A, OK. Πάντως ούτε αυτό είναι εύκολο για κάποιους: Οι αντικαθεστωτικοί μάλλον δεν είναι ευπρόσδεκτοι στα εδάφη που ελέγχονται από τον Άσαντ. Και δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει υποδομή για να ζήσουν.
To "αντικαθεστωτικοί" δεν έχει νόημα γιατί δεν προκύπτει απο κάπου οτι ένα κονβόυ προσφύγων είναι αντικαθεστωτικοί. Εκτός αν εκεί τα πράγματα είναι ασπρο μαύρο - δηλαδή (στα ελληνικά δεδομένα) οι Μακεδόνες είναι κομμουνιστές, οι Πελοπονήσιοι δημοκράτες και οι Κεντροελλαδίτες βασιλικοί... Αλλά και έτσι να ήταν, ένας παραπάνω λόγος να τους πάρει με το μέρος του ο Ασαντ, πηγαίνοντάς τους προσωρινά σε ένα ασφαλές σημείο και παρέχοντάς τους προστασία. Υποδομές θα έφτιαχνε ο ΟΗΕ, όπως έφτιαξε στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Πάντως, όταν 6 στους 10 πρόσφυγες προς Ευρώπη είναι άντρες 18-48 ετών και οι υπόλοιποι 4 που απομένουν, είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι γέροι, είναι επόμενο να υπάρχει ερωτηματικό στο για το τι είδους "πρόσφυγες" μιλάμε.
Το 82 στην κοιλάδα Μπεκάα, τα ισραηλινά αεροπλάνα έκαναναν "ασκήσεις σκοποβολής" έχοντας τυφλώσει ηλεκτρονικά τα συριακά αεροπλάνα. Κατέρριψαν ένα μεγάλο αριθμό απο αυτά (αν θυμάμαι καλά για να μην το ψάχνω τώρα, περισσότερα απο τα μισά) χωρίς να χάσουν ούτε ένα δικό τους. Φυσικά μετά η αεροπορική υπεροχή είχε τα αποτελέσματά της στην κοιλάδα και την προώθηση των ισραηλινών αρμάτων στο έδαφος. Αλλά πάλι, όπως προείπα, σε νησιωτικό περιβάλον δεν υπάρχουν τέτοιοι προβληματισμοί...
Για να φυγεις απο ενα μερος υποτιθεται οτι φευγεις για να πας καπου καλυτερα...
Το 41-45 ολη η Ευρωπη και η βορεια Αφρικη ειχαν πολεμο πως και που στο διαλο θα μεταναστευε ο Ελληνας?
Στον πολεμο της Γιουγκοσλαβιας ποσοι μεταναστευσαν? Παρα πολλοι ακριβως γιατι μονο εκει υπηρχε πολεμος και μπορουσαν να πανε αλλου...
Κι αν ειναι ετσι γιατι φοβαστε εναν πολεμο με την Τουρκια αφου ειναι καλυτερος ο πολεμος απ το να μην εχεις δουλεια και μην ανησυχεις θα σε στειλουμε καπου που δεν θα πεφτουν βομβες μιας και εισαι πιο κοντα στην Τουρκια...
Δεν μιλάμε μόνο για τους Ελληνες στον 2οΠΠ, αλλά και για τους Γιουγκοσλαύους, τους Πολωνούς, τους Γάλλους, τους Βέλγους, κλπ... Η Βαρσοβία ισοπεδώθηκε, δεν έφυγαν οι Πολωνοί πρόσφυγες στην Ρουμανία...
Κι επισης στην καθημερινοτητα μου "εχθρος" μου ειναι ο Ελληνας, οχι ο ξενος...
Οταν πηγαινω σε δημοσιο φορεα Ελληνας υπαλληλος με ταλαιπωρει, οταν στη δουλεια μου δεν γινεται κατι σωστα παλι Ελληνας με ταλαιπωρει, οταν βγαινω στο δρομο με το αμαξι κατα πασα πιθανοτητα με Ελληνα θα διαπληκτιστω και σπανια με Αλβανο/Ρωσο/Βουλγαρο/Ρουμανο και τουριστα, οταν θα παω για συνεντευξη σε δουλεια παλι Ελληνες θα ειναι οι υποψηφιοι, επισης Ελληνες με κυβερνανε, Ελληνες καπνιζουν μεσα στα καφε και με ενοχλουν, Ελληνες φαγανε τα λεφτα κι οχι μονο πολιτικοι και σημερα ειμαστε εδω...
Και πολλα αλλα...
Εχουμε διαφορετικές έννοιες για τον πραγματικό "εχθρό" και επαληθεύεις την άποψη πολλών για το ποιοί θα πάρουν την κατηφόρα μέχρι Καλαμάτα ή Χανιά αν ποτέ ακουστεί το πρώτο μπαμ στον Εβρο...
Τοτε ομως δεν σας ειδα να φωναζετε που επεσε ο κομμουνισμος και ηρθαν καθε λογης εθνικοτητες μαλλον γιατι τοτε υπηρχε ακομα μασα και λεφτα και δεν σας ενοιαζε και το παιζατε και τσιφλικαδες και αφεντικα στα χωραφια και στις δουλειες σας...
Και δεν ειχαν και πολεμο...
Γεμίσαμε Ρωσίδες και Ουκρανέζες. 7 στους 10 ανθρώπους που ερχόντουσαν απο ΕΣΣΔ ήταν πιπίνια καλλιτέχνιδες. Σβελτάνες... Προσφυγάκια ήταν όμως... οικονομικοί πρόσφυγες... Ε. όσο μπορούσαμε όμως τους δείξαμε κι εμείς την αγάπη μας. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως διάλυσαν πολλές πολυκατοικίες αλλά με την σύμφωνη γνώμη - ποτέ δεν έδρασαν τρομοκρατικά...))
Mε το τελευταίο θα διαφωνήσω. Ειδικά σε νησιωτικό περιβάλλον, με το περίπλοκο ανάγλυφο και τα αμέτρητα τυφλά σημεία, η αεροπορική υπεροχή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μην ξεχνάς ότι το θέμα δεν είναι απλά να καταρρίψεις τα εχθρικά βομβαρδιστικά. Πρέπει να μπορείς να βομβαρδίσεις κι εσύ...
Τεραστιο αγωνα κατα των πειρασμων το καταλαβαινω. Αλλα υπερ???![]()
Μου βαζεις δυσκολα...
Ας πουμε και υπερ και κατα, εξαρταται![]()
Ναι αλλα αυτη ακριβως ειναι η απορια μου > αγοραστηκαν απο την Κυπρο για να εγκατασταθουν στην Κρητη ?
Ποια αεραμυνα εξυπηρετουν ? Την ελλαδικη, την κυπριακη .... η και τις δυο μαζι ?
(για το λινκ, φταιει μαλλον η παλαιοτητα των XP/FireFox ....)
Και εγω ....
να εχω φαει το ξυλο της ζωης μου απο Πετειναρακη και Ζαγγογιαννη που αποκαλεσα ΚΟΥΝΕΛΕΣ τις αφγανες.
Ποιος τις θεωρει κουνελες, ρε παιδια ? ..... οι γυναικες μονο ενα παιδι κανουν πισω στις πατριδες τους :flute:
Μονο εδω ... στην Ευρωπη .... τις σηκωνει το κλιμα ! (και το ιερο σαλπισμα του Ταγιπ ....)
Δεν υπαρχει καμια κουτοπονηρια .... πουθενα ! (.... απαπαπα, πιπερι στο στομα !)
Να μαι πάλι. Λοιπόν, οι πύραυλοι αγοράστηκαν από την Κύπρο για να εγκατασταθούν στην Κύπρο και να εξυπηρετούν την κυπριακή αεράμυνα. Οι Τούρκοι αντέδρασαν έντονα και απείλησαν με πόλεμο. Σε αυτό το σημείο δείλιασε για πολλοστή φορά ο Σημίτης, αν πιστέψουμε αυτό το δημοσίευμα: http://www.sigmalive.com/news/politics/294246/pos-o-simitis-eksorise-tous-s300-stin-kriti και τελικά επέβαλε να εγκατασταθούν στην Κρήτη. Μεσοβέζικη λύση, ούτε την ελληνική αεράμυνα εξυπηρετούσαν,ούτε την κυπριακή.
Ελπίζω το παλαιολιθικό σου μηχάνημα να μπορεί να ανοίξει τουλάχιστον αυτό το λινκ. XP, ακόμα; Διαβάζω ότι ούτε τα VISTA δεν υποστηρίζονται πλέον.:Banane0:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.