Που πάει η Ε.Ε.;;;

Εγώ είμαι υπέρ της Εθνικής Ομοψυχίας και ας αντιδρούμε από κεκτημένη ταχύτητα, λόγω των απόψεων που έχει εκφράσει στο παρελθόν ο Χιώτης.
Οι "ταξικοί εχθροί" είναι ένας ορισμός του παρελθόντος αν το καλοσκεφτούμε, που διαιωνίζει το διαίρει και βασίλευε.
Για παράδειγμα εγώ που είμαι τεχνικός σε μια πολυεθνική βιομηχανία δεν είμαι και τόσο διαφορετικός από τον Τεχνικό διευθυντή μου, απλά επειδή εκείνος κερδίζει 8 με 10 φορές περισσότερα από εμένα. Στο κάτω κάτω, τον επόμενο μήνα που θα εφαρμοστούν περικοπές, αν περικόψουν π.χ. 200 ευρώ από εμένα, 200 ευρώ θα χάσει κι αυτός. Και οι δύο υπάλληλοι είμαστε και μπορεί αύριο μεθαύριο η εταιρία να μας πετάξει και τους δυο στο δρόμο.
Οι δρόμοι μας είναι κοινοί.
Το θέμα είναι πως θα τον πείσω να γραφτεί στο Σωματείο; ή τουλάχιστον να συμμετέχει μαζί μου στις απεργίες, να υψώσει κι αυτός έμπρακτα το ανάστημά του απέναντι στον κοινό μας δυνάστη, την ανώνυμη πολυεθνική. Θα μιλήσω για το όραμα της Εθνικής Ομοψυχίας στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου για να μας ανακοινωθούν επίσημα οι περικοπές, ίσως να καταφέρω κάτι. Ή λέτε να το χουν σκεφτεί αυτοί πρώτοι και να με προλάβουν;
 
Εκλογές στη Γαλίθια: Το PP κατάφερε να έχει την αυτοδυναμία, ιστορική πτώση των σοσιαλιστών και μεγάλη άνοδο της Ενωμένης Αριστεράς.....
 
Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας


Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE). Σύμφωνα με την INE, το 21,1% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 7.355 ευρώ το χρόνο. Το φετινό ποσοστό εμφανίζεται ελαφρά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι οπότε είχε αγγίξει το 21,8%.

Η μικρή αυτή βελτίωση φαίνεται να οφείλεται στην αύξηση των ηλικιωμένων, οι συντάξεις των οποίων αποτελούν ένα σχετικά σταθερό εισόδημα, εκτιμά η INE. Ο αριθμός των ανηλίκων κάτω των 16 ετών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας αυξήθηκε στο 21%, ενώ το 2011 ήταν 19,4%. Το μέσο εισόδημα των οικογενειών μειώθηκε το 2012 κατά 1,9% στα 24.609 ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 12,7%, από 9,8% πέρυσι, ο αριθμός των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Περίπου το 44% των ισπανικών οικογενειών δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές.

Οι αλλοδαποί που ζουν στην Ισπανία κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε ποσοστό 26,3% έναντι 19,8% των Ισπανών. Πολλοί φιλανθρωπικοί οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει για την αύξηση της φτώχειας στην Ισπανία, την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να βυθίζεται στην ύφεση και η ανεργία έχει φτάσει το 25%.


https://www.babylonia.gr/index.php?...te-ispanous-zei-kato-apo-to-orio-tis-ftoxeias
 
Απάντηση: Re: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Εκλογές στη Γαλίθια: Το PP κατάφερε να έχει την αυτοδυναμία, ιστορική πτώση των σοσιαλιστών και μεγάλη άνοδο της Ενωμένης Αριστεράς.....

Ενωμένης Αριστεράς??????????
Σσσσσσσσσσστ. Μη σε ακουσει κανενας κουκλος και εχουμε αλλα βραδιατικα.
 
ΡΕΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Toυ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙK


Βομβαρδισμός από τίτλους σοβαρών εφημερίδων τις τελευταίες μέρες γύρω από τις σχέσεις του Λονδίνου με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. «Αυξανόμενοι φόβοι ότι η Βρετανία αναζητά την πόρτα εξόδου της ΕΕ» ήταν π.χ. ο εξάστηλος τίτλος της τρίτης σελίδας, από τη μια άκρη ως την άλλη, της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» την περασμένη Πέμπτη. Σαφώς πιο επιθετικός φραστικά ο σχετικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής «Λε Μοντ» την ίδια μέρα: «Πρέπει να πετάξουμε τους Άγγλους έξω από την ΕΕ;». Η γερμανική σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» προσπαθεί να υποκριθεί την ψύχραιμη, αλλά οι τίτλοι της σχετικής ανάλυσής της προδίδουν τον εκνευρισμό της: «Η οικονομική κρίση προκάλεσε στους Βρετανούς μια κρίση ταυτότητας. Η διέξοδός τους; Να ενθουσιάζονται με την έξοδο από την ΕΕ» τόνιζε.




Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αναβίωση της συζήτησης αποχώρησης της Βρετανίας δεν προέκυψε εκ του μηδενός. Πρώτα πρώτα ήταν η στάση του ίδιου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος υπαινίχθηκε σαφώς ότι μπορεί να θέσει σε δημοψήφισμα το ερώτημα της παραμονής ή της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. Έθεσε με κομψό τρόπο το θέμα και στο συνέδριο των Συντηρητικών: «Η Ευρωζώνη κατευθύνεται προς μεγαλύτερη ολοκλήρωση. Είναι αναγκαία, αν θέλουν να σώσουν το κοινό νόμισμα, αλλά σκέπτομαι ότι αυτό παρέχει στη Μεγάλη Βρετανία την ευκαιρία να πετύχει μια νέα και καλύτερη συμφωνία με την Ευρώπη» τόνισε. Έξω φρενών με τη στάση αυτή ο αρθρογράφος της γαλλικής «Λε Μοντ» Αρνό Λεπαρμαντιέ. «Ο εκβιασμός είναι το όπλο του Βρετανού πρωθυπουργού» γράφει και ομολογεί: «Κι εμάς μας καταλαμβάνει η ακατανίκητη επιθυμία να πετάξουμε τους Άγγλους έξω από την Ευρώπη. Επιτέλους ελεύθεροι!».



Δεν είναι μόνο τα λόγια των Βρετανών. Είναι πρωτίστως οι πράξεις τους.



Την περασμένη Δευτέρα ο Κάμερον είχε βάλει την Τερέζα Μέι, υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του, να ανακοινώσει την πρόθεση του Λονδίνου να αποχωρήσει από ούτε ένα, ούτε δυο αλλά... 133 (!) μέτρα αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας στο πλαίσιο της ΕΕ. θα πρόκειται για την πρώτη θεαματική «επιστροφή εθνικής βρετανικής κυριαρχίας» από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο, όταν υλοποιηθεί στην πράξη η απόφαση αυτή.
Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διοχετεύει στα μέσα ενημέρωσης την πληροφορία ότι προτίθεται να βάλει βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ για τα επόμενα επτά χρόνια που θα συζητηθεί στη συνοδό κορυφής του Νοεμβρίου. Η Κομισιόν έχει υποβάλει πρόταση που προβλέπει ο προϋπολογισμός για την επταετία 2014-2020 να ανέρχεται στο ύψος του 1,1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος προωθεί τη συμβιβαστική πρόταση ο προϋπολογισμός της ΕΕ να ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ της Ευρώπης, αλλά ο Ντέιβιντ Κάμερον απαιτεί να μην υπάρξει αύξηση του απόλυτου ποσού του προϋπολογισμού ούτε καν... ενός ευρώ! Και έτσι απορρίπτουν τη γερμανική πρόταση, κάνοντας έξω φρενών το Βερολίνο. «Η Μέρκελ θα προειδοποιήσει το Ηνωμένο Βασίλειο για το βέτο στον προϋπολογισμό της Ευρώπης» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου τη Δευτέρα.

Οι Γερμανοί θα ματαιώσουν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 22 και 23 Νοεμβρίου, αν ο Κάμερον συνεχίσει να διαφωνεί, γράφει η σοβαρή βρετανική εφημερίδα. Οι Γερμανοί πάντως φαίνεται ότι αρχίζουν να θεωρούν χαμένη υπόθεση τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, όπως αποτυπώνεται και σε ένα ενδιαφέρον άρθρο της γερμανικής «Ντι Τσάιτ» για το θέμα αυτό. «Με κάθε μήνα κρίσης του ευρώ αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κόψουν τα σκοινιά που τους συνδέουν με την ηπειρωτική Ευρώπη και να εγκαταλείψουν την ΕΕ» υποστηρίζει και συνεχίζει: «Σε λίγα χρόνια η Μεγάλη Βρετανία θα ανακτήσει την πλήρη εθνική και κρατική κυριαρχία της, γιατί στο δημοψήφισμα που πρέπει να γίνει το 2016, η πλειοψηφία θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ».
 
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Λιθουανία. Προχθές έγινε ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών. Ο λιθουανικός λαός ψήφισε υπέρ των κεντροαριστερών κομμάτων και τους έδωσε την εντολή να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά η δεξιά πρόεδρος της χώρας…πρόβαλε βέτο (!) στη συγκρότηση κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού υπό το κόμμα που πήρε τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στις 14 Οκτώβρη. Απαγορεύοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος που νίκησε στις εκλογές, η δεξιά πρόεδρος προσπαθεί να επιβάλει πραξικοπηματικά τον ομοϊδεάτη της δεξιάς πρωθυπουργό Αντριους Κουμπίλιους, τον οποίον όμως οι Λιθουανοί ψηφοφόροι κατακρεούργησαν εκλογικά λόγω της κτηνώδους πολιτικής λιτότητας που ακολούθησε εναντίον τους και τον έριξαν στην τρίτη θέση με ποσοστό μόλις 14,84%. Η υπόθεση αποκτά σοβαρότατες διεθνείς πολιτικές διαστάσεις.

Η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντά*λια Γκρίμπαουσκαϊτε δεν είναι απλώς δεξιά. Πριν γίνει πρόεδρος στη χώρα της, όπου είναι πραγ*ματικά δημοφιλής, ήταν επίτροπος Προϋπολογισμού στην ΕΕ και θεωρεί*ται άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης των Γερμανών - οι αντίπαλοι της την κατηγορούν ότι είναι τυφλό όργανο του Βερολίνου. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος που πήρε τις περισσότερες ψήφους (20,03%) Βίκτορ Ούσπασκιτς, δεν είναι μόνο ο πλουσιότερος Λιθουανός με αμύθητη περιουσία που υπολογίζεται γύρω στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Εί*ναι επιπλέον ρωσικής καταγωγής και υποστηρίζει στενότερες σχέσεις με τη Μόσχα. Έχοντας αυτά κατά νου, εύκο*λα σχηματίζεται η πεποίθηση ότι η πρόεδρος της Λιθουανίας δρα στη συ*γκεκριμένη περίπτωση με τρόπο που επιχειρεί να αποτρέψει το σάρωμα της γερμανόδουλης κυβέρνησης της λιθουανικής Δεξιάς που εξόντωσε τον λαό της χώρας στη λιτότητα και την αντικατάστασή της από μια τρόπος του λέγειν κεντροαριστερή κυβέρνηση συ*νασπισμού, η οποία θα επιζητεί σχέσεις και με τη Ρωσία, αντί να είναι μονομερώς προσανατολισμένη προς το Βερολίνο. Ένα δευτερεύον, αλλά όχι και ασήμαντο στοιχείο για την ΕΕ είναι να διακοπεί, έστω και πραξικοπηματι*κά, αυτή η ατελείωτη σειρά εκλογικής συντριβής όλων των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της που ακολου*θούν πολιτικές λιτότητας...
 
Ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Λονδίνο πρόκειται, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους να συρρικνωθεί περαιτέρω, ως και κατά 13 χιλιάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια πρόβλεψη που περιέχεται σε επικαιροποιημένη μελέτη του Centre for Economics and Business Research (CEBR).

Το εργατικό δυναμικό του νευραλγικής σημασίας οικονομικού τομέα αυτού θα επανέλθει σε προ 20ετίας επίπεδα απασχόλησης εάν η πρόβλεψη αυτή επαληθευτεί.

Στο Σίτι έχουν ήδη απολυθεί μετά το 2007 περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι. Η οικονομική κρίση που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια οδήγησε στην εκ βάθρων αναθεώρηση των συνθηκών λειτουργίας και των ίδιων των μοντέλων εργασίας στον σημαίνοντα σε μία καπιταλιστική οικονομία τραπεζικό τομέα.

Το CEBR είχε προβλέψει σε προηγούμενη μελέτη του ότι "ήταν πιθανόν του χρόνου τράπεζες (και) επενδυτικά σχήματα να επαναπροσλάβουν 6 χιλιάδες εργαζόμενους".

Παράλληλα κάνει λόγο περί "κατάρρευσης" σημαντικού αριθμού εταιριών φέτος. Διαβλέπει μία ήπια μόνον αύξηση της απασχόλησης στο Σίτι, του οποίου η οικονομική παραγωγή αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής βρετανικής οικονομικής παραγωγής, αλλά μόνο το 2015.