Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Dutch anxiety over ‛Sharia triangle’ police no-go area in The Hague

Area two kilometres from city centre has become ‛orthodox Muslim territory’ largely ignored by authorities

There have been calls for an urgent debate in the Dutch parliament about the integration of Muslim immigrants amid claims that one area of The Hague, known locally as “the Sharia triangle”, is being run by a form of unofficial Sharia police.
The claims relate to the district of Schilderswijk, about two kilometres from the city centre, where an almost entirely Muslim population of some 5,000 people surrounds the El Islam mosque, fuelling criticism that the government has failed to ensure a proper ethnic mix in schools and local housing. One recent investigation, in which local people were extensively interviewed, concluded that Schilderswijk had become “orthodox Muslim territory” which was now largely ignored by the city authorities, by politicians and even by the police, on the grounds that it had become self-regulating.
The investigation found that orthodox Muslims had become so dominant that they were dictating what people in the neighbourhood wore and how they behaved.

“The norms of the majority are beginning to take over,” it said.

In the case of women, dress was a particular issue. One woman told how her daughter had been approached and told her short skirt was inappropriate, while her son had been called a “kaffir” – a racist term formerly used in colonial South Africa to refer to a black person – for smoking.
A youth who had previously been involved in local gangs said that criminality had dropped off, not because of the police, but because he and his friends were “afraid of the wrath of Allah”.
Another man said he felt he was gradually being driven out of his home because he had a dog, and many traditional Muslims tended not to keep or favour dogs.
A veiled Muslim woman, however, defended Islamic practices, and said dressing modestly would “do the locals good”. She pointed out that women in the Dutch ultra-conservative, largely Protestant, Bible Belt also wore long dresses, and that shops there were closed on Sunday – as many in Schilderswijk were on Fridays.
Local police chief Michel de Roos said: “We have no indications there is a form of Sharia police here. That is not to say it does not happen, but we are unaware of it.”
Last Tuesday, social affairs minister Lodewijk Asscher and right-wing Freedom Party leader Geert Wilders paid separate visits to the area, and are to report to parliament.

First published:
Fri, May 24, 2013, 01:00

http://www.irishtimes.com/news/worl...ngle-police-no-go-area-in-the-hague-1.1404541

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Galen, η δική μου η θέση δεν έχει καμμία σημασία ή αξία... μια απλή θέση είναι και δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει... Τα απλά ερωτήματα που προκύπτουν απο τα γεγονότα είναι που έχουν αξία. Απ'ότι φαίνεται δεν έχεις σαφή απάντηση σε αυτά και ίσως να μην τα θεωρείς καν ερωτήματα. Σιγά μη κάτσει άλλωστε κάποιος να μελετήσει, πχ την σύνθεση των μεταναστών της Σουηδίας, και την σύνθεση αυτών που κάνουν τα επεισόδια. Αν εσύ δέχεσαι κάποιες εξηγήσεις - για μένα της πλάκας - επειδή είναι πολιτικαλ κορεκτ ή πιασιάρικες ή απλά ίσως σου προσφέρουν ενα ανακουφιστικό ιδεολογικό μαξιλάρι, είναι δική σου δουλειά... Ούτε αν ο φόνος του 69χρονου ήταν ο λόγος να ξεκινήσουν τα καψίματα... μια εβδομάδα μετά. Ελαχε να είναι η Σουηδία, μια χώρα που απο χρόνια θεωρείται απο όλους - και σωστά - μια χώρα, ίσων ευκαιριών προς όλους, ντόπιους και μετανάστες. Κι αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση αυτούς που είχαν ανακαλύψει την απάνθρωπη Γαλλία με τα γεγονότα στο Παρίσι ή την Αγγλία με τα γεγονότα του 2008. Εδώ τώρα είναι η Σουηδία, δεν είναι παίξε γέλασε. Και οι κοινωνικές παροχές που κόπηκαν δεν κόπηκαν απο τους μετανάστες μόνο, αλλά από όλους - και τους σουηδούς... Με 8,8% ανεργία στους μετανάστες και 25% στους νέους, δηλαδή τι θα κάνουν όταν φτάσουν 25% και 50% αντίστοιχα όπως ο ευρωπαικός νότος? Θα τους πηδήξουν και την βασίλισσα ... :)))

Το οτι η θεση σου δεν με προβληματιζει ειναι σιγουρο.
Πρωτον δεν μου λες ποια ειναι και δευτερον και να μου ελεγες γιατι να με προβληματιζε?
Απ'οτι βλεπω ομως απο τα υπογραμμισμενα εγινες αυτο για το οποιο κατηγορεις ολο τον κοσμο...
συμπερασματακιας.
Ξαναδιαβασε τα τελευταια μου ποστς και εξηγησε μου απο που βγαινουν τα συμπερασματα σου.

Εγω μεχρι στιγμης εχω διαβασει εδω μεσα, απο τη μια μερια (του Ηλια) μια θεση λογικη ή λογικοφανη
κατ'εσε και απο τη δικη σου μια σειρα ερωτησεις.Αν εσυ θες να χρησιμοποιησεις τη Σωκρατικη μαιευτικη
στους αναγνωστες αυτο ειναι δικη σου δουλεια. Αλλα ξερεις και ο Σωκρατης οταν τη χρησιμοποιουσε το
εκανε για να οδηγησει τον αλλο σε μια θεση. Αν τωρα σε ενα ανοιχτο διαλογο ο ενας μιλαει ανοιχτα και ο αλλος με μισολογα...καταλαβαινεις που παει το πραμα.
Δηλαδη η θεση σου μπορει οπως λες να μην εχει καμμια αξια, αλλα ειναι αυτη στην οποια θες να οδηγησεις
με τις ερωτησεις σου. Τεσπα, δημοκρατια εχουμε και κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να πει τι πιστευει,
ακομα και οταν εκκουσια συμμετεχει σε ενα διαλογο. Προφανως θα εχεις τους λογους σου που επιθυμεις να το κρατησεις μυστικο, οποτε προχωραω παρακατω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Οχι δεν ξέρω. Αν ξέρεις εσύ οτι αφορά περισσότερο τους ξένους,, πες μου που είναι να το διαβάσω κι εγώ. Κι επαναλαμβάνω, οτι ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες, τότε θα πρέπει να βρούμε - κι ας αφήσουμε απέξω τους ΕΕ προέλευσης που λέει κι ο ΔΔ πιο πάνω - γιουγκοσλαύους, τούρκους, ταιλανδούς, χιλιανούς και κινέζους (δες τον πίνακα με τα στοιχεία 2011 στο λινκ της wikipedia που έβαλα).

Η συνολική ανεργία στο Husby είναι 8,8%. Σύγκρινέ το με της Ελλάδας της Ισπανίας και άλλων ευρ. χωρών.
Tα αυτοκίνητα που καίνε, είναι των απλών γειτόνων, όχι πορσε και μερσέντες. Τα 3 σχολεία που έκαψαν, είναι τα δικά τους σχολεία...
Και έχεις δίκιο, ξέρω οτι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργασία, παιδεία και κοινωνικά αγαθά δεν καίει αυτοκίνητα από βίτσιο. Κάτι άλλο θα φταίει...

ΒΙΟS, στην αρχή έγραψες ένα ειρωνικό ερώτημα για το σουηδικό μοντέλο,
πήρες την απάντηση από την ίδια την υπουργό. Από τότε που εγκαταλείφθηκε η εφαρμογή του και οι δείκτες της οικονομίας γίνονται όλο και σημαντικότεροι από τους κοινωνικούς που περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Τα υπόλοιπα που λες δε μπορώ να τα καταλάβω. Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν από όλες τις φυλές στους δρόμους;

@Ζαγγογιάνης

Κώστα, οι σφαγεις του Λονδίνου είναι άλλη περίπτωση. Μπορεί να συμβει οπουδήποτε. Δεν είναι γενικευμένη σύρραξη όπως στη Στοκχόλμη.

ή αλλιώς ...

γιατί η στρατιωτική επέμβαση είναι αναγκαία ...

ή αλλιώς ...

πλύση εγκεφάλου ........

Το οτι η θεση σου δεν με προβληματιζει ειναι σιγουρο.
Πρωτον δεν μου λες ποια ειναι και δευτερον και να μου ελεγες γιατι να με προβληματιζε?
Απ'οτι βλεπω ομως απο τα υπογραμμισμενα εγινες αυτο για το οποιο κατηγορεις ολο τον κοσμο...
συμπερασματακιας.
Ξαναδιαβασε τα τελευταια μου ποστς και εξηγησε μου απο που βγαινουν τα συμπερασματα σου.

Εγω μεχρι στιγμης εχω διαβασει εδω μεσα, απο τη μια μερια (του Ηλια) μια θεση λογικη ή λογικοφανη
κατ'εσε και απο τη δικη σου μια σειρα ερωτησεις.Αν εσυ θες να χρησιμοποιησεις τη Σωκρατικη μαιευτικη
στους αναγνωστες αυτο ειναι δικη σου δουλεια. Αλλα ξερεις και ο Σωκρατης οταν τη χρησιμοποιουσε το
εκανε για να οδηγησει τον αλλο σε μια θεση. Αν τωρα σε ενα ανοιχτο διαλογο ο ενας μιλαει ανοιχτα και ο αλλος με μισολογα...καταλαβαινεις που παει το πραμα.
Δηλαδη η θεση σου μπορει οπως λες να μην εχει καμμια αξια, αλλα ειναι αυτη στην οποια θες να οδηγησεις
με τις ερωτησεις σου. Τεσπα, δημοκρατια εχουμε και κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να πει τι πιστευει,
ακομα και οταν εκκουσια συμμετεχει σε ενα διαλογο. Προφανως θα εχεις τους λογους σου που επιθυμεις να το κρατησεις μυστικο, οποτε προχωραω παρακατω.

OK, η αλήθεια είναι οτι ήμουν λίγο πιο οξύς, γιατί στα 2 τελευταία σου ποστς - και σ'αυτό το 3ο - αναφέρεσαι στο ποιά είναι η δική μου θέση (scroll back) ενώ ακόμα καταθέτω κάποιους προβληματσμούς μου κι απορίες. Αρα η έκφραση " σε προβληματίζει" δεν είναι αστοχη. Σε καμμία περίπτωση δεν είμαι συμπερασματάκιας και μου αρέσει να συζητάω μαζί σου όπως και με κάποια ακόμα άτομα που οι απόψεις μας σε κάποια πράγματα διαφέρουν απο λίγο ως πολύ - ανάλογα πάντα με το θέμα. Αυτή η επιμονή στη θέση μου (την οποία - όχι δεν επιθυμώ να κρατήσω μυστική - θα την καταθέσω παρακάτω), 2 τινά σημαίνει - ή "σε προβληματίζει" και θες να την ακούσεις, ή νομίζεις οτι την μαντεύεις και ανυπομονείς να την ακούσεις για μπεις απέναντι και να την αντικρούσεις. Αυτό το δεύτερο έχει να κάνει με το "αν εσύ δέχεσαι...κλπ". Σε κάθε περίπτωση με ευχαριστεί και την βρίσκω πολύ καλή συζήτηση όπως και πολύ ενδιαφέρουσες τις θέσεις και του Ηλία Κ, και του chrisssb και του Κώστα Ζαγγογιάννη (το οτι συμφωνώ περισσότερο με κάποιους είναι άσχετο)

Επι της ουσίας τώρα, η θέση μου είναι οτι οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται. Πρέπει να ενσωματωθείς εσύ σε αυτούς. Δεν έχει σημασία αν εσύ είσαι 10εκ. κι αυτοί 1εκ. Εσύ πρέπει να είσαι ο διαλλακτικός σε όλους τους τομείς. Δεν έχει σημασία τι λένε οι νόμοι σου κι αν αυτοί είναι φιλοξενούμενοι. Αν οι νόμοι σου έρχονται σε αντίθεση πχ με την σαρία, πρέπει να τους τροποποιήσεις ή να εξαιρέσεις απο αυτούς, τους μουσουλμάνους. Τα διάφορα γκέτο στον κόσμο, έχουν φτιαχτεί - επι το πλείστον - απο τις ίδιες τις μειονότητες ωστε να προστατεύονται απο αδικίες της πλειονότητας. Στην Σουηδία ποτέ δεν υπήρξαν τέτοιες αδικίες, παρ'όλ'αυτά τα γκέτο εμφανίστηκαν. Κι εμφανίστηκαν απο μουσουλμάνους - όχι απο ευρωπαίους, όχι απο ινδούς, όχι απο κινέζους.
Ο μουσουλμάνος θα ψωνίσει μόνο απο μουσουλμάνο (αν μπορεί να βρει βέβαια, αυτό που θέλει σ'αυτόν). Θα κάνει καλύτερη έκπτωση σε μουσουλμάνο, είναι καθήκον του να προσλάβει μουσουλμάνο όταν θέλει έναν υπάλληλο στην δουλειά του κι έχει αυτή την ανεση επιλογής, κι οταν πρέπει να σχολάσει κάποιον, ο μουσουλμάνος υπάλληλος θα φύγει τελευταίος. Αν όλα τα παραπάνω τα κάνουν και οι (εν προκειμένω) χριστιανοί, σουηδοί, ή όποιοι άλλοι ντόπιοι, οι μουσουλμάνοι με το πρώτο πρόσχημα, θα σου βγούν στους δρόμους και θα σου κάψουν την πόλη. Ζω στην Ξάνθη, έχω κάμποσους γνωστούς μουσουλμάνους, οι 2 είναι φίλοι. Αν και οι έλληνες μουσουλμάνοι δεν έχουν την απόλυτες θέσεις που παρουσιάζουν οι σομαλοιρακινουεμένιοι, γνωρίζοντάς τους παίρνεις μια ιδέα για τον τρόπο και την φιλοσοφία ζωής τους και τις μηδενικές δυνατότητες ενσωμάτωσης που έχουν όταν έχουν φτιάξει ήδη τους δικούς τους κοινωνικούς πυρήνες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

...
Τα υπόλοιπα που λες δε μπορώ να τα καταλάβω. Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν από όλες τις φυλές στους δρόμους;
...

Και γιατί πρέπει πάντα να είναι μουσουλμάνοι? Οι κινέζοι και οι φινλανδοί μετανάστες (στην περίπτωση της Σουηδίας) δεν θίγονται?

edit...
το τι λέει ο κάθε υπουργός πρέπει να το παίρνουμε ως δεδομένο? Πολλοί υπουργοί όπως και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, λένε διάφορα ανα καιρούς...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Οχι δεν ξέρω. Αν ξέρεις εσύ οτι αφορά περισσότερο τους ξένους,, πες μου που είναι να το διαβάσω κι εγώ. Κι επαναλαμβάνω, οτι ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες, τότε θα πρέπει να βρούμε - κι ας αφήσουμε απέξω τους ΕΕ προέλευσης που λέει κι ο ΔΔ πιο πάνω - γιουγκοσλαύους, τούρκους, ταιλανδούς, χιλιανούς και κινέζους (δες τον πίνακα με τα στοιχεία 2011 στο λινκ της wikipedia που έβαλα).

Η συνολική ανεργία στο Husby είναι 8,8%. Σύγκρινέ το με της Ελλάδας της Ισπανίας και άλλων ευρ. χωρών.
Tα αυτοκίνητα που καίνε, είναι των απλών γειτόνων, όχι πορσε και μερσέντες. Τα 3 σχολεία που έκαψαν, είναι τα δικά τους σχολεία...
Και έχεις δίκιο, ξέρω οτι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργασία, παιδεία και κοινωνικά αγαθά δεν καίει αυτοκίνητα από βίτσιο. Κάτι άλλο θα φταίει...

Μήπως το ελαττωματικό τους DNA??

Όλα αυτά τα γεγονότα είχαν ως αφετηρία δολοφονίες ή προκλήσεις θανάτου μεταναστών. Τα παιδιά στο μετρό στο Παρίσι, ο 29χρονος που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στο Λονδίνο του 2011 και ο τώρα γέρος στη Στοκχόλμη. Νομίζω πως αφού προβληματίζεσαι πρέπει να λάβεις υπόψη και αυτές τις αναλογίες. Και πως συγκριτικά στην Αθήνα με τόσες δολοφονίες ή προκλήσεις θανάτων μαζεμένες στο τελευταίο χρόνο (Πακιστανός στα Πετράλωνα, αφρικανός μικροπωλητής στο σταθμό του Θησείου κλπ.), με περισσότερους αναλογικά μετανάστες - εκ των οποίων πολλοί μουσουλμάνοι - η συμπεριφορά τους είναι πολύ ειρηνικότερη και ενσωματωμένη στην κοινωνία απ' ότι εκεί. :chinscratch:

Το οτι στην Ελλάδα, που σαφως γίνονται χειρότερα εις βάρος των μεταναστών σε σχέση με Αγγλία. Γαλλία. Σουηδία. οπως λες "η συμπεριφορά τους είναι πολύ ειρηνικότερη και ενσωματωμένη στην κοινωνία απ' ότι εκεί " πρέπει να προβληματίσει εσένα. Γιατί άραγε, εκεί που περνάνε καλύτερα ξεσηκώνονται κι εδώ που περνούν χειρότερα είναι τόσο πολύ ειρηνικοί? Ελα μου ντε... Ας δώσουν και οι συμφορουμίτες απάντηση... Οξύμωρο δεν είναι? Και να σκεφτείς οτι % του πληθυσμού. εδώ είναι περισσότεροι απότι εκεί... Λογικά, 2 λόγους βλέπω σε πρώτη σκέψη. Η τελικά εδώ δεν περνούν χειρότερα απ'οτι εκεί ή απλά. εδώ δεν έχουν προλάβει να οργανωθούν καλά... Καλομελέτα κι έρχεται σιγά-σιγά... Μόλις νοιώσουν λίγο δυνατοί, μόλις εξασφαλίσουν την παραμονή, μόλις φέρουν και την οικογένεια, μόλις νοιώσουν οτι ο νόμος τους καλύπτει και δεν θα φύγουν, τότε θα δεις οτι δεν διαφέρουν σε τίποτα απο αυτούς της Γαλλίας και της Αγγλίας... Bηρυτός θα γίνει η Αθήνα...

Το οτι στην Ελλάδα, που σαφως γίνονται χειρότερα εις βάρος των μεταναστών σε σχέση με Αγγλία. Γαλλία. Σουηδία. οπως λες "η συμπεριφορά τους είναι πολύ ειρηνικότερη και ενσωματωμένη στην κοινωνία απ' ότι εκεί " πρέπει να προβληματίσει εσένα. Γιατί άραγε, εκεί που περνάνε καλύτερα ξεσηκώνονται κι εδώ που περνούν χειρότερα είναι τόσο πολύ ειρηνικοί? Ελα μου ντε... Ας δώσουν και οι συμφορουμίτες απάντηση... Οξύμωρο δεν είναι? Και να σκεφτείς οτι % του πληθυσμού. εδώ είναι περισσότεροι απότι εκεί... Λογικά, 2 λόγους βλέπω σε πρώτη σκέψη. Η τελικά εδώ δεν περνούν χειρότερα απ'οτι εκεί ή απλά. εδώ δεν έχουν προλάβει να οργανωθούν καλά... Καλομελέτα κι έρχεται σιγά-σιγά... Μόλις νοιώσουν λίγο δυνατοί, μόλις εξασφαλίσουν την παραμονή, μόλις φέρουν και την οικογένεια, μόλις νοιώσουν οτι ο νόμος τους καλύπτει και δεν θα φύγουν, τότε θα δεις οτι δεν διαφέρουν σε τίποτα απο αυτούς της Γαλλίας και της Αγγλίας... Bηρυτός θα γίνει η Αθήνα...

Σαθρο επιχειρημα...
Ειναι δυνατο να θελεις να μας πεις οτι περιμενουν να φερουν την οικογενεια τους εδω για να γινουν μπαχαλακηδες? Ισα-ισα τοτε ειναι που θα γινουν νοικοκυραιοι. Μη σου πω οτι θα υποστηριζουν και το μνημονιο!
Εστω οτι εισαι σε ξενη χωρα. Θα αναβες πιο ευκολα τη φωτια (κυριολεκτικα ή μεταφορικα) αν
διπλα ηταν η οικογενεια σου και κινδυνευε να καει ή αν ησουν μονος και παρανομος?
Για τα υπολοιπα σε λιγο...

Ένοπλοι Ισλαμιστές σχεδιάζουν επίθεση στον τελικό του Champions League αποκαλύπτει το Spiegel

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=211444&catid=1

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλα ρε, γελα. Αν μας χτυπησουν την Ανγκελα να δω αν θα γελας μετα.

Σαθρο επιχειρημα...
...

Δεν διαφωνώ... :)) Για δώσε μια απάντηση στο οξύμωρο που εμφανίζεται απο την διαπίστωση (και) του ΔΔ...

Σας διαβαζω και διαπιστωνω οτι σχεδον ολοι αντιμετωπιζετε το θεμα καπως "παραταξιακα". Θα σας μιλησω απο προσωπικη εμπειρια, πρωτο ή στη χειροτεη δευτερο χερι, αλλα πολυ συνοπτικα γιατι το θεμα ειναι τεραστιο και οι αποψεις πολλες.
Σε μια περιπτωση προβληματων μεταξυ ντοπιων-μεταναστων ευθυνη εχουν και τα δυο μερη, Οι μεν γιατι σπανια αποδεχονται τους ξενοφερτους ως ισους (τελεία, χωρις αστερισκους) και οι δε γιατι αρνουνται να ενσωματωθουν.

Ως ενσωματωση θεωρω αρχικα την τελεση μικτων γαμων που τα παιδια (ή στη χειροτερη τα εγγονια) τελικα θα πρεπει φυσιολογικα να παρουν τα χαρακτηριστικα (γλωσσα, δοξασιες, θρησκειες κλπ) του τοπου που ζουν (φυσιολογικα εννοω χωρις εξαναγκασμο απο τους γονεις και παππουδες)
Αλλιως εχουμε γκετοποιηση.
Τετοια γκετο εχουμε δει πολλα με πρωτους τους εβραιους, αλλα και οι ελληνες δεν πανε πισω, που ως μεταναστες αποθαρρυνουν τους μικτους γαμους για να μην "αλλοιωθουν" (εχουν φτιαξει καπως τα πραγματα).
Αλλο παραδειγμα ειναι οι τουρκοι της γερμανιας που βρισκονται μεταξυ Σκυλλας και Χαρυβδης: απο τη μια δεν γινονται δεκτοι ως ισοι, αλλα και ταυτοχρονα οι ιδιοι δεν θελουν να ενσωματωθουν με το παραπανω σκεπτικο.

Αντιθετα πληθυσμοι οπως οι απω-ανατολιτες δεν εχουν τετοια προβληματα/κολληματα. Οπου γη πατρις για την κινεζα στην αμερικη, που μολις απεκτησε το πρωτο της παιδι (με κινεζο - και οι δυο καλα καλα δεν μιλαγανε αγγλικα) το ονομασε Alexander επειδη απλα ειμασταν φιλοι και συνεργατες και ηθελε ενα ονομα ελληνικο που να ειναι ταυτοχρονα "ενσωματωμενο" στην κοινωνια που θα ζησει.
Απο θρησκεια φυσικα περα βρεχει, ας κανει οτι θελει οταν μεγαλωσει μου ειχε πει.

δηλώσεις μίσους και ξενοφοβίας ........

ωιμέ ...

ο σώζων εαυτόν σωθήτω ............

Εννοείς το ποστ του BIOS; Σε κάποια πράγματα έχει αντικειμενικά δίκιο. Για παράδειγμα στην εθελοντική γκετοποίηση των μουσουλμάνων. Είναι φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και διαβάζω γι αυτό εδώ και 20 χρόνια. Δημιουργούν μικρές κοινότητες στις οποίες σιγά-σιγά παύει να ισχύει η έννομη τάξη της φιλοξενούσας χώρας. Για τα άλλα που γράφει, για την συμπεριφορά στο χώρο εργασίας κλπ. δεν έχω ιδία άποψη, αλλά δε μου φαίνονται απίθανα.

Εννοείς το ποστ του BIOS; Σε κάποια πράγματα έχει αντικειμενικά δίκιο. Για παράδειγμα στην εθελοντική γκετοποίηση των μουσουλμάνων. Είναι φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και διαβάζω γι αυτό εδώ και 20 χρόνια. Δημιουργούν μικρές κοινότητες στις οποίες σιγά-σιγά παύει να ισχύει η έννομη τάξη της φιλοξενούσας χώρας. Για τα άλλα που γράφει, για την συμπεριφορά στο χώρο εργασίας κλπ. δεν έχω ιδία άποψη, αλλά δε μου φαίνονται απίθανα.

ξενοφοβία ?

μπαααααα

πώς μου ήρθε ? ......

OK, η αλήθεια είναι οτι ήμουν λίγο πιο οξύς, γιατί στα 2 τελευταία σου ποστς - και σ'αυτό το 3ο - αναφέρεσαι στο ποιά είναι η δική μου θέση (scroll back) ενώ ακόμα καταθέτω κάποιους προβληματσμούς μου κι απορίες. Αρα η έκφραση " σε προβληματίζει" δεν είναι αστοχη. Σε καμμία περίπτωση δεν είμαι συμπερασματάκιας και μου αρέσει να συζητάω μαζί σου όπως και με κάποια ακόμα άτομα που οι απόψεις μας σε κάποια πράγματα διαφέρουν απο λίγο ως πολύ - ανάλογα πάντα με το θέμα. Αυτή η επιμονή στη θέση μου (την οποία - όχι δεν επιθυμώ να κρατήσω μυστική - θα την καταθέσω παρακάτω), 2 τινά σημαίνει - ή "σε προβληματίζει" και θες να την ακούσεις, ή νομίζεις οτι την μαντεύεις και ανυπομονείς να την ακούσεις για μπεις απέναντι και να την αντικρούσεις. Αυτό το δεύτερο έχει να κάνει με το "αν εσύ δέχεσαι...κλπ". Σε κάθε περίπτωση με ευχαριστεί και την βρίσκω πολύ καλή συζήτηση όπως και πολύ ενδιαφέρουσες τις θέσεις και του Ηλία Κ, και του chrisssb και του Κώστα Ζαγγογιάννη (το οτι συμφωνώ περισσότερο με κάποιους είναι άσχετο)

Επι της ουσίας τώρα, η θέση μου είναι οτι οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται. Πρέπει να ενσωματωθείς εσύ σε αυτούς. Δεν έχει σημασία αν εσύ είσαι 10εκ. κι αυτοί 1εκ. Εσύ πρέπει να είσαι ο διαλλακτικός σε όλους τους τομείς. Δεν έχει σημασία τι λένε οι νόμοι σου κι αν αυτοί είναι φιλοξενούμενοι. Αν οι νόμοι σου έρχονται σε αντίθεση πχ με την σαρία, πρέπει να τους τροποποιήσεις ή να εξαιρέσεις απο αυτούς, τους μουσουλμάνους. Τα διάφορα γκέτο στον κόσμο, έχουν φτιαχτεί - επι το πλείστον - απο τις ίδιες τις μειονότητες ωστε να προστατεύονται απο αδικίες της πλειονότητας. Στην Σουηδία ποτέ δεν υπήρξαν τέτοιες αδικίες, παρ'όλ'αυτά τα γκέτο εμφανίστηκαν. Κι εμφανίστηκαν απο μουσουλμάνους - όχι απο ευρωπαίους, όχι απο ινδούς, όχι απο κινέζους.
Ο μουσουλμάνος θα ψωνίσει μόνο απο μουσουλμάνο (αν μπορεί να βρει βέβαια, αυτό που θέλει σ'αυτόν). Θα κάνει καλύτερη έκπτωση σε μουσουλμάνο, είναι καθήκον του να προσλάβει μουσουλμάνο όταν θέλει έναν υπάλληλο στην δουλειά του κι έχει αυτή την ανεση επιλογής, κι οταν πρέπει να σχολάσει κάποιον, ο μουσουλμάνος υπάλληλος θα φύγει τελευταίος. Αν όλα τα παραπάνω τα κάνουν και οι (εν προκειμένω) χριστιανοί, σουηδοί, ή όποιοι άλλοι ντόπιοι, οι μουσουλμάνοι με το πρώτο πρόσχημα, θα σου βγούν στους δρόμους και θα σου κάψουν την πόλη. Ζω στην Ξάνθη, έχω κάμποσους γνωστούς μουσουλμάνους, οι 2 είναι φίλοι. Αν και οι έλληνες μουσουλμάνοι δεν έχουν την απόλυτες θέσεις που παρουσιάζουν οι σομαλοιρακινουεμένιοι, γνωρίζοντάς τους παίρνεις μια ιδέα για τον τρόπο και την φιλοσοφία ζωής τους και τις μηδενικές δυνατότητες ενσωμάτωσης που έχουν όταν έχουν φτιάξει ήδη τους δικούς τους κοινωνικούς πυρήνες...

Μπορεις να θεωρησεις δεδομενο πως οταν μπαινω σε ενα διαλογο το κανω γιατι ενδιαφερομαι να ακουσω τη θεση των αλλων. Σε καθε διαλογο και αυτος δεν αποτελει εξαιρεση. Το αν μετα θα μπω απεναντι για να αντικρουσω μια θεση εξαρταται απο αρκετα πραγματα οπως το ποσο ενδιαφερον βρισκω το θεμα του διαλογου,
ποσο ενδιαφερουσα βρισκω την αποψη του αλλου και τι πιστευω οτι μπορει να προκυψει σαν θετικο
αποτοκο του διαλογου (ως προς την πρσεγγιση της αληθειας ας πουμε) ειτε για μενα ειτε για τον κατοχο της
αντιθετης αποψης, ειτε για τους συνομιλητες. Δεν προκειται λοιπον για δυο διαφορετικα τινα, οπως λες.
Κλεινω εδω απο μερους μου αυτο το οφ τοπικ, σεβομενος τη ροη της κουβεντας.

Αυτο που λες για τους νομους δεν ισχυει και το ξερεις. Το ειδες και στη Γαλλια.Βγαζουν νομους που αιρουν
περιορισμους που τους θετει η θρησκεια τους και ειναι υποχρεωμενοι να τους ακολουθησουν.
Δεν κρινω καν αν αυτο ειναι σωστο ή οχι.
Το αν τα γκετο στη Σουηδια εμφανιστηκαν χωρις λογο ή εξαιτιας της θρησκειας τους το απανταει η
ειδηση περι κινησης εκατονταδων ακροδεξιων εναντιον των ταραξιων που την συγκρατησε η αστυνομια.
Στη Σκανδιναβια εκκολαπτεται χρονια τωρα ο φασισμος. Και εκει οπως κι εδω ξεκινησε απο τα απομειναρια των δοσιλογων του Β παγκοσμιου. Ο Μπρειβικ ΔΕΝ ηταν μια μεμονομενη περιπτωση ψυχοπαθους και
ορθα εκρινε το δικαστηριο.
Οσο για πολλα απο τα υπολοιπα που αναφερεις για τους μουσουλμανους τα κανουν ξερεις και οι
Ελληνες και ολοι οι μεταναστες παντου στον κοσμο. Αλληλεγγυη μεταξυ ομοεθνων λεγεται.
Παρ'ολα αυτα δεν εμποδιζει τους μεταναστες σε ολο τον κοσμο (και τους μουσουλμανους) να
κανουν φιλιες με το ντοπιο πληθυσμο, οπως οι δυο μουσουλμανοι φιλοι σου.
Αληθεια αναρωτιεμαι τι γνωμη θα ειχαν για το φιλο τους αν διαβαζαν αυτα που γραφεις στο
φορουμ για του ομοπιστους τους.

Last edited:

Δεν διαφωνώ... :)) Για δώσε μια απάντηση στο οξύμωρο που εμφανίζεται απο την διαπίστωση (και) του ΔΔ...

Απαντηση σου εδωσα, αλλα την αντικατεστησες με τελιτσες και την αγνοησες.

Αλήθεια,οι ρομά που διαμένουν για εκατοντάδες χρόνια στη χώρα μας,που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι,που έχουν υπηκοότητα,που ψηφίζουν,που................τι τους εμποδίζει να...ενσωματωθούν;

Γιατί τους αντιμετωπίζουν σαν μιάσματα,γιατί τους διώχνουν απο παντού,γιατί ζούν σαν ζώα σε αλάνες και σκουπιδότοπους,γιατί δεν βρίσκουν δουλειές και δεν μορφώνονται,γιατί δεν υπάρχει έστω σαν δείγμα ρομά αξιωματούχος;

Φταίει το σκούρο χρώμα τους και το DNA τους;

(κατά σύμπτωση το ίδιο συμβάινει και στις άλλες...δημοκρατικές ευρωπαίκές χώρες).

Αλήθεια,οι ρομά που διαμένουν για εκατοντάδες χρόνια στη χώρα μας,που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι,που έχουν υπηκοότητα,που ψηφίζουν,που................τι τους εμποδίζει να...ενσωματωθούν;

Γιατί τους αντιμετωπίζουν σαν μιάσματα,γιατί τους διώχνουν απο παντού,γιατί ζούν σαν ζώα σε αλάνες και σκουπιδότοπους,γιατί δεν βρίσκουν δουλειές και δεν μορφώνονται,γιατί δεν υπάρχει έστω σαν δείγμα ρομά αξιωματούχος;

Φταίει το σκούρο χρώμα τους και το DNA τους;

(κατά σύμπτωση το ίδιο συμβάινει και στις άλλες...δημοκρατικές ευρωπαίκές χώρες).

Ξεχνας ολοκληρο Παιτερη????????????????:jester:

Status
Not open for further replies.