Ε καλά τώρα, αυτό για τους Γάλλους που θα καταρρεύσουν ως το επόμενο θύμα του καπιταλισμού στην ΕΕ τα ακούμε από εποχής ΓΑΠ. Το ίδιο και για τους Ιταλούς. Δε βαρεθήκαμε πια;;
Εκει δεν ειχαν 70 χρονια καπιταλισμου(-χαϊβανισμου) για να σωταρισθουν στον διεθνισμο ... αργα και ομορφα.
Διατηρηθηκαν οι διαφορες διακριτες μεσα στο αχανες της ΕΣΣΔ. Οποτε ειναι σαν να ξεκιναει το κοντερ απο τα 0.
Ναι αλλα ... ο Καπιταλισμος δεν ειναι που θελει εμποριο χωρις συνορα ?
Οποτε κυλησε ο Διεθνισμος σαν τεντζερης και βρηκε το καπακι.
Nαι, το εμποριο ποτε δεν εφταιξε. Συμφωνω.
Θυμισου ομως λιγο τις παλιοτερες εποχες.
Με συνορα, δασμους, καθυστερησεις.
Ποσο καλα ανεπνεε το εμποριο (τοτε) ?
Και ο Καπιταλισμος ... ΕΙΝΑΙ ... εμποριο.
Για την ακρίβεια,
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (κυρίως) και εμπόριο.
Εμπόριο υπήρχε και το 500 π.Χ. αλλά δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι τότε υπήρχε καπιταλισμός.
Η Βιομηχανια καποιον εξυπηρετει.
Ετσι οπως το βλεπω εγω (και δεν ειμαι γνωστης) εξυπηρετει κατα 90% τα χαζοαγαθα ποικιλης αποβλακωσης
και μετα τα σοβαρα (για διατροφη, υγεια, κατασκευες, κλπ). Αρα σχεδον Βιομηχανια = Εμποριο. Σχεδον ...
Για να γινω πιο σαφης : δεν με ενδιαφερει ποσο φτηνηνε ενα κινητο αλλα ποσο φτηνηνε μια γεφυρα,
η ενα νοσοκομειο η ενα σχολειο !
Nαι, το εμποριο ποτε δεν εφταιξε. Συμφωνω.
Θυμισου ομως λιγο τις παλιοτερες εποχες.
Με συνορα, δασμους, καθυστερησεις.
Ποσο καλα ανεπνεε το εμποριο (τοτε) ?
Και ο Καπιταλισμος ... ΕΙΝΑΙ ... εμποριο.
Υπ'οψιν ... δεν ειμαι υπερ του εμποριου ανευ δασμων.
Σε μια χωρα που δεν εχει να φαει γιατι εισαγει τα παντα
δεν φτασαμε απο την μια μερα στην αλλη. Κατι προηγηθηκε.
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ MARANTZ, TECHNICS, LG, SAMSUNG, APPLE KAI VW.
Πρωτα θα διατηρησουμε σταθερη την ικανοτητα μας να παραγουμε και να ζουμε
απο αυτα που παραγουμε (δηλαδη, να τρεφομαστε) .... και μετα ολα τα αλλα.
Τωρα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ και γιοκ ... κρεας, τυρι και ντοματα στο τραπεζι.
Και δεν ανεφερα καν τα υπολοιπα καλουδια του Καπιταλισμου :
να σπρωχνω τα χρηματακια μου σε φορολογικους παραδεισους
ενω ολοι οι αλλοι αφαιμαζονται στην χωρα μου.
Eγω (και μονο εγω) ως αναγκες θεωρω οξυγονο, νερο, τροφη, ενδυση και προστασια απο περιβαλλοντικες ακροτητες (δηλαδη, θερμανση/ψυξη).
ΕΑΝ ο Καπιταλισμος τα ειχε αυτα εξασφαλισμενα για ΟΛΟΥΣ ... τοτε ας παιξει οτι αλλα παιχνιδια θελει. Αδιαφορο .... οι αναγκες δεν κινδυνευουν.
Φυσικα και θα ηθελα να απολαμβανω τεχνες και πολιτισμο ... ομως ΟΧΙ σε βαρος των θεμελιωδων και Α-Δ-Ι-Α-Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ε-Υ-Τ-Ω-Ν !
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.