Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Απαρηγόρητος ο Νορβηγός... Ο Σομαλός έφυγε, και ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλεφώνημα, στον Νορβηγό...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να δείτε που αυτοί οι δύο ήταν ανδρόανδρο και κάπου ο Σομαλός άρχισε να τσιλιμπουρδίζει με άλλους, Θα του έκανε καμμιά σκηνή ο Νορβηγός και ο μαυρούκος τον πέρασε ένα hate fak. O ασπρούλης - ξύπνησε η bitch μέσα του - για να τον εκδικηθεί για τα τσιλιμπουρδίσματα, τον μήνυσε για βιασμό και τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν. Αλλά ο Νορβηγός μόλις πέρασαν τα εννιάμερα, μάλλον εμφάνισε στερητικά. Μετάνοιωσε και τον θέλει πίσω...

Ακουσα σημερα κατι ... μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο ! :blink:

Παρα πολυς κοσμακης, που προσπαθησε και προσπαθει να φτιαξει την τυχη του στην Γερμανια,
εννοειται μετα το 2010, ανειδικευτος κοσμακης χωρις πτυχια η προυπηρεσια σε κατι, δουλευοντας
σε διαφορες δουλειες που ουτε μονιμες ειναι ουτε του αποφερουν ικανοποιητικα λεφτα, ακουει
των παθων του τον ταραχο .... απο γερμανους ....

Καθε φορα που χτυπαει το κινητο, του λενε "μην το σηκωσεις, ο Τσιπρας ψαχνει χρηματα"
η οταν σκεφτεται να επιστρεψει στην Ελλαδα να δει τους δικους του "ασε κανα ευρω πισω,
μην σε γδυσουν στο τελωνειο".

Υπαρχουν καποιοι (εδω μεσα) που δουλευουν Γερμανια. Εχουν ακουσει κατι αντιστοιχο ?

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Ακουσα σημερα κατι ... μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο ! :blink:

Παρα πολυς κοσμακης, που προσπαθησε και προσπαθει να φτιαξει την τυχη του στην Γερμανια,
εννοειται μετα το 2010, ανειδικευτος κοσμακης χωρις πτυχια η προυπηρεσια σε κατι, δουλευοντας
σε διαφορες δουλειες που ουτε μονιμες ειναι ουτε του αποφερουν ικανοποιητικα λεφτα, ακουει
των παθων του τον ταραχο .... απο γερμανους ....

Καθε φορα που χτυπαει το κινητο, του λενε "μην το σηκωσεις, ο Τσιπρας ψαχνει χρηματα"
η οταν σκεφτεται να επιστρεψει στην Ελλαδα να δει τους δικους του "ασε κανα ευρω πισω,
μην σε γδυσουν στο τελωνειο".

Υπαρχουν καποιοι (εδω μεσα) που δουλευουν Γερμανια. Εχουν ακουσει κατι αντιστοιχο ?

Υπάρχει τελωνείο για όσους έρχονται από Ε.Ε ;
Γείτονας μου είναι από το 2008 ,για τρίτη φορά, μισθός 1700 ευρω χωρίς ΙΚΑ

Μπορει να μην ειπωθηκε "τελωνειο" αλλα "συνορα" η "αεροδρομιο" ... ολα αυτα τα ακουσα
σε κουβεντα που ειχα με καποια παιδια που πηγαν στις Βρυξελες για δουλεια πριν 3 χρονια
(μεταφραστες). Καποιοι φιλοι τους πηγαν Γερμανια και κρατησαν καποια επαφη με τους
πρωτους.

Μην το ξεφτιλισουμε το ολο θεμα (οτι ΔΕΝ υπαρχουν τελωνεια). Αλλου ειναι η ουσια !

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Μπορει να μην ειπωθηκε "τελωνειο" αλλα "συνορα" η "αεροδρομιο" ... ολα αυτα τα ακουσα
σε κουβεντα που ειχα με καποια παιδια που πηγαν στις Βρυξελες για δουλεια πριν 3 χρονια
(μεταφραστες). Καποιοι φιλοι τους πηγαν Γερμανια και κρατησαν καποια επαφη με τους
πρωτους.

Μην το ξεφτιλισουμε το ολο θεμα (οτι ΔΕΝ υπαρχουν τελωνεια). Αλλου ειναι η ουσια !

Και πάλι δε καταλαβαίνω .Δηλαδή θα γινότανε κατάσχεση χρημάτων σε αεροδρόμιο -σύνορα -τελωνεία ;
Πού είναι η ουσία ;

Εννοείς αν όσοι ζούμε στη Γερμανία ακούμε ηλίθια αστεία για την Ελλάδα; Συμβαίνει, αλλά σε μένα όχι πολύ συχνά. Φαντάζομαι θα εξαρτάται και απο το που ζεις στη Γερμανία, με ποιούς συναναστρέφεσαι... από περιοχή σε περιοχή και από δουλειά σε δουλειά υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη συμπεριφορά. Άλλο να δουλεύεις π.χ. σε τράπεζα και άλλο στην οικοδομή. Όπως γίνεται παντού.

Καλημέρα Πέτρο. Πλάκα τους κάνουνε. Άλλοι μετά από χειραψία, κοιτάζουν να δουν αν έχουν ακόμα τη βέρα τους.

Παρόλα αυτά:

26. Επιτρέπεται η μεταφορά μετρητών εκτός Ελλάδος;

Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό των 2.000 ευρώ εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Με πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μπορεί να ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής της παραπάνω απαγόρευσης, να προβλέπονται διαφοροποιήσεις για χώρες της ζώνης SCHENGEN και για χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να θεσπίζονται ειδικές εξαιρέσεις για κατηγορίες προσώπων.

Καλημέρα Πέτρο. Πλάκα τους κάνουνε. Άλλοι μετά από χειραψία, κοιτάζουν να δουν αν έχουν ακόμα τη βέρα τους.

Παρόλα αυτά:

26. Επιτρέπεται η μεταφορά μετρητών εκτός Ελλάδος;

Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό των 2.000 ευρώ εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Με πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μπορεί να ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής της παραπάνω απαγόρευσης, να προβλέπονται διαφοροποιήσεις για χώρες της ζώνης SCHENGEN και για χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να θεσπίζονται ειδικές εξαιρέσεις για κατηγορίες προσώπων.

Τα τελευταία συμβαίνουν εδώ και 10 μήνες ,περίπου.
Η αναφορά του Μάνου δεν αφορά μόνο αυτό το διάστημα και αν θυμάμαι καλά πέρυσι τέτοια μέρα δεν υπήρχαν αυτοί οι περιορισμοί .Κάνω λάθος ;
Δικαίωμα τους να κάνουν πλάκα ,αλλά είναι πολύ διαφορετικό να τα μεταφέρουμε εδώ ως πραγματικές καταστάσεις

Μα φαίνεται εξ'αρχής, ότι πρόκειται για πλάκα. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια.

Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Και πάλι δε καταλαβαίνω .Δηλαδή θα γινότανε κατάσχεση χρημάτων σε αεροδρόμιο -σύνορα -τελωνεία ;
Πού είναι η ουσία ;

Η ουσια δεν ειναι η κατασχεση ... η ουσια ειναι οτι μας θεωρουν κλωτσοσκουφια.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ! Οκ, δικαιωμα τους αλλα τα παιδια που συζητησα
χθες μου ειπαν οτι "δεν αντεχεται αυτο ... ιδιως σε κατι ρεστοραν και μινι μαρκετ".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

χθες μου ειπαν οτι "δεν αντεχεται αυτο ... ιδιως σε κατι ρεστοραν και μινι μαρκετ".

Μάνο ,άρα πρόκειται γιά πείραγμα .
Εχει ουσιαστική διαφορά -νομίζω

Οι φίλοι σου είναι χαζοί. Αφού είναι πελάτες ας κάνουν φασαρία, δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται πειράγματα από κανέναν.

Η εμπειρία μου στη Γερμανία είναι άλλη.
Σαφώς και υπάρχουν -όπως και εδώ- μικρόνοες και ξινοί που θεωρούν είτε ότι αυτά είναι αστεία είτε σαν ευκαιρία να μειώσουν τον άλλο.
Είναι βέβαια μικρή μειοψηφία.
Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος ενοχλείται, μπορεί να αντιδράσει και να τελειώνει το θέμα.

Εμένα πάντως, σε ένα παιχνίδι που παίζω καμμιά φορά, τελευταία με μπαφάρουν χωρίς να τους το ζητήσω και έχω αρχίσει να βρίσκω και coins στο mailbox...

Yπαρχουν τελικα καποιοι που εχουν κουραγιο, και τολμουν την αληθεια.

Γιατι να προερχεσαι απο "εκει" και να τολμας να λες την αληθεια θελει πολλα κοτσια, η βαρια...οπως αλλιως τα λενε .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι φίλοι σου είναι χαζοί.

Μηπως να ησουν λιγακι κοσμιοτερος ? :icon15:
Τα παιδια ειναι ΟΝΤΩΣ παιδια, ο μεγαλυτερος 26 ετων,
και δεν ωφειλουν ουτε εμπειρια (οπως εσυ και εγω) ουτε μακροθυμια.
Πηγαν σε μια ξενη χωρα (δυο χωρες, για την ακριβεια) και νομιζαν οτι
δεν θα ακουσουν το παραμικρο .... πειραγμα (που να αφορα την
κυβερνηση τους). Αυτο ειναι ολο.

Αλλωστε .... ΡΩΤΗΣΑ .... αν κανεις αλλος ακουσε κατι σχετικο.
Δεν μπηκα διατυπωνοντας μια βεβαιοτητα αποδεκτη απο ολους
οσους ζουν εξω.

Last edited:
Μου την έχουν πέσει κι εμένα καναδυό φορές, και τις δύο μετά την καλοκαιριάτικη ξεφτίλα του 2015. Την πρώτη, ένας Ελβετός στη Λωζάνη, πιτσιρικάς (<25) αλλά διαβασμένος γενικά, με ρωτούσε πως την έχουμε δει και εμπαίζουμε ολόκληρη την Ευρώπη δήθεν αρνούμενοι χρηματοδότηση αλλά παράλληλα ζητώντας λεφτά. Τι να του πω κι εγώ, απλά του εξήγησα ότι δεν είναι όλοι στην Ελλάδα λοβοτομημένοι, απλά μόδα είναι και θα περάσει, και πως όλοι οι λαοί έχουν περάσει περίοδο λαϊκισμού και δημαγωγίας και αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν εκφράζουν το σύνολο των Ελλήνων.

...ένας άλλος βέβαια, πάλι στο ίδιο συνέδριο στη Λωζάνη, μου την είχε μπει πιο επιθετικά και μόλις έμαθε ότι είμαι Έλληνας άρχισε να πετάει σπόντες για το ρολόι μου (μη φανταστείτε τίποτα πολύ φαντεζί, ένα Citizen των 300$). "Ωραίο ρολόι", και "που βρήκες τόσα λεφτά", και "είστε καλά εκεί στην Ελλάδα", και "εγώ εδώ που δουλεύω στην τάδε γαμάτη εταιρία και δεν έχω λεφτά για τόσο ωραία ρολόγια, εσείς εκεί στην Ελλάδα ζείτε μεγάλη ζωή, ποιος σας τα πληρώνει", κλπ κλπ κλπ. Χαμογελάκι και πειραχτικό ύφος βέβαια, και καλά πλακίτσα, αλλά επίμονα. Ε, ντάξει, αυτός έφαγε το χέσιμό του, κόσμια αλλά κανονικότατα.

Στο Αμέρικα γενικά δε μου λένε πολλά, εκεί το καλοκαιράκι πάλι που'μασταν πρωτοσέλιδο με ρωτούσαν από ειλικρινές ενδιαφέρον, μήπως δεν πρέπει να πάω γιατί θα'ναι επικίνδυνα και τέτοια... Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουμε στον χάρτη, οι λοιποί ξένοι μόνο που και που μου πιάνουν την κουβέντα, κανείς όμως επιθετικά. Θυμάμαι πάντως μια γιατρίνα μια φορά στο νοσοκομείο που όσο με εξέταζε με ρωτούσε για την Ελλάδα, και μου'χε πει το αμίμητο "είχα έρθει πριν 20 χρόνια στην Ελλάδα για διακοπές. Φανταστικό μέρος αλλά οι διακοπές μου ήταν περίεργες, είχα πέσει σε απεργία, δεν υπήρχαν λεωφορεία ούτε ταξί και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι αμάζευτα σκουπίδια... Αλλά φαντάζομαι μετά από τόσα χρόνια δε θα'ναι έτσι, ε..;" :flipout:

Last edited:
Status
Not open for further replies.