Πού πάει η γλώσσα μας ?

Σωστό δείχνει, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.

(το "τι" σωστό είναι, δεν ξέρω μπας και είναι δόκιμο ένα "θα" πριν το "κάνουμε")

α, δόκιμο! άλλο πάλι και αυτό? δηλαδή ντε και καλά θα έπρεπε να πω:Τι θα κάνουμε παιδιά?

Μια χαρά είναι όπως το έγραψες.

Ξεχασα να βάλω φατσούλες -bye-

Re: Απάντηση: Πού πάει η γλώσσα μας ?

Dalanik άσε το γκάζι από το πόδι και τράβα λίγο χειρόφρενο μπρε. Database Error σεβασμό σε αυτό που μας ζητάν από την διαχείριση τα παιδιά.

Μερσι για την προτροπή / παρατήρηση, αλλά δεν έκανα κάτι που αντιτίθεται σε αυτά που μας ζητάν τα παιδιά από την διαχείρηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πού πάει η γλώσσα μας ?

Για ψάξου, μπορεί να προκύψεις κι εσύ κρυπτοχουντικός, ποτέ δεν ξέρεις. Συγγνώμη, αλλά τέτοια πολιτική διάσταση στις γλωσσικές προτιμήσεις, είναι ξεκάθαρη αστειότητα.

Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να χρησιμοποιείς στη ρίμη του λόγου δοτική ή να σου ξεφεύγουν τόνοι και αλλα κατάλοιπα της καθαρεύουσας και της αρχαίας Ελληνικής και άλλο να επιδιώκεις να εκφράζεσαι έτσι και να θέλεις να εκφράζονται και οι άλλοι έτσι. Δεν είμαστε όλοι αναγνώστες της Εστίας, ούτε θέλουμε να γίνουμε.

Νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει τα γραφόμενα του malakudi, αν αναφέρεσε σε αυτόν βέβαια.

Φιλικά

Re: Απάντηση: Πού πάει η γλώσσα μας ?

Dalanik άσε το γκάζι από το πόδι και τράβα λίγο χειρόφρενο μπρε. Database Error σεβασμό σε αυτό που μας ζητάν από την διαχείριση τα παιδιά.

Αγαπητέ κ.send, από ότι είδα δεν βάλατε τόνο στην λέξη μια! για ποιον λόγο δεν βάλατε? απαντήστε μου σας παρακαλώ, για να μου φύγει και αυτή η απορία?

Πλάκα με κάνεις :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πού πάει η γλώσσα μας ?

Νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει τα γραφόμενα του malakudi, αν αναφέρεσε σε αυτόν βέβαια.

Φιλικά

Καθόλου. Θέλεις να κάνω και quote τα χωρία πχ για τη μετοχή;
Μπορείς να μιλάς όπως θέλεις, εγώ δεν θα σε χαρακτηρίσω. Αλλά δεν δέχομαι και να χαρακτηρίζομαι κι εγώ για τον τρόπο που μιλάω και γράφω και τις προτιμήσεις μου σε γλωσσικούς τύπους.

Πλάκα με κάνεις :flipout:
οχι, καθολου. Αντιθετως τωρα γιατι γελας? με περνας για χαζο ή χαζη την ερωτηση μου κυριε? μπορει να ξερεις την απαντηση εσυ, αλλα δεν ειναι κακο να την μαθω και εγω! ετσι δεν ειναι σε παρακαλω?

Απάντηση: Re: Πού πάει η γλώσσα μας ?

Eίδες Πάνο? Διαβάζοντας την ουσία και όχι τα συγκάληψή της βγαίνουν άλλα συμπεράσματα...
Εγώ ως ανορθόγραφος, έννοιωσα ένα σφύξιμο για παράδειγμα...

Εγώ Πάνο δεν θα σου ποστάρω τον κανονισμό του forum. Ξέρεις αυτόν που ισχύει μόνο για το πόπολο... Κάντο εσύ αμα θές!

Την αγάπη μου Πάνο!
:grinning-smiley-043 -bye-

Το ποστ 512 το διάβασες?

Καθόλου. Θέλεις να κάνω και quote τα χωρία πχ για τη μετοχή;

Μπορείς να μιλάς όπως θέλεις, εγώ δεν θα σε χαρακτηρίσω. Αλλά δεν δέχομαι και να χαρακτηρίζομαι κι εγώ για τον τρόπο που μιλάω και γράφω και τις προτιμήσεις μου σε γλωσσικούς τύπους.

Ποιός βρε σε χαρακτήρισε?

Ο άνθρωπος δεν είπε, ή τουλάχιστον δεν το κατάλαβα εγώ έτσι, ότι όσοι αγαπάτε τη σωστή γραφή και τα αρχαία ελληνικά είστε Ελληνάρες.

Βρε φίλε Τάσο εσύ έτσι γράφεις? Έχεις 14000+ ποστ έχεις γράψει έστω ένα όπως της εστίας? Άλλο θαυμάζω τη γλώσσα μας, άλλο θα ήθελα να γράφαμε και να μιλούσαμε την αρχαία Ελληνική και άλλο το 2010 να προσπαθείς να το κάνεις ή ακόμα χειρότερα να το επιβάλλεις. Προσπάθησε να το δεκτείς αυτό.

Δεν θυμάμαι τα ποστ που αναφέρεις αλλά και να υπάρχουν πάνω στα νεύρα μας γράφουμε διάφορα. Μην πιανόμαστε από κουβέντες τώρα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Πού πάει η γλώσσα μας ?

Το ποστ 512 το διάβασες?

Όχι Γιάννη ζητώ συγνώμη το έχασα, έχεις δίκιο...

Παρ' όλα αυτά θα σου ζητήσω να μου υποδείξεις που μπορώ να τοποθετηθώ επί του θέματος και στα ποστ που ήδη απάντησα.

Είναι ειλικρινές το ερώτημα δεν ενέχει καμία μομφή.

:grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πού πάει η γλώσσα μας ?

οχι, καθολου. Αντιθετως τωρα γιατι γελας? με περνας για χαζο ή χαζη την ερωτηση μου κυριε? μπορει να ξερεις την απαντηση εσυ, αλλα δεν ειναι κακο να την μαθω και εγω! ετσι δεν ειναι σε παρακαλω?

Σου ζητώ συγγνώμη για τα γέλια, δεν ήθελα να σε προσβάλλω.

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει Εμπειρίκο.
Πώς θα ήταν ο Μέγας Ανατολικός δίχως το περιτύλιγμα της καθαρεύουσας; Πεζός όσο το dvd της Ντούβλη.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Άλλο αυτό αγαπητέ και άλλο να βλέπεις εν έτη (:D) 1992, να σου μιλάει καθαρεύουσα.

Δεν νομίζω οτι θα έπρεπε η επίμονη και (παραίτερη) προσπάθεια των φασιστοειδών και λοιπών φαντασιόπληκτων να ταυτιστούν με το κάλλος των αρχαίων Ελλήνων μέσω μιας επιτηδευμένης ομιλίας να μας ωθεί στο να επιτρέψουμε να οικιοποιηθούν το σύνολο της Γλώσσας.
Αυτή η τακτική απο ορισμένους "προοδευτικούς" κύκλους, την δράση των οποίων συζητάμε συχνά σε διπλανά νήματα, τους έχει παραδώσει ήδη το δικαίωμα του πατριωτικού αισθήματος.

Αυτό που αυτοί κάνουν προσπαθώντας μέσω ενός υποτιθέμενου ανεβασμένου γλωσσικού επιπέδου να υπονοήσουν ένα εσωτερικο-πνευματικό επίπεδο, δεν έχει σχέση, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχει, με αυτόν που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την πολυπλοκότητα της γλώσσας για να εκφραστεί καλύτερα. Εξάλλου στα χέρια (ή στόματα) των πρώτων η γλώσσα καταλήγει ένα ξύλινο κακέκτυπο του πρωτοτύπου. Μπορείς να καταλάβεις τον εκάστοτε συνδικαλιστικό εκπρόσωπο συγκεκριμένης ομάδα εργαζομένων στα παράθυρα μετά απο πορεία πχ χωρίς να δείς το σουπερ απο κάτω...

Φέρνω για παράδειγμα τον εξαιρετικό Στάθη, που η γλώσσα που χρησιμοποιεί στον ναυτίλο του ενώ είναι αρκετά σύνθετη παραμένει κατανοητή και άμεση. Αν και πρόσφατα και αυτον τον κατηγορήσαν για εθνικιστή οι ίδιοι κύκλοι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πού πάει η γλώσσα μας ?

Δημήτρη

1) Nαι πιστεύω ότι αυτός δημιούργησε όλη αυτή τη υπερβολή! Μόνος του!!!
Πραγματικά ελπίζω να αναγνωρίσει ότι η στάση του δεν ήταν η πρέπουσα, αυτή που αρμόζει σε ΓΔ... και στις δύο περιπτώσεις (αλλά και πολλές ακόμα άλλες στο παρελθόν). Περισσότερο δε ελπίζω να το καταλάβει και να αλλάξει...

Αν κάνω λάθος οι συντονιστές και τα μέλη του Σωματείου, διαβάζουν και μπορούν να παρέμβουν... εφόσον βέβαια μπορούν και θέλουν...
- Θέλουν να σβήνονται τα ακραίως ανορθόγραφα και/ή ασύντακτα μηνύματα? Ερωτήθηκαν γι´αυτό? Και τι απάντησαν?
- Συμφωνούν με τον αποκλεισμό του PanMan και το δικό μου? Ερωτήθηκαν για αυτό? Και τι απάντησαν?

Για τα άλλα που λές περί διαχειριστών και ανορθόγραφων, να μου επιτρέψεις να σου πώ ότι δεν έχουν σχέση ούτε με μένα, ούτε με τις δημοσιεύσεις μου... Παρακαλώ να μου υποδείξεις ένα post που να πρόσβαλα συντονιστή ή να είπα ότι πρέπει όλοι να γίνουμε ανορθόγραφοι ή να μη δίνουμε σημασία στη γραφή μας.

Ποιός είναι εκτός πραγματικότητας?

Τέλος να σου πω ότι αν είμαι εκτός θέματος είσαι και εσύ που συνομιλείς μαζί μου.

Φιλικά
Νίκος

Θά επιτρέψεις στην Δ.Ο. νά έχει τίς απόψεις της..
Οπως είναι σαφές ότι το φόρουμ δέν ειναι δυνατόν νά περιστρέφεται μόνον γύρω από τίς δικές σου γνώμες πού τίς διαβάσαμε καί τίς θεωρούμε σεβαστές ασχέτως άν συμφωνούμε ή διαφωνούμε..
Μέ συγχωρείς τώρα αλλά θά πρέπει νά φύγω γιά την συνάντηση στο Alba..
Θάναι εκεί 50 μέλη τού φορουμ γιά ποτό.
Και μέ περιμένουν δίπλα και ο φίλος μου ο Λύμπε και ο φίλος μου ο panman και πολλά άλλα παιδιά πού ήδη γνωρίζω ή θα γνωρίσω..
Θά μού λείψουν βέβαια οι εξαίρετοι θεσσαλονικείς φίλοι μου σαν τον Ντόκ,τον Supersonic τόν Τσάκωνα και άλλους,πού ελπίζω νά δώ σύντομα..
Ξεκίνα κι´εσύ και έλα.-bye-

Αυστραλία: Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ζητά ο Μάικ Ραν

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμπεριλάβει την ελληνική γλώσσα στο εθνικό πρόγραμμα διδασκαλίας γλωσσών.

Ο κ. Ραν έγραψε σχετική επιστολή στο νέο υπουργό Παιδείας, Σάϊμον Κριν, στην οποία του αναλύει τους λόγους για τους οποίους η ελληνική γλώσσα πρέπει να είναι μεταξύ των γλωσσών που θα διδάσκονται στα αυστραλιανά σχολεία.

«Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας πιστεύει ακράδαντα πως η ελληνική γλώσσα θα πρέπει να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία μας. Η πολιτεία μου έχει μια μεγάλη ελληνική κοινότητα και γι' αυτό είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι», αναφέρει ο κ. Ραν.

Στη Νότια Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτειακής κυβέρνησης, την ελληνική γλώσσα διδάσκονται 4.500 μαθητές σε 36 σχολεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/07/2010_345174

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πού πάει η γλώσσα μας ?

:offtopic:

Θά μού λείψουν βέβαια οι εξαίρετοι θεσσαλονικείς φίλοι μου σαν τον Ντόκ,τον Supersonic τόν Τσάκωνα και άλλους,πού ελπίζω νά δώ σύντομα..
Έμενα από έξω θα με έχεις όταν θα έρθεις εδώ πάνω?:nounder:

Δεν νομίζω οτι θα έπρεπε η επίμονη και (παραίτερη) προσπάθεια των φασιστοειδών και λοιπών φαντασιόπληκτων να ταυτιστούν με το κάλλος των αρχαίων Ελλήνων μέσω μιας επιτηδευμένης ομιλίας να μας ωθεί στο να επιτρέψουμε να οικιοποιηθούν το σύνολο της Γλώσσας.
Αυτή η τακτική απο ορισμένους "προοδευτικούς" κύκλους, την δράση των οποίων συζητάμε συχνά σε διπλανά νήματα, τους έχει παραδώσει ήδη το δικαίωμα του πατριωτικού αισθήματος.

Αυτό που αυτοί κάνουν προσπαθώντας μέσω ενός υποτιθέμενου ανεβασμένου γλωσσικού επιπέδου να υπονοήσουν ένα εσωτερικο-πνευματικό επίπεδο, δεν έχει σχέση, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχει, με αυτόν που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την πολυπλοκότητα της γλώσσας για να εκφραστεί καλύτερα. Εξάλλου στα χέρια (ή στόματα) των πρώτων η γλώσσα καταλήγει ένα ξύλινο κακέκτυπο του πρωτοτύπου. Μπορείς να καταλάβεις τον εκάστοτε συνδικαλιστικό εκπρόσωπο συγκεκριμένης ομάδα εργαζομένων στα παράθυρα μετά απο πορεία πχ χωρίς να δείς το σουπερ απο κάτω...

Φέρνω για παράδειγμα τον εξαιρετικό Στάθη, που η γλώσσα που χρησιμοποιεί στον ναυτίλο του ενώ είναι αρκετά σύνθετη παραμένει κατανοητή και άμεση. Αν και πρόσφατα και αυτον τον κατηγορήσαν για εθνικιστή οι ίδιοι κύκλοι...

Συμφωνώ απόλυτα.-bye-

Επειδή κάποιος ανεγκέφαλος χρησιμοποιεί ένα τσεκούρι για να ανοίξει ένα κεφάλι , δεν σημαίνει ότι φταίει το ..τσεκούρι, ώστε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το τσεκούρι και να σπάμε ξύλα με τα χέρια.