Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Oικονομιες ταξινομημενες βασει ογκου εμπορικων συναλλαγων (σε $) !

Merchandise.png

Κορυφαιοι εξαγωγεις (1995 - 2004 - 2014)

Top exporters.png

Eμεις, για ποιο πραγμα πολεμαμε ? .... συνταξη στα 55 ? .... ελαχιστος μισθος 751 ευρω ? ... θυμιστε μου καποιος :hmmmm:

Last edited:
Εμείς μόνο ρίγανη εξάγουμε. Εβλεπα χθες στο σουπερμάρκετ, κρεμμύδια Ιταλίας και πράσσα Γερμανίας, χωρίς να υπάρχουν δίπλα ελληνικά αντίστοιχα...

Επι σύριζα, οι παραγωγοί αλλάζουν επάγγελμα. Δεν συμφέρει το επάγγελμα πιά, με τέτοια φορολόγηση και τέτοιο κόστος παραγωγής...
Δεν συμφέρει να παράξεις τίποτα. Είσαι χαμένος απο χέρι. Πινέζες ή συνδετήρες να θέλεις να παράξεις, η φορολογία είναι τόσο μεγάλη και η ζήτηση - στα πάντα - είναι τόσο μικρή, που κλείνεις την επιχείριση αμέσως.

Last edited:
Για αλλο λογο ειμαστε χαμενοι ...
δεν γνωριζω ποσοι ελληνες επιχειρηματιες θα υπεγραφαν συμβολαιο με τους εργαζομενους
καθιστωνας τους ΣΚΛΑΒΟΥΣ για το χρονικο διαστημα που θα δουλευαν στην φαμπρικα τους.
Χαιρομαι που τουλαχιστον ΔΕΝ "προοδευουμε" ετσι ! Αλλα δεν χαιρομαι καθολου που ο καθενας
δειχνει την κατσικα του αλλου .... και δεν ασχολειται με την δικια του, πως να αρμεξει γαλατακι.

Οταν οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ συμμαθητες μου (καθε ταξης) εχουν διοριστει ειτε στο Δημοσιο ειτε σε Τραπεζα
και εχουν μεινει ΟΙ ΣΤΟΥΡΝΟΙ για ολες εκεινες τις δουλειες που χαρακτηριζονται πρωταρχικες μιας
εθνικης οικονομιας ... τοτε παλι καλα που ειμαστε στο μπλε χρωμα .... και οχι στο ιωδες !!!
Ουσιαστικα με την μνημειωδη ανικανοτητα μας να παραξουμε εστω και 0.1% πρωτογενες πλεονασμα
(οχι λογιστικο ... πραγματικο) μαλλον ειμαστε η πρωτη οικονομια που φλερταρει με τους αρνητικους
αριθμους, με το -, με το κατω του μηδενος !

Last edited:
Εμείς μόνο ρίγανη εξάγουμε. Εβλεπα χθες στο σουπερμάρκετ, κρεμμύδια Ιταλίας και πράσσα Γερμανίας, χωρίς να υπάρχουν δίπλα ελληνικά αντίστοιχα...

Επι σύριζα, οι παραγωγοί αλλάζουν επάγγελμα. Δεν συμφέρει το επάγγελμα πιά, με τέτοια φορολόγηση και τέτοιο κόστος παραγωγής...
Δεν συμφέρει να παράξεις τίποτα. Είσαι χαμένος απο χέρι. Πινέζες ή συνδετήρες να θέλεις να παράξεις, η φορολογία είναι τόσο μεγάλη και η ζήτηση - στα πάντα - είναι τόσο μικρή, που κλείνεις την επιχείριση αμέσως.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ,αυτά υπάρχουν εδώ και χρόνια ,τουλάχιστον 6-7 .
Είναι οι πρακτικές ορισμένων σ/μ να εισάγουν προιόντα κυρίως από χώρες του < πρώην υπαρκτού παραδείσου>
Ο Αρβανιτίδης π.χ είχε σχεδόν όλα τα όσπρια από Πολωνία -Ουγγαρία -Βουλγαρία,φρέσκες ντομάτες Σκοπίων!!!!!,κλπ,κλπ .
Δεν έχω σχέση με τη γεωργία [καμία] το μόνο που ξέρω είναι ότι επί δεκαετίες εισπράττουν επιδοτήσεις ,πετάνε στις χωματερές και έχουν τρακτέρ 100.000 για 40 στρέμματα χωράφια.Να μην ξεχνάμε και την διαγραφή των χρεών τους 3 φορές

Η ζημιά είχε ξεκινήσει απο την εποχή της ΕΟΚ, όταν "υποχρέωσαν" τον πληθυσμό να αλλάξει καλλιέργειες. Μέχρι τότε, ο κάθε αγρότης καλλιεργούσε ότι τον συνέφερε και τον βόλευε λόγω τόπου και ζήτησης. Ξαφνικά, είδαν οτι πχ. Στο Αργος μπορούσες να βάζεις πορτοκάλια αλλά στο Αγρίνιο όχι (γιατι βάσει ευρωπαικών οδηγιών, δεν θα τα έπαιρναν οι συνεταιρισμοί κλπ). Ετσι άρχισαν και οι επιδοτήσεις-κίνητρο στις αλλαγές καλλιέργειας. Οι εξωφρενικά τυφλές αποζημιώσεις όπου όλοι παρακαλούσαν να πέσει χαλάζι ή παγωνιά να κάψει την σοδειά και να πάρουν αποζημίωση το 70% που θα έπαιρναν απο την κανονική παραγωγή, χωρίς να πληρώσουν εργατικά και άλλα έξοδα ή ταλαιπωρία. Αθάνατα χρόνια επι πασοκ - οι 50 τόνοι γίνονταν με ένα χαρτζιλίκι στον ελεγκτή, 100 τόνοι και τα 50 πρόβατα, 200... Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι νέοι έφυγαν και πήγαν στην πόλη να "απαλλαγούν απο το στίγμα της αγροτιάς". Δεν ήταν in - το έλεγε και το Κλικ του Κωστόπουλου. Εγιναν δημ.υπάλληλοι ή υπάλληλοι σε κινητομάγαζα. Εμεινε ο γέρος πίσω να οργώνει όσο μπορούσε. Οταν δεν μπορούσε, τα χωράφια νοικιάζονταν σε τρίτους. Μ'αυτά και μ'αυτά η επαρχία ξέμαθε να καλλιεργεί. Ταυτόχρονα οι μεσάζοντες βρήκαν φτηνά προιόντα απο Τουρκία, Σκόπια, Αίγυπτο, Ισραήλ... Επρεπε κι ο αγρότης τώρα να συμβιβαστεί με χαμηλότερες τιμές. Αλυσίδα πάνε αυτά... Τα εργοστάσια λιπασμάτων ένα-ένα κλείνουν, τα λιπάσματα τώρα είναι συνήθως εισαγώμενα, άλλες τιμές έξω απο το κρατικό μονοπώλειο... Ολα στραβά κι ανάποδα... Παρά τις ανα καιρούς αισιόδοξες απόψεις και ιδέες, είμαστε καμμένη γή και τα πάντα έχουν κριθεί...

Last edited:
Ένα άλλο "παράδοξο" που συνέβαινε (τότε) ήταν το ότι μεγάλη Πελοποννησιακή εταιρεία χυμών εισήγαγε συμπυκνωμένο/κατεψυγμένο χυμό πορτοκαλιού από την Βραζιλία, τα δε ντόπια πορτοκάλια .....................στην χωματερή.

Παντως οπου μπορω - και θεωρω και πολλοι αλλοι - επιλεγω ελληνικα ειδη διατροφης κι ας ειναι ακριβοτερα. Οποτε πιστευω υπαρχει χωρος για τον ντοπιο παραγωγο επενδυοντας στην ποιοτητα και οσο μπορει στις εξαγωγες.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Παντως οπου μπορω - και θεωρω και πολλοι αλλοι - επιλεγω ελληνικα ειδη διατροφης κι ας ειναι ακριβοτερα. Οποτε πιστευω υπαρχει χωρος για τον ντοπιο παραγωγο επενδυοντας στην ποιοτητα και οσο μπορει στις εξαγωγες.

Εχω διαπιστώσει εδω και λίγο καιρό ότι έχουν δημιουργηθεί νέες εταιρίες που ασχολούνται με τα κατεψυγμένα λαχανικά ,πέρα από τις πολύ γνωστές
Μάλιστα οι περισσότερες έχουν έδρα τη Πέλλα και είναι πολύ καλής ποιότητας ελληνικά προιόντα

Και μαλιστα και συνεταιριστικα. Υπαρχουν πολλοι που το παλευουν και ειναι αυτοι που θα καβαλησουν το κυμα οταν τα πραματα στρωσουν κι αν μας το επιτρεψει η βαρβαρη πολιτικη των δηθεν εταιρων.

Ειναι κριμα που δεν μας δινουν μια ανασα μερικων ετων, μια περιοδο προσαρμογης.

Και μαλιστα και συνεταιριστικα. Υπαρχουν πολλοι που το παλευουν και ειναι αυτοι που θα καβαλησουν το κυμα οταν τα πραματα στρωσουν κι αν μας το επιτρεψει η βαρβαρη πολιτικη των δηθεν εταιρων.

Ειναι κριμα που δεν μας δινουν μια ανασα μερικων ετων, μια περιοδο προσαρμογης.

Να λέμε αλήθειες
Περίοδο προσαρμογής είχαμε τόσα χρόνια ,αλλά τόσο ο δημόσιος ,όσο και ο ιδιωτικός τομέας πετούσε αετό ...
Τώρα δυστυχώς πρέπει κάποιοι να βουτήξουν στα πολύ βαθιά

Μία από τα ίδια.
Έψαχνα χθες για Βούτυρο Κέρκυρας στο super market.
Είχαν 6 διαφορετικών εταιριών. Όλες έγραφαν συσκευάζεται στην Ελλάδα. Δεν είδα καμμιά να γράφει παρασκευάζεται στην Ελλάδα.
Ακόμα και οι κλασικές άσπρες συσκευασίες μικρών εταιριών.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Btw, χθες άκουσα ότι τα ζωικά λιπαρά τελικά δεν είναι τόσο βλαβερά όσο μας έλεγαν μέχρι τώρα. Σε αντίθεση με τα σπορέλαια και τις παραφίνες.

Μία από τα ίδια.
Έψαχνα χθες για Βούτυρο Κέρκυρας στο super market.
Είχαν 6 διαφορετικών εταιριών. Όλες έγραφαν συσκευάζεται στην Ελλάδα. Δεν είδα καμμιά να γράφει παρασκευάζεται στην Ελλάδα.
Ακόμα και οι κλασικές άσπρες συσκευασίες μικρών εταιριών.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Btw, χθες άκουσα ότι τα ζωικά λιπαρά τελικά δεν είναι τόσο βλαβερά όσο μας έλεγαν μέχρι τώρα. Σε αντίθεση με τα σπορέλαια και τις παραφίνες.

Αν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες ,μικρές όμως .
Ελαιόλαδο ,σίγουρη αξία

Και απο αλλαντικά, μόνο Νίκας και Υφαντής, παιδιά... Να ξέρουμε τι τρώμε... (LOL)

Δηλαδή, εννοώ, ότι ξέρεις οτι το χοιρινό σαλαμάκι έχει σίγουρα άλογο μέσα. Μπορεί να έχει και χοιρινό μέσα... παίζεται...

Status
Not open for further replies.