Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Ειναι κριμα που δεν μας δινουν μια ανασα μερικων ετων, μια περιοδο προσαρμογης.

Μια περιοδος προσαρμογης 5 ετων οπου .... Praktiker, IKEA, Carrefour και LIDL .... τον πουλο !!!! .... για να μπορεσει να
πουλησει λιγο ακριβουτσικα ο μικρος ο ελληνας. Γιατι ειναι 10000% αδυνατον να παιξει ο καραγκιοζακος μας με οικονομιες
κλιμακας και σκεδαση επιχειρηματικου ρισκου σε αλλες δεκαπεντε χωρες. Τωρα θα μου πειτε ... "και γιατι να παω στον
ακριβο ελληνα ?". Ε .... μην πατε .... να μεινουμε τρεις και ο κουκος ... δυο και ο κουκος .... ο κουκος ....

Ολα αυτα βεβαια .... προυποθετουν και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ πρωθυπουργους .... που δεν φυλανε δαχτυλιδακια για να εκλεγουν.
Και που εχουν δουλεψει ΕΣΤΩ και δυο μηνες σε καποια παρακατιανη δουλεια ... της πλεμπας .... του συρφτετου.
ΟΧΙ κατευθειαν πρωτος μισθος 3000 ευρω.

Το Lidl τροφοδοτεί από την Ελλάδα όλη την Ευρώπη με προϊόντα. Το Carrefour πήρε τον πούλο, το Praktiker έχει εδώ και καιρό προβλήματα. Όπου υπάρχει καλός ανταγωνισμός, οι ξένοι δεν τα βγάζουν πέρα. Είδατε τι έγιναν τα McDonalds στην Ελλάδα, αλλά και άλλες ξένες αλυσίδες ταχυφαγείων;

Δεν ειπα πουθενα οτι ειμαστε σοβαροι ανταγωνιστικα, ουτε οτι εχουμε ποιοτητα, ουτε φοβερο after-sale service.
Εγραψα για περιοδο χαριτος !!!!!! Και στην περιοδο χαριτος τι κανεις ? ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ κανεις !
Εαν δεν κανεις τα στραβα ματια και θες να ισχυουν ολα τα παραπανω ... τοτε αφηνεις να παρουν τον πουλο
ολοι οι καραγκιοζηδες μικρομπαταχτσηδες ιθαγενεις. Ειναι και αυτο μια επιλογη (απολυτα κατανοητη).

Οντως φρεσκο βουτυρο δεν υπαρχει πλεον. Ισως λογω κοστους. Κι αυτα που λενε Κερκυρας ειναι τυπου κερκυρας.

Ελπιζω σε συνεταιρισμους τυπου θεσγαλα.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με συγχωρείτε αν έχει συζητηθεί, δεν έχω χρόνο να παρακολουθώ το νήμα στενά.

Το αφιερώνω στον CR και στον Σταύρο:

https://www.ndf.fr/nos-breves/16-03-2017/yaourts-grecs-les-croix-des-eglises-censurees/

(Προσωπικά δεν πιστεύω σε σκοτεινά σχέδια πίσω απ'αυτό, απλά σε λίγο υπερβάλλοντα ζήλο περί political correctness. Προβληματιστικό πάντως σε κάθε περίπτωση. Υπερβολικό, ανούσιο και εύκολα παρεξηγίσιμο.)

https://www.ndf.fr/nos-breves/16-03-2017/yaourts-grecs-les-croix-des-eglises-censurees/

(Προσωπικά δεν πιστεύω σε σκοτεινά σχέδια πίσω απ'αυτό, απλά σε λίγο υπερβάλλοντα ζήλο περί political correctness. Προβληματιστικό πάντως σε κάθε περίπτωση. Υπερβολικό, ανούσιο και εύκολα παρεξηγίσιμο.)

Αισχος...Αλλα δυστυχως δεν με παραξενευει γιατι γνωριζω την χωρα που ζω εδω και 27 χρονια πλεον. Απλα σκεφτομουν να μην φτασετε εσεις (στην Ελλαδα) σε αυτο το σημειο. Γιατι εμεις το συνηδειτοποιησαμε ΤΕΛΙΚΑ σε μεγαλο βαθμο και προσπαθουμε να βγουμε..παιρνει χρονο και αιμα.

Εσεις δεν εχετε πεσει ακομα μεσα, αλλα σας σπρωχνουν. Μετα ειναι δυσκολη η εξοδος.

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Οντως φρεσκο βουτυρο δεν υπαρχει πλεον. Ισως λογω κοστους. Κι αυτα που λενε Κερκυρας ειναι τυπου κερκυρας.

Ελπιζω σε συνεταιρισμους τυπου θεσγαλα.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έκανα λάθος.
Το Δωδώνη που ψώνισα, γράφει από 100% Ελληνικό γάλα.

Εκοψαν τους σταυρους απο τους τρουλους (οι δικοι μας) ?
Αυτο αναρωτιεται ο αρθρογραφος ?

(δεν ξελω γαλλικα .... ειμαι ντουγανακι :rolleyes:)

Η Δωδώνη είναι πλέον ρώσικη εταιρία.

Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε και το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,τότε δεν υπάρχει τέλος
Αν το προίον είναι ελληνικό και δίνουν δουλειά σε Ελληνες νομίζω ότι είναι αρκετό .

Έκανα λάθος.
Το Δωδώνη που ψώνισα, γράφει από 100% Ελληνικό γάλα.

Αν δεν παραγει κι η Ηπειρος βουτυρατα, το χασαμε το παιχνιδι. Αφου μονο πετρες χορταρι και αιγοπροβατα εχει. Α και βροχη. Πολλη βροχη.

Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε και το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,τότε δεν υπάρχει τέλος
Αν το προίον είναι ελληνικό και δίνουν δουλειά σε Ελληνες νομίζω ότι είναι αρκετό .
Αν τα κερδη πανε ΟΛΑ εξω ? ..... δεν μας ενδιαφερει ?
Τι μερος του τζιρου παει στις πληρωμες των εργαζομενων ?
Ουτε αυτο μας ενδιαφερει ?

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Αν δεν παραγει κι η Ηπειρος βουτυρατα, το χασαμε το παιχνιδι. Αφου μονο πετρες χορταρι και αιγοπροβατα εχει. Α και βροχη. Πολλη βροχη.

Ε όχι και πολύ βροχή... μια δυο φορέ το χρόνο βρέχει. :2thumb22sup:

Ε ναι. Δυο φορες. Απο Οκτωβριο μεχρι Μαρτιο και απο Μαρτιο μεχρι Οκτωβριο. Πρωτοηλθα Γιαννενα μηνα Ιουλιο, και αναρωτιομουν γιατι εβγαινε ο κοσμος απο τα σπιτια τους με ομπρελα μεσα στη νταλα ηλιο. Το απογευμα το ειχα καταλαβει...

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Αν τα κερδη πανε ΟΛΑ εξω ? ..... δεν μας ενδιαφερει ?
Τι μερος του τζιρου παει στις πληρωμες των εργαζομενων ?
Ουτε αυτο μας ενδιαφερει ?

Μάνο ,πληρώνονται οι εργαζόμενοι ,οι παραγωγοί ,οι προμηθευτές ,ΔΕΗ -ΟΤΕ -ΙΚΑ ,δημόσιο κλπ,κλπ
Μας ενδιαφέρει όλοι αυτοί να έχουν δουλειά ,να είναι ανταγωνιστική η εταιρία και θεωρώ λογικό ότι η ιδιοκτησία πρέπει να κερδίζει ,γιατί δεν ζούμε σε σοσιαλιστική δημοκρατία του <υπαρκτού σοσιαλισμού>

Ρωτησα ενα παιδακι που ειχα βρει στο δρομο, αν σταματαει ποτε να βρεχει, και μου ειπε "δεν ξερω κυριε! Ειμαι μονο 10 χρονώ!"

Status
Not open for further replies.