Που πάει η Ε.Ε.;;;

Πάντως, μια και είχαν την ευκαιρία, προεκλογικά, να επισημάνουν το πρόβλημά τους οι ενδιαφερόμενοι, και βρήκαν ανοιχτά αυτιά στους υποψήφιους κυβερνήτες, εγώ θα ζητούσα απο τους τελευταίους, την δικαίωσή τους απο τις τράπεζες, με την προυπόθεση βέβαια, να μην μετακυλισει ουτε 1 cent απο αυτά που δαπανούνται, θα δαπανηθούν ή θα μπορούσαν να δαπανηθούν ή θα μπορούσαν να ελαφρύνουν ή να μην επιβαρύνουν τους υπόλοιπους πολίτες.

Εχοντας συνταξει σχετικες αγωγες αμφιβαλω αν καταλαβαινεις τα μισα απο οτι εγω. Δεν πειραζει καλα ειναι στην αγνοια, ειναι ευλογια.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνω που εσύ ξέρεις;
Τα προϊόντα είναι ένας συνδυασμός instrument με tool.
Π.χ. η τάδε μετοχή/fund/bond του τάδε οργανισμού.
Όταν πλέον ορίζεις αγορά και νόμισμα είσαι σε επίπεδο notation.
Το τάδε fund της τάδε εταιρίας σε over the counter market και με νόμισμα συνδιαλλαγής το γιεν.
Μπορείς να το κάνεις. Δεν σε εμποδίζει κανείς. Αλλά πρέπει να είσαι γνώστης και να παρακολουθείς π.χ. τα over the counter markets (αφού παίζεις εκεί).

Αυτοί που αγόρασαν πρακτικά το προϊόν επένδυσαν σε κάτι που δεν γνώριζαν την συμπεριφορά του σε βάθος χρόνου.
Κάποιος σφύριξε σε κάποιο φίλο τους ότι υπάρχει τέτοιο προϊόν και θεωρώντας εαυτόν εξυπνότερο από τους άλλους το εκμεταλεύτηκαν.
Ως γνωστόν η μανούλα μας μας έκανε έξυπνους και όχι σαν τους άλλους που περιμένουν στην ουρά/περιμένουν το κόκκινο/δεν παρανομούν γενικά...

Για 10 και πάνω χρόνια πλήρωναν λιγότερα από αυτούς που πήραν δάνειο επενδύοντας σε επίπεδο instrument.
Πλέον κάποιο κομμάτι του συνδυασμού που δημιουργεί το notation στο οποίο επένδυσαν (η ισοτιμία) αλλάζει και με αυτό αλλάζει και η όποια απόδοση του προϊόντος τους.

Το ρίσκο λοιπόν απέδωσε καρπούς για 10 χρόνια π.χ., καρπούς που δεν αποδίδει πλέον. Έτσι, μπορεί αυτή τη στιγμή να πληρώνουν τα ιδια με άλλους που πήραν δάνειο σε ευρώ, λιγότερα ή περισσότερα.
Αϋριο που θα αλλάξει η ισοτιμία δεν ξέρουμε.
Πάντως σίγουρα δεν τους επέβαλε η τράπεζα να επενδύσουν σε notation.

Εχει περάσει απο το μυαλό σας οτι μερικοί το γύρισαν σε φράγκο γιατί όπως είχαν ανέβει τα επιτόκια εκεινη την περιοδο δεν μπορούσαν να παλέψουν τη δόση;

Λέω εγώ τώρα...

Επίσης όφειλε ή δεν όφειλε το κράτος, εφόσον βγαίνει μια τέτοια τζογαδορικη επιλογή αν μη τι άλλο να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινο για τις οποίες συνέπειες;

Υ.Γ. Δεν έχω δάνειο ουτε σε monopoly currency.

E καλά τώρα...
Και εδώ το κράτος? να τους εξηγήσει το προφανές?
Δεν είναι δυνατόν να παίρνεις μεγάλο δάνειο και να μην έχεις σκεφτεί τις πιθανότητες!
Απλά υπολόγισες ότι οι περισσότερες θα είναι με το μέρος σου.
Αλίμονο αν το κράτος πρέπει να μας ενημερώνει για κάθε τι που έχει ρίσκο.

Ναι είναι κάποιοι που πήραν δάνειο γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.
Είναι και πολλοί όμως που απλά είχαν ξεσαλώσει και κοιτάγανε κοστούμια για μεγαλύτερο μπόι.

Έχω παράδειγμα συναδέρφου μου που κόντεψε να χωρίσει με τη γυναίκα του γιατί δεν ήθελε να πάρει δάνειο 300.000 ευρώ!!!!!
Είχε δει η κυρία να πωλείται έτοιμη μονοκατοικία σε αυτή την τιμή και κόλλησε.
Το τι τράβηξε ο άνθρωπος δε λέγεται!!!
Μέχρι που τον έλεγε -μπροστά μας- αδιάφορο για την οικογένειά του και ότι δεν νοιαζόταν τα παιδιά του που μεγαλώνουν σε διαμέρισμα και χωρίς κήπο.
Και οι δύο μισθωτοί!!! Έλεγε η κυρία ας πηγαίνει ο ένας μισθός στο δάνειο.
Είχε χάσει επαφή! Ποιος μισθωτός ρε παιδιά έπαιρνε πριν το ευρώ δάνειο 100.000.000 για να χτίσει/αγοράσει σπίτι?
Τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει το χάπατο!

Είναι πολλά τέτοια παραδείγματα, δεν είναι όλοι τόσο αναξιοπαθούντες!

ε ναι
και το κράτος
με εντατικούς-ασφυκτικούς ελέγχους των τραπεζικών τακτικών και παράλληλη ενημέρωση του κοινού ..

τα οικονομικά (από τη θεωρία μέχρι τα προιόντα-εργαλεία) δεν είναι και ούτε μπορούν να είναι κατανοητά από το ευρύ κοινό ..

το ευρύ κοινό λοιπόν αφέθηκε έρμαιο στις τράπεζες και στα "επενδυτικά" τους προγράμματα (με τα ψιλά γράμματα) ...

θα μου πεις εδώ οδηγήθηκε (το κοινό) στο χρηματιστήριο με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα ... (πόσες και πόσες δηλώσεις κυβερνητικών δεν είχαν γίνει για στήριξη του χαα πριν το χάος)

χέρι-χέρι πήγαιναν κυβερνήσεις και τράπεζες τα τελευταία χρόνια ...

Κάποιοι ξέχασαν ακόμα και τα περίπτερα που είχαν στήσει οι τράπεζες για άμεσο δάνειο. Ένα γραφείο, ένα ατμ, καμιά φορά και ένας κράχτης απ' έξω να μοιράζει φυλλάδια (πως κάνουν στα βλάχικα οι ντυμένοι τσολιάδες; ) και έτοιμο το κατάστημα. Πήγαινες να ψωνίσεις ψάρια και δίπλα ήταν το περίπτερο αμεσοδανείου/διακοποδανείου/καταναλωτικού.
Κατά τα άλλα να δώσουμε λεφτά στις τράπεζες να τις σώσουμε, από την τσέπη μας, γιατί... έτσι!

Εχει περάσει απο το μυαλό σας οτι μερικοί το γύρισαν σε φράγκο γιατί όπως είχαν ανέβει τα επιτόκια εκεινη την περιοδο δεν μπορούσαν να παλέψουν τη δόση;

Λέω εγώ τώρα...

Επίσης όφειλε ή δεν όφειλε το κράτος, εφόσον βγαίνει μια τέτοια τζογαδορικη επιλογή αν μη τι άλλο να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινο για τις οποίες συνέπειες;

Υ.Γ. Δεν έχω δάνειο ουτε σε monopoly currency.

Τα επιτόκια ορίζονται στο συμφωνητικό Στέλιο...
Δεν θα σου ανεβάσει η τράπεζα τη δόση, όταν έχεις υπογράψει για συγκεκριμένη κάθε μήνα.
Αν θέλεις να τζογάρεις και η δόση σου να είναι σε Γιεν, Φράγκο, Δολλάρια είναι άλλη ιστορία.
Όταν όμως θέλεις να τζογάρεις δεν μπορείς να ζητάς τα ρέστα από άλλους στην περίπτωση που χάσεις!
Μια χαρά σε βολεύει όταν κερδίζεις.

Το κράτος δεν έσπρωξε τους επενδυτές στα προϊόντα με ισοτιμία φράγκου.
Αντίθετα έσπρωξε τον κόσμο το 99 να δώσει ότι έχει και δεν έχει στο χρηματιστήριο.
Βέβαια το ότι έβγαινε ο πρωθυπουργός και συνέδεε την οικονομία με το χρηματιστήριο λέγοντας ότι καλπάζει και δείτε το, το ξεχάσαμε αβαβά...

Εκεί έπρεπε να βγει ελεγκτικός μηχανισμός και να τους μαζέψει όλους και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις που πρέπει να φάνε το κεφάλι τους 100 φορές για να καταλάβουν ότι ο καπιταλισμός καταβροχθίζει τα μικρά ψάρια...
Και μη μου πεις ότι το να ποντάρω στο ότι το νόμισμα της τάδε χώρας θα είναι πάντα υποτιμημένο σε σχέση μία άλλης δεν είναι καπιταλιστική τακτική!
Ας ποντάρουμε και στην καταστροφή μίας άλλης χώρας να επενδύσουμε στα CDS της λίγο πριν βγούμε στην τάδε πορεία να το παίξουμε ριζοσπαστικοί κομουνιστές...

Ρε συ Μιχάλη, ενα σπίτι ήθελε ο άλλος, ποια ψιλά γραμματα λες; Αυτά που δεν καταλαβαίνουν ουτε οι περισσοτεροι υπάλληλοι τραπέζης;
Είπε πριν ο Z τι θα έπρεπε να είχε γίνει και όλοι ξέρουμε και το τι έγινε.
Οσο για το ΧΑΑ, μην μου τα λες εμένα, συμφωνουμε, στους νδπασοκους να τα λες/λεμε , που έρχονται κιόλας να μας κουνησουνε και δάχτυλο.

Βεβαίως υπαρχουν και οι περιπτωσεις που λέει ο Χρήστος, αλλά τι να κάνουμε... ευθύνη του κράτους είναι να προσπαθει να προστατέψει ακόμα και αυτους τους ηλιθιους.

Πως;
Είπε ηδη ο Ζ τρόπους και ο Λεωνίδας επίσης ανέφερε παραδείγματα που θα έπρεπε να έχουν αν μη τι άλλο αποφευχθεί.

Ρε συ Μιχάλη, ενα σπίτι ήθελε ο άλλος, ποια ψιλά γραμματα λες; Αυτά που δεν καταλαβαίνουν ουτε οι περισσοτεροι υπάλληλοι τραπέζης;

Δηλαδή πήγε ο άλλος και είδε δύο προϊόντα της ίδιας εταιρίας.
Στο ένα θα του δίνανε 100.000 και θα έδινε 1.000 το μήνα.
Στο άλλο, με το ίδιο ποσό, ίδια χρονική διάρκεια, θα έδινε 700 το μήνα.

Στο ίδιο μαγαζί αν δεις δύο σώβρακα ίδιας εταιρίας με διαφορετική τιμή θα ψαχτείς γιατί την έχει.
Αλλά όχι, προφανώς ο έξυπνος σκέφτηκε ότι το άλλο προϊόν είναι για να το παίρνουν οι ηλίθιοι (όπως πάντα).

Είπε πριν ο Z τι θα έπρεπε να είχε γίνει και όλοι ξέρουμε και το τι έγινε.

Οσο για το ΧΑΑ, μην μου τα λες εμένα, συμφωνουμε, στους νδπασοκους να τα λες/λεμε , που έρχονται κιόλας να μας κουνησουνε και δάχτυλο.

Βεβαίως υπαρχουν και οι περιπτωσεις που λέει ο Χρήστος, αλλά τι να κάνουμε... ευθύνη του κράτους είναι να προσπαθει να προστατέψει ακόμα και αυτους τους ηλιθιους.

Πως;
Είπε ηδη ο Ζ τρόπους και ο Λεωνίδας επίσης ανέφερε παραδείγματα που θα έπρεπε να έχουν αν μη τι άλλο αποφευχθεί.

Το οποιοδήποτε κράτος θα έπρεπε να προφυλάξει τον φορολογούμενο αποφεύγοντας να ματαιώνει έργα που επιφέρουν ρήτρα δισεκατομμυρίων.
Επίσης κυνηγώντας αυτούς που εκμεταλεύτηκαν το ρευστό των ταμείων για να παίξουν στο χρηματιστήριο το 99.
Επίσης... ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν έχει κάνει στο όνομα των τραπεζιτών και κολλητών της εκάστοτε κυβέρνησης.
Το να βγαίνει με disclaimers και να προειδοποιεί ότι ο τζόγος είναι κακό πράγμα δεν μου λέει κάτι.
Αν βγει αύριο και κλείσει τον ΟΠΑΠ προς όφελος των πολιτών που έχουν χάσει περιουσίες θα δεις πορείες στο Σύνταγμα με πολλαπλάσιο κόσμο από τις πορείες που κάνουν επειδή έχουν μηδενίσει μισθούς και συντάξεις.

:nounder:
Το πρώτο link τα θεωρεί ριψοκίνδυνα προϊόντα επενδυτικού χαρτοφυλακίου (όπως είπα και εγώ πιο πριν), ο δεύτερος θέλει να πληρώνει σε CHF και στο τρίτο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μιλάμε...

Το κειμενο ειναι προπερσινο αλλα δεν εχει σημασια.Το ζουμι ειναι η ιστορια που περιγραφει για το πως προεκυψε αυτο περιβοητο οριο 3% στα ελλειματα των χωρων της ΕΕ.
Ανωτατη μπακαλικη...

Πώς σκάρωσαν ένα σκληρά καταδυναστευτικό κριτήριο

Είναι γνωστό, ότι το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ορίζει σαν κριτήριο «υγείας» μιας κρατικής οικονομίας το όριο «3% του δημοσίου ελλείμματος επί του συνόλου του ΑΕΠ (ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος)». Κι είναι γνωστό πως με αυτό το νούμερο στο χέρι αποφασίζεται η μοίρα των κρατών-μελών, δηλαδή των πολιτών τους. Πώς όμως ορίστηκε σαν κριτήριο ο λόγος «δημόσιο έλλειμμα προς ΑΕΠ»; Και πώς προσδιόρισαν τον αριθμό 3%; Με βάση άραγε ποιους διεξοδικά μελετημένους, στέρεα θεμελιωμένους σε πολυετείς έρευνες και υποστηριγμένους από έγκριτες οικονομικές θεωρίες επιστημονικούς υπολογισμούς;

Το εντόπισα ξαφνικά σήμερα σκαλίζοντας, αν και το είχε αποκαλύψει αναλυτικότατα από πρόπερσι τον Οκτώβριο ο γάλλος οικονομολόγος Γκι Αμπέιγ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επί Ζισκάρ ντ’ Εστέν και στις αρχές της περιόδου Φρανσουά Μιτεράν, επιφορτισμένος μεταξύ 1977-1982 με το έργο της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Καταγράφοντας την ιστορική διαδρομή από το «πετρελαϊκό σοκ» του 1973, που σήμανε το τέλος της μεταπολεμικής «χρυσής τριακονταετίας», το πέρασμα στο νεοφιλελευθερισμό και στους απανωτούς πανικούς με το δημόσιο έλλειμμα, αφηγείται αναλυτικά τι συνέβη ένα βράδυ του 1981 στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών σε μια στιγμή που φαινόταν ότι, στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό για το 1982, το δημόσιο έλλειμμα θα ξεπερνούσε το σοκαριστικό για τα δεδομένα της εποχής αριθμών των 100 δις γαλλικών φράγκων.

Το υπολοιπο (και ουσιαστικο) εδω:http://dangerfew.blogspot.gr/2012/01/blog-post_11.html

Germany Emerges
By George Friedman

German Chancellor Angela Merkel, accompanied by French President Francois Hollande, met with Russian President Vladimir Putin on Feb. 6. Then she met with U.S. President Barack Obama on Feb. 9. The primary subject was Ukraine, but the first issue discussed at the news conference following the meeting with Obama was Greece. Greece and Ukraine are not linked in the American mind. They are linked in the German mind, because both are indicators of Germany's new role in the world and of Germany's discomfort with it.

...

https://www.stratfor.com/weekly/germany-emerges

Καταπληκτική ανάλυση του Strattfor για τη Γερμανία.

Υπάρχουν πολλά τέτοια βιντεο σε πολλά διαφορετικά μερη, ακόμα και μεσα στο Παρίσι οπου επιτίθενται σαν αγέλες ακομα και σε πολιτικά meetings οπου εκφράζονται αντίθετες ιδέες απο αυτες της λαθρολαγνείας, με μπουκάλια, λοστους, κλπ μπροστα στα μάτια όλων (και της αστυνομίας ) σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η Ευρώπη ειναι υπο μερική κατοχή, και σύντομα υπο απόλυτη, όπως σαφώς δηλωνει η νέα "καλλιτεχνικη εκφραση" που χτυπάει κατακέφαλα ταυτόχρονα...το ραπ:

" θα γ£§¶σουμε την κόρη σου στο ιδιο σου το κρεβάτι " ( lacrim & κάποιος άλλος αρρωστος )... Βέβαια κάποιοι ηδη ερεθίζονται στην ιδέα, τι λέω ειναι ηδη σε εκσταση.
Κ'εις ανώτερα.

Η Ευρώπη ειναι υπο μερική κατοχή, και σύντομα υπο απόλυτη, όπως σαφώς δηλωνει η νέα "καλλιτεχνικη εκφραση" που χτυπάει κατακέφαλα ταυτόχρονα...το ραπ:

" θα γ£§¶σουμε την κόρη σου στο ιδιο σου το κρεβάτι " ( lacrim & κάποιος άλλος αρρωστος )... Βέβαια κάποιοι ηδη ερεθίζονται στην ιδέα, τι λέω ειναι ηδη σε εκσταση.
Κ'εις ανώτερα.

Άμα το βάλεις να παίξει ανάποδα ακούγεται Βοσκόπουλος. Οπότε μην ανησυχείς.

Άμα το βάλεις να παίξει ανάποδα ακούγεται Βοσκόπουλος. Οπότε μην ανησυχείς.

Μπαα... Εγω βασικά τους διώχνω τους δαιμονες, δεν τους καλώ.

Και σιγά μη παιξω τους κάγκουρες. Είτε ανάποδα ειτε ισα.