Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Έχω ζήσει εγώ, και έχω και δυτικοευρωπαία γυναίκα. Σύντομα θα ξαναπάμε εκεί, δυστυχώς (η άτιμη η κρίση βλέπεις). Οι εμπειρίες μου είναι σαν αυτά που λες, κάποιοι προσπαθούν να προσαρμοστούν με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Άλλοι δεν προσπαθούν καθόλου και φτιάχνουν μικρά ή μεγάλα γκέτο (και Έλληνες, Πορτογάλοι, Ισπανοί, όχι μόνο Άραβες και λοιποί μουσουλμάνοι). Και τίθεται θέμα τι εννοεί κανείς ως προσαρμογή. Δεν πρόκειται ποτέ να έχεις σαν μετανάστης πρώτης γενιάς την κοινωνική αποδοχή που έχουν οι ντόπιοι, όσο και να προσπαθήσεις. Εδώ η ελληνική κοινωνία είναι πολύ μπροστά (μιλάω σοβαρά).
Σα νόμιμος μετανάστης έχεις όμως όλα τα πλεονεκτήματα του μόνιμου κάτοικου, την ίδια πρόσβαση σε δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία. Δεν είναι και λίγο. Για σκέψου τι πλεονεκτήματα απολάβουν οι δυτικοί πολίτες που διαμένουν στο Ιράν για παράδειγμα...
Ποτέ δεν υποστήριξα ότι οι δυτικοί είναι αθώες περιστερές, απλά λέω ότι τα εγκλήματα που διέπραξαν οι δυτικοί δε μπορούν να αποτελούν εσαεί άλλοθι για τον κάθε πυροβολημένο που θέλει να αρπάξει ένα χατζάρι και να σφάξει τους απίστους. Ο Μπιν Λάντεν δεν ήταν μη προνομιούχος, σε τίποτα δεν τον έβλαψαν οι Αμερικανοί. Και οι Τούρκοι, που είναι από τους πλέον επιθετικούς μετανάστες, με τα πιό αυστηρά γκέτο, δεν είναι καθόλου αδικημένοι σαν έθνος από τους δυτικούς, το αντίθετο μάλιστα, είναι τα χαϊδεμένα παιδιά Αμερικανών και Ευρωπαίων. Δεν είναι τόσο απλά και σχηματικά τα πράγματα.

Κώστα έχω φιλαράκι έναν Σενεγαλέζο Μουσουλμάνο. Δεν κοιτάει κανεναν στα μάτια όταν προχωρά. Οταν έρχεται στην δουλειά μου, μιλάμε αρκετή ώρα για διάφορα θέματα. Μου μιλά για τους φίλους του τους Έλληνες που έχει και πως του φέρονται καταπληκτικά.

Μου μιλάει για τους υπολοίπους φίλους που μένουν μαζί και για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που τους το νοικιάζει και μιλάει σε όλους με τα καλύτερα λόγια για αυτούς.

Μου μιλάει για την κοπέλα του που μιλάνε μέσω skype για ώρες το βράδυ μόλις γυρνάει εξουθενωμένος απο το περπάτημα στους δρόμους του Πειραιά και λάμπει ολόκληρος οταν μου μιλάει για εκείνη.

Μου μιλάει για το βρίσιμο που τρώει οταν περπατάει και σκύβει το κεφάλι χωρίς να τους μιλά γιατί ξέρει οτι δεν θα του βγει σε καλό......

Μου μιλάει για τις δουλειές που έχει κάνει και οτι έχει γνωρίσει και καλούς και κακούς ανθρώπους.

Μου λέει πότε θα πάω στο σπίτι του να φάμε και να γνωρίσω και τους υπολοίπους. Μου λέει οτι με έναν ομοεθνή του δεν τα πάνε καλά γιατί είναι "κακό παιδί" και τον έδιωξαν απο το σπίτι.

Για μένα Κώστα κανείς δεν ενσωματώνεται σε μια Ανθρώπινη κοινωνία. Όλοι είναι ίσοι και ισότιμοι. Η εκάστοτε κοινωνία θα έπρεπε να "ενσωματώνει" τον καθένα απο όπου και αν προέρχεται και οτιδήποτε και αν πιστεύει. Δυστυχώς η κοινωνίες πλέον έχουν χάσει κάθε ηθική "αξία", κάθε πολιτιστική ταυτότητα, κάθε σεβασμό στον Άνθρωπο.

Έχει χάσει την Ελευθερία της και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στον κόσμο, απο κάποιον που νιώθει Ελεύθερος ενω δεν είναι.

Σε ευχαριστώ για την κουβέντα και σου εύχομαι ότι καλύτερο ενω θα είσαι μακριά απο εκεί που θα ήθελες να είσαι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Απαντηση σου εδωσα, αλλα την αντικατεστησες με τελιτσες και την αγνοησες.

Δεν αγνόησα τίποτα.
Απαντάει το παρακάτω κείμενό σου (χωρίς τελίτσες αυτή την φορά) στο γιατί οι λιγότερο καταπιεζόμενοι στις αγγλογαλλοσουηδίες ξεσηκώνονται ενώ οι περισσότερο καταπιεζόμενοι στην ελλάδα παραμένουν ειρηνικοί ?

Σαθρο επιχειρημα...
Ειναι δυνατο να θελεις να μας πεις οτι περιμενουν να φερουν την οικογενεια τους εδω για να γινουν μπαχαλακηδες? Ισα-ισα τοτε ειναι που θα γινουν νοικοκυραιοι. Μη σου πω οτι θα υποστηριζουν και το μνημονιο!
Εστω οτι εισαι σε ξενη χωρα. Θα αναβες πιο ευκολα τη φωτια (κυριολεκτικα ή μεταφορικα) αν
διπλα ηταν η οικογενεια σου και κινδυνευε να καει ή αν ησουν μονος και παρανομος?
Για τα υπολοιπα σε λιγο...

Καλα ρε, γελα. Αν μας χτυπησουν την Ανγκελα να δω αν θα γελας μετα.

Η μόνη αναφορά έγινε απο τον ίδιο ΔΔ

...
Δεν έχω πρόχειρη απάντηση στο ερώτημα που έθεσα. Υποθέτω όμως πως οι άνθρωποι αυτοί ενσωματώνονται όντως ομαλότερα στην ελληνική κοινωνία απ' ότι εκεί. Και γιατί μπορούν έστω να συντηρηθούν στοιχειωδώς μέσα από την παραοικονομία ή την μαύρη εργασία, αλλά κυρίως γιατί στην καθημερινότητα τους είναι πιο άμεση και ανθρώπινη η σχέση με τον Έλληνα γείτονα.
...

... η οποία κατα την άποψή μου δεν είναι πειστική για 2 τινά :))
Πρώτον, όπως και να το κάνουμε, οι μετανάστες στην Σουηδία ΔΕΝ πεινάνε. 8.8% ανεργία στο Ηusby δεν είναι και τόσο δραματική συγκρινόμενη με τον Νότο, και σίγουρα στο Παρίσι και στο Λονδίνο έχουν περισότερες κοινωνικές παροχές απ'ότι στην Αθήνα, όπου δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη, κοιμούνται στα παγκάκια ή τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Και δεύτερον, οι αγγλογάλλοσουηδικές κοινωνίες δεν είναι τόσο φασιστικές όσο η ελληνική - όπως θέλουν να την χαρακτηρίζουν κάποιες ψυχές - με τους ναζιστές να χαρακώνουν και να σκοτώνουν κάθε μέρα με την υποστήριξη της αστυνομίας, με τους οδηγούς λεωφορείων να τους κατεβάζουν στα μισά της διαδρομής κλπ...
Λέω λοιπόν, οτι το λογικό θα ήταν να συμβαίνουν περισσότερες ταραχές εδώ, παρά εκεί.

Και το ερώτημα παραμένει... Οποιος νομίζει οτι μπορεί να το απαντήσει...

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Επι της ουσίας τώρα, η θέση μου είναι οτι οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται. ...

E, πες το από την αρχή τότε.
Και θα συμφωνήσω εν μερη, οι μουσουλμάνοι έχουν διαφορετική κουλτούρα από τους διτικούς ευρωπαίους. Άλλοι λαοί με άλλες συνήθειες και τρόπο ζωής, δεν είναι φτιάγμένοι για τα... κρύα της σουηδίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε είναι εκεί για λόγους ανάγκης, όχι από επιλογή. Με χωριά και πολεις κατεστραμένα από πολέμους λόγω επεμβάσεων των δυτικών, υφαρπαγής πλουτοπαραγωγικών πόρων με κυβερνήσεις μαριονέτες και εμφύλιους, η μετανάστευση είναι μονόδρομος για αυτούς τις περισσότερες φορές.

Όμως το ότι ζουν σε μικρές δικές τους κοινότητες, κάνουν παρέα και παντρεύονται μεταξύ τους δεν τους κάνει αυτόματα και εγκληματίες. Άλλο οι μεμονομένες περιπτώσεις. Όταν όμως ξεσηκωνεται μια ολόκληρη κοινότητα, όπως στο Παρίσι και το Λονδίνο παλιότερα, θεωρώ ότι το κάνει γιατί αισθάνεται αδικία, αισθάνεται αποκλεισμένη από βασικά κοινωνικά αγαθά, αισθάνεται την έχθρα της ντόπιας κοινωνίας που δε δέχεται τη διαφορετικότητά της.

Tο μικρό τσογλανάκι μου έχει μια φοβία στους μπάτσοι ,, σχεδόν ανεξήγητη , εαν βλέπει η ακούει μπατσοσινιάλο , στολή , η κάτι τέτοιο παθαίνει κοκομπλόγκο !

εννοείτε ότι έχει κανα μύριο παιχνίδια , τα πάντα όλα δλδ , μέχρι και στα ιντερνετικά παιχνίδια πρόσβαση , ταμπλέτες μακ πισια και κλαιν μαιν ,,, 5 χρονών είναι αλλα έχει πρόσβαση σε κάθε παιχνίδι ( τσιγάρα δεν έχουμε αλλα εκέι το πολεμάμε ,,, )

στους μπατσοι λοιπόν έχει μια φοβία άνευ ...

δεν ξέρω ,, μου έχει κάνει τρελή εντύπωση

να φοβάσαι τα σκουλίκια ,, δεν θα το επιτρέψω

ολόκληρες χώρες έχουν γονατίσει, άλλες γιατί είχαν κοιτάσματα, άλλες γιατί είχαν γεωγραφικές θέσεις κλειδιά, διαμάντια κλπ κλπ

μιλιούνια έχουν καταδικαστεί σε μία ζωή χωρίς ελπίδα ...........

Έχουν αφανήσει λαούς ολόκληρους, θα πρόσθετα. Δείτε τους αυτόχθονες Ινδιάνους της αμερικής που έχουν αφανηστεί παντελώς.
Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας χριστιανοί τα κάνανε.

Και μη βιαστείτε να πείτε πως υποστηρίζω το Ισλάμ, μακριά από μένα υποστήριξη οποιασδήποτε θρησκείας.

Αλήθεια ρε παίδες,ποιός διέλυσε τις χώρες των εγκληματικών αυτών στοιχείων;

Ποιός απομυζά τον πλούτο τους και τους έκανε πρόσφυγες;

Αν δεν μπούκαραν οι καλοί χριστιανοί κι οι ακόμα πιό καλοί εβράιοι και δεν κατάστρεφαν κι έκαιγαν τα πάντα στο Ιράκ,στην Λιβύη,στο Αφγανιστάν,στην Παλαιστίνη....θα αναγκάζονταν οι μουσουλμάνοι να παρατήσουν τις χώρες και τα σπίτια τους και να κινδυνεύουν να σκοτώθούν γι' ένα κομμάτι ψωμί σε ξένη χώρα;

Εσείς-εμείς στην θέση τους πόσο εύκολα θα ενσωματονόμαστε στις χώρες των δολοφόνων της χώρας μας;

UP!

Tο μικρό τσογλανάκι μου έχει μια φοβία στους μπάτσοι ,, σχεδόν ανεξήγητη , εαν βλέπει η ακούει μπατσοσινιάλο , στολή , η κάτι τέτοιο παθαίνει κοκομπλόγκο !

εννοείτε ότι έχει κανα μύριο παιχνίδια , τα πάντα όλα δλδ , μέχρι και στα ιντερνετικά παιχνίδια πρόσβαση , ταμπλέτες μακ πισια και κλαιν μαιν ,,, 5 χρονών είναι αλλα έχει πρόσβαση σε κάθε παιχνίδι ( τσιγάρα δεν έχουμε αλλα εκέι το πολεμάμε ,,, )

στους μπατσοι λοιπόν έχει μια φοβία άνευ ...

δεν ξέρω ,, μου έχει κάνει τρελή εντύπωση

να φοβάσαι τα σκουλίκια ,, δεν θα το επιτρέψω

Με όποιον δάσκαλο καθίσεις......χαχαχαχαχα!!!!:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Δεν αγνόησα τίποτα.
Απαντάει το παρακάτω κείμενό σου (χωρίς τελίτσες αυτή την φορά) στο γιατί οι λιγότερο καταπιεζόμενοι στις αγγλογαλλοσουηδίες ξεσηκώνονται ενώ οι περισσότερο καταπιεζόμενοι στην ελλάδα παραμένουν ειρηνικοί ?

Η μόνη αναφορά έγινε απο τον ίδιο ΔΔ

Πρώτον, όπως και να το κάνουμε, οι μετανάστες στην Σουηδία ΔΕΝ πεινάνε. 8.8% ανεργία στο Ηusby δεν είναι και τόσο δραματική συγκρινόμενη με τον Νότο, και σίγουρα στο Παρίσι και στο Λονδίνο έχουν περισότερες κοινωνικές παροχές απ'ότι στην Αθήνα, όπου δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη, κοιμούνται στα παγκάκια ή τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Και δεύτερον, οι αγγλογάλλοσουηδικές κοινωνίες δεν είναι τόσο φασιστικές όσο η ελληνική - όπως θέλουν να την χαρακτηρίζουν κάποιες ψυχές - με τους ναζιστές να χαρακώνουν και να σκοτώνουν κάθε μέρα με την υποστήριξη της αστυνομίας, με τους οδηγούς λεωφορείων να τους κατεβάζουν στα μισά της διαδρομής κλπ...
Λέω λοιπόν, οτι το λογικό θα ήταν να συμβαίνουν περισσότερες ταραχές εδώ, παρά εκεί.

Oχι, το κειμενο μου απανταει στην εξηγηση που εδωσες εσυ:
"Μόλις νοιώσουν λίγο δυνατοί, μόλις εξασφαλίσουν την παραμονή, μόλις φέρουν και την οικογένεια, μόλις νοιώσουν οτι ο νόμος τους καλύπτει και δεν θα φύγουν, τότε θα δεις οτι δεν διαφέρουν σε τίποτα απο αυτούς της Γαλλίας και της Αγγλίας... Bηρυτός θα γίνει η Αθήνα..."
Οταν ειπες "Δεν διαφωνώ... :))", η συνοδεια του smiley μου εδωσε την εντυπωση οτι το ειπες σαρκαστικα.
Αν οντως συμφωνεις οτι το επιχειρημα αυτο δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα να παμε και παρακατω.
Την απαντηση στο ερωτημα σου δεν ισχυριζομαι οτι την εχω. Εχω ομως αρκετες πιθανες απαντησεις
που φανταζουν πιο λογικες.

Πρωτα απ'ολα Σουηδια, Αγγλια και Γαλλια ειναι χωρες με πολυ ψηλοτερο βιοτικο επιπεδο απο το δικο μας,
ακομα και το προ κρισης. Αυτο σημαινει αντιστοιχα πολυ μεγαλυτερη διαφορα στο βιοτικο επιπεδο
αυτου που ειναι ανεργος και δυσκολευεται να βρει τα βασικα (σπιτι, τροφη κτλ) σε σχεση με το μεσο
ορο των Σουηδων ας πουμε που ζουν στο ζεστο διαμερισμα τους με την τηλεορασαρα τους και ολες τις
ανεσεις τους. Η διαφορα αυτη επιτεινει το αισθημα της κοινωνικης αδικιας. Απο κει και περα φανταζομαι
πιανεις το συλλογισμο μου. Γι'αυτο και ειχε λογικοτατη βαση η δηλωση της Σουηδεζας υπουργου.
Οσο καιρο το κρατος εδινε στοιχειωδεις κοινωνικες παροχες οι ανθρωποι αυτοι μολονοτι δεν ζουσαν
σαν το μεσο Σουηδο, τουλαχιστον τα εβγαζαν περα. Τωρα οι φτωχοι εξαθλιωθηκαν και η κατασταση εφτασε
προφανως σε μια κρισιμη μαζα.
Στην Ελλαδα απο την αλλη οι μεταναστες βλεπουν τους ντοπιους να καταστρεφονται,
να αυτοκτονουν, να χανουν σπιτια και δουλειες με αυξανομενους ρυθμους. Απεναντι σε τι να επαναστατησουν?
Ο ΜΑΚΡΑΝ μεγαλυτερος κινδυνος για την Ελλαδα ειναι τα νταηλικια της ΧΑ και του υπουργειου προπο
απεναντι στους μεταναστες. Αυτες οι συμπεριφορες ειναι περισσοτερο που θετουν τον κινδυνο να δουμε καποια στιγμη τα ιδια και στη χωρα μας και οχι η θρησκεια καποιων, ή το κακο τους DNA.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Δεν υπαρχει μεταναστευτικη ομαδα που να εχει υποφερει περισσοτερο απο το ρατσισμο οσο οι μαυροι στην αμερικη. Αυτα που τραβανε οι μεταναστες στην ευρωπη ειναι πταισματα μπροστα σε εγκληματα (συνολικα μιλωντας, ετσι?)
Και ομως σημερα οι περισσοτεροι απο οσουν εχουν ζησει στον πολιτικα ορθο βορρα και στον τοπο του μαρτυριου, το νοτο, επιλεγουν το δευτερο. Πως συμβαινει αυτο το παραδοξο?
Γιατι οπως μου ειχε πει καποτε ενας ηλικιωμενος μαυρος δεν αντεχω να ζω καθε μερα με την υποκρισια των βορειων. Προτιμω ο ρατσισμος να φτανει μεχρι το πετσι και οχι να περνα κατω απο αυτο.

Ενσωμάτωση...

Είναι μια δυτική μανατζαρίστικη αποτελεσματική μέθοδος παραπλανητικής προπαγάνδας.Κάτω απο μιά ασαφή λέξη σκεπάζουμε και δικαιολογούμε τα πάντα.Λίγοι ωστόσο,μπαίνουν στην διαδικασία να αναλύσουν διεξοδικά τι σημαίνει η κάθε τέτοια λέξη-φράση.

Τι θα πεί λοιπόν "ενσωμάτωση" της όποιας μουσουλμανικής κοινότητας;Για να το δούμε,έτσι σύντομα κι επιφανειακά έστω...

Αυτό που "απαιτείται' απο τις αραβικές-ασιατικές μουσουλμανικές ομάδες μεταναστατών,δηλαδή να εγκαταλείψουν τα ήθη,τα έθιμα και την θρησκεία τους(σαν τάχα,αίτιο καθυστέρησης και βαρβαρότητας),είναι κάτι απαιτητό κι απο τις άλλες μη μουσουλμανικές;Για παράδειγμα τους Εβραίους ή τους...μορμόνους;Γιατί λοιπόν αυτή η μονομέρεια;

Απλή η απάντηση.Οι μουσουλμάνοι που αντιστέκονται όπου γής,έχουν βρεί κοινό τόπο στο Ισλάμ,σαν κάτι που τους ενώνει,τους δίνει ελπίδες και τους κρατάει δεμένους με τις χαμένες πατρίδες και την ιστορία τους.Γι' αυτό κι άπαντες οι δυτικοί ιμπεριαλιστές που τώρα ή στο παρελθόν,υποδούλωσαν και κατέστρεψαν τις χώρες τους αλλά και τους ίδιους,προσπαθούν με κάθε μέσον να τους αποξενώσουν κι απ' αυτήν...

Αν όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι αλλαξοπιστούσαν,τι θα άλλαζε στην ζώή τους;Ο ρατσισμός απέναντί τους,η γκετοποίησή τους σαν αποτέλεσμα της φτώχειας τους,η περιφρόνηση κι η απέχθεια κάθε πολιτισμένου δυτικού απέναντί τους σε τι θα γινόταν διαφορετική;Ρωτάει κανείς απο τους δικούς μας νεοναζιστές συμμορίτες,ποιοί μαύροι απ' αυτούς που μαχαιρώνουν στα σκοτεινά,έχουν κατηχηθεί απο ορθόδοξους ιερείς;Μήπως θα πάψουν να βρωμάνε στους...νοικοκυραίους ρατσιστές...πιστούς μέσα στους ναούς,που δυσανασχετούν με την παρουσία τους εκεί;

Μια ολόκληρη ήπειρος,η Αφρική έχει σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί-ανθρωπιστικά κι οικολογικά-προκειμένου οι δυτικοί ιμπεριαλιστές να εκμεταλλευθούν τους ανθρώπους της,την γή και το υπέδαφός της.Το ίδιο συντελείται και στις Αραβικές χώρες και διευρύνεται συνεχώς στις Ασιατικές χώρες γενικότερα,συμβαίνει και σε μάς σταδιακά άς μην το ξεχνάμε...

Πως το λέει,ο ξεπουπουλιασμένος και παραδομένος πλέον Μπογιόπουλος;"Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε...",δεν είναι το Ισλάμ θα συμπλήρωνα εγώ...

Last edited:
Ετσι για όλα τα δεινά του κόσμου φταίει ο καπιταλισμός και τα playmobil.
Πολύ απλοϊκά και ιδεολογικά εώς ιδεοληπτικα τα βλέπετε τα πράγματα μερικοί.

Εγώ πάντως προτιμώ μια καπιταλιστική κοινωνία με playmobil παρά μια κομμουνιστική με γκουλαγκ και λαντα.

Aααα βρε Διονύση πόσο δίκιο έχεις.
Ειλικρινά όλα αυτά σκεφτόμενος μου έχουν φέρει κατάθλιψη....και έντονο προβληματισμό.
Δεν βλέπω μιά αχτίδα φωτός.

Aααα βρε Διονύση πόσο δίκιο έχεις.
Ειλικρινά όλα αυτά σκεφτόμενος μου έχουν φέρει κατάθλιψη....και έντονο προβληματισμό.
Δεν βλέπω μιά αχτίδα φωτός.

Τουλάχιστον ζούμε χωρίς γκούλαγκ και λάντα...:flipout:

Εχει μεταβληθεί όλη η κοινωνία μας σε απέραντο γκούλαγκ κι όσο για τα λάντα,ούτε αυτά δεν μπορούμε πλέον να αγοράσουμε...:fahne90:

Οσοι θεωρείτε ότι το επίπεδο ζωής στην σημερινή Ελλάδα είναι έστω και για αστείο συγκρινόμενο με την αθλιότητα του υπαρκτού είστε βαθιαααααα νυχτωμενοι....

Ποιός έκανε αυτή την σύγκριση και ποιός νοσταλγεί τον...υπαρκτό;

Μόνος σου τα λές,μόνος σου απαντάς...Μεταξύ δηλαδή της απόλυτης καπιταλιστικής ληστρικής-δολοφονικής εκμετάλλευσης και του...υπαρκτού δεν υπάρχει τίποτα άλλο να επιλέξουμε,να χτίσουμε ή έστω να δημιουργήσουμε;

Last edited:
Status
Not open for further replies.