Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.

Παντως ... η Ρωσσια πεταχθηκε εξω απο τους πρωην G8 (το 2014)
... επειδη ΔΕΝ γουσταρε ΝΑΤΟ εξω απο την πορτα της (Κριμεα).

Μιλαμε για ΚΑΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ λυκοφωλια εκει μεσα (G7).
Aγαστη η συνυπαρξη ολων ... καλυτερα δεν γινεται. :icon15:

Ε καλά τώρα, αυτό για τους Γάλλους που θα καταρρεύσουν ως το επόμενο θύμα του καπιταλισμού στην ΕΕ τα ακούμε από εποχής ΓΑΠ. Το ίδιο και για τους Ιταλούς. Δε βαρεθήκαμε πια;;

Αν βαρεθήκαμε λέει...18 Μαϊου βγαίνει το επόμενο Alien (!). Καλοκαιράκι, το επόμενο Blade Runner. Δεκέμβρη το Star Wars.
Nα δείς που η πιο προφητική ταινία της εποχής μας ήταν, τελικά, το Groundhog Day. -bye-

κι άλλα συναρπαστικά νέα. το ..."παρακάτω" που λέγαμε και πιο πάνω:

The future of work will soon become “the survival of the most adaptable”, says Paul Mason, emerging technologies director for Innovate UK. As new technologies fundamentally change the way we work, the jobs that remain will be multifaceted and changeable.
“Workers of the future will need to be highly adaptable and juggle three or more different roles at a time,” says Anand Chopra-McGowan, head of enterprise new markets for General Assembly. So ongoing education will play a key role in helping people develop new skills.

https://www.theguardian.com/careers/2016/oct/13/will-jobs-exist-in-2050?CMP=ema-1707&CMP

Last edited:
Στιγμιότυπο από Victory day, Moscow.

Τελειότητα ακόμη και στις ζάρες στις φούστες... :)

Προσωπικά, μου αρέσει ο χαιρετισμός της ομαδάρχισσας.

Attachments

• rvs1.jpg
    rvs1.jpg
    87.1 KB · Views: 99
Εκει δεν ειχαν 70 χρονια καπιταλισμου(-χαϊβανισμου) για να σωταρισθουν στον διεθνισμο ... αργα και ομορφα.
Διατηρηθηκαν οι διαφορες διακριτες μεσα στο αχανες της ΕΣΣΔ. Οποτε ειναι σαν να ξεκιναει το κοντερ απο τα 0.

Last edited:
Παρολο που εχουν καπιταλισμο (απο το 1992) ... ο ΛΑΟΣ ... δεν εχει σωταρισθει στην ιδεολογια του διεθνισμου.
Εαν ισχυε αυτο, τοτε η Ουκρανια θα θεωρουσε εαυτον Ρωσια ... και η Ρωσια εαυτον Ουκρανια. Το οποιο ΔΕΝ ισχυει
οπως ειδαμε !

Εκει δεν ειχαν 70 χρονια καπιταλισμου(-χαϊβανισμου) για να σωταρισθουν στον διεθνισμο ... αργα και ομορφα.
Διατηρηθηκαν οι διαφορες διακριτες μεσα στο αχανες της ΕΣΣΔ. Οποτε ειναι σαν να ξεκιναει το κοντερ απο τα 0.

Αλλο ο καπιταλισμος αλλο ο διεθνισμος και η παγκοσμιοποιηση.

Για αυτο το δευτερο εθυνονται τοσο μεγαλες πολυεθνικες οσο και ο Τροτσκισμος.

Ουσιαστικα κινησε ο ντετζερης και βρηκε το καπακι.

Για το ιδιο αφεντικο δουλευουν και οι δυο.

Ναι αλλα ... ο Καπιταλισμος δεν ειναι που θελει εμποριο χωρις συνορα ?
Οποτε κυλησε ο Διεθνισμος σαν τεντζερης και βρηκε το καπακι.

Ναι αλλα ... ο Καπιταλισμος δεν ειναι που θελει εμποριο χωρις συνορα ?
Οποτε κυλησε ο Διεθνισμος σαν τεντζερης και βρηκε το καπακι.

Αλλο το εμποριο... αυτο παντα υπηρχε και παντα ειχε την ταση να μεγαλωνει περαν των συνορων, (αλλα υπηρχαν συνορα !) και αλλο γιναμε bordelο ανοιξαμε τα...χερια, και σας περιμενουμε.
Αυτο το τελευταιο παει με το κουρκουτιασμα των εγκεφαλων που εχω ηδη πει. Ολα εχουν γινει ρημαδιο μεσω ενος ιδεολογικου οδοστροτηρα.

Σημερα "ειμαστε Swag και ανετοι" και περιμενουμε να'ρθει αυτο που ξερουμε οτι θαρθει αλλα δεν θελουμε να το ξερουμε. Περα βρεχει.

Silent weapons for a quiet war

Το εμποριο δεν εφταιξε ποτε κανεναν το αντιθετο.

Nαι, το εμποριο ποτε δεν εφταιξε. Συμφωνω.
Θυμισου ομως λιγο τις παλιοτερες εποχες.
Με συνορα, δασμους, καθυστερησεις.
Ποσο καλα ανεπνεε το εμποριο (τοτε) ?

Και ο Καπιταλισμος ... ΕΙΝΑΙ ... εμποριο.

Υπ'οψιν ... δεν ειμαι υπερ του εμποριου ανευ δασμων.
Σε μια χωρα που δεν εχει να φαει γιατι εισαγει τα παντα
δεν φτασαμε απο την μια μερα στην αλλη. Κατι προηγηθηκε.

ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ MARANTZ, TECHNICS, LG, SAMSUNG, APPLE KAI VW.
Πρωτα θα διατηρησουμε σταθερη την ικανοτητα μας να παραγουμε και να ζουμε
απο αυτα που παραγουμε (δηλαδη, να τρεφομαστε) .... και μετα ολα τα αλλα.
Τωρα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ και γιοκ ... κρεας, τυρι και ντοματα στο τραπεζι.

Και δεν ανεφερα καν τα υπολοιπα καλουδια του Καπιταλισμου :
να σπρωχνω τα χρηματακια μου σε φορολογικους παραδεισους
ενω ολοι οι αλλοι αφαιμαζονται στην χωρα μου.

Last edited:

Για την ακρίβεια,
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (κυρίως) και εμπόριο.

Εμπόριο υπήρχε και το 500 π.Χ. αλλά δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι τότε υπήρχε καπιταλισμός.

Για την ακρίβεια,
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (κυρίως) και εμπόριο.

Εμπόριο υπήρχε και το 500 π.Χ. αλλά δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι τότε υπήρχε καπιταλισμός.

Η Βιομηχανια καποιον εξυπηρετει.
Ετσι οπως το βλεπω εγω (και δεν ειμαι γνωστης) εξυπηρετει κατα 90% τα χαζοαγαθα ποικιλης αποβλακωσης
και μετα τα σοβαρα (για διατροφη, υγεια, κατασκευες, κλπ). Αρα σχεδον Βιομηχανια = Εμποριο. Σχεδον ...

Για να γινω πιο σαφης : δεν με ενδιαφερει ποσο φτηνηνε ενα κινητο αλλα ποσο φτηνηνε μια γεφυρα,
η ενα νοσοκομειο η ενα σχολειο !

Η Βιομηχανια καποιον εξυπηρετει.
Ετσι οπως το βλεπω εγω (και δεν ειμαι γνωστης) εξυπηρετει κατα 90% τα χαζοαγαθα ποικιλης αποβλακωσης
και μετα τα σοβαρα (για διατροφη, υγεια, κατασκευες, κλπ). Αρα σχεδον Βιομηχανια = Εμποριο. Σχεδον ...

Για να γινω πιο σαφης : δεν με ενδιαφερει ποσο φτηνηνε ενα κινητο αλλα ποσο φτηνηνε μια γεφυρα,
η ενα νοσοκομειο η ενα σχολειο !

Αυτή είναι η φυσική ροπή του κεφαλαίου.
Θα επενδυθεί εκεί που υπάρχει η προοπτική μεγαλύτερης κερδοφορίας ανεξάρτητα από το αν ικανοποιούνται βασικές ανάγκες επιβίωσης ή όχι.
Είναι ο καπιταλισμός.......... SR71B :smash:

Υπ'οψιν ... δεν ειμαι υπερ του εμποριου ανευ δασμων.
Σε μια χωρα που δεν εχει να φαει γιατι εισαγει τα παντα
δεν φτασαμε απο την μια μερα στην αλλη. Κατι προηγηθηκε.

ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ MARANTZ, TECHNICS, LG, SAMSUNG, APPLE KAI VW.
Πρωτα θα διατηρησουμε σταθερη την ικανοτητα μας να παραγουμε και να ζουμε
απο αυτα που παραγουμε (δηλαδη, να τρεφομαστε) .... και μετα ολα τα αλλα.
Τωρα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ και γιοκ ... κρεας, τυρι και ντοματα στο τραπεζι.

Και δεν ανεφερα καν τα υπολοιπα καλουδια του Καπιταλισμου :
να σπρωχνω τα χρηματακια μου σε φορολογικους παραδεισους
ενω ολοι οι αλλοι αφαιμαζονται στην χωρα μου.

Δηλαδή υπάρχουν οι βασικές συμφωνίες; :p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο έργο του Ιμπεριαλισμός, το Ανώτατο Στάδιο του Καπιταλισμού ο Λένιν υποστήριξε ότι ο καπιταλισμός στις αρχές του 20ου αιώνα πέρασε σε ένα νέο στάδιο, τον ιμπεριαλισμό, αποσκοπώντας στην εύρεση νέων αγορών και πόρων. Η θεωρία της μετάβασης του καπιταλισμού στο νέο στάδιο, τον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό υποστηρίχτηκε επίσης από την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Το βασικό χαρακτηριστικό του ιμπεριαλισμού σε σχέση με την προηγούμενη ποιότητα του καπιταλισμού είναι κατά τον Λένιν "το πέρασμα από την κατάκτηση των εδαφών στο μοίρασμα και ξαναμοίρασμα των αγορών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Μοίρασμα των αγορών σημαίνει και εξαγωγή των καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων στις αποικίες".
Έκτοτε, ο όρος αυτός έχει επεκταθεί από τους Μαρξιστές διανοούμενους ώστε να αποτελεί συνώνυμο της καπιταλιστικής διεθνούς αγοράς και του τραπεζικού συστήματος.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9...9%CE%B1%CE%BB%C E%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Eγω (και μονο εγω) ως αναγκες θεωρω οξυγονο, νερο, τροφη, ενδυση και προστασια απο περιβαλλοντικες ακροτητες (δηλαδη, θερμανση/ψυξη).
ΕΑΝ ο Καπιταλισμος τα ειχε αυτα εξασφαλισμενα για ΟΛΟΥΣ ... τοτε ας παιξει οτι αλλα παιχνιδια θελει. Αδιαφορο .... οι αναγκες δεν κινδυνευουν.
Φυσικα και θα ηθελα να απολαμβανω τεχνες και πολιτισμο ... ομως ΟΧΙ σε βαρος των θεμελιωδων και Α-Δ-Ι-Α-Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ε-Υ-Τ-Ω-Ν !

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Eγω (και μονο εγω) ως αναγκες θεωρω οξυγονο, νερο, τροφη, ενδυση και προστασια απο περιβαλλοντικες ακροτητες (δηλαδη, θερμανση/ψυξη).
ΕΑΝ ο Καπιταλισμος τα ειχε αυτα εξασφαλισμενα για ΟΛΟΥΣ ... τοτε ας παιξει οτι αλλα παιχνιδια θελει. Αδιαφορο .... οι αναγκες δεν κινδυνευουν.
Φυσικα και θα ηθελα να απολαμβανω τεχνες και πολιτισμο ... ομως ΟΧΙ σε βαρος των θεμελιωδων και Α-Δ-Ι-Α-Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ε-Υ-Τ-Ω-Ν !

Για θύμισε μου σε ποιά χρονική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας υπήχαν όλα αυτά ;

Status
Not open for further replies.