο ολοσέλιδης ανάλυσής της η γαλλική εφημερίδα "Μοντ" την περασμένη εβδομάδα. "Πολλαπλασιάζονται στη Γαλλία οι επικρίσεις εναντίον του Βερολίνου, το οποίο φαίνεται να κρατά το κλειδί του μέλλοντος της Ευρωζώνης" επεσήμαινε ο υπότιτλος.

http://gregordergrieche.blogspot.com/2011/11/blog-post_537.html
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Αν και πιστεύω πως οι προφητείες καταστροφής του Ευρώ, (δυστυχώς για μας???) ΔΕΝ θα επιβεβαιωθούν. Τα συμφέροντα είναι τεράστια και δεν θα επιτρέψουν να απαξιωθεί το "υπέρτατο όπλο" ελέγχου που έχτιζαν για 10ετίες, το κοινό νόμισμα, ούτε και σε κάποια χώρα να ξεφύγει από την εμβέλειά του.
.

Μην το λες...η ιστορία (και οι σκουπιδοντενεκέδες της) είναι γεμάτη από παραδείγματα πανίσχυρων αυτοκρατοριών που κατέρρευσαν σα χάρτινοι πύργοι, σταθερά και κραταιά νομίσματα που δεν αξίζουν πλέον παρά μόνο σα συλλεκτικά, ανίκητων στρατών και αρμάδων που αφανίστηκαν...

Που είναι τώρα το Σύμφωνο της Βαρσοβίας; Η Μεγάλη Αρμάδα; Το Σύμφωνο Bretton Woods; Τι απέγινε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία 20 μόλις χρόνια μετά το θάνατο του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου; Κάτι μου λέει ότι το Ευρώ, τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέρουμε, σύντομα θα είναι μιά ανάμνηση, και αυτό γιατί εκείνοι που το ελέγχουν (ειδικά οι Γερμανοί)επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα.
 
9 και σήμερα....

http://www.reporter.gr/Απόψεις/Ανεμ...hn-axiologhsh-AAA-ths-Gallias-entos-10-hmerwn

La Tribune: Η S&P θα υποβαθμίσει σε αρνητική την αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας εντός 10 ημερών

Ημ/νία: 08:40 - 29 Νοε 2011
Κατηγορία: Ανεμοδείκτης


Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είναι πιθανόν να θέσει τις προσεχείς ημέρες τη διαβάθμιση "ΑΑΑ" της Γαλλίας σε αρνητική προοπτική, έναντι σταθερής σήμερα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας La Tribune που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται.


"Δεν σχολιάζουμε τις φήμες της αγοράς που αφορούν τους βαθμούς αξιολόγησής μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Μία από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνει ότι η ανακοίνωση της αλλαγής της αξιολόγησης της προοπτικής της Γαλλίας "επρόκειτο να ανακοινωθεί την Παρασκευή, αλλά η ανακοίνωση αναβλήθηκε για άγνωστους λόγους". Αλλη πηγή, που χαρακτηρίζεται "διπλωματική", δηλώνει ότι η ανακοίνωση θα γίνει εντός μίας εβδομάδας ή δέκα ημερών.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο οίκος παραδέχθηκε ότι ανακοίνωσε "από σφάλμα" ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβαθμίστηκε, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία βρίσκεται στη βαθμίδα AAA και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (Standard and Poor's, Moody's και Fitch). H Moody's ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι δίνει προθεσμία τριών μηνών για να εκτιμήσει εάν η "σταθερή προοπτική" εξακολουθεί να ισχύει για την αξιολόγηση της Γαλλίας.

Η μεταβολή της προοπτικής σε αρνητική από την Standard and Poor's θα σήμαινε ότι ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για τη Γαλλία μεσοπρόθεσμα, σε μία περίοδο από έξι μήνες έως δύο χρόνια.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Μην το λες...η ιστορία (και οι σκουπιδοντενεκέδες της) είναι γεμάτη από παραδείγματα πανίσχυρων αυτοκρατοριών που κατέρρευσαν σα χάρτινοι πύργοι, σταθερά και κραταιά νομίσματα που δεν αξίζουν πλέον παρά μόνο σα συλλεκτικά, ανίκητων στρατών και αρμάδων που αφανίστηκαν...

Που είναι τώρα το Σύμφωνο της Βαρσοβίας; Η Μεγάλη Αρμάδα; Το Σύμφωνο Bretton Woods; Τι απέγινε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία 20 μόλις χρόνια μετά το θάνατο του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου; Κάτι μου λέει ότι το Ευρώ, τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέρουμε, σύντομα θα είναι μιά ανάμνηση, και αυτό γιατί εκείνοι που το ελέγχουν (ειδικά οι Γερμανοί)επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα.

Πολύ σωστά όσα λες, παρά τα όσα δυσάρεστα θα έρθουν με πιθανή κατάρευση του ευρώ, μακροπρόθεσμα δίνει ελπίδα σε μικρούς (σε μέγεθος) λαούς όπως εμάς να μην υπάρχει κεντρικός οικονομικός έλεγχος... σχεδόν εύχομαι να καταρεύσει αυτή η Τραπεζική Ευρωπαική Ένωση όπως την κατάντησαν... μακάρι για μας να είναι στην παρακμή του το σύστημα που στήσανε.
 
Spiegel για ευρώ : The Game Is Over –
Απέτυχαν στα ''δύσκολα'' στο Eurogroup ενώ εξελίσσεται η μεγαλύτερη επίθεση των αγορών στην Ευρωζώνη



Νίκος Κονιτόπουλος


Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2011 | 14:10
Πρώτη δημοσίευση: 30.11.2011 | 12:15


- Ναυάγιο για την ''προίκα'' του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας και για τη χρήση του υπερόπλου που ακούει στο όνομα Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα
- Σοκ στην ευρωζώνη που πλημμύρισε από ανέργους
- Η Guardian φέρνει στο φως απόρρητη έκθεση της Κομισιόν και της ΕΚΤ για επερχόμενη ιταλική χρεοκοπία
- Στους Financial Times διευθυντές πολυεθνικών αποκαλύπτουν πως προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα από τη διάσπαση του ευρώ
- Διαβάστε τις εφιαλτικές προβλέψεις των διεθνών οίκων για τις οικονομίες της Γερμανία, Αγγλίας και Γαλλίας!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109201&catid=13
 
Μα τέτοια ζηλευτή αντίληψη????Ψςςςςς...Μόνο 2 χρόνια και κάτι τους πήρε....Μπράβο...

H κρίση γίνεται συστημική λένε οι Ευρωπαίοι


Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο, λέει ο Όλι Ρεν. Δεν πείθονται οι αναλυτές μετά τις παρεμβάσεις του Eurogroup.
Την άποψη ότι η κρίση έχει γίνει συστημική επεσήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. "Το πρόβλημα έχει γίνει συστημικό. Είμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση εμπιστοσύνης, σε πλήρη εξέλιξη", υπογράμμισε ο ίδιος.

http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικ...ofaseis-toy-Eurogroup-den-peithoyn-tis-agores
 
"Addio Lucio". Il dolore dei compagni
per l'ultima difficile scelta..

Στό καλό Λούτσιο Μάγκρι...Μονος επέλεξες τον τρόπο του θανάτου σου πάντα αξιοπρεπής και πιστός στις ιδέες σου και στο Manifesto τής Προλεταριακής Ενοτητας..

http://www.ilmanifesto.it/attualita/notizie/mricN/5949/


Ο Νικολας Σεβαστάκης σε ενα εξαιρετικό άρθρο αποχαιρετισμό ,εντελώς διαφορετικό απο τις μπούρδες που έγραψαν διάφορες αλλες φυλλάδες..

http://rednote.gr/details.php?id=4094

Ο Λούτσιο Μάγκρι, ιδρυτική φυσιογνωμία της αριστερής εφημερίδας Il Manifesto, και σημαντικός άνθρωπος του δημοκρατικού κομμουνισμού, πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στην Ελβετία. Και πάνω στο πτώμα του τα γνωστά κοράκια άρχισαν να κρώζουν: πέθανε ο «ουτοπιστής» γιατί –λένε- δεν άντεξε να βλέπει τον κόσμο να μην ακολουθεί την «ουτοπία του». Το έγραψε η Repubblica και το αναπαράγουν τα δικά μας αγράμματα μήντια.

Έτσι ξεμπερδεύουν με την Ιστορία αυτοί που άφησαν τους Μάγκρι για τους Μόντι. Έτσι επιλέγουν να συνεχίσουν το δρόμο τους οι δημοκράτες χωρίς δημοκρατία, οι αριστεροί χωρίς Αριστερά, οι τάχα Ευρωπαίοι χωρίς Ευρώπη ή με την Ευρώπη-τέρας της Μέρκελ, του Σαρκοζύ και των «τεχνοκρατών».
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Μια και ανεφερες το Ill Manifesto....Ενα εξαιρετικα επικαιρο αρθρο του,με βαση ενα αρθρο του Μαρξ για τις κυβερνησεις "τεχνοκρατων".Τα χουμε συζητησει αλλα καλη ειναι μια επαναληψη...


http://rednote.gr/details.php?id=3972

"Στο άρθρο Κυβερνητικές Πράξεις (Απρίλιος 1853), ο Μαρξ υποστήριξε ότι «ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορεί να πει κανείς για την κυβέρνηση συνασπισμού («τεχνοκρατών») είναι ότι αντιπροσωπεύει την αδυναμία της (πολιτικής) εξουσίας σε μια μεταβατική στιγμή». Οι κυβερνήσεις δεν συζητούν πλέον ποιες οικονομικές κατευθύνσεις πρέπει να υιοθετήσουν, αλλά οι οικονομικές κατευθύνσεις προκαλούν τη δημιουργία των κυβερνήσεων."
 
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=432747

Βρετανία: Η μαζικότερη απεργία από την εποχή Θάτσερ την Τετάρτη
Ελαβαν μέρος περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα




Βρετανία: Η μαζικότερη απεργία από την εποχή Θάτσερ την Τετάρτη


Λονδίνο
Περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα έλαβαν μέρος στην απεργία που προκήρυξαν τα βρετανικά συνδικάτα του δημόσιου τομέα διαμαρτυρόμενα για τις περικοπές της κυβέρνησης Κάμερον, ιδιαίτερα στο θέμα των συντάξεων.

Η απεργία επηρέασε κυρίως τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια, ενώ στις μεταφορές δεν υπήρξαν τα προβλήματα που αναμένονταν. Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση από τη δεκαετία του 1980, όταν η τότε Συντηρητική πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ προχωρούσε σε ευρύτατο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Στην Αγγλία το 60% των σχολείων έμεινε κλειστά, στην Ουαλία το ποσοστό έφτασε το 80%, στη Βόρειο Ιρλανδία το 50%, ενώ στη Σκωτία λειτούργησαν μόλις 33 από τα 2.700 σχολεία.

Στον τομέα της Υγείας ακυρώθηκαν 6.000 από τις 33.000 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως και δεκάδες χιλιάδες ιατρικά ραντεβού. Με προσωπικό ασφαλείας κινήθηκαν και τα ασθενοφόρα.

Μαζικές ήταν και οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Κάρντιφ. Στο Λονδίνο ομάδα «Αγανακτισμένων» κατέλαβε προσωρινά τα γραφεία επιχείρησης στο Πικαντίλι.

Μικρά ήταν τα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτούργησαν κανονικά (με εξαίρεση τη Β.Ιρλανδία), ενώ στα αεροδρόμια δεν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και οι ουρές που είχαν όλοι προβλέψει, κυρίως γιατί οι περισσότεροι έσπευσαν εγκαίρως να αλλάξουν την ημερομηνία τους ταξιδιού τους. Έτσι ακόμα και με μειωμένο προσωπικό, οι ουρές τελικά ήταν στα συνηθισμένα επίπεδα.

Τα συνδικάτα δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένα από τις εξελίξεις και ασφαλώς το μεγάλο στοίχημα είναι να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία και να υπάρξει συνέχεια στη μαζικότητα των εργαζομένων του δημόσιου τομέα σε μελλοντικές κινητοποιήσεις. Ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στον Guardian, η κοινή γνώμη βλέπει με κατανόηση τα αιτήματά τους.

Πάντως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έσπευσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων να υποβαθμίσει την επιτυχία της απεργίας, παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Στον πρωθυπουργό απάντησε ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί δεν βλέπετε ότι σκληρά εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν κατεβεί σε διαδήλωση, σήμερα το έπραξαν; Γιατί ήθελαν να σας περάσουν το μήνυμα ότι δεν τους ακούτε».
 
image-287703-galleryV9-bcfp.jpg


Πότε σκάει η Ευρωζώνη; Τον Φεβρουάριο!

http://www.spiegel.de/international/europe/bild-800285-287703.html
 
Πως τα Γερμανικα ομολογα εγιναν αναρπαστα και τωρα καταστρεφουν τους κατοχους τους ....



Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες ή εταιρείες που δάνειζαν επί δύο χρόνια και πλέον το γερμανικό Δημόσιο με επιτόκια 1,7%-1,8%, τις τελευταίες ημέρες βλέπουν ότι έχασαν χρήματα από το κεφάλαιό τους διότι απλά έπεσαν οι τιμές και η απόδοση (επιτόκιο) πήγε στο 2,3%-2,28%.

Αν λοιπόν δεν άκουσαν τις συμβουλές τραπεζιτών να πουλήσουν, τότε σήμερα γράφουν ζημιές και μάλιστα μεγάλες καθώς η 10ετία χθες έφτασε στο 97% με 98% της ονομαστικής αξίας.

Πώς, όμως, έφτασαν να θεωρούν ως «καταφύγιο» τα γερμανικά ομόλογα αναφοράς (Bund);

Μέχρι πρόσφατα οποιονδήποτε τραπεζίτη ή χρηματιστή κι αν ρωτούσες πού να τοποθετήσεις τα χρήματά σου, θα σου απαντούσε στο γερμανικό ομόλογο 10ετίας…

Ουσιαστικά, η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης Μέρκελ τα 2 τελευταία χρόνια, η ανυπαρξία των Γάλλων και Ευρωπαίων πολιτικών, όπως και η απραξία της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης συνέβαλαν στη μεταφορά δισεκατομμυρίων ευρώ στα γερμανικά ομόλογα.

Με λίγα λόγια, η γερμανική κυβέρνηση πούλησε το χρέος της χρησιμοποιώντας τα χρήματα ιδιωτών απ’ όλη την Ευρώπη.

Οι ιδιώτες Ευρωπαίοι πλήρωσαν και θα πληρώσουν τα κρατικά χρέη της Γερμανίας, διότι η απόδοση θα συνεχίσει να ανεβαίνει…. (Αν λ.χ. η ύφεση εδραιωθεί στην Ευρώπη και μειωθούν οι γερμανικές εξαγωγές.)

Από καταφύγιο τώρα θα χάσουν… τα χρήματα

Η επένδυση θεωρείτο ως το καταφύγιο ασφαλείας αφού τα ελληνικά ομόλογα ή τα άλλα ομόλογα της περιφέρειας είχαν φτάσει σε τιμές 40-20.

Σε μια Ευρώπη λοιπόν που κατέρρεε, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, αλλά και τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι πελάτες ζητούσαν μόνοι τους γερμανικά ομόλογα.

Όπως επισημαίνει στο protothema.gr στέλεχος ελληνικής τράπεζας, «οι επενδυτές ζητούν από μόνοι τους τα 10ετή γερμανικά ομόλογα ή ακόμα και διετή τα οποία χθες είχαν απόδοση 0,32%».

«Ουσιαστικά, στη 10ετία είχαν κέρδη μέχρι σήμερα, ενώ στα κοντινής διαρκείας ομόλογα πλήρωναν φύλακτρα….», συμπληρώνει το ίδιο στέλεχος.
 
„Hilfsbereitschaft ist unerlässlich“

Εξαιρετική ομιλία του Helmut Schmidt (92 χρονών παρακαλώ) με εξόχως αυτοκριτικό περιεχόμενο προς την γερμανική πολιτική και σημαντικές ιστορικές αναφορές. Επειδή η τέχνη του πολιτικού λόγου έχει χαθεί εδώ και χρόνια από τα ελληνικά δρώμενα, ας θυμηθούμε τι σημαίνει να μιλάς για σημαντικά πράγματα χωρίς φιοριτούρες και χωρίς να υποτάσσεις τον λόγο σου σε τηλεοπτικούς κανόνες.

Μια μικρή περίληψη στα αγγλικά εδώ

Θα προσπαθήσω να την βρω όλη σε άλλες γλώσσες εκτός γερμανικών.
 
Όχι καλέ, η κρίση είναι πρωτίστως "Ελληνική"......τι λέμε τώρα.....

debt.png


Guess Which Country Has Debt Of Nearly 1000% Of GDP...

It's the UK, per this excellent chart from Morgan Stanley.
Image: Morgan Stanley
A few notes here:

This chart is looking at all kinds of debt, not just sovereign debt. The UK's staggering debt-to-GDP ratio is largely due to the size of its financial sector.
All financial sector debt is, to some extent, potentially government debt, since all governments end up having to rescue their financial sectors in the event of a crisis. That's what brought down Iceland and Ireland.
And yet, for reasons we explained here, the UK is still seen as a gold-standard among safe-havens.
By no measure does the US look remarkable debt-wise -- even household debt/GDP doesn't look that bad. For that matter, Europe doesn't look that bad either. Their problem is not debt, but fiscal/monetary structure.

Read more: http://www.businessinsider.com/g10-countries-by-total-debt-to-gdp-2011-12#ixzz1fazCg8VM
 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=429934&cid=8

FT: H S&P απειλεί με υποβάθμιση ακόμα και τη Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011, 21:31

Ασφυκτικές πιέσεις προς την Ευρωζώνη ασκούν οι οίκοι αξιολόγησης, με την S&P να απειλεί με την ένταξη στον «προθάλαμο» της υποβάθμισης ακόμα και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o oίκος αναμένεται να ανακοινώσει πως βάζει σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση τις εξής χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο.
Πάντως ο οίκος αξιολόγησης αρνήθηκε να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα.